Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond opnieuw een knappe uitoverwinning geboekt. In Doetinchem werd De Graafschap met 0-3 verslagen. De Bossche ploeg kwam bij vlagen tot geweldige combinaties en dito aanvallen. Met name Stefano Beltrame leek op sommige momenten ongrijpbaar voor de ‘Superboeren’.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat FC Den Bosch tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Captain Bryan Smeets hielp de bezoekers door de bal van grote afstand in eigen doel te schieten na een half uur spelen. Even later de 0-2 via Stefano Beltrame die uit een corner diagonaal binnenschoot. Het had zelfs 0-3 kunnen worden voor FC Den Bosch, maar Luuk Brouwers kwam energie tekort om hard uit te halen in kansrijke positie. FC Den Bosch speelde als een hecht collectief, knokte voor iedere meter en gaf weinig weg.

Na rust een stormachtige thuisploeg, gesteund door een hondstrouw publiek. De druk nam toe, maar de eerste kansen waren voor FC Den Bosch. Azizov en Bilate schoten echter over. De bevrijdende 0-3 viel met nog twintig minuten op de klok. Schet strafte geschutter in de defensie af, bleef koel en schoot beheerst diagonaal binnen. De 0-4 had ook nog kunnen vallen tijdens de mooiste aanval van de avond. Beltrame bracht de bal bij Schet, die Bilate bediende. Laatstgenoemde schoof de bal naar Vossebelt die via en keeper overschoot.

Gescoord werd er niet meer, FC Den Bosch boekte opnieuw een dikverdiende uitoverwinning. De ruim 90 meegereisde supporters (waaronder Heintje) genoten zichtbaar en vierden de zege met de spelers. Opnieuw een wedstrijd zonder tegendoelpunten, FC Den Bosch bezet momenteel de tweede plek in de derde periode en is al zes wedstrijden ongeslagen.

Vloet zag een gedisciplineerde ploeg en hoopt de goede lijn vast te kunnen houden richting de komende wedstrijden: “Een fantastisch teamresultaat na een prima trainingsweek. Een dikverdiende overwinning, ik heb genoten van het collectief. We hebben voor iedere meter geknokt en elkaar gesteund en de bal gegund. We zien een nadrukkelijke ontwikkeling en hopen die lijn vast te kunnen houden.”

Vrijdag opnieuw een belangrijk duel. Die avond ontvangen we Jong Ajax in De Vliert! Trommel je voetbalvrienden op en zorg dat je erbij bent!

 • 0153045607590
 • (11) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (14) Gele kaart

  Sven Nieuwpoort

 • (22) Gele kaart

  Nathaniel Will

 • (30) Eigen goal

  Bryan Smeets

 • (37) Goal

  Stefano Beltrame

 • (46) Wissel

  Sven Nieuwpoort - Tolgahan Çiçek

 • (46) Wissel

  Youssef El Jebli - Dean Koolhof

 • (69) Goal

  Damiano Schet

 • (74) Wissel

  Bryan Smeets - Elvio van Overbeek

 • (85) Wissel

  Damiano Schet - Alessio Carlone

Statistieken

Corners

15

5

Balbezit

60%

40%

Overtredingen

10

8

Schoten naast

13

9

Buitenspel

0

5

Schoten op doel

2

1

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling De Graafschap

Alexander Bannink
Piotr Parzyszek
Nathaniel Will
Filip Bednarek K
Sven Nieuwpoort CV
Bart Straalman RV
Jan Lammers CV
Bryan Smeets CM
Mark Diemers CM
Andrew Driver RM
Youssef El Jebli CM

Wisselspelers

Jasper Heusinkveld
Dean Koolhof
Tim Keurntjes CV
Jurre Vreman CV
Tolgahan Çiçek LV
Lion Kaak CM
Anthony van den Hurk CA
Elvio van Overbeek RA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Damiano Schet RA

Wisselspelers

Jelle de Louw
Nick Leijten K
Ralph Vos K
Mats Deijl CM
Jort van der Sande CA
Alessio Carlone LA

Kaartverkoop

De eerste uitwedstrijd in het nieuwe jaar 2017 wordt gespeeld op vrijdag 20 januari, tegen De Graafschap. De wedstrijd op De Vijverberg begint om 20.00 uur.

Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan één omwisselbiljet worden gekocht. Dit kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 17 januari. De prijs bedraagt € 7,50 (exclusief EUR 0,75 verzendkosten). Kaarten kunnen tot en met donderdag 19 januari ook worden gekocht bij de administratie van de club tijdens kantooruren.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 17.45 uur te worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Heya Den Bosch!

Foto1

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.