Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een zeer knappe overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht (2-1). Het venijn zat hem in de staart in Timmermans Infra Stadion De Vliert. In de slotfase werd het duel beslist in het voordeel van de thuisploeg, die een 0-1 achterstand na ruim een uur spelen knap wist om te buigen via treffers van Fernandes en Brouwers. Door de overwinning klimt FC Den Bosch een plek op de ranglijst, met een drukke periode voor de boeg.

Timmermans Infra Stadion De Vliert was vanavond het strijdtoneel voor de Bosschenaren en de bezoekers uit Maastricht. De thuisploeg begon met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van het duel met FC Eindhoven. Jonas Heymans verving de geschorste Jordy van der Winden op de linksbackpositie. FC Den Bosch moest het opnieuw stellen zonder een vijftal geblesseerden. Stefano Beltrame, Bart Biemans, Mats Deijl, Sam Kersten en de al lang geblesseerde Damiano Schet moesten het duel met MVV aan zich voorbij laten gaan. Bert Koomen was voldoende hersteld van zijn ziek zijn en zat wel weer bij de selectie.

Om 20.00 uur stonden beide ploegen klaar voor de aftrap. Waar FC Den Bosch vorige week indruk maakte in de openingsfase waren het vanavond de bezoekers die een prima eerste kwartier kenden. De Limburgers werden meerdere keren gevaarlijk. Via rechtsback Ciranni, kwam de bal na vier minuten spelen bij de sterke spits Verheydt die de bal tegendraads achter Heemskerk wist te koppen. Zijn poging werd echter afgekeurd wegens een overtreding.

Na een kwartier kwam het volgende wapenfeit, opnieuw voor de Maastrichtenaren. Ricaro Ippel schoot van afstand hard op doel. Kees Heemskerk stond echter prima opgesteld en wist de bal klemvast te pakken. Vijf minuten later was het weer een vroege voorzet van MVV die een kans opleverde. De bal kwam terecht bij Patrick N’Koyi die de bal met de borst meenam. Zijn inzet werd vervolgens gekeerd door de goed uitgekomen Heemskerk, waardoor er een 0-0 stand op de scoreborden bleef staan.

FC Den Bosch had tijdens de eerste helft moeite om echte kansen te creëren. Bij vlagen werd er prima gecombineerd op het middenveld, maar de inspanningen strandden even zo vaak rond de rand van het zestienmetergebied. De thuisploeg kwam in deze fase enkel tot een ongevaarlijk afstandsschot van Alessio Carlone. In het eerste bedrijf kwamen de bezoekers via Joeri Schroijen nog eenmaal tot een goede mogelijkheid. Na een bal van Kelechi dook hij gevaarlijk op voor Heemskerk, maar zijn stiftbal miste kracht en hoogte. Beide ploegen zochten dan ook met een 0-0 stand de kleedkamers op.

Na rust hadden zowel FC Den Bosch als MVV Maastricht door dat er meer nodig was voor een overwinning. De blauwwitten kwamen met de eerste mogenlijkheid. Via een goede combinatie over links kwam de bal terecht bij aanvoerder Niek Vossebelt. Zijn schot had echter onvoldoende kracht om het doelman Bo Geens lastig te maken. Aan de andere kant namen N'Koyi en Nwakali het Bossche doel onder vuur. Heemskerk bleek opnieuw een prima sta-in-de-weg.

De bezoekers trokken het duel in deze fase toch wat meer naar zich toe. Een schot van afstand van Ippel vloog nog over de lat, maar na ruim een uur spelen brak de van Arsenal overgekomen Nigeriaan Nwakali de ban. Zijn diagonaal geschoten inzet verdween via doelman Heemskerk in het doel.

De thuisploeg liet vervolgens geen enkel moment blijken te zijn aangeslagen. Binnen een paar minuten leverde dit een grote kans op. Een vrije trap van Alessio Carlone werd doorgekopt door Mario Bilate. De voor Vossebelt ingevallen Jort van der Sande zag zijn inzet vervolgens via keeper Geens op de lat belanden. Vijf minuten later was het dan toch raak voor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet. Na een corner werd wederom een inzet van Jort van der Sande gekeerd, maar de oplettende rechtsback Jeremy Fernandes wist te profiteren. Hij omspeelde de doelman en rondde beheerst af. De gelijkmaker was een feit (1-1) en beide ploegen gingen op jacht naar de overwinning.

De thuisploeg maakte duidelijk dat zij met een punt geen genoegen nam. 'Interim-captain' Bilate kwam aan de linkerflank in balbezit en schoot uit de draai hard richting de verre hoek. Keeper Geens moest zich volledig strekken om tot een redding te komen. Ook Carlone en Azizov namen het MVV-doel onder vuur. Aan de andere kant probeerden de bezoekers via Schroijen en Verheydt uit te breken.

FC Den Bosch hield zich in de slotfase knap overeind en zocht naar meer. In de 86e minuut kwam het zo gewenste resultaat. Jeremy Fernandes gaf voor vanaf de rechterflank. Zijn inbreng werd nog van richting veranderd, maar dit was enkel ten gunste van Luuk Brouwers. Het kind van de club vond met een knappe tegendraadse kopbal de verre hoek en leverde FC Den Bosch in de slotminuten de drie punten.

MVV kwam na de 2-1 nog dicht bij de gelijkmaker. Spits Verheydt was het eindpunt van een voorzet, maar zijn kopbal kwam via Heemskerk tegen de paal. De daaropvolgende corner werd door de Bossche defensie van de lijn gehaald. FC Den Bosch knokte zich op karakter voorbij de ploeg die tot vanavond het minst was verslagen in de Jupiler League. Met een mooie overwinning tegen een solide tegenstander gaat Den Bosch dan ook een prima weekend tegemoet. Supporters; gefeliciteerd met de drie punten en bedankt voor jullie steun vanavond in De Vliert!

Reacties FC Den Bosch.tv

https://www.youtube.com/watch?v=ivc4uJ43rT4

Heya Den Bosch!

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

  • 0153045607590
  • (64) Goal

    Kelechi Nwakali

  • (72) Goal

    Jeremy Fernandes

  • (85) Goal

    Luuk Brouwers

Statistieken

Corners

4

9

Balbezit

48%

52%

Overtredingen

7

11

Schoten naast

4

6

Buitenspel

3

10

Schoten op doel

3

10

Toeschouwers

 

2,782

Scheidsrechter

Blank

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Dalian Maatsen CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Mario Bilate CA
Alessio Carlone LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Bert Koomen RV
Jort van der Sande CA
Brandon Robinson LA

Opstelling MVV Maastricht

Bo Geens K
Nick Kuipers CV
Joeri Schroyen CV
Leroy Labylle LV
Steven Pereira RV
Alessandro Ciranni CV
Ricardo Ippel CM
Kelechi Nwakali CM
Pieter Nys CA
Thomas Verheijdt CA
Kiyabu Nkoyi CA

Wisselspelers

Mikolaj Smylek K
Shermar Martina CV
Dyon Gijzen CM
Luis Pedro LA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op vrijdag 7 april de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Het duel vangt om 20.00 uur aan in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Timmermans Infra Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2016-2017. Zo ook tegen MVV Maastricht op vrijdag 7 april. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 7 april naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Ouders en familieleden

Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Voor supporters van FC Den Bosch is het ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 22,50. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

Stadionplattegrond

Timmermans Infra Stadion De Vliert2 Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 15,-  € 22,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 M-side (M1 t/m M7)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het vanavond om 20.00 uur in Timmermans Infra Stadion De Vliert op tegen MVV Maastricht. In deze voorbeschouwing blikt middenvelder Zija Azizov terug op de wedstrijd tegen FC Eindhoven en zijn contractverlenging en kijkt hij vooruit naar het duel met MVV Maastricht.

Na een onderbreking van een week, waarin interlands werden gespeeld, nam FC Den Bosch het afgelopen vrijdag in het Jan Louwers Stadion op tegen FC Eindhoven. Door persoonlijke fouten ging dat duel met 4-2 verloren. “We speelden de eerste twintig minuten echt heel goed”, aldus Zija Azizov. “Door twee persoonlijke fouten kwamen we echter uit het niets op een 2-0 achterstand. Daar kregen we wel even een tikje van, maar na rust kwamen we met goed voetbal terug tot 2-2, door goals van Mario Bilate en mijzelf. Daarna kenden we een iets mindere fase en kwamen we door weer twee persoonlijke fouten op een 4-2 achterstand die we niet meer te boven wisten te komen.”

Onlangs werd het contract van Azizov verlengd tot de zomer van 2019. De middenvelder is daar zeer content mee. “FC Den Bosch is voor mij een mooie club om mezelf te profileren. Hopelijk kan ik zo mijn niveau steeds iets verhogen. Over mijn doelpunt afgelopen vrijdag was ik ook tevreden. Vanuit de positie waar ik stond was schieten het enige wat ik kon doen en de bal verdween mooi in de kruising. Ik weet nog niet wie de nieuwe trainer wordt, maar zolang ik goed blijf trainen en mezelf laat zien, komt het zeker goed. Ik voel veel vertrouwen en waardering vanuit de club.”

MVV Maastricht is de volgende tegenstander voor FC Den Bosch, Azizov kijkt met vertrouwen uit naar die ontmoeting: “Ik verwacht een aantrekkelijke wedstrijd. MVV heeft nog punten nodig voor een goede eindklassering en wij willen als spelersgroep zelf ook alles winnen. Play-offs halen wordt erg lastig, maar we moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken en vervolgens zien waar het schip strandt. We hebben dit seizoen niet altijd gekregen waar we recht op hebben, maar het is nu aan ons om de punten thuis te houden met de steun van onze supporters!”

Profiel tegenstander Een van de meest traditierijke clubs uit het betaald voetbal is vanavond op bezoek in De Vliert. Het is voor MVV Maastricht een belangrijk duel, want de ploeg wil hoog eindigen op de ranglijst en is ook nog in de race voor een periodetitel.

MVV Maastricht vierde vorig weekend haar 115e verjaardag met de derby tegen Fortuna Sittard. Een groot feest werd het echter niet want het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bij winst had de club in de top drie gestaan en dat zou voor de Jupiler Play-Offs een uiterst gunstige uitgangspositie zijn. Nu is het voorlopig een zesde positie en blijft het nog even spannend. De nummers twee tot en met acht staan namelijk akelig dicht bij elkaar. En of het nu een periodetitel wordt of niet, het moet raar lopen willen de Maastrichtenaren de play-offs nog gaan mislopen. De vraag is met name of zij in de eerste of tweede ronde gaan instromen.

Aan het begin van het millennium speelde MVV voor het laatst in de Eredivisie en dat is voor een club met een dergelijk roemrijk verleden wel erg lang geleden. De club heeft financieel gezien de zaken weer aardig op orde, maar het doen van grote uitgaven behoort nog niet echt tot de mogelijkheden. Promoveren is dus een droom en aan het einde van het seizoen zal duidelijk worden of de club daartoe in staat is.

Tot nu toe speelt MVV een prima seizoen. Opvallend is dat de club uit Limburg het minst vaak heeft verloren in de Jupiler League, slechts zes keer. Eentje minder bijvoorbeeld dan koploper VVV-Venlo. De Maastrichtenaren zijn daarnaast ook de kampioen van de gelijke spelen, dat gebeurde dit seizoen namelijk al elf keer, het vaakst in de Jupiler League. MVV is dus een ploeg die niet zomaar te kloppen is. Met Kuipers en Pereira staat er een solide verdedigingsblok. Nys en Ippel spelen belangrijke rollen op het middenveld en voorin heeft trainer Ron Elsen de beschikking over een echte stormram in de persoon van Thomas Verheijdt. Ondanks zijn indrukwekkende fysiek heeft hij ook al enkele keren laten zien op prachtige wijze te kunnen scoren. Een belangrijke man om in de gaten te houden dus. Verder heeft trainer Ron Elsen veel creativiteit tot zijn beschikking via de van Arsenal gehuurde Nigeriaan Kelechi Nwakali en pikt ook Joeri Schroijen dit seizoen regelmatig zijn doelpunten mee.

Door: Jeroen ten Brincke en Frank Spijkers Fotografie: Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.