Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een teleurstellende nederlaag geleden. In Groesbeek, op bezoek bij Achilles'29, verloor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet met 2-1.

FC Den Bosch trad opnieuw aan zonder de geblesseerden Biemans, Beltrame, Schet, Kersten en Deijl. Heemskerk stond vertrouwd op doel en voor hem traden Van der Winden, Santermans, Maatsen en Fernandes in de verdediging aan. Het middenveld werd gevormd door Brouwers, Azizov, Vossebelt en Carlone. De aanvallende linie werd bemand door Bilate en Regales.

FC Den Bosch begon prima aan het duel. Al na twee minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Carlone nam het doel van keeper Te Loeke via een vrije trap van een meter of twintig onder vuur. De doelman kreeg de bal niet klemvast, waarna Bilate de rebound eenvoudig kon binnenschuiven. Even later kreeg Bilate opnieuw een grote kans nadat hij was diep gestuurd door Dalian Maatsen. Alleen voor de keeper was het laatstgenoemde die als winnaar uit de strijd kwam. Carlone schoot de rebound via een verdediger over. Nadat Bilate opnieuw in de diepte was aangespeeld, zonder het gewenste resultaat, was het de thuisploeg die van zich deed spreken. Boy van de Beek en Emir Smajic testten Heemskerk die paraat stond. Even later was daar toch de gelijkmaker. Van de Beek mocht rand zestien aanleggen en schoot de bal onhoudbaar in de kruising.

FC Den Bosch speelde vanaf dat moment zeer onrustig. Ondanks de aanwijzingen vanaf de zijlijn lukte het de blauwwitten niet om een goede organisatie neer te zetten. Daar kwam bij dat er bij vlagen weinig beweging was op het middenveld, er veel ballen werden ingeleverd en de diepe bal zelden werd gewonnen. Ook Achilles'29 creëerde aanvankelijk weinig. Smajic kwam nog tot een kans en in de tweede helft probeerden Thoone, Van de Beek en invaller Versteegen het tevergeefs. Aan Bossche zijde zag Niek Vossebelt zijn geblokte voorzet gevaarlijk worden en werd een schot/voorzet van invaller Bouyaghlafen door iedereen gemist.

Het duel kreeg zes minuten blessuretijd, omdat er meerdere blessuregevallen te noteren vielen. Zo ook voor linksback Van der Winden die het veld per brancard moest verlaten. In en 92e minuut trof Achilles'29 toch nog doel. Versteegen werkte de bal bekeken achter Heemskerk. In de absolute slotfase kreeg ook FC Den Bosch nog een kans(je). De kopbal van Bilate werd echter gekeerd door Te Loeke.

En zo houdt Achilles'29 de kans levend om degradatie te ontlopen, waar FC Den Bosch haar theoretische kans op deelname aan de Jupiler Play-Offs in rook zag op gaan. We bedanken de 90 meegereisde supporters voor hun steun. Maandag wacht Helmond Sport uit op tweede Paasdag en volgt de kans op sportieve revanche.

Reacties FC Den Bosch.tv: Wiljan Vloet, Oussama Bouyaghlafen en Mario Bilate.

https://m.youtube.com/watch?v=Hy8OH4_1BdI&feature=youtu.be

Fotografie: Pro Shots

  • 0153045607590
  • (2) Goal

    Mario Bilate

  • (15) Goal

    Boy van de Beek

  • (90) Goal

    Niek Versteegen

Statistieken

Corners

5

3

Balbezit

48%

52%

Overtredingen

17

12

Schoten naast

10

7

Buitenspel

1

3

Schoten op doel

5

3

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Mulder

Opstelling

Opstelling Achilles'29

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Jonas Heymans LV
Bert Koomen RV
Jort van der Sande CA
Brandon Robinson LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 14 april aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Groesbeek de uitwedstrijd tegen Achilles'29. Voor FC Den Bosch-supporters geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 11 april één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt EUR 10,00 (excl. EUR 0,75 verzendkosten). Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 13 april.

In verband met de beperkte parkeergelegenheid het vriendelijke verzoek om zoveel als mogelijk samen naar Groesbeek af te reizen. Op de wedstrijddag dient er vanaf 18.15 uur te worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Supportersclub Uiteraard zal de Supportersclub ook op vrijdag 14 april weer met een bus naar Groesbeek afreizen. De bus vertrekt om 18.30 uur ter hoogte van het spelershome. Kaarten voor de bus, inclusief toegang tot de wedstrijd, kosten € 15,00 voor leden en € 20,00 voor niet-leden. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen € 5,00 korting op deze prijzen. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Namens de club een fijne wedstrijd toegewenst!

Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.