Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een zure en onnodige nederlaag geleden. In Velsen-Zuid werd met 3-2 verloren van SC Telstar. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen maakte twee keer een achterstand goed (Blummel en Kaars), combineerde zeer behoorlijk, maar werd uiteindelijk genekt door verdedigingsfouten.

De Bossche trainer had een groot deel van zijn selectie in tact gehouden na de verrassende 3-0 zege op NEC Nijmegen. Uitsluitend op de rechtsbackpositie had Jeremy Fernandes de voorkeur gekregen boven Mats Deijl. Biemans begon opnieuw op de bank evenals Brouwers, Azizov en Van der Sande die alle drie definitief waren teruggekeerd van hun blessures. Oussama Bouyaghlafen kreeg na zijn goede spel van vorige week opnieuw een basisplaats vanaf de linkerflank.

Het duel was direct vanaf de aftrap ontketend. Beide ploegen maakten er een boeiend duel van en hadden na tien minuten al minimaal twee treffers kunnen maken. Het was de thuisploeg die na een actie van Platje en een treffer van Rodrigues de score opende. FC Den Bosch reageerde via Oussama Bouyaghlafen die met een prima actie over de linkerflank Sven Blummel in staat stelde om gelijk te maken. Er stonden welgeteld acht minuten op het scorebord (1-1). Direct daarna grote kansen voor Vossebelt (nipt naast na een pass van Bouyaghlafen) en Kaars (na een beheerste steekpass van Mert). Beide Bossche spelers kwamen van dichtbij niet tot scoren en zagen doelman De Boer als winnaar uit de strijd komen. Aan de andere kant bleek Novakovich gevaarlijk te zijn. Hij maakte na een goede fase van FC Den Bosch vrij uit het niets de 2-1 en schoot kort daarna bijna ook nog de 3-1 tegen de touwen. Aan de andere kant zorgde een vrije trap van Mert nog voor het nodige gevaar.

Na rust een sterk FC Den Bosch dat de eerste twintig minuten domineerde in de stromende regen. Schoten van Vossebelt, Mert en Bouyaghlafen werden nog gekeerd door De Boer, maar na ruim een uur spelen maakte Kaars in twee instanties de verdiende gelijkmaker (2-2). FC Den Bosch probeerde door te drukken en ging op jacht naar een voorsprong, maar zag de thuisploeg er met lange ballen richting Novakovich geregeld gevaarlijk uitkomen. Met nog circa tien minuten op de klok was het Osman die het duel in het slot gooide. Hij dook vanaf rechts de zestien in, zocht het been van Santermans op en ging na licht contact over de knie van de Belgische verdediger. Scheidsrechter Van der Eijk kende Telstar een penalty toe tot ongeloof van de Bossche spelers en supporters. Novakovich maakte zijn tweede en schoot zijn ploeg na de eerste zege van het seizoen (3-2), omdat FC Den Bosch in het restant van de wedstrijd niet meer tot echte kansen wist te komen. Een zure nederlaag die FC Den Bosch volgens trainer/coach Wil Boessen voornamelijk aan zichzelf had te wijten. "Eigen schuld, dikke bult. Zo goed als we in balbezit waren, zo slecht waren we vandaag collectief in het verdedigen. Het is ontzettend knullig hoe we vandaag de goals tegen krijgen terwijl je zelf in een uitduel twee keer scoort. Daar moeten we dus hard aan werken."

Aankomende week opnieuw twee uitwedstrijden voor FC Den Bosch. Op dinsdag 19 september volgt het bekerduel in Vlaardingen bij VV Zwaluwen en drie dagen later staat in Eindhoven de Brabantse derby tegen FC Eindhoven op het programma.

Supporters bedankt voor jullie steun en een goede terugreis toegewenst.

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing SC Telstar - FC Den Bosch met Wil Boessen en Ben Santermans:

https://m.youtube.com/watch?v=EAmsEVx8BwI

Fotografie Pro Shots

 • 0153045607590
 • (3) Goal

  Gerson Rodrigues

 • (7) Goal

  Sven Blummel

 • (27) Goal

  Melvin Platje

 • (46) Wissel

  Jeremy Fernandes - Mats Deijl

 • (59) Wissel

  Frank Korpershoek - Jasper van Heertum

 • (60) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Zija Azizov

 • (62) Goal

  Dennis Kaars

 • (63) Wissel

  Melvin Platje - Mohamed Hamdaoui

 • (78) Wissel

  Sven Blummel - Jort van der Sande

 • (78) Goal

  Andrija Novakovich

 • (80) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (87) Gele kaart

  Jerdy Schouten

 • (87) Wissel

  Jerdy Schouten - Rodny Cabral

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling SC Telstar

Rody de Boer K
Frank Korpershoek CV
Toine van Huizen CV
Donny van Iperen CV
Shaquill Sno CV
Elso Brito CV
Mohammed Osman CM
Jerdy Schouten CM
Melvin Platje CA
Gerson Rodrigues CA
Andrija Novakovich CA

Wisselspelers

Sven van der Maaten K
Anass Najah CV
Jasper van Heertum CV
Rodny Cabral CV
Edo Knol CM
Mohamed Hamdaoui LA
Ossama Zamouri CA
Floris van der Linden CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Ben Santermans CV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Bart Biemans CV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl RV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Jort van der Sande CA

Kaartverkoop

Op vrijdag 15 september, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in het Rabobank IJmond Stadion tegen SC Telstar. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 12 september één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 6,00. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 14 september. Vanaf 17.45 uur kan er omgewisseld worden bij Stadion De Vliert. Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk. Op de wedstrijddag dient er vanaf 17.45 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Voorbeschouwing

Vrijdagavond staat voor FC Den Bosch de vijfde speelronde in de Jupiler League op het programma. De Bosschenaren spelen in Velsen-Zuid tegen SC Telstar. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen hoopt de flitsende 3-0 overwinning tegen NEC Nijmegen een goed vervolg te geven tegen de 'Witte Leeuwen'. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tegen een ploeg die nog ongeslagen is en tot op heden al haar duels gelijkspeelde.

Wil Boessen: "De enige speler die op dit moment nog in de lappenmand zit is Danny Verbeek. De aanvaller werkt aan het herstel van zijn schouderblessure die hij opliep in het duel met Almere City FC." De Bossche trainer heeft dus volop keus en kan bovendien weer beschikken over middenvelder Luuk Brouwers: "Luuk is volledig hersteld van zijn blessure en inzetbaar. Ook aanvaller Jort van der Sande en middenvelder Zija Azizov kunnen spelen, maar nog niet de volledige negentig minuten. We hebben dus keuze!"

SC Telstar heeft net als FC Den Bosch vier punten uit even zo veel duels. SC Telstar speelde tot dusverre vier keer gelijk, FC Den Bosch won één keer, speelde één keer gelijk en verloor twee duels. Wil Boessen: "SC Telstar heeft een prima selectie en heeft nog niet verloren. Ze hebben in de eerste vier wedstrijden van het seizoen aangetoond dat ze over enorme veerkracht en mentale weerbaarheid beschikken en niet het koppie laten hangen bij een achterstand. Het is een fysiek sterke ploeg die vechtvoetbal prima weet te combineren met combinatiespel. Daar moeten wij ons tegen wapenen. We hebben een goede trainingsweek achter de rug, onze tegenstander goed geanalyseerd en reizen met de overwinning tegen NEC Nijmegen in ons achterhoofd vol vertrouwen af richting Velsen."

Alle (geblesseerde) selectiespelers van FC Den Bosch worden behandeld door onze officiële fysiopartner: Fysiotherapie Scholten, www.fysiotherapiescholten.nl.

FC Den Bosch TV: Voorbeschouwing SC Telstar - FC Den Bosch met Wil Boessen en Mats Deijl

https://www.youtube.com/watch?v=Nw3GVINIzpA

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.