Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt. In Eindhoven werd de plaatselijke FC met 0-1 verslagen. Schijndelnaar Sven Blummel was opnieuw belangrijk voor zijn team en schoot de bal halverwege de eerste helft diagonaal binnen voorbij doelman Swinkels, na zwak uitverdedigen in de Eindhoven-defensie. Gaandeweg het duel voerde de thuisploeg de druk op, maar FC Den Bosch hield stand en kreeg via de omschakeling nog enkele aardige kansen om de score verder uit te breiden. Het is voor FC Den Bosch de eerste uitoverwinning van het seizoen 2017-2018.

Trainer/coach Wil Boessen had zijn elftal op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van het uitduel met SC Telstar. Nick Leijten verving de geblesseerd geraakte doelman Kees Heemskerk en Bart Biemans nam als linker centrumverdediger de plek over van Ben Santermans. FC Den Bosch kende een prima eerste half uur, zonder dat dit overigens direct tot grote kansen leidde. De Bosschenaren combineerden bij vlagen uitstekend en hadden het duel aardig onder controle. Toch waren de eerste pogingen voor de thuisploeg. Kada, die voor veel dreiging aan de rechterflank zorgde, joeg de bal het bezoekersvak in, Swinnen schoot via Leijten over en Lieder kopte de bal na goed storen van Sam Kersten een metertje naast. Aan de andere kant was het bij de eerste grote kans wél direct raak. Niek Vossebelt bracht de bal vanaf links in, waarna de Eindhovense defensie door het midden met het hoofd uitverdedigde. Blummel controleerde de bal met de borst en schoot diagonaal onhoudbaar binnen (0-1).

Na rust een beduidend fellere thuisploeg die nadrukkelijk de aanval zocht. FC Den Bosch werd bij vlagen omsingeld en moest met name veel ballen vanaf de flanken verwerken. De Bossche ploeg speelde compact vanuit een goede organisatie en wist de aanvallen met de aanwezige lengte van Kersten, Biemans en doelman Leijten prima af te slaan. Sterker nog, in de omschakeling was FC Den Bosch enkele keren zeer gevaarlijk bij de 0-2. Jens van Son draaide goed weg bij zijn tegenstander, zocht de verre hoek, maar zag doelman Swinkels redden. Ook Niek Vossebelt, die van achteruit werd diep gestuurd, zag zijn lob geen doel treffen. De rebound werd uit de draai een metertje naast geschoten door Blummel. Aan Eindhoven-zijde werd er aanvallend gewisseld, waardoor FC Den Bosch in de slotfase in een 5-3-2 formatie ging spelen. Juventus-huurling Erik Mattias Andersson maakte zijn competitiedebuut en bracht hulp aan de Bossche defensie. Kyle da Silva schoot van afstand over, de onvermoeibare linksback Van Landschoot zag zijn inzet met links over de kruising gaan en ook een scrimmage kort voor tijd leverde FC Eindhoven niet het gewenste resultaat op. Jort van der Sande kreeg via Jens van Son nog een kans op de bevrijdende 0-2, maar zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. In de absolute slotfase kreeg FC Eindhoven nog twee corners, maar FC Den Bosch hield vanavond stand. Er werd geknokt voor iedere meter en met veel bezieling gespeeld. Het leverde de Bosschenaren een evenzo knappe als belangrijke overwinning op. FC Den Bosch sluit een week met drie uitwedstrijden af met een overwinning aan de Aalsterweg, de eerste uitzege in het nog prille seizoen. Volgende week vrijdag staat er opnieuw een wedstrijd tegen een Eindhovense ploeg op het programma. Die avond is Jong PSV in Stadion De Vliert de tegenstander (20.00 uur). Supporters van FC Den Bosch kunnen voor dit duel online kaarten kopen voor slechts € 7,50!

Supporters bedankt voor jullie steun en voor 90 minuten zang. Grote klasse! Met. Heel. Mijn. Hart!

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing FC Eindhoven - FC Den Bosch met trainer/coach Wil Boessen en keeper Nick Leijten:

Later meer...

 • 0153045607590
 • (19) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (22) Goal

  Sven Blummel

 • (40) Gele kaart

  Tarik Kada

 • (61) Wissel

  Tarik Kada - Kyle de Silva

 • (62) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (68) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Zija Azizov

 • (74) Wissel

  Thomas Horsten - Alessio Carlone

 • (77) Gele kaart

  Jens van Son

 • (82) Wissel

  Tibeau Swinnen - Joël Thomas

 • (84) Wissel

  Muhammed Mert - Mattias Andersson

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Eindhoven

Ruud Swinkels K
Sebastiaan de Wilde CV
Hervé Matthys CV
Fries Deschilder LM
Thomas Horsten CM
Branco van den Boomen CM
Tibeau Swinnen CM
Jellert Van Landschoot CM
Mart Lieder CA
Tarik Kada CA

Wisselspelers

Jonathan Waterberg K
Thomas Hooyberghs K
Maxime Gunst CV
Augustine Loof RV
Doriano Kortstam CV
Alessio Carlone LA
Kyle de Silva RA
Tibo van de Velde LA
Joël Thomas CA
Elton Kabangu CA
Dennis Van vaerenbergh CA
Joran Vermeulen CA

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 22 september aanstaande speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met dinsdag 19 september één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 13,00. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 21 september. Er is slechts een beperkt aantal van dertig parkeerplaatsen voor personenauto's beschikbaar gesteld in Eindhoven voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar het Jan Louwers Stadion af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de dertig parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Het omwisselen vindt op de wedstrijddag plaats om 18.30 uur plaats bij Stadion De Vliert.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.