Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de knappe prestatie bij SC Cambuur vanavond geen vervolg weten te geven in eigen huis. De Bosschenaren hielden in Timmermans Infra Stadion De Vliert lang stand tegen de koploper van de Jupiler League, maar na 90 minuten waren het toch de bezoekers die de punten mee namen richting Venlo (0-2).

Wiljan Vloet kon voorafgaand aan de wedstrijd, naast de al langer geblesseerden Damiano Schet en Romero Regales, niet beschikken over Luuk Brouwers. De 18-jarige middenvelder die afgelopen wedstrijd tegen Cambuur nog in de basis startte, moest vrijdag al voor rust wegens een blessure worden gewisseld. Zijn vervanger Mats Deijl, eveneens uit de eigen opleiding, nam ook vanavond zijn plek op het middenveld in. De overige tien namen bleven ongewijzigd, waarmee Vloet dus ook tegen de koploper koos voor een 5-3-2 formatie. Jordy van der Winden, vrijdag nog ziek, startte op de bank, Dalian Maatsen bezette zijn positie als linksback.

In de openingsfase was het VVV dat het overwicht had in de wedstrijd. Met veel balbezit en enkele snelle combinaties op het middenveld en over de flanken begonnen zij sterk aan het duel. Dit resulteerde na drie minuten in een kans voor Ralf Seuntjens. De spits met een FC-verleden raakte de bal echter verkeerd en bracht zodoende doelman Kees Heemskerk niet in de problemen. Na een kleine 10 minuten spelen kregen de bezoekers, wederom via Seuntjens, de uitgelezen mogelijkheid om vroeg op voorsprong te komen. Na een combinatie over rechts met Moreno en Danny Post kwam de bal via de rechtervleugel voor waarna de inzet van de 'Seun of God' uitstekend op de doellijn werd gered door Kees Heemskerk.

Na een kwartier kreeg de ploeg uit Venlo een vrije trap na een overtreding op Torino Hunte. Moreno Rutten legde de bal af op Van Crooij maar zijn inzet verdween in de handen van de Bossche doelman. Vlak na dit moment was het FC Den Bosch dat er voor het eerst gevaarlijk uit kwam. Aanvoerder Niek Vossebelt liep door de as van het veld richting de goal van de Venlonaren, maar zijn schot van een meter of 20 belandde naast de linker doelpaal.

In de 25e minuut van de wedstrijd namen de bezoekers wederom het doel van de thuisploeg onder vuur. Na een voorzet van de snelle buitenspeler Hunte kwam de bal voor de voeten van Joey Sleegers. Zijn inzet werd echter prima gekeerd door Heemskerk, waarna Seuntjens de bal in de rebound miste. Even later brak FC Den Bosch opnieuw uit. Bilate legde breed op Bert Koomen die met een hard schot van afstand over de lat schoot. Meer dan een tamelijk ongevaarlijke kopbal van Beltrame wist FC Den Bosch voor de pauze niet meer te creëren.

Wiljan Vloet koos na rust voor vers bloed. Dalian Maatsen bleef achter in de kleedkamer en het was Jordy van der Winden die zijn plaats overnam op de linksbackpositie. Het eerste gevaar na rust kwam van de thuisploeg. De beweeglijke Carlone trok van de linkerkant naar binnen, maar zag zijn inzet naast de rechter doelpaal verdwijnen.

Na een uur spelen was het de uitploeg die het initiatief weer naar zich toe trok. Dit vertaalde zich in een hard schot van VVV-speler Roel Janssen. Nadat de corner van Leemans doorschoot was het de verdiger die het probeerde in de korte hoek. Heemskerk was echter alert en wist de bal uit de kruising te plukken.

In de 70e minuut was het verzet van de Bosschenaren dan toch gebroken. Na foutief uitverdedigen in de Bossche defensie was het Vito van Crooij die van het buitenkansje profiteerde. Zijn inzet vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied verdween via de paal achter keeper Heemskerk (0-1).

De Bosschenaren gingen ondanks deze tegenslag op zoek naar een resultaat. Twee minuten na de openingstreffer was het Alessio Carlone die plaats nam achter de bal bij een vrije trap. Zijn strakke inzet werd echter door de Venlose doelman weggebokst. Er waren in deze fase wat momenten over en weer. Mario Bilate zag zijn schot van afstand gekraakt worden, de daarop volgende corner leverde niets op. Aan Bossche zijde zorgde even later een te korte kopbal op doelman Heemskerk voor een hachelijk moment. Bart Biemans verwerkte de bal echter tijdig tot corner. Een kleine tien minuten voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Een snelle combinatie over de rechterflank bracht de bal in de zestien. In een ogenschijnlijk fair duel ging de VVV-speler naar de grond.  Kooij wees naar de stip, Clint Leemans benutte de toegekende strafschop gretig (0-2).

FC Den Bosch probeerde in het restant nog de aansluitingstreffer te forceren. Een prachtige poging van Stefano Beltrame spatte echter uiteen op de lat. Aan de andere kant hadden de bezoekers in de laatste seconde de eindstand zelfs nog op 0-3 kunnen brengen, Van Crooij stuitte op de prima keepende Heemskerk.

Na lang strijd te hebben geleverd moest de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet vanavond haar meerdere erkennen in de zeer waarschijnelijke kampioen van de Jupiler League. Vrijdag wacht FC Den Bosch een nieuwe uitdaging, in de Brabantse derby met RKC. Opnieuw een zeer belangrijk duel met het oog op de plekken die uitzicht geven op de Jupiler Play-Offs aan het einde van het seizoen. Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert!

FC Den Bosch.tv: reacties Wiljan Vloet, Mats Deijl en Jeremy Fernandes.

Fotografie Pro Shots en Henk van Esch

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Kooij

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling VVV-Venlo

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op maandag 13 maart aanstaande de thuiswedstrijd tegen koploper VVV-Venlo. Vier dagen later, op vrijdag 17 maart, speelt de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet opnieuw thuis, ditmaal tegen 'buurman' RKC Waalwijk. Beide duels vangen om 20.00 uur aan in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Combi-actie FC Den Bosch heeft een combi-actie opgesteld rond beide thuiswedstrijden. Koop online je kaart(en) voor FC Den Bosch - VVV-Venlo en ontvang je kaart(en) voor het duel met RKC Waalwijk voor de helft van de prijs. De reguliere prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. De tarieven van de combi-actie staan in onderstaand prijsschema nader uitgewerkt. Deze combi-actie geldt uitsluitend voor online verkoop en is niet geldig bij de administratie van de club tijdens kantooruren of op wedstrijddagen bij de kassa's op het voorplein.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Zo ook tegen VVV-Venlo en RKC Waalwijk Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe werkt de actie? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op maandag 13 maart en vrijdag 17 maart naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Stadionplattegrond

Timmermans Infra Stadion De Vliert2 Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,- (€ 22,50 combi met RKC Waalwijk)  € 22,50 (€ 33,75 combi met RKC Waalwijk)
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,- (€ 15,- combi met RKC Waalwijk)  € 12,50 (€ 18,75 combi met RKC Waalwijk)
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,- (€ 15,- combi met RKC Waalwijk)  € 12,50 (€ 18,75 combi met RKC Waalwijk)
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,- (€ 15,- combi met RKC Waalwijk)  € 12,50 (€ 18,75 combi met RKC Waalwijk)
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50 (€ 18,75 combi met RKC Waalwijk)  € 12,50 (€ 18,75 combi met RKC Waalwijk)

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. In deze voorbeschouwing kijken we met Luuk Brouwers terug op de afgelopen weken, vertelt hij over zijn eigen ontwikkeling en blikken we vooruit naar het duel met de lijstaanvoerder.

Na de spectaculaire overwinning op NAC Breda kende FC Den Bosch een mindere fase, waarbij er gedurende vijf competitieduels niet meer werd gewonnen, tot dat de club opveerde en bij SC Cambuur een knappe zege behaalde: “De laatste weken ging het iets moeizamer”, geeft Brouwers toe. “We hebben een tijdje gehad dat we geweldige prestaties neerzetten. Onder meer uit bij De Graafschap en Fortuna en thuis tegen NAC. Daarna kenden we een kleine vormdip. Qua sfeer in de groep is daar gelukkig niks van te merken, want we hebben een geweldig team en zijn met zijn allen bereid om honderd procent te geven. Dat bleek ook in Leeuwarden tegen SC Cambuur afgelopen vrijdag, waarbij we goed gegroepeerd voor de overwinning knokten en de zege knap over de streep trokken.”

Over zijn eigen spel is de 18-jarige middenvelder tevreden. “Natuurlijk kan het altijd beter, maar de laatste weken gaat het met mij best goed. Ik voel me sterk en fit en steeds belangrijker worden voor het team. In het begin van het seizoen kreeg ik de kans van de trainer. Als je mij toen had gevraagd hoeveel wedstrijden ik dacht te gaan spelen, had ik nooit het huidige aantal van ruim 20 wedstrijden durven zeggen. Ondanks een stroeve start heb ik de trainer kunnen overtuigen van mijn kwaliteiten. Het was in het begin lastig omdat er veel op je af komt en ik mezelf veel druk oplegde voor een wedstrijd. Nu is dat veel minder het geval.”

Brouwers verwacht een lastige wedstrijd tegen VVV-Venlo. “Maar ondanks het grote verschil in de klassering zijn wij zeker niet kansloos. We hebben een sterk team en kunnen van elke tegenstander in de Jupiler League winnen, dus ook van VVV. Er moeten dan wel elf mensen op het veld staan die alles geven, maar daar heb ik alle vertrouwen in.” Bij VVV speelt een aantal voormalig FC Den Bosch-spelers, weet ook Brouwers. “Ralf Seuntjens is een sterke spits, die makkelijk zijn doelpunten maakt, en Moreno Rutten is een goede back. Ik ken ze verder niet, omdat ik nooit met hen heb samen gespeeld. Maar wie er ook meedoen bij VVV-Venlo, thuis in De Vliert spelen we altijd voor een overwinning, dus dat zal dus ook zo zijn tegen de koploper.”

Profiel tegenstander FC Den Bosch speelt vanavond in Timmermans Infra Stadion De Vliert tegen de nieuwe kampioen. Daar zullen weinig mensen meer aan twijfelen. De Venlonaren kunnen zich na vier seizoenen Jupiler League gaan opmaken voor een terugkeer op het hoogste niveau.

VVV-Venlo wordt op de ranglijst op gepaste afstand gevolgd door Jong Ajax. Maar het moet raar lopen, willen de Amsterdammers het gat nog overbruggen. De Venlonaren lieten in het begin van de competitie nog wel wat steekjes vallen, maar sinds eind oktober is de ploeg welhaast onklopbaar gebleken. Alleen Jong PSV wist begin februari nog een keer te winnen van VVV, maar verder rijgt de ploeg van trainer Maurice Steijn de overwinningen aaneen. Een knappe prestatie voor een club die financieel nog steeds moeilijke tijden kent. Op het veld is daar in ieder geval niets van te merken.

VVV-Venlo eindigde het vorige seizoen op de tweede plek en slaagde er toen niet in om via de play-offs te promoveren. Trainer Steijn zag in de zomer weliswaar een aantal spelers vertrekken maar kon zijn basisteam toch redelijk intact houden. Met wat gerichte aankopen erbij stond er al vrij snel een ingespeelde ploeg op het veld, die constant weet te presteren.

De grootste kracht van de Venlonaren vinden we in de aanval. Ralf Seuntjens maakt misschien minder doelpunten dan vorig seizoen maar is wel een uitstekend aanspeelpunt en laat de spelers om hem heen ook scoren. Dat geldt met name voor de sterke aanvallende middenvelder Johnatan Opoku en rechtsbuiten Vito van Crooij. Op de andere vleugel zorgt Torino Hunte voor extra gevaar en is ook Leandro Resida een handige speler om erbij te hebben. Op het middenveld draaien Joey Sleegers, Danny Post en Clint Leemans een sterk seizoen. Het centrale verdedigingsduo Jerold Promes en Nils Röseler heeft er mede voor gezorgd dat VVV dit seizoen de minste doelpunten tegen krijgt. Alles bij elkaar vormen de Venlonaren een hecht collectief dat een duidelijk doel voor ogen heeft en zich daar niet meer van lijkt af te laten houden.

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.