Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft een uiterst teleurstellend paasweekend beleefd. Na de 2-1 nederlaag in Groesbeek tegen Achilles'29 verloor de Bossche ploeg op tweede Paasdag met 2-0 van Helmond Sport.

FC Den Bosch begon in Helmond met twee wijzigingen in de basisopstelling, omdat Jeremy Fernandes en Niek Vossebelt geschorst waren. Hun plekken werden ingenomen door Bert Koomen en Jort van der Sande. Jordy van der Winden, vrijdag nog per brancard het veld af, was voldoende hersteld van een bal op zijn hoofd en bezette de vertrouwde linksbackpositie.

FC Den Bosch begon slap aan het duel, het leek de ploeg na de nederlaag van vrijdag aan vertrouwen te ontbreken. Er werd nauwelijks opgebouwd, met als gevolg dat veelvuldig (zonder succes) de lange bal werd gehanteerd. Helmond Sport was met name dreigend over de linkerflank via voormalig FC Den Bosch-speler Furhgill Zeldenrust. Hij kwam een aantal keer goed door, maar de Bossche defensie stond haar mannetje en wist de voorzetten te pareren. De thuisploeg kreeg behoorlijk wat corners in deze fase en de druk op het Bossche doel nam toe. Na ongeveer een half uur spelen was het raak voor de ploeg die aan het einde van dit seizoen gaat deelnemen aan de Jupiler Play-Offs. Hiwat werd met een steekbal over rechts diep gestuurd, troefde Van der Winden af in de sprint en wist de bal diagonaal in de lange hoek binnen te schuiven. Vijf minuten voor rust was het opnieuw raak. Een foute pass in de opbouw werd onderschept door spits Teije ten Den die beheerst afrondde via de binnenkant van de paal. De veertig meegereisde Bossche supporters zagen de eerste helft met lede ogen aan.

Na rust een beduidend feller FC Den Bosch. Romero Regales en Dalian Maatsen hadden plaatsgemaakt voor Brandon Robinson en Sam Kersten. Mario Bilate werd in de punt van de aanval geposteerd en bleek wat meer balvast, waardoor het team vaker aansluiting wist te vinden vanaf het middenveld. Het leidde niet direct tot grote kansen, maar FC Den Bosch beet meer van zich af. Omdat de passing geregeld onzorgvuldig bleef, kreeg Helmond Sport in de omschakeling nog aardig wat kansen. Zo was invaller Jordy Thomassen het eindstation van een aardige aanval, maar de Bossche defensie en keeper Heemskerk redden bekwaam, ook op de rebound van Zeldenrust. Oud-FC'er Thomassen leek even later de 3-0 van dichtbij binnen te werken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan Bossche zijde kregen Koomen (schot naast), Carlone (schot geblokt) en Bilate (een-op-een met Van Gassel) nog aardige kansen, maar gescoord werd er niet meer.

FC Den Bosch bezet momenteel de 14e plaats op de ranglijst, met nog drie wedstrijden voor de boeg. Vrijdag (21 april) wacht Fortuna Sittard in Timmermans Infra Stadion De Vliert, dinsdag de 25e speelt de Bossche ploeg uit bij Jong FC Utrecht in de Galgenwaard en op vrijdag 5 mei eindigt FC Den Bosch het seizoen met de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Tot slot willen we als club nog een bijzonder woord van dank uitspreken richting de fans die dit paasweekend hun ploeg achterna zijn gereisd.

Fotografie: Pro Shots

  • 0153045607590
  • (28) Goal

    Giovanni Hiwat

  • (41) Goal

    Teije ten Den

Statistieken

Corners

12

0

Balbezit

56%

44%

Overtredingen

10

15

Schoten naast

4

1

Buitenspel

4

2

Schoten op doel

2

3

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling Helmond Sport

Stijn van Gassel K
Robert van Koesveld CV
Stephen Warmolts CV
Jeroen Verkennis CV
Gillian Justiana CV
Robert Braber CM
Steven Edwards CM
Giovanni Hiwat RA
Furhgill Zeldenrust LA
Teije ten Den CA

Wisselspelers

Joris van Gerwen K
Nick de Louw CV
Sam Strijbosch CM
Jordy Thomassen CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Ben Santermans CV
Bert Koomen RV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Jort van der Sande CA
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Brandon Robinson LA

Kaartverkoop

Maandag 17 april aanstaande (tweede Paasdag), aanvang 14.30 uur, speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt EUR 9,00 (is excl. EUR 0,75 verzendkosten). Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 14 april.

Er is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar in Helmond voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar Helmond af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten om een parkeerkaart te krijgen en het is niet toegestaan om zonder parkeerkaart naar Helmond te rijden.

Supportersclub Op maandag 17 april bezoeken we de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Leden betalen slechts € 15,00, niet-leden betalen € 20,00. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen € 5,00 korting op deze prijzen. De bus vertrekt om 13.15 uur ter hoogte van het spelershome. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 12.45 uur te worden omgewisseld bij Timmermans Infra Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.