Nabeschouwing

FC Den Bosch is seizoen 2017-2018 gestart in mineur. In eigen huis verloor de Bossche ploeg op haar 'verjaardag' met 1-3 van Jong AZ. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen kwam na een kwartier spelen nog wel op een 1-0 voorsprong via Muhammed Mert, maar zag de Alkmaarders nog voor rust de score ombuigen. Ondanks twee 100% kansen lukte het FC Den Bosch niet om op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg zag ook nog twee treffers afgekeurd worden. Vlak voor tijd maakten de bezoekers aan alle Bossche illusies een eind door de wedstrijd in het slot te gooien (1-3).

FC Den Bosch begon het duel met Sam Kersten centraal achterin, mede omdat Bart Biemans nog niet fit genoeg is om 90 minuten te spelen. Mats Deijl bezette de rechtsbackpositie ten koste van Jeremy Fernandes en Jonas Heymans speelde als linksback. Jordy van der Winden, Zija Azizov, Jort van der Sande, Evren Korkmaz en Konrad Sikking zaten niet bij de selectie wegens blessures.

Beide ploegen begonnen slordig aan het duel en leken de spanning te ervaren van de competitiestart. Jong AZ liet zien prima voetballers in de selectie te hebben en combineerde bij vlagen uitstekend. Toch was het FC Den Bosch dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Goed doorjagen van Niek Vossebelt bezorgde de thuisploeg balbezit. De Bossche captain bediende Mert die de bal met links in de verre hoek onder doelman Olij schoof.

Lang kon FC Den Bosch niet van de voorsprong genieten. El Hasnaoui rondde een AZ-aanval na een half uur spelen bekwaam af. FC Den Bosch had in de tussentijd nog een levensgrote kans gekregen, maar Sven Blummel slaagde er 1-op-1 niet in om de bal langs de Alkmaarse doelman te krijgen. Kort voor rust een nieuwe domper voor FC Den Bosch. De bezoekers kregen een penalty nadat een van de spelers over een Bosch' been was gegaan. Het buitenkansje werd benut door Helmer, waarna beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 1-2 tussenstand.

Na rust probeerde FC Den Bosch de gelijkmaker te forceren. Wil Boessen zag dat zijn ploeg de rug had gerecht en energiek aan de tweede helft begon. FC Den Bosch creëerde enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar kwam daarbij nog niet tot scoren. De grootste kans om op gelijke hoogte te komen was wederom voor Schijndelnaar Sven Blummel. De behendige aanvaller kwam opnieuw oog-in-oog te staan met doelman Olij, maar zag laatstgenoemde voor de tweede keer als winnaar uit de strijd komen. Ook twee afgekeurde goals brachten FC Den Bosch niet het gewenste resultaat tijdens de seizoenouverture. Bart Biemans werd nog als stormram ingebracht, maar het was Jong AZ dat in de slotminuten wist te profiteren van een man-meer-situatie. Einarsson kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoof de 1-3 binnen in een leeg doel.

Sinds 2007, toen Nyron Wau de Bossche ploeg naar een 0-1 overwinning schoot op Sportpark Berg en Bos tegen AGOVV slaagde FC Den Bosch er niet meer in om de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen te winnen. Volgende week vrijdag speelt FC Den Bosch de eerste uitwedstrijd van het seizoen en krijgt zij een nieuwe kans op de eerste driepunter. Almere City FC is in het Yanmar Stadion om 20.00 uur de tegenstander. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop. We bedanken onze supporters voor hun komst naar Stadion De Vliert en hun support tijdens de wedstrijd!

FC Den Bosch.tv: interviews Wil Boessen en Muhammed Mert

https://www.youtube.com/watch?v=6Yov0k4uFZw Statistieken via Ortec - 'Namen en rugnummers' Nu de eerste speelronde is gespeeld is het tijd om voor de eerste keer dit jaar de balans op te maken vanuit statistisch oogpunt. Zoals onlangs aangekondigd maakt FC Den Bosch voor haar analyses dit seizoen gebruik van het systeem Ortec. In de rubriek 'namen en rugnummers' blikken we terug op FC Den Bosch – Jong AZ met behulp van deze statistieken. Kees Heemskerk Kees Heemskerk heeft 9 keer de bal veroverd door een onderschepping (denk hierbij aan een redding, vangbal etc.) In speelronde 1 moet Heemskerk alleen Vaessen (12), van Gassel (14) en van Bladeren (14) voor zich dulden. Ben Santermans Ben Santermans heeft in de eerste speelronde 17 keer de bal veroverd op eigen helft. Alleen Matthys van FC Eindhoven veroverde vaker de bal op eigen helft (19). Sam Kersten Sam Kersten ging tijdens FC Den Bosch – Jong AZ 13 keer een duel aan, 11 keer kwam hij er als winnaar uit. Alleen Bergsma (Jong Ajax) deed het in speelronde één beter en won al zijn 6 duels. Muhammed Mert Muhammed Mert heeft deze speelronde twee doelpogingen gehad waarbij hij ook het eerste doelpunt van FC Den Bosch in het seizoen 2017/2018 maakte. Met een rendement van 67% hebben alleen Okita (MVV) en Hendriks (Go Ahead Eagles) het beter gedaan. Danny Verbeek Danny Verbeek heeft in speelronde één van de Jupiler League vijf hoge voorzetten gegeven. Geen enkele andere speler kon dit aantal evenaren. Verdedigende luchtduels FC Den Bosch heeft tegen Jong AZ in totaal elf keer een luchtduel moeten aangaan. Maar liefst 73% van deze luchtduels werden gewonnen. In de eerste speelronde hebben alleen Jong AZ en Cambuur meer luchtduels gewonnen (75%). Passes vooruit In totaal heeft FC Den Bosch 445 passes gegeven. 256 passes waren vooruit waarvan 77% aankwam bij een medespeler. Alleen MVV, Jong AZ en FC Eindhoven behaalden hier een hoger percentage. Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots
 • 0153045607590
 • (16) Goal

  Muhammed Mert

 • (25) Gele kaart

  Mats Deijl

 • (29) Goal

  Abdel Malek el Hasnaoui

 • (35) Gele kaart

  Jens van Son

 • (43) Goal

  Jeremy Helmer

 • (55) Gele kaart

  Joris Kramer

 • (70) Wissel

  Sven Blummel - Ronaldo Lima Duarte Lopes

 • (72) Wissel

  Abdel Malek el Hasnaoui - Matthijs Hardijk

 • (72) Wissel

  Mees Hoedemakers - Viktor Karl Einarsson

 • (73) Wissel

  Niek Vossebelt - Luuk Brouwers

 • (81) Gele kaart

  Luuk Brouwers

 • (82) Wissel

  Jonas Heymans - Bart Biemans

 • (89) Goal

  Viktor Karl Einarsson

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,882

Scheidsrechter

Oostrom

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Danny Verbeek LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Luuk Brouwers CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Ronaldo Lima Duarte Lopes CA

Opstelling Jong AZ

Nick Olij K
Rens van Eijden CV
Joris Kramer CV
Joerie Church CV
Justin Bakker CV
Abdel Malek el Hasnaoui CM
Teun Koopmeiners CM
Mees Hoedemakers CM
Jamie Jacobs CM
Jeremy Helmer CM
Ferdy Druijf CA

Wisselspelers

Koen Bucker K
Vincent Regeling CV
Melle Springer CV
Kick Groot CV
Viktor Karl Einarsson CM
Matthijs Hardijk CA
Kai Koreniuk CA

Kaartverkoop

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! FC Den Bosch opent seizoen 2017-2018 op vrijdag 18 augustus aanstaande met de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar ook gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie tijdens het seizoen 2017-2018. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert.

Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 18 augustus naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Ouders en familieleden Voor ouders en familieleden die willen meekomen zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Op basis van een regio gebonden legitimatiebewijs kunnen er toegangskaarten worden aangeschaft. Voor supporters van FC Den Bosch is het ook mogelijk om toegangskaarten tot een dag voor de wedstrijd te kopen via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart tijdelijk aangepast van € 22,50 naar € 17,50, omdat de oosttribune komend seizoen niet toegankelijk is. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune. U kunt tijdens kantooruren ook bij de administratie van de club terecht voor uw wedstrijdkaarten.

De sluiting van de oosttribune heeft geleid tot een verhuizing van seizoenkaarthouders naar de hoofd- en zuidtribune. Dit heeft tot gevolg dat de hoofdtribune aankomend seizoen zeer beperkte mogelijkheden tot kaartverkoop heeft. Via de online ticketshop kunt u aankomend seizoen per duel zien op welke vakken kaarten beschikbaar zijn. Op de zuidtribune is volop plaats voor het Bossche publiek.

We kijken er naar uit om u op vrijdag 18 augustus aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert! Met heel mijn hart!

Stadionplattegrond

Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de seizoenouverture van FC Den Bosch. In deze eerste wedstrijd van het seizoen is nieuwkomer Jong AZ de tegenstander. Het is de eerste officiële wedstrijd in de historie van FC Den Bosch tegen de ploeg uit Alkmaar. In deze voorbeschouwing een vooruitblik op dit openingsduel met trainer/coach Wil Boessen.

Jong AZ kwam vorig jaar voor het eerst uit in de voetbalpiramide met profteams. In het eerste jaar werd Jong AZ, onder leiding van trainer Martin Haar, afgetekend kampioen in de Tweede Divisie met een voorsprong van 19 punten op Kozakken Boys. “Het zal vermoedelijk een jong elftal zijn waar we tegen moeten aantreden, het is lastig om te voorspellen wie er vrijdagavond gaan spelen bij Jong AZ”, zegt Boessen over het duel. “Het systeem waarin ze spelen is bij ons bekend en we hebben ze ook zien spelen in de voorbereiding. Het is afwachten hoe ze voor de dag komen, maar uiteindelijk moeten we toch van onze eigen kracht uitgaan en vooral naar onszelf kijken.”

De selectie van FC Den Bosch is inmiddels compleet, op eventuele buitenkansjes na. Van zes spelers zijn de contracten afgelopen en er zijn drie spelers teruggekeerd die gehuurd waren. De groep is aangevuld met zes nieuwe spelers, te weten Sven Blummel (Jong PSV), Dennis Kaars (ASV De Dijk), Evren Korkmaz (gehuurd van VVV-Venlo), Muhammed Mert (Vikingur Reykjavik), Jens van Son (Roda JC) en Danny Verbeek (NAC Breda). Tevens zijn er drie jeugdspelers doorgestroomd naar de selectie, te weten Oussama Bouyaghlafen, Mats Deijl en Konrad Sikking. De selectie is niet helemaal compleet voor de wedstrijd tegen Jong AZ. Zija Azizov, Evren Korkmaz en Jort van der Sande ontbreken wegens blessures en zitten in de ziekenboeg.

De voorbereiding is qua resultaten goed verlopen. In de eerste twee wedstrijden werden VV Helvoirt (1-5) en Nooit Gedacht (0-6) met ruime cijfers opzij gezet. Vervolgens werd er in een besloten oefenwedstrijd verloren van Feyenoord (3-0) waarna er achtereenvolgens werd gewonnen van De Graafschap (1-0), FC Lienden (1-3), Magreb ’90 (6-0) en OJC Rosmalen (3-0).

De in Sittard geboren trainer, nieuw bij FC Den Bosch, geeft aan dat hij veel vertrouwen heeft in het nieuwe seizoen. “Er staat een goede selectie waarin we veel vertrouwen hebben. Het is belangrijk om meer punten te halen en op een betere positie op de ranglijst te eindigen dan vorig jaar. Maar talentontwikkeling staat voorop in Den Bosch. Bovendien proberen we met een bepaalde manier van spelen om meer supporters naar het stadion te krijgen. We kijken uit naar de competitiestart!”

Profiel tegenstander Jong AZ De openingswedstrijd van FC Den Bosch vindt plaats tegen de grote onbekende van de Jupiler League. Jong AZ komt voor het eerst uit in de Eerste Divisie en is nog een onbeschreven blad in het betaald voetbal.

Na PSV, Ajax, FC Twente en FC Utrecht gaat dus opnieuw een beloftenteam van een Eredivisionist de strijd aan op het op een na hoogste voetbalniveau in Nederland. Dit keer gaat AZ uit Alkmaar zich aan dit avontuur wagen. Jong AZ speelde afgelopen seizoen in de Tweede Divisie en werd daar afgetekend kampioen. En omdat vanuit die divisie promotie voor een beloftenteam wél mogelijk is, komt de ploeg dit seizoen uit in de Jupiler League.

FC Den Bosch treedt vrijdagavond aan in de nieuwe tenues van Masita, met nieuwe shirtsponsors G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en New Heroes.

De geschiedenis leert dat het voor deze beloftenteams meestal lastig is om zich aan te passen aan het niveau in de Jupiler League. Dat gold ook voor Jong Ajax en Jong PSV, die afgelopen seizoen pas echt de stap naar boven wisten te maken. Als Jong AZ die lijn volgt dan mogen we nog geen al te hoge verwachtingen hebben van de ploeg. Maar misschien hebben ze in Alkmaar geleerd van hun voorgangers en kunnen ze al wat sneller meedraaien op een behoorlijk niveau. AZ staat al jaren bekend om haar goede jeugdopleiding, dus dat kunnen ze dit seizoen bewijzen.

Jong AZ staat onder leiding van trainer Martin Haar, een man met een lange staat van dienst in Alkmaar. Hij was jarenlang als assistent bij het eerste team betrokken en maakte in 2015 de overstap naar Jong AZ. Martin Haar beschikt nog niet over het hoogste trainersdiploma maar krijgt een jaar dispensatie zodat hij zijn ploeg ook in de Jupiler League kan leiden.

In de Alkmaarse selectie vinden we niet direct bekende namen terug, behalve voor degenen die vorig seizoen de tweede divisie op de voet hebben gevolgd. Het grote voordeel voor een beloftenteam is dat er altijd wel spelers uit de A-selectie kunnen worden ingezet. Spelers die terugkomen van een blessure bijvoorbeeld of die wat ritme op moeten doen omdat ze bij het eerste elftal meestal op de bank zitten. De kans is dus groot dat er vrijdagavond in De Vliert toch nog wat bekende AZ-spelers op het veld zullen verschijnen.

Informatie kaartverkoop De kassa's op het voorplein zijn vrijdag vanaf 18.45 uur geopend. Klik hier voor meer informatie. Namens de club een prettige wedstrijd en een succesvol seizoen toegewenst!

FC Den Bosch.tv: interview Wil Boessen en kennismaking Dennis Kaars https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=SyguWDOe1aw

Door: Brord van de Sande en Frank Spijkers Fotografie: Henk van Esch en AZ.nl

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.