Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi verloren van FC Eindhoven. In eigen huis verloor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet met 2-3, na een 1-1 ruststand.

Bij FC Den Bosch begon Brandon Robinson in de basis, wat ten koste ging van aanvaller Mario Bilate. De Bossche selectie was verder ongewijzigd gebleven ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Almere City FC. FC Eindhoven kwam sterk uit de startblokken en wist binnen circa tien minuten twee grote kansen te creëren. Waar de eerste bal van Mart Lieder nog voorlangs zeilde, werd de tweede na een knappe individuele actie en niet scherp Bosch' ingrijpen achter doelman Kees Heemskerk geschoten. Daarna brak een fase aan waarbij FC Den Bosch het meeste balbezit had en tot enkele kansen kwam. Een afstandschot van Jeremy Fernandes werd daarbij gekeerd door doelman Swinkels en een inzet van Stefano Beltrame verdween over het doel. Het bleek de opmaat voor de op dat moment verdiende gelijkmaker die na 25 minuten binnenviel. Arda Havar nam een bal uit de lucht goed mee en schoot van een meter of twintig diagonaal in de lange hoek. FC Den Bosch hield na de goal grip op de wedstrijd en kwam dichtbij een voorsprong via Ben Santermans. Zijn schot werd echter gekraakt. Kort voor rust nog een gevaarlijke vrije trap van Niek Vossebelt. Doelman Swinkels pareerde echter de indraaiende voorzet, maar moest dat bekopen met een blessure. Nadat de doelman weer was opgekrabbeld floot scheidsrechter Kevin Blom het rustsignaal.

Den Bosch - Eindhoven beker

Na rust een feller FC Den Bosch. De jacht naar de voorsprong werd bijna beloond toen uit een scrimmage de bal voor de voeten van linksback Jonas Heymans kwam. Zijn inzet werd echter op miraculeuze wijze door de Eindhoven-goalie van dichtbij uit het doel gewerkt. Even later nam ook Romero Regales het Eindhoven-doel onder vuur, maar ook zijn inzet werd gestopt. FC Eindhoven werd met name gevaarlijk via Jinty Caenepeel die met zijn snelheid en diepgang in de omschakeling meerdere malen de Bossche defensie opzocht. FC Den Bosch hield druk op de tegenstander, maar moest in de 80e minuut uit het niets een pijnlijke tegentreffer incasseren. Vanuit het middenveld werd de bal veel te kort teruggespeeld op Kees Heemskerk. De bal belandde in niemandsland en werd opgepikt door Mart Lieder. De Eindhoven-aanvaller omspeelde de Bossche doelman schoot zijn tweede van de avond binnen (1-2). Toch gaf FC Den Bosch zich niet gewonnen. De aanval werd opnieuw gezocht en achterin ging de ploeg 1-op-1 spelen. FC Den Bosch kreeg vervolgens rand zestien een vrije trap, nadat aanvaller Regales werd neergehaald. Mario Bilate, ingevallen voor Brandon Robinson, schoot de bal op schitterende wijze in de kruising (2-2).

Den Bosch - Eindhoven beker

Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Een corner op rechts werd bij de eerste paal met de hak verlengd en kwam rand zestien bij Rai Vloet terecht die verwoestend via het been van Mario Bilate in het dak van het doel binnenschoot (2-3). Het bleek tevens de laatste doelpoging van de wedstrijd, waardoor FC Den Bosch met lege handen achterblijft en is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De felicitaties gaan uit naar FC Eindhoven. FC Den Bosch wacht aanstaande vrijdag een nieuwe kans in de competitie uit bij FC Emmen.

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (11) Goal

  Mart Lieder

 • (24) Goal

  Arda Havar

 • (37) Gele kaart

  Jinty Caenepeel

 • (38) Gele kaart

  Bart Biemans

 • (38) Gele kaart

  Fries Deschilder

 • (60) Wissel

  Alemao - Tibeau Swinnen

 • (63) Wissel

  Brandon Robinson - Mario Bilate

 • (79) Goal

  Mart Lieder

 • (82) Wissel

  Bart Biemans - Damiano Schet

 • (83) Goal

  Mario Bilate

 • (87) Goal

  Rai Vloet

 • (89) Wissel

  Kyle de Silva - Ivo Rossen

Statistieken

Corners

6

2

Balbezit

54%

46%

Overtredingen

16

15

Schoten naast

1

6

Buitenspel

3

3

Schoten op doel

3

1

Toeschouwers

 

1,500

Scheidsrechter

Kevin Blom

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Niek Vossebelt CM
Vykintas Slivka CM
Stefano Beltrame CM
Arda Havar RA
Brandon Robinson LA
Romero Regales CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Ralph Vos K
Sam Kersten CV
Dalian Maatsen CV
Jordy van der Winden LV
Zija Azizov CM
Mario Bilate CA
Damiano Schet RA

Opstelling FC Eindhoven

Ruud Swinkels K
Sebastiaan de Wilde CV
Maxime Gunst CV
Dario van den Buijs CV
Fries Deschilder LM
Thomas Horsten CM
Rai Vloet CA
Jinty Caenepeel CA
Mart Lieder CA
Alemao CA
Kyle de Silva RA

Wisselspelers

Guy Smit K
Yanni de Vriendt K
Ivo Rossen CV
Civard Sprockel CV
Jari Vandeputte CV
Tibeau Swinnen CM
Jonathan Rowell CM
Tibo van de Velde LA

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op dinsdag 20 september aanstaande, in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi, de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

Gereduceerde tarieven voor seizoenkaarthouders FC Den Bosch biedt seizoenkaarthouders bij dit duel de mogelijkheid om hun eigen plaats te reserveren tegen een sterk gereduceerd tarief. Waar een wedstrijdkaart normaliter € 12,50 kost voor de M-side, noord- en zuidtribune, betalen seizoenkaarthouders voor dit duel slechts € 5,00. Op de eretribune betalen seizoenkaarthouders slechts € 10,00, waar een toegangskaart normaliter € 22,50 kost. Deze prijzen gelden voor alle seizoenkaarthouders vanaf 13 jaar; de seizoenkaarten zelf verlenen bij dit duel geen gratis toegang. Het reserveren van je eigen plaats kan tot en met maandag 19 september (12.00 uur) via onze Online Ticketshop of via de administratie van de club tijdens kantooruren. Op de wedstrijddag zijn de kassa's op het voorplein vanaf 18.45 uur geopend. Seizoenkaarthouders die daar hun toegangskaart willen aanschaffen, ontvangen bij de kassa op vertoon van hun seizoenkaart de hierboven vermelde korting. Meer informatie over de kaartverkoop voor niet-seizoenkaarthouders is hieronder te vinden. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang bij het bekerduel, ook hierover volgt hieronder meer informatie.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen tijdens de Brabantse bekerderby tegen FC Eindhoven. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op dinsdag 20 september naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Poster FC Den Bosch - FC Eindhoven Beker

Losse kaartverkoop ouders, familieleden en overige niet-seizoenkaarthouders Voor ouders, familieleden en overige niet-seizoenkaarthouders die het bekerduel willen bezoeken zijn de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Zij kunnen daar hun toegangskaarten kopen. Het is ook mogelijk om toegangskaarten online tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop of via de administratie van de club tijdens kantooruren. De prijs van een toegangskaart bedraagt voor niet-seizoenkaarthouders € 7,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel) en voor de M-side (lange zijde). Voor de eretribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart voor hen bij dit duel vastgesteld op € 12,50.

Timmermans Infra Stadion De Vliert2 

Tot ziens in Timmermans Infra Stadion De Vliert, Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.