Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de eerste wedstrijd van de vierde periode met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Beide teams hadden kansen op de overwinning, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

FC Den Bosch begon gehavend aan de wedstrijd met de Drentenaren. De club uit Noord-Brabant wist dat het vooraf moest aantreden zonder het centrale verdedigingsduo Bart Biemans en Ben Santermans. Beiden waren geschorst naar aanleiding van de kaarten die zij opliepen tijdens het duel met SC Telstar. Zij werden vervangen door Dalian Maatsen en Jeremy Fernandes. Bert Koomen begon als rechtsback en Jort van der Sande en Brandon Robinson werden toegevoegd aan de aanval, omdat Stefano Beltrame ziek was afgehaakt. Hoofdcoach Wiljan Vloet kon tevens niet beschikken over de geblesseerden Damiano Schet en Romero Regales.

Om 20.00 uur trapten de bezoekers af in Timmermans Infra Stadion De Vliert. In de openingsfase zochten zij met name het gevaar via rechtervleugelspits Issa Kallon. Met name hij zorgde met zijn snelheid in de omschakeling namens de Emmenaren voor het nodige gevaar. Nadat Emmen via Cas Peters het doel van Heemskerk al eens onder vuur had genomen (vlak langs de linkerpaal), was het na tien minuten alsnog raak. Een foute inspeelpass in de Bossche defensie bracht de bal bij Bannink die beheerst opstoomde en het buitenkansje koelbloedig wist af te ronden.

De Bossche ploeg oogde wat onzeker na de vroege tegengoal. Met name op het middenveld mislukten er de nodige combinaties en werd er geregeld balverlies geleden. Mario Bilate wist de bal in de punt van de aanval nog regelmatig goed vast te houden, maar dit leverde de thuisploeg aanvankelijk niet veel meer op dan twee afstandsschoten van basisdebutant Bert Koomen uit de tweede lijn. Na een half uur spelen kwam dan toch het eerste echte wapenfeit van een hardwerkend FC Den Bosch. Linksback Jordy van der Winden kwam geregeld op over de flank en stichtte het nodige gevaar. Na een prachtige solo binnendoor stuitte hij echter op doelman Dennis Telgenkamp die knap met zijn linkervoet redde. Een vrije trap en enkele scrimmages even later leverden helaas ook niets op. Het was uiteindelijk Bannink die kort voor rust de score nog had kunnen verdubbelen, maar zijn schot verdween naast het Bossche doel. Beide ploegen zochten de thee zodoende op met een 0-1 ruststand.

Wiljan Vloet voerde bij aanvang van de tweede helft één wissel door. Alessio Carlone werd gebracht voor Brandon Robinson. In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf werd er weinig gecreëerd door beide teams. FC Den Bosch kwam niet verder dan twee ongevaarlijke kopballen van Niek Vossebelt en Mario Bilate, FC Emmen schoot een vrije trap links van de kruising in het zijnet. Toch trok de thuisploeg gedurende de tweede helft het initiatief meer naar zich toe. Het baltempo werd opgevoerd er werd vaker naar voren gevoetbald en zorgvuldiger gecombineerd. Een lange bal van achteruit werd in die fase knap door Mario Bilate gecontroleerd. Hij dwong de defensie van de Emmenaren tot een overtreding met een strafschop tot gevolg. Niek Vossebelt nam als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty feilloos binnen. FC Den Bosch ging op jacht naar de overwinning en voerde de druk verder op. De bezoekers werden met name gevaarlijk via de omschakeling. Bannink ontsnapte uit zo’n counter bijna, maar Brouwers bracht met een prima sliding redding.

FC Den Bosch kreeg in de slotfase nog enkele kansen, waarbij die voor Niek Vossebelt het grootst was. Een doorkopbal van Van der Sande viel echter net niet goed op zijn pantoffel, waardoor de bal recht op Telgenkamp afging. Aan de andere kant moest Vossebelt op de doellijn nog handelend optreden na een prachtige actie van invaller Oguzhan Türk. Het slotakkoord was voor FC Den Bosch via een schot van Alessio Carlone van een meter of 25. De daaropvolgende corners brachten het Bossche publiek en de thuisploeg niet de zo gewenste overwinning.

FC Den Bosch wist met een jong en gehavend elftal FC Emmen thuis op een gelijkspel te houden, maar zal na dit duel het gevoel hebben gehad dat er meer had ingezeten. Vrijdag wacht een nieuwe kans in het hoge noorden als de Bossche ploeg op bezoek gaat bij SC Cambuur.

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (10) Goal

  Alexander Bannink

 • (23) Gele kaart

  Luuk Brouwers

 • (36) Gele kaart

  Issa Kallon

 • (46) Wissel

  Brandon Robinson - Alessio Carlone

 • (63) Goal

  Niek Vossebelt

 • (63) Gele kaart

  Tim Siekman

 • (67) Wissel

  Issa Kallon - Nick Bakker

 • (79) Wissel

  Alexander Bannink - Genero Zeefuik

 • (79) Wissel

  Frank Olijve - Oguzhan Türk

 • (85) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (87) Gele kaart

  Alessio Carlone

Statistieken

Corners

3

3

Balbezit

55%

45%

Overtredingen

15

7

Schoten naast

3

6

Buitenspel

1

2

Schoten op doel

5

3

Toeschouwers

 

2,268

Scheidsrechter

Bax

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Bert Koomen RV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl CM
Alessio Carlone LA

Opstelling FC Emmen

Alexander Bannink
Dennis Telgenkamp K
Gersom Klok CV
Deniz Aslan CV
Josimar Lima CV
Tim Siekman CV
Frank Olijve CM
Yoeri Loen CM
Henk Bos CM
Cas Peters CA
Issa Kallon RA

Wisselspelers

Oguzhan Türk
Genero Zeefuik
Eser Elmali K
Wieger Sietsma K
Niels Fleuren LV
Nick Bakker CV
Justin Mulder CM
Viktor Maier RA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 3 maart aanstaande de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 3 maart naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Op basis van een regio gebonden legitimatiebewijs kunnen toegangskaarten worden gekocht. Het is ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. Supporters kunnen tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor hun wedstrijdkaarten.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. In deze voorbeschouwing kijkt trainer/coach Wiljan Vloet terug op de wedstrijden tegen Almere City FC, FC Oss en SC Telstar en vooruit naar het duel van vrijdag tegen FC Emmen.

Met slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden is FC Den Bosch de aansluiting met de middenmoot voorlopig kwijtgeraakt. Trainer/coach Wiljan Vloet is dan ook teleurgesteld over de recente uitslagen: “Tegen Almere City FC leden wij een terechte nederlaag, omdat wij te weinig aan voetballen zijn toegekomen. Almere was voetballend vrijwel het gehele duel de betere ploeg, waardoor wij nagenoeg de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen. Toch zijn er momenten geweest dat wij het duel in ons voordeel hadden kunnen laten kantelen. Wij hebben deze kansen echter niet benut en daardoor met 1-3 verloren. Uit tegen FC Oss begonnen wij goed aan het duel maar al snel nam de thuisploeg het initiatief over en waren wij niet in staat om het tij te keren. Na de pauze waren wij weer de betere ploeg en gezien het grote aantal kansen dat wij met name in de slotfase creëerden had deze Brabantse derby niet in 1-1 moeten eindigen, maar in een zege voor ons. Ook in het uitduel tegen SC Telstar begonnen wij prima, maar ook nu nam de tegenstander de regie over en konden wij dit gedurende het duel niet meer omkeren. Na de pauze begonnen wij wederom sterk aan het duel en gingen wij op jacht naar de gelijkmaker. Nadat wij in de 66e minuut met tien man verder moesten waren onze kansen op een goed resultaat echter verkeken en verloren wij uiteindelijk met 2-0.”

In het duel met FC Emmen krijgt FC Den Bosch een nieuwe kans om de aansluiting met de middenmoot te herstellen. Wiljan Vloet weet echter dat de Drentse ploeg geen makkelijke opponent is: “FC Emmen is een wisselvallige, maar lastige tegenstander. Het is een goed voetballend team waar erg veel beweging in zit. Dat maakt hen lastig om te bespelen. Aan ons dus de moeilijke taak om tegen deze ploeg het initiatief te pakken om zo een goed resultaat af te dwingen. Wij hebben wat recht te zetten voor ons eigen publiek en zullen als een hecht collectief de strijd moeten aangaan met FC Emmen om ze te kunnen verslaan.”

Profiel tegenstander FC Emmen komt vrijdag op bezoek in De Vliert. Een ploeg die met hooggespannen verwachtingen aan het seizoen begon, maar die nog flink aan de bak zal moeten om de doelstellingen te bereiken.

Na jaren van financiële en sportieve schaarste gaat het de afgelopen seizoenen weer stukken beter met de Drentse voetbaltrots. De club staat financieel weer aardig op de rails en er is hard gewerkt aan een verdere professionalisering van de organisatie. Dat leidde de laatste twee jaar tot een vierde en zevende plek op de ranglijst en twee keer tot deelname aan de Jupiler Play-Offs. Het is dan ook vrij logisch dat dit seizoen het streven is om in de top vijf te eindigen en via de nacompetitie een poging te doen om te promoveren. Maar of dat nog gaat gebeuren is maar zeer de vraag. FC Emmen staat momenteel slechts op de elfde plaats en de kloof met de top vijf is aanzienlijk. Er is dus een enorme eindsprint nodig om de gewenste sprong op de ranglijst te kunnen maken.

De selectie staat dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Dick Lukkien. Hij was jaren assistent bij FC Groningen en wil nu laten zien wat hij als eindverantwoordelijke in zijn mars heeft. Hij is er nog niet in geslaagd om zijn ploeg constant te laten presteren. Goede resultaten worden nog te vaak opgevolgd door flinke zeperds, zoals vorige week een pijnlijke 2-3 nederlaag op eigen veld tegen Fortuna Sittard.

In aanvallend opzicht moet FC Emmen het vooral hebben van de doelpunten van Cas Peters. Twee jaar geleden in Emmense dienst nog goed voor 23 treffers, op dit moment staat de teller alweer op 12. Onlangs werd er een opvallende speler binnengehaald om de aanval te versterken. De fysiek sterke spits Género Zeefuik is na een buitenlands avontuur in Schotland en Turkije weer terug in Nederland. Na een korte stage bij FC Emmen kreeg hij een contract voor een half jaar aangeboden en zal hij voor wat extra goals en punten moeten gaan zorgen.

Feiten en statistieken FC Den Bosch en Almere City FC stonden tot op heden in competitieverband 45 keer tegenover elkaar. Achttien keer wist FC Den Bosch te winnen, vijftien keer werd het een gelijkspel en twaalf keer trokken de gasten van dit weekend de overwinning over de streep. FC Emmen bezet momenteel de elfde plek op de ranglijst, met 38 punten uit 27 duels (tien keer winst, acht keer gelijkspel, negen keer verlies). FC Den Bosch staat op de dertiende plaats, met 33 punten uit 27 duels (negen keer winst, zes keer gelijkspel, twaalf keer verlies). Qua doelsaldo heeft FC Emmen 36 keer gescoord en 31 tegentreffers geïncasseerd (+5). FC Den Bosch trof 38 keer doel en er kreeg 48 tegen (-10). De bezoekers hebben de derde periode met twaalf punten uit negen duels afgesloten, FC Den Bosch behaalde elf punten uit even zoveel duels. FC Den Bosch – FC Emmen staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Bax. Zijn assistenten zijn de heren Koopman en Osseweijer. De vierde official is de heer Van der Pol.

Kaartverkoop Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang bij het duel FC Den Bosch – FC Emmen. Overige bezoekers kunnen hun toegangskaarten vrijdagavond vanaf 18.45 uur bij de kassa's kopen, vanaf € 12,50 (zuidtribune, noordtribune en M-side). Toegangskaarten voor de hoofdtribune kosten € 22,50. Bekijk hier de informatie kaartverkoop. Tot ziens bij FC Den Bosch in Timmermans Infra Stadion De Vliert!

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.