Nabeschouwing

Na een drukke voetbalweek, waarin FC Den Bosch het moest opnemen tegen NAC Breda en FC Volendam, kwam vrijdagavond Almere City FC op bezoek in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Na het verlies in de laatste minuut uit bij Volendam, moest FC Den Bosch thuis winnen om een goede uitgangspositie op de ranglijst te verwerven en om mee te blijven doen in de strijd om de derde periode. Een sterk spelend Almere City was de Bosschenaren echter te machtig. De wedstrijd, die gespeeld werd onder winterse omstandigheden, eindigde in 1-3 voor de bezoekers.

De Bossche ploeg die startte met twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het duel met FC Volendam, Jonas Heymans speelde in plaats van Van Der Winden en Kees Heemskerk in plaats van Nick Leijten. Waar FC Den Bosch tegen NAC Breda het initiatief naar zich toe wist te trekken, was het vanavond Almere dat de bovenliggende partij was.

FC Den Bosch kwam desondanks in de eerste helft een aantal keer voor het doel van de tegenstander. Stefano Beltrame wist na een knappe controle in de draai er een schot uit te persen. Even later kon Alessio Carlone afdrukken, maar hij raakte de bal verkeerd. De uitploeg had echter de betere kansen en het betere van het spel. Halverwege de eerste helft resulteerde dit dan ook in de 0-1 voor Almere. Een afstandsschot van zo’n twintig meter van aanvoerder Overtoom verdween in de kruising achter doelman Heemskerk.

Her er der wist FC Den Bosch toch door de defensie van Almere City FC te breken. Onder andere Beltrame kwam nog tot een grote kans, maar hij schoof de bal net naast de goal. Ook de meerdere toegekende corners leverden geen gelijkmaker op. Ook Almere kreeg op slag van rust nog een mogelijkheid om comfortabeler de rust in te gaan, maar Heemskerk verkleinde zijn doel goed en hield Ahannach van scoren af. Zo bleef de stand ongewijzigd: 0-1.

Kort na rust leken de Bosschenaren het initiatief over te nemen. Onder andere Mario Bilate kwam in kansrijke positie na goed voorbereidend werk van Beltrame. Zijn inzet werd gekeerd. Het overwicht bleek van korte duur. Almere bleef goed spelen, liet zien elkaar goed te kunnen vinden en liet FC Den Bosch geregeld in het duister tasten. In de 54e minuut was het opnieuw raak voor Almere. Een schot laag in de verre hoek van Ten Voorde was onhoudbaar voor de Bossche doelman.

Almere bleef geconcentreerd spelen en leek geen moment in moeilijkheden te komen. FC Den Bosch bracht Regales en Brouwers voor Carlone en Azizov, maar wist het ruime balbezit slechts tot speldenprikjes om te zetten. Een vrije trap van Bilate verdween nog een halve meter naast het doel van de bezoekers en kopballen van Biemans uit corners gingen naast en over. Na driekwart wedstrijd gooide Almere City de wedstrijd definitief in het slot. Ahannach wist de bal in de omschakeling bij de tweede paal hard tegen de touwen schieten (0-3).

FC Den Bosch bleef werken, maar was vandaag ongelukkig in haar acties. Het baltempo lag bovendien vaak te laag. Toch wist de thuisploeg iets terug te doen. Een mooie aanval via Robinson en Regales werd door captain Niek Vossebelt beheerst afgerond. Het bleek niets meer dan een eretreffer te zijn.

Er wachten belangrijke weken voor FC Den Bosch tegen directe concurrenten. Vrijdag (17 februari) gaat de Bossche ploeg op bezoek bij FC Oss, een week later bij SC Telstar. Op vrijdag 3 maart wacht FC Emmen in De Vliert. Hopelijk weet FC Den Bosch haar spel van de voorbije weken weer spoedig op te pakken.

Tot slot nog een woord van dank richting alle supporters die vandaag de kou hebben getrotseerd om hun ploeg aan te moedigen tijdens de Oeteldonkse avond.

 • 0153045607590
 • (12) Gele kaart

  Bart Biemans

 • (19) Goal

  Tom Overtoom

 • (36) Gele kaart

  Jeremy Fernandes

 • (54) Goal

  Rick ten Voorde

 • (63) Wissel

  Alessio Carlone - Luuk Brouwers

 • (63) Wissel

  Zija Azizov - Romero Regales

 • (73) Goal

  Soufyan Ahannach

 • (74) Wissel

  Dalian Maatsen - Brandon Robinson

 • (76) Gele kaart

  Lars Nieuwpoort

 • (79) Goal

  Niek Vossebelt

 • (80) Wissel

  Sherjill Mac-Donald - Silvester van der Water

Statistieken

Corners

6

7

Balbezit

44%

56%

Overtredingen

11

9

Schoten naast

7

2

Buitenspel

0

1

Schoten op doel

3

3

Toeschouwers

 

2,373

Scheidsrechter

Van de Graaf

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Bert Koomen RV
Luuk Brouwers CM
Mats Deijl CM
Brandon Robinson LA
Romero Regales CA

Opstelling Almere City FC

Calvin MacIntosh
Tom Overtoom
Chiel Kramer K
Gaston Salasiwa CV
Kees van Buuren CV
Javier Vet CV
Lars Nieuwpoort CV
Damon Mirani CV
Soufyan Ahannach CM
Rick ten Voorde CA
Sherjill Mac-Donald LA

Wisselspelers

Roy Pistoor K
Abdel Metalsi CV
Paul Quasten LM
Jeffrey Rijsdijk CM
Arsenio Valpoort LA
Silvester van der Water CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 10 februari aanstaande de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Het is voor FC Den Bosch de laatste thuiswedstrijd voor carnaval, traditiegetrouw een duel dat feestelijk wordt opgetuigd. Samenvattend; seizoenkaarthouders mogen gratis een introducé meenemen, supporters kunnen twee toegangskaarten kopen voor een symbolisch Oeteldonks tarief van € 11,00 en er wordt live muziek gemaakt door Oeteldonkse clubkes op het voorplein en in de rust. Verder hebben kinderen tot en met 12 jaar ook bij dit duel weer gratis toegang. Meer info volgt hieronder.

Gratis introducé voor seizoenkaarthouders FC Den Bosch wil haar seizoenkaarthouders bedanken voor hun trouwe steun. Om deze woorden kracht bij te zetten biedt zij hen de mogelijkheid om op vrijdag 10 februari, bij de thuiswedstrijd tegen Almere City FC, gratis een introducé mee te nemen. De actie werkt eenvoudig en is van toepassing op alle publieke tribunes. Seizoenkaarthouders mogen op vertoon van hun seizoenkaart, bij het betreden van het stadion, hun introducé kosteloos mee naar binnen nemen.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Zo ook bij het duel tegen Almere City FC.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 10 februari naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Oeteldonkse aanbieding: koop twee toegangskaarten voor slechts € 11,00 Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Op basis van een regio gebonden legitimatiebewijs kunnen toegangskaarten worden gekocht. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. Bij dit duel hebben we een speciale Oeteldonkse aanbieding; koop twee wedstrijdkaarten voor een symbolisch bedrag van slechts € 11,00. Deze aanbieding geldt voor alle thuisvakken. Supporters kunnen tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor hun wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 11,- voor twee toegangskaarten  € 11,- voor twee toegangskaarten
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 11,- voor twee toegangskaarten  € 11,- voor twee toegangskaarten
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 11,- voor twee toegangskaarten  € 11,- voor twee toegangskaarten
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 11,- voor twee toegangskaarten  € 11,- voor twee toegangskaarten
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 11,- voor twee toegangskaarten  € 11,- voor twee toegangskaarten

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het vrijdagavond (10 februari) in Timmermans Infra Stadion De Vliert op tegen Almere City FC (20.00 uur). Het is de laatste thuiswedstrijd voor carnaval, een duel dat traditiegetrouw wordt opgetuigd tot Oeteldonkse avond. In deze voorbeschouwing blikt aanvaller Mario Bilate terug op de wedstrijden tegen NAC Breda en FC Volendam en kijkt hij vooruit op het duel met Almere City FC.

Ondanks het lastige programma heeft FC Den Bosch sinds de winterstop al de nodige punten vergaard en zit er een stijgende lijn in het vertoonde spel. “Na de winterstop spelen we een wat ander systeem en daarin komt iedereen echt in zijn kracht. Tegen NAC Breda speelden we misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. We waren eigenlijk op alle fronten beter dan NAC Breda. Ze hebben geluk dat ze in de laatste minuut dan nog die penalty kregen, maar wij waren echt de betere ploeg. We hebben behoorlijk wat zelfvertrouwen uit deze wedstrijd geput. Het enige dat wij onszelf kunnen verwijten, is dat we niet vaker hebben gescoord.”

Na de overwinning op NAC Breda volgde maandag een zure nederlaag tegen FC Volendam in blessuretijd. Bilate: “Ik denk dat we heel onnodig hebben verloren. In de eerste helft kregen we nauwelijks grip op FC Volendam. Waar normaal onze kracht ligt in de omschakeling, maakten we nu vaak slordige keuzes, waardoor we steeds onder druk kwamen te staan. Na de rust zijn we iets anders gaan spelen en werden we de bovenliggende partij. We knokten onszelf terug tot 1-1, maar verliezen uiteindelijk zuur in blessuretijd via een vrije trap. En dat is heel zonde. Maar ik denk niet dat dit te lang in ons hoofd zal blijven hangen. Het voetbal van de voorbije weken is erg positief. Hopelijk kunnen we het goede spel doortrekken, omzetten in punten en verder stijgen op de ranglijst.”

Tegenstander Almere City FC hield eerder dit seizoen de punten thuis door FC Den Bosch met 4-1 te kloppen. “We hebben dus nog een appeltje met ze te schillen,” aldus Bilate. “Almere is een ploeg die altijd wil voetballen en ik verwacht dat ze dat ook tegen ons zullen doen. Maar gezien de vorm waarin wij verkeren, zijn er weinig ploegen die staan te popelen om uit bij FC Den Bosch te spelen. Als wij uitgaan van eigen kracht, dan zijn we zeker in staat om Almere te verslaan.”

Profiel tegenstander Almere City FC trad in 2005 toe tot het betaald voetbal en doet al enkele jaren serieus mee in de Jupiler League. Dat bleek met name het afgelopen seizoen.

De opkomst van Almere City FC lijkt voor een groot deel te danken aan iemand die we in De Vliert nog goed kennen. Toen Jack de Gier begin 2016 aantrad als trainer kwamen namelijk ook ineens de goede prestaties. De club kende een prima tweede seizoenhelft, won zelfs een periodetitel en eindigde op een keurige achtste plaats in de reguliere competitie. Dat was de hoogste eindklassering ooit. In de Jupiler Play-Offs kwam de ploeg bijna tot een grote verrassing. Willem II had in de halve finales de grootste moeite om Almere te kloppen. En ook dit seizoen heeft Almere City FC al flink van zich laten horen. Zo werd er al een clubrecord verbroken door acht wedstrijden op rij te winnen. Genoeg redenen voor de club om vorige week alvast het contract met Jack de Gier met een jaar te verlengen.

Vorig seizoen was dus voorlopig het hoogtepunt uit de clubhistorie en het doel is om dat minstens te evenaren. Genoeg punten halen dus en dan opnieuw een plek in de play-offs verdienen. De komende maanden moet Almere City FC dan nog flink aan de bak, want het is dringen in de middenmoot en subtop. Jack de Gier heeft in ieder geval een aantal spelers in de selectie die regelmatig een goal weten mee te pikken. Hij is dus niet afhankelijk van één spits die moet zorgen voor de doelpuntenproductie. Uitkijken dus voor het scorend vermogen van Soufyan Ahannach, Sherjill MacDonald, Sven Braken, Yener Arica, Rick ten Voorde en Gaston Salasiwa. In de uitwedstrijd tegen Almere heeft FC Den Bosch dat ook al aan den lijve ondervonden. Die wedstrijd ging namelijk ruim verloren. In de selectie van Jack de Gier vinden we trouwens nóg een bekend gezicht. Verdediger Kees van Buuren speelde drie seizoenen in De Vliert en is via Willem II en Sparta Rotterdam nu dus actief in Almere.

Feiten en statistieken FC Den Bosch en Almere City FC stonden tot op heden in competitieverband 23 keer tegenover elkaar. Dertien keer wist FC Den Bosch te winnen, vier keer werd het een gelijkspel en zes keer trokken de gasten van dit weekend de overwinning over de streep. Almere City FC bezet momenteel de achtste plek op de ranglijst, met 39 punten uit 24 duels (twaalf keer winst, drie keer gelijkspel, negen keer verlies). FC Den Bosch staat op de dertiende plaats, met 32 punten uit 24 duels (negen keer winst, vijf keer gelijkspel, tien keer verlies). Qua doelsaldo heeft Almere City FC 50 keer gescoord en 46 tegentreffers geïncasseerd (+4). FC Den Bosch staat nog steeds in de min, trof 36 keer doel en er kreeg 42 tegen (-6). In de derde periode behaalde FC Den Bosch tot op heden tien punten uit zes duels (5e plek), terwijl Almere City FC met zeven punten uit zes duels de 14e plek bezet. FC Den Bosch – Almere City FC staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Zijn assistenten zijn de heren Bexkens en Hoekstra. De vierde official is de heer Smit.

Kaartverkoop Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang bij het duel FC Den Bosch – Almere City FC en seizoenkaarthouders mogen een introducé meenemen. Overige bezoekers kunnen twee toegangskaarten kopen voor het symbolische Oeteldonkse bedrag van € 11,00. Deze actie geldt voor alle tribunes. Bekijk hier de informatie kaartverkoop. Tot ziens bij FC Den Bosch in Timmermans Infra Stadion De Vliert!

Door: Jeroen ten Brincke en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.