Nabeschouwing

Een jeugdig FC Den Bosch heeft vanavond een verdienstelijk punt gepakt tegen Almere City FC. In het Yanmar Stadion hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op de scoreborden.

FC Den Bosch begon het duel opnieuw met Mats Deijl als rechtsback en Sam Kersten in het hart van de defensie. Bart Biemans zat wel op de bank maar is nog onvoldoende fit om 90 minuten te maken. Jonas Heymans speelde opnieuw als linksback en in het doel stond ditmaal Nick Leijten, omdat Kees Heemskerk een blessure aan zijn vinger heeft opgelopen. Verder ontbraken onder meer Zija Azizov, Jort van der Sande en Jordy van der Winden wegens blessures. Evren Korkmaz zat weer bij de selectie.

In het Yanmar Stadion kwam de ploeg van trainer/coach Wil Boessen al na 7 minuten op een 1-0 achterstand. Salasiwa krulde een vrije trap in de buurt van de cornervlag ineens achter doelman Leijten. De Bossche club had kort daarvoor via Dennis Kaars al een grote kans gehad op de openingstreffer. De spits zag een schot van aanvoerder Niek Vossebelt op doelman Kramer afketsen, maar schoot de rebound te gehaast om te kunnen profiteren. Almere had na een minuut spelen ook al een grote kans gekregen, maar de inzet van de thuisploeg belandde op de buitenkant van de paal.

Na ruim een half uur spelen kreeg FC Den Bosch steeds meer grip op het duel en maakte zij via Blummel de gelijkmaker. Mert zag zijn dribbel gestuit worden, maar de doorgeschoten bal werd daarbij onvoldoende door de defensie van Almere City FC weggewerkt. Schijndelnaar Sven Blummel profiteerde en schoot diagonaal de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 schoot Mert van een meter of 20 een vrije trap op de paal.

Kort voor rust een onfortuinlijke situatie voor Danny Verbeek en FC Den Bosch. De Bossche aanvaller kwam na een duel ongelukkig neer en viel uit met een schouder uit de kom. Verbeek bracht direct een bezoek aan het ziekenhuis. De schouder is gezet, begin volgende week volgt meer duidelijkheid over het herstel.

Oussama Bouyaghlafen verving Verbeek en zag zijn ploeg in de tweede helft opnieuw onder druk komen tegen een prima voetballende ploeg. Schoten van Overtoom, Salasiwa en invaller Valpoort werden gekeerd door doelman Leijten of geblokt door de prima spelende verdedigers Deijl en Kersten. FC Den Bosch werd enkele keren zeer gevaarlijk via de omschakeling. Muhammed Mert stuurde Blummel diep, een kopbal vond geen doel en ook enkele pogingen van afstand werden gekeerd.

In een boeiend duel pakten beide ploegen zodoende een verdiend punt.

Op Instagram volgen reacties van trainer/coach Wil Boessen en Sam Kersten.

Complimenten aan het team voor hun vechtlust, de vele jeugdige talenten die zich uitstekend lieten gelden en aan de 100 meegereisde supporters voor hun steun! Vrijdag 1 september volgt opnieuw een uitwedstrijd voor FC Den Bosch. In De Geusselt is MVV Maastricht de tegenstander.

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (8) Goal

  Gaston Salasiwa

 • (35) Goal

  Sven Blummel

 • (42) Wissel

  Danny Verbeek - Oussama Bouyaghlafen

 • (64) Wissel

  Achille Vaarnold - Silvester van der Water

 • (65) Wissel

  Sven Blummel - Luuk Brouwers

 • (70) Wissel

  Kevin Brands - Arsenio Valpoort

 • (81) Wissel

  Dennis Kaars - Bart Biemans

 • (82) Gele kaart

  Ben Santermans

 • (84) Wissel

  Jeffrey Rijsdijk - Charles Telfer

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling Almere City FC

Calvin MacIntosh
Tom Overtoom
Chiel Kramer K
Gaston Salasiwa CV
Leeroy Owusu RV
Damon Mirani CV
Josef Kvida CV
Jeffrey Rijsdijk CM
Kevin Brands CA
Jergé Hoefdraad CA
Achille Vaarnold CA

Wisselspelers

Roy Pistoor K
Mike Grim K
Kees van Buuren CV
Delvechio Blackson CV
Anass Ahannach CM
Charles Telfer CM
Arsenio Valpoort LA
Silvester van der Water CA

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Danny Verbeek LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Bart Biemans CV
Jeremy Fernandes RV
Luuk Brouwers CM
Oussama Bouyaghlafen LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 25 augustus, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. In het Yanmar Stadion is Almere City FC die avond de tegenstander. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 22 augustus één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt EUR 10,00 (excl. EUR 0,75 verzendkosten). Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 24 augustus. Er is slechts een beperkt aantal van twintig parkeerplaatsen beschikbaar gesteld in Almere voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar het Yanmar Stadion af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de twintig parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing. Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk. Op de wedstrijddag dient er vanaf 18.15 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.