Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in het Jan Louwers Stadion met 4-2 verloren van FC Eindhoven. De Bossche ploeg maakte vanaf de eerste minuut het spel, creëerde kansen, maar voetbalde op sommige momenten vooral tegen zichzelf. Persoonlijke fouten in de defensie werden genadeloos afgestraft en deden de gehavende Bossche ploeg vanavond de das om.

FC Den Bosch moest onder meer aantreden zonder verdedigingsleider Bart Biemans en Juventus-huurling Stefano Beltrame. Beide basisspelers zijn deze week langdurig geblesseerd geraakt. Maatsen nam de plek centraal achterin in en Azizov, Brouwers, Carlone en Vossebelt vormden het middenveld.

Er werd door een jonge ploeg vandaag geknokt voor iedere meter. FC Den Bosch nam vanaf het begin brutaal het heft in handen en produceerde via Alessio Carlone in de openingsfase meerdere schoten van afstand. Zijn inzetten verdwenen echter naast, op de lat of in de handen van doelman Swinkels. FC Eindhoven werd na ruim een kwartier gevaarlijk via Rai Vloet die een kopbal via de grond door Heemskerk tot corner verwerkt zag worden.

Na ruim twintig minuten ging het volledig mis in de Bossche verdediging. Een foute breedtepass werd onderschept door Vloet die eenvoudig over Heemskerk chipte. Twee minuten later leek het duel vroegtijdig gespeeld toen Van de Velde geheel vrijstaand vanaf rechts naar binnen mocht kappen uit een counter en met links scoorde.

Met een 2-0 achterstand op de scoreborden rechtte FC Den Bosch knap de rug. Nog voor rust kregen Regales (schot op Swinkels) en Bilate (schot geblokt) grote kansen op de aansluitingstreffer. Deze viel echter pas kort na rust. FC Den Bosch kwam opnieuw fel uit de kleedkamer en Bilate rondde een aanval over links met een droge schuiver over de grond beheerst af. De Bossche dadendrang werd even later beloond. Waar Carlone aanvankelijk nog twee keer op doelman Swinkels stuitte was het Zija Azizov die de bal na 67 minuten knap in de kruising schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied.

FC Den Bosch ging op zoek naar de voorsprong, maar ook de thuisploeg herpakte zich. Direct na de gelijkmaker poeierde Lieder de bal richting de kruising, Heemskerk bracht knap redding. Na 77 minuten ging het helaas opnieuw mis. Een bal van achteruit schampte het hoofd van een Bossche verdediger, waarna Lieder alleen op Heemskerk af kon en eenvoudig afrondde. Een mokerslag die FC Den Bosch niet meer te boven zou komen. Er werd nog wel aanvallend gewisseld (Van der Sande voor Santermans en kort voor tijd Robinson voor Carlone), maar verder dan enkele kleine kansen kwam de FC niet meer. In de tegenstoot viel in blessuretijd ook nog de 4-2, waardoor we na 90 minuten met lege handen staan. En dat is op basis van het vertoonde spel zuur voor iedereen die deze mooie club een warm hart toedraagt.

Reacties FC Den Bosch.tv:

https://m.youtube.com/watch?v=Z7ciLvc28Qo&feature=youtu.be

Supporters bedankt voor jullie steun in het Jan Louwers Stadion vanavond! We blijven strijden! Tot vrijdag, in eigen huis tegen MVV Maastricht.

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (21) Goal

  Rai Vloet

 • (23) Goal

  Tibo van de Velde

 • (31) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (44) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (46) Goal

  Mario Bilate

 • (58) Wissel

  Tibo van de Velde - Jinty Caenepeel

 • (67) Goal

  Zija Azizov

 • (70) Gele kaart

  Fries Deschilder

 • (76) Goal

  Mart Lieder

 • (81) Wissel

  Ben Santermans - Jort van der Sande

 • (81) Wissel

  Jari Vandeputte - Tibeau Swinnen

 • (85) Wissel

  Leonardo Vitor Santiago - Ivo Rossen

 • (87) Wissel

  Alessio Carlone - Brandon Robinson

 • (90) Goal

  Rai Vloet

Statistieken

Corners

5

7

Balbezit

47%

53%

Overtredingen

8

6

Schoten naast

4

6

Buitenspel

3

1

Schoten op doel

4

8

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Eindhoven

Leonardo Vitor Santiago
Ruud Swinkels K
Civard Sprockel CV
Maxime Gunst CV
Dario van den Buijs CV
Jari Vandeputte CV
Fries Deschilder LM
Thomas Horsten CM
Rai Vloet CA
Mart Lieder CA
Tibo van de Velde LA

Wisselspelers

Timothy Durwael
Guy Smit K
Yanni de Vriendt K
Ivo Rossen CV
Augustine Loof RV
Tibeau Swinnen CM
Jonathan Rowell CM
Jinty Caenepeel CA
Rafael Uiterloo CA
Alemao CA
Kyle de Silva RA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Jonas Heymans LV
Jort van der Sande CA
Brandon Robinson LA

Kaartverkoop

SPECIALE COMBIACTIE SUPPORTERSCLUB FC DEN BOSCH

Op vrijdag 31 maart aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Voor FC Den Bosch-supporters geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 28 maart één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt EUR 12,00 (excl. EUR 0,75 verzendkosten). Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 30 maart.

Er is bij het Jan Louwers Stadion in Eindhoven slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Daarom het vriendelijke verzoek om zoveel als mogelijk met elkaar mee te rijden, zodat zo veel mogelijk mensen van de autocombiregeling gebruik kunnen maken. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten (minibusjes zijn niet toegestaan) om een parkeerkaart te ontvangen. Zonder parkeerkaart is het niet mogelijk om naar Eindhoven af te reizen. Het omwisselen bij Timmermans Infra Stadion De Vliert vindt plaats om 18.15 uur.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Supportersclub FC Den Bosch De Supportersclub zal ook naar Eindhoven weer een bus laten rijden. Deze bus vertrekt om 18.45 uur ter hoogte van het spelershome. Kaarten kunnen, zoals gebruikelijk, worden besteld bij Danny van de Griendt via telefoonnummer: 06-53315504 (bellen of Whatsapp-bericht). De prijs voor deze reis, inclusief toegangskaart, bedraagt slechts € 15,00 voor leden. Niet-leden betalen € 20,00 en kinderen tot en met 12 jaar krijgen € 5,00 korting op deze prijs.

Speciale actie Op weg naar een mogelijke deelname aan de Jupiler Play-Offs vindt de Supportersclub het belangrijk dat de ploeg ook buitenshuis door vele supporters word gesteund. Om die reden heeft zij een actie opgezet. Voorzitter Peter van Ieperen: "Supporters die FC Den Bosch bij de resterende uitwedstrijden in de competitie willen steunen kunnen profiteren van een speciale actie, waarbij zij de vier laatste uitduels (FC Eindhoven, Achilles’29, Helmond Sport en Jong FC Utrecht) kunnen bezoeken voor de scherpe prijs van € 50,00. Dit betekent een korting van bijna 20% op de normale prijs. De enige voorwaarde is dat deze combiactie wordt afgenomen en afgerekend bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Aarzel niet en stap samen met al je voetbalmaten bij ons in de bus om de FC te steunen!" Opgeven kan ook in dit geval via Danny van de Griendt via telefoonnummer: 06-53315504 (bellen of een Whatsapp-bericht).

Voorbeschouwing

Morgenavond (vrijdag 31 maart, 20.00 uur) speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Een belangrijk duel met het oog op de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op deelname aan de Jupiler Play-Offs. De Bossche ploeg staat momenteel op de 12e plek, FC Eindhoven staat 11e. De Eindhovense ploeg kreeg in de laatste drie wedstrijden liefst 10 goals tegen en wist zelf maar één keer te scoren. Daar komt bij dat FC Eindhoven in de laatste acht duels slechts eenmaal wist te winnen. Kansen dus voor FC Den Bosch, maar ook de Eindhovenaren zullen er op gebrand zijn om een goed resultaat te boeken. Het is en blijft een bijzondere wedstrijd tussen FC Eindhoven en FC Den Bosch, want het wordt de vierde keer dat trainer/coach Wiljan Vloet tegenover zijn zoon Rai staat. Een bepalende speler die met zijn zeven doelpunten een aardige stempel drukt op de prestaties van FC Eindhoven. Kortom; een speler om in de gaten te houden. De twee eerdere onderlinge duels in De Vliert (competitie en KNVB Beker) werden gewonnen door de Eindhovenaren. Met een jonge selectie gaat FC Den Bosch morgen vol de strijd aan. Stefano Beltrame en Bart Biemans hebben zich bij de ziekenboeg gemeld en zijn niet inzetbaar. Deze week was er ook weer positief selectienieuws te melden. Jort van der Sande tekende namelijk een nieuw contract. “De contouren voor volgend seizoen worden steeds meer zichtbaar. Meer dan de helft van de selectie ligt namelijk al langer vast. Hoe mooi is het dat wij jongens als Jort, Luuk, Zija en Sam, de kans kunnen geven om zichzelf te bewijzen. De jeugd uit de regio heeft de toekomst, daar geloof ik heilig in”, zo vertelt Vloet enthousiast.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.