Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een flink pak slaag gekregen in Utrecht. In Stadion Galgenwaard ging de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet hard met 5-0 onderuit. De Domstedelingen combineerden naar hartelust en creëerden kans op kans tegen een tam spelend FC Den Bosch dat weinig had in te brengen.

Bij FC Den Bosch stond Dalian Maatsen op de rechtsbackpositie, omdat Jeremy Fernandes was geschorst. In het centrum was opnieuw een plek ingeruimd voor jongeling Sam Kersten. Op het middenveld was er vanavond geen plaats voor Luuk Brouwers in de basisopstelling. Brandon Robinson mocht het vanaf de flank proberen in een 4-3-3 opstelling.

FC Den Bosch begon prima aan het duel met een tweetal kansen. De intenties om de matige serie van de laatste weken te doorbreken leken goed, maar toch stond de ploeg na circa een kwartier spelen ineens met 2-0 achter. De openingstreffer viel uit een van de vele corners die de thuisploeg vanavond zou krijgen. De hoekschop werd aanvankelijk weliswaar nog weggewerkt, maar omdat het uitverdedigen slechts half gebeurde kreeg Rosheuvel de kans om uit te halen. Hij deed dit met verve en joeg de bal knap in de kruising. Enkele minuten later had Heemskerk een schot van afstand niet klemvast, waarna Boukhari van dichtbij kon binnenschuiven (2-0). Er brak een fase aan waarbij FC Den Bosch op het middenveld compleet werd overlopen en overal een stap te laat kwam. Duels werden niet gewonnen en Jong FC Utrecht kreeg meerdere kansen om de score verder uit te breiden. Dit gebeurde kort voor rust. Een crosspass belandde bij Boukhari die achter invaller Heymans (Van der Winden moest het veld al vroeg geblesseerd verlaten) opdook en diagonaal binnenschoot. FC Den Bosch kwam niet verder dan speldenprikken via Vossebelt en Carlone, tot de 45e minuut waarin de blauwwitten twee goede mogelijkheden kregen. Zowel Regales als Bilate kregen de kans om iets terug te doen, maar slaagden hier niet in. Regales schampte een voorzet, waardoor zijn inzet van dichtbij ongevaarlijk bleek, terwijl Bilate, die vanavond een prima duel speelde, zijn lob/volley over zag gaan.

In de rust had Vloet Luuk Brouwers in het veld gebracht voor Brandon Robinson. Carlone speelde vanaf dat moment wat meer hangend vanaf rechts. FC Den Bosch probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar oogde machteloos vanavond. Tot overmaat van ramp viel al vroeg de 4-0. Van Rooijen gleed een voorzet van Boukhari vanaf links eenvoudig van dichtbij binnen. Direct daarna twee dotten van kansen om de score zelfs op 5-0 te brengen. Heemskerk redde bij de eerste poging en zag de daaropvolgende bal voorlangs gaan. In de 70e minuut viel de vijfde treffer alsnog. Verdediger Edson Braafheid strafte slap optreden in de defensie af en schoot een corner van dichtbij snoeihard tegen de touwen.

Jong FC Utrecht geloofde het vanaf dat moment wel en FC Den Bosch was niet bij machte om een eretreffer te forceren. Luuk Brouwers had het doel van Nijland nog twee keer onder vuur genomen en Vossebelt kopte van dichtbij nog over. Gescoord werd er niet meer, een flinke afstraffing was een feit.

Aan de Bossche ploeg de taak om volgende week vrijdag (5 mei) thuis tegen FC Dordrecht te laten zien dat zij aan klantenbinding wil doen tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Het resultaat van de laatste weken is de jonge ploeg op de nodige kritiek komen te staan. De 45-50 meegereisde Bossche supporters hadden uit protest kort voor tijd het stadion verlaten.

Nog anderhalve week voor de Bossche ploeg om zich voor te bereiden op dit laatste duel. De kop moet weer omhoog, de schouders eronder. Samen gaan we voor een goede afsluiting van de competitie!

FC Den Bosch TV: Reacties en samenvatting

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

881

Scheidsrechter

Martens

Opstelling

Opstelling Jong FC Utrecht

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Ben Santermans CV
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA
Brandon Robinson LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Jonas Heymans LV
Bert Koomen RV
Luuk Brouwers CM
Jort van der Sande CA

Kaartverkoop

Op dinsdag (!) 25 april aanstaande, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Stadion Galgenwaard de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een buscombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan tot en met donderdag 20 april via de Online Ticketshop een omwisselbiljet worden gekocht. Prijs: EUR 17,50 (exclusief EUR 0,75 verzendkosten). Het is tot en met donderdag 20 april ook mogelijk om tijdens kantooruren via de administratie van de club toegangskaarten aan te schaffen. Op de wedstrijddag vertrekken de bussen vanaf de M-side. Gelieve om uiterlijk 18.30 uur aanwezig te zijn. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Supportersclub FC Den Bosch Supportersclub FC Den Bosch zal ook bij dit duel weer met een bus afreizen. Omdat het een buscombi betreft kunnen uitsluitend leden meereizen. Zij betalen EUR. 15,00, kinderen tot en met 12 jaar ontvangen EUR. 5,00 korting en betalen slechts EUR. 10,00. Leden van de Supportersclub stappen dinsdag op bij de noordtribune, vak I. De vertrektijd is 18.30 uur.

Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.