Nabeschouwing

In voorbereiding op de tweede helft van de competitie nam FC Den Bosch het dinsdagavond op tegen Roda Boys Bommelerwaard. In het eigen Timmermans Infra Stadion De Vliert rekende Den Bosch met 6-1 af met de ploeg uit Aalst. Circa 200 toeschouwers zagen hoe trainer/coach Wiljan Vloet veel van zijn spelers minuten liet maken in aanloop naar het duel met Jong PSV van komende vrijdag.

FC Den Bosch leek de wedstrijd vlug te willen beslissen en ging sterk van start. Nog voor het horloge van de scheidrechter de tien minuten had gepasseerd, stond het al 2-0 voor de club uit Den Bosch. Twee vrijwel identieke goals brachten FC Den Bosch in een comfortabele positie. Enkel de doelpuntenmakers verschilden bij de eerste twee goals. Vykintas Slivka en Zija Azizov rondden het voorbereidende werk van Stefano Beltrame koeltjes in de verre hoek af.

Waar het na de beginfase een walk-over dreigde te worden, deed toch ook Roda Boys van zich spreken. Met speldenprikken her en der wist ook de club, afkomstig van de andere kant van de Maas, gevaarlijk te worden. Verschillende kansen scheerden dicht naast de paal af. Af en toe was er dan ook een redding nodig van keeper Kees Heemskerk.

RKC - Den Bosch

Ondanks dat de wedstrijd pas een helft oud was, leek het hoogtepunt zich te bevinden in de eerste 45 minuten. Jordy van der Winden kwam sterk op en stiftte de bal, na een tegenstander gepoort te hebben, nipt over. De back van FC Den Bosch kreeg wel de handen op elkaar van de aanwezige toeschouwers.

Om de twijfel die nog bestond te niet te doen, schoot Azizov zijn tweede van de avond binnen. Een slecht verwerkte voorzet van Beltrame zette de pas 18-jarige middenvelder eenvoudig om tot de 3-0.  Luuk Brouwers kreeg in de eerste helft ook al de kans op 4-0, maar keeper Geert Verhoeven redde prachtig op zijn kopbal van dichtbij.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van het begin van de wedstrijd. Na drie minuten schoot Niek Vossebelt van dichtbij de 4-0 achter de keeper van Roda Boys. Dat Vossebelt deze scoorde mag opvallend heten, aangezien Wiljan Vloet in de rust zijn team op acht plaatsen wisselde. Alleen Schet, Azizov en Vossebelt behielden aanvankelijk hun positie. Na Vossebelt was het dan ook de beurt aan Alessio Carlone. De geboren Belg, pas terug van een langdurige blessure, nam ook zijn aandeel in de overwinning van FC Den Bosch. Na een knappe solo schoof hij beheerst de 5-0 binnen.

Deed Roda Boys dan niks terug? Jawel, en hoe! Wat Van der Winden in de eerste helft achterwege liet, deed Niels van de Werken wel. Met een bekeken bal vanaf 35 meter verschanste hij Nick Leijten die te ver voor zijn doel stond: 5-1. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Carlone, met zijn tweede, de marge echter toch weer op vijf.

Met een 6-1 overwinning kan FC Den Bosch zich deze week verder gaan voorbereiden op de hervatting van de competitie. Vrijdag wacht een tegenstander van een ander kaliber. Weten onze jongens tegen Jong PSV ook de winst naar zich toe te slepen? Zorg dat je erbij bent vrijdag in Timmermans Infra Stadion De Vliert! De kassa's op het voorplein zijn geopend vanaf 18.45 uur. Kaarten kunnen ook online worden gekocht via www.fcdenbosch.nl/tickets.

Heya Den Bosch!

Opstelling eerste helft: Kees Heemskerk; Jordy van der Winden, Bart Biemans, Ben Santermans, Jeremy Fernandes; Zija Azizov, Luuk Brouwers, Niek Vossebelt; Damiano Schet, Stefano Beltrame, Vykintas Slivka.

Opstelling tweede helft: Nick Leijten; Mats Deijl, Sam Kersten, Dalian Maatsen, Jonas Heymans; Niek Vossebelt (66' Zija Azizov), Luuk Brouwers (66' Jeremy Fernandes), Alessio Carlone; Jort van der Sande, Mario Bilate, Damiano Schet.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling Roda Boys

Wisselspelers

Kaartverkoop

Ter voorbereiding op de tweede seizoenhelft speelt FC Den Bosch op dinsdagavond 10 januari 2017 een oefenwedstrijd tegen Roda Boys. Dit duel wordt om 19.30 uur gespeeld in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Toegang tot dit duel is gratis! Vooralsnog zal alleen de hoofdtribune (Vak A1 t/m Vak G) geopend zijn. Wees welkom! Heya Den Bosch!

Voorbeschouwing

Ter voorbereiding op de tweede seizoenhelft speelt FC Den Bosch op dinsdagavond 10 januari 2017 een oefenwedstrijd tegen Roda Boys. Dit duel wordt om 19.30 uur gespeeld in Timmermans Infra Stadion De Vliert. Toegang tot dit duel is gratis! Vooralsnog zal alleen de hoofdtribune (Vak A1 t/m Vak G) geopend zijn. Wees welkom! Heya Den Bosch!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.