Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een punt overgehouden aan het treffen met Fortuna Sittard (1-1). De nummer zeventien van de Eerste Divisie kwam deze vrijdag op bezoek in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Beide ploegen zullen het gevoel hebben gehad dat er meer had in gezeten dit duel, maar moeten uiteindelijk genoegen nemen met een remise. Fortuna Sittard domineerde tijdens de eerste helft, waar FC Den Bosch het spel maakte tijdens het tweede bedrijf.

Ten opzichte van het uitduel van afgelopen maandag bij Helmond Sport vond er in iedere linie minimaal één wijziging plaats. In de defensie namen Sam Kersten en Jeremy Fernandes de plekken over van Dalian Maatsen en Bert Koomen. Op het middenveld zag trainer/coach Wiljan Vloet zijn aanvoerder terugkeren van een schorsing. Hierdoor moest Jort van der Sande zijn basisplaats afstaan. In de voorhoede was het Brandon Robinson die de voorkeur kreeg boven Romero Regales.

In de openingsfase waren het de bezoekers die het meeste gevaar wisten te stichten. Dit gebeurde veelal via rechtsbuiten Emrah Bassan, die veelvuldig naar binnen sneed. Na drie minuten kwam via hem dan ook het eerste wapenfeit. Vanaf een meter of twintig legde de huurling van Galatasaray aan en schoot de bal richting de korte hoek. Kees Heemskerk stond echter goed opgesteld en wist zijn inzet te parreren.

Na tien minuten kreeg FC Den Bosch haar eerste kans. Na een corner legde Sam Kersten de bal terug op Mario Bilate. Van net buiten het zestien meter gebied legde de Bossche spits aan. Zijn schot werd onderweg nog licht getoucheerd door Brandon Robinson, maar dit was onvoldoende om het de doelman van Fortuna Sittard, Miguel Santos, lastig te maken.

Een kleine vijf minuten later was het wederom de beurt aan Fortuna Sittard. Finn Stokkers leek doorgebroken te zijn aan de linkerkant, maar Sam Kersten wist middels een goede sliding de aanval te verwerken tot een corner. De daaropvolgende hoekschop leek Fortuna Sittard bijna de voorsprong op te leveren, maar de kopbal belandde op de lat en de rebound ging over. Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers dan alsnog op voorsprong. Djbril Dianessy brak door over rechts en legde de bal af aan Gavin Vlijter. Zijn inzet werd nog goed gekeerd door Heemskerk, maar toen de bal vervolgens terecht kwam bij Bassan was de doelman kansloos (0-1).

Na de goal leek het duel wat meer open te breken. Voor Fortuna was het wederom Bassan die gevaar stichtte, nadat hij Van der Winden had uitgekapt, maar keeper Heemskerk wist redding te brengen. Kort daarop was het de thuisploeg die een grote mogelijkheid wist te creëren. Jeremy Fernandes was goed opgekomen over de rechterflank en leverde een scherpe voorzet af. Van dichtbij was het aanvoerder Niek Vossebelt die zijn kopbal over de lat zag vliegen.

Voor rust was er nog een moment waarbij de aanvoerder, na een strakke combinatie in het zestien meter gebied, ogenschijnlijk naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Ingmar Oostrom vond dit echter onvoldoende om de bal op de stip te leggen. Ook de laatste inzet voor de pauze kwam op naam van FC Den Bosch. Alessio Carlone maakte een mooie actie over de as van het veld, waarbij hij zijn tegenstander poortte. Zijn daaropvolgende schot scheerde echter rakelings over de lat. Hierdoor keerden beide ploegen met een minimale voorsprong voor de bezoekers aan de thee.

Na rust stond er een feller FC Den Bosch aan de aftrap. Brandon Robinson en Mario Bilate hadden van plek gewisseld in de voorhoede en de thuisploeg probeerde het duel meer naar zich toe te trekken. Het was FC Den Bosch dat via Mario Bilate als eerste echt van zich liet horen. De aanvaller legde van een meter of twintig aan, maar zijn poging belandde uiteindelijk niet tussen de palen.

Gedurende de tweede helft was het de thuisploeg die de tegenstander steeds meer op de eigen helft wist vast te zetten. Wederom was het Bilate die na een combinatie door het centrum met Robinson een poging waagde. Zijn inzet werd echter goed gekeerd door Miguel Santos. De aanvallende intenties werden ook vanaf de bank steeds duidelijker. Trainer/coach Wiljan Vloet besloot met een extra aanvaller te gaan spelen. Luuk Brouwers werd gewisseld voor clubtopscorer Romero Regales. Het resultaat hiervan liet slechts vijf minuten op zich wachten. Brandon Robinson kwam aan de rechterflank in balbezit en leverde een perfecte voorzet af. Niek Vossebelt stond op de juiste plek en kopte bekeken raak  (1-1).

Den Bosch zocht naar de overwinning en probeerde de duimschroeven verder aan te draaien. Uit een voorzet vanaf rechts was het Jeremy Fernandes die met een spectaculaire ‘bicycle kick’ het doel van Fortuna onder vuur nam. Zijn snoeiharde inzet verdween helaas net over de lat. Alessio Carlone probeerde het vervolgens nog tweemaal gevaarlijk van afstand, maar ook dit leverde uiteindelijk geen doelpunt op.

Zowel FC Den Bosch als Fortuna Sittard probeerden in de slotminuten de drie punten binnen te slepen. Het was de thuisploeg die het meeste balbezit had, zonder dat dit nog echt uitmondde in grote mogelijkheden. Invaller Oussama Bouyaghlafen kwam nog enkele keren gevaarlijk door over de rechterflank met fraaie acties, maar zijn voorzetten bereikten geen medespelers. De bezoekers zetten in op de counter, maar ook die uitbraken stierven in schoonheid.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Oostrom voor het laatste fluitsignaal. Beide ploegen zullen het gevoel hebben gehad dat er meer had ingezeten. Waar de bezoekers voor rust afstand hadden kunnen nemen, zullen de Bosschenaren het gevoel hebben gehad dat er tijdens de tweede helft een winnende treffer mogelijk was geweest. Komende dinsdag kan de Bossche ploeg een nieuwe gooi doen naar de drie punten. Om 20.00 uur spelen zij dan het uitduel bij Jong FC Utrecht. Reacties en samenvatting FC Den Bosch TV:

Door: Dylan Sahtoe

Fotografie: Pro Shots

  • 0153045607590
  • (19) Goal

    EMRAH BASSAN

  • (70) Goal

    Niek Vossebelt

Statistieken

Corners

11

3

Balbezit

56%

44%

Overtredingen

15

10

Schoten naast

5

1

Buitenspel

1

4

Schoten op doel

3

5

Toeschouwers

 

2,173

Scheidsrechter

Oostrom

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA
Brandon Robinson LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Dalian Maatsen CV
Jonas Heymans LV
Bert Koomen RV
Jort van der Sande CA
Romero Regales CA

Opstelling Fortuna Sittard

Miguel Santos K
Ferry de Regt CV
Jordie Briels RV
Perr Schuurs CV
Christopher Braun CV
Kamen Hadzhiev CM
EMRAH BASSAN CM
Finn Stokkers CA
Luc Mares CA
Gavin Vlijter CA
Djibril Dianessy CA

Wisselspelers

Leon ter Wielen K
Job van de Walle K
Demen Roumen CV
Emir Dautovic CV
Dries Saddiki CM
Adrian Purzycki CM
Vitor Saba CM
Marco Ospitalieri CA
Junior Torunarigha CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 21 april de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het duel vangt om 20.00 uur aan in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Timmermans Infra Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Zo ook tegen Fortuna Sittard op vrijdag 21 april. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 21 april naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Ouders en familieleden

Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Op basis van een regio gebonden legitimatiebewijs kunnen er toegangskaarten worden aangeschaft. Voor supporters van FC Den Bosch is het ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Stadionplattegrond

Timmermans Infra Stadion De Vliert2 Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

 

Op vrijdag 21 april aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Timmermans Infra Stadion De Vliert, de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. In deze voorbeschouwing kijkt captain Niek Vossebelt terug op de wedstrijden tegen MVV Maastricht, Achilles’29 en Helmond Sport en blikt hij vooruit naar het duel met de Limburgers.

Omdat de thuiszege van FC Den Bosch op MVV Maastricht gevolgd werd door twee nederlagen in het paasweekend zijn de kansen van de Bosschenaren op het bereiken van de Jupiler Play-Offs definitief verkeken. Niek Vossebelt kijkt als aanvoerder dan ook met een rotgevoel terug op de laatste wedstrijden van zijn club: “De wedstrijd tegen MVV was een vreemd duel. Wij waren eigenlijk het grootste gedeelte van de wedstrijd de onderliggende partij, maar nadat wij met nog een half uur te spelen op gelijke hoogte kwamen, waren wij plotseling in staat om grip op de wedstrijd te krijgen en wisten wij het duel uiteindelijk zelfs nog met 2-1 in ons voordeel te beslissen. Uit tegen Achilles’29 begonnen wij prima aan het duel. Wij kwamen snel op voorsprong en kregen kansen op meer, maar verzuimden het om deze te benutten. Achilles’29 maakte vervolgens de gelijkmaker uit een vrije trap en vanaf dat moment gingen wij mee in hun spel en vergaten wij om zelf te voetballen. Zij waren veel feller in de duels en uiteindelijk verloren wij het duel door een tegentreffer in blessuretijd. Voor de wedstrijd tegen Helmond Sport was ik geschorst, waardoor ik de Brabantse derby vanaf de tribune moest volgen. Ik moest machteloos toekijken hoe wij een matig duel speelden, niet onder deden voor de tegenstander, maar door individuele fouten wel onnodig met een 2-0 achterstand gingen rusten. Wij probeerden in de tweede helft nog wel om het tij te keren maar dat leverde helaas niks op, waardoor het paasweekeinde voor ons en onze supporters één grote teleurstelling werd.”

In Fortuna Sittard treft FC Den Bosch dit voetbalweekend een tegenstander voor wie het seizoen eigenlijk ook al voorbij is. Toch verwacht Niek Vossebelt een boeiende wedstrijd: “Voor beide teams gaat het feitelijk nog om de eer en een goede eindklassering, waardoor de ploegen onbevangen kunnen spelen. Wij moeten ons revancheren voor de slechte resutaten van het afgelopen weekend en willen ons trouwe publiek nog een paar leuke potten voetbal voorschotelen, zodat wij het seizoen toch nog op een positieve manier kunnen afsluiten. Een zege op Fortuna is daarvoor een eerste vereiste.”

Profiel tegenstander Fortuna Sittard heeft nog een paar wedstrijden te gaan in deze competitie, maar zal op de achtergrond voornamelijk al bezig zijn met het nieuwe seizoen. Dan wil de club de financiële perikelen van de laatste jaren definitief achter zich laten en zich vooral weer op het sportieve aspect gaan richten.

Dat Fortuna Sittard nog steeds meedraait in het betaald voetbal mag best een klein wonder worden genoemd. De club verkeert al jaren in zwaar weer en het definitieve einde leek meerdere keren nabij. Met vereende krachten en het nodige kunst- en vliegwerk wisten de Limburgers toch het hoofd boven water te houden. Belangrijke rol daarbij is weggelegd voor Isitan Gün. Deze Turkse investeerder werd afgelopen zomer eigenaar van de club en bracht nieuwe financiële mogelijkheden. Dat de ellende van de afgelopen jaren een lange nasleep kent, blijkt wel uit de negen punten aftrek die de club dit seizoen opgelegd heeft gekregen vanuit de KNVB.

Mede door dat puntverlies draait Fortuna Sittard dit seizoen opnieuw mee in de onderste regionen van de Jupiler League. En dus is wat dat betreft nog weinig te merken van de vorderingen die de club achter de schermen wel lijkt te hebben gemaakt. Zo kwam in de winterstop plotseling een heel bekende naam uit de bus als nieuwe trainer, namelijk oud-Ajacied Sunday Oliseh. En ineens was er ook ruimte voor nieuwe spelers zoals aanvallers Sjoerd Ars en Finn Stokkers en middenvelder Emrah Bassan. Dit allemaal om de slechte periode van voor de winterstop om te buigen. Het ging daarna inderdaad iets beter met de Limburgers, met een overtuigende 5-2 zege op Jong Ajax als uitschieter. Maar door nieuw puntenaftrek schoot de club er uiteindelijk niet zoveel mee op.

De club is dus zoals gezegd al volop in voorbereiding op komend seizoen. Contracten met bepalende en talentvolle spelers zijn inmiddels verlengd. Toch is er voor Fortuna Sittard tegen FC Den Bosch nog wel een sportieve revanche te behalen. De Bosschenaren verlieten namelijk in de laatste wedstrijd voor de winterstop met een 0-4 zege het stadion.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.