Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Leeuwarden knap met 0-1 weten te winnen van SC Cambuur. Niek Vossebelt mocht al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt op zijn naam schrijven. Na 7 minuten wist hij de Bossche ploeg op voorsprong te zetten, een doelpunt dat voldoende bleek voor de drie belangrijke punten, ondanks een kansenoverwicht voor de Friezen.

SC Cambuur zorgde voor het meeste gevaar vanavond in Leeuwarden, FC Den Bosch probeerde met name compact te verdedigen en gevaarlijk te worden via de omschakeling, wat geregeld lukte. Trainer/coach Wiljan vloet gaf na afloop een compliment aan het collectief: "spelers hebben hun taken prima uitgevoerd". Bert Koomen stond linksback, in plaats van de zieke Jordy van der Winden, de verdediging werd verder gevormd door Maatsen, Biemans, Santermans en Fernandes. Carlone speelde voor Azizov die later wel inviel. Cambuur haar intenties waren duidelijk, de goede lijn in de competitie van de laatste tijd doorzetten. De aanvalsdrang leidde echter niet tot het gewenste resultaat. Van der Streek nam het doel geregeld van afstand onder vuur en ook Monteiro (schot met links in de verre hoek) en Barto (van dichtbij over) kwamen niet tot scoren. FC Den Bosch kwam plots in de openingsfase uit het niets wel op voorsprong nadat Vossebelt een fout in de verdediging afstrafte. Daarna was het op sommige momenten vooral tegenhouden en georganiseerd en geconcentreerd proberen te spelen. En met resultaat. Bilate en Beltrame kregen in de tweede helft namelijk enkele grote kansen op de 0-2. Zeinstra redde evenzo bekwaam als sierlijk. In de slotfase kwam FC Den Bosch nog twee keer goed weg nadat pogingen van de thuisploeg op de lat ploften. Het bekende engeltje op de lat zorgde ervoor dat er drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven in de strijd om een plek die aan het einde recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs. Het gat is er nog (zes punten in de reguliere stand op FC Eindhoven en acht op RKC Waalwijk), de hoop blijft dan ook zeker levend.

FC Den Bosch.tv: Reacties Vloet, Vossebelt en Santermans.

We stappen met drie punten in de bus voor de lange reis terug richting Den Bosch. We bedanken de supporters voor hun steun vanavond en wensen iedereen een veilige terugreis!

Volgende week een belangrijke voetbalweek voor FC Den Bosch met twee thuiswedstrijden. Op maandag ontvangen we koploper VVV-Venlo en op vrijdag buurman RKC Waalwijk. Op www.fcdenbosch.nl/tickets kunnen supporters profiteren van een speciale combi-actie. Zorg dat je erbij bent in De Vliert, samen blijven we strijden voor een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs!

Heya Den Bosch!

Fotografie Pro Shots

 • 0153045607590
 • (7) Goal

  Niek Vossebelt

 • (42) Wissel

  Luuk Brouwers - Mats Deijl

 • (56) Gele kaart

  Mats Deijl

 • (61) Wissel

  Tarik Tissoudali - Raymond Gyasi

 • (61) Wissel

  Jordy van Deelen - Stefano Lilipaly

 • (76) Wissel

  Jergé Hoefdraad - Xander Houtkoop

 • (89) Wissel

  Alessio Carlone - Zija Azizov

Statistieken

Corners

9

3

Balbezit

65%

35%

Overtredingen

6

5

Schoten naast

8

1

Buitenspel

6

2

Schoten op doel

2

5

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Lindhout

Opstelling

Opstelling SC Cambuur

Harm Zeinstra K
Jordy van Deelen CV
Marvin Peersman CV
Erik Bakker CM
Robbert Schilder CM
Alexander van de Streek CM
Jamiro Monteiro CM
Martijn Barto CA
Jergé Hoefdraad CA
Tarik Tissoudali LA

Wisselspelers

Leonard Nienhuis K
Pieter Bos K
Matthew Steenvoorden CV
Djavan Anderson CV
Delvechio Blackson CV
Omar El Baad CV
Stefano Lilipaly CM
Jurjan Mannes CM
Daan Boerlage CM
Xander Houtkoop CA
Raymond Gyasi CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Dalian Maatsen CV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Bert Koomen RV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Stefano Beltrame CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Jonas Heymans LV
Zija Azizov CM
Mats Deijl CM
Jort van der Sande CA
Brandon Robinson LA

Kaartverkoop

Vrijdag 10 maart aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Leeuwarden de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Voor supporters van FC Den Bosch geldt er een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan er tot en met dinsdag 7 maart een omwisselbiljet worden gekocht via de Online Ticketshop. Tot en met donderdag 9 maart kunnen supporters tijdens kantooruren ook terecht bij de administratie van de club. De prijs voor een omwisselbiljet bedraagt EUR 12,60 (excl. EUR 0,75 verzendkosten). Er is slechts een beperkt aantal auto's toegestaan in Leeuwarden, vandaar het vriendelijke verzoek om zo veel als mogelijk samen te rijden. Vanuit Leeuwarden geldt daarbij de volgende melding: meerpersoonsbusjes en soortgelijke voertuigen zijn niet toegestaan, de autocombi heeft enkel betrekking op personenauto’s met maximaal vijf inzittenden.

Op de wedstrijddag dient er tussen 18.30 uur en 19.00 uur te worden omgewisseld op de parkeerplaats bij Shell benzinestation Mandelan langs de A32.

Busreis Supportersclub FC Den Bosch De Supportersclub zal ook weer met een bus naar Leeuwarden afreizen. Leden kunnen mee voor €25,00, niet-leden betalen € 30,00. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen € 5,- korting. De bus vertrekt om 16.30 t.h.v het spelershome. Onderweg zal er een stop worden gemaakt om een hapje te eten. Opgeven kan door middel van een telefoontje of Whatsappbericht naar Danny van de Griendt via 06-53315504.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.