Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft in eigen huis opnieuw een uitstekende overwinning geboekt. Jong PSV werd in Stadion De Vliert met maar liefst 5-0 verslagen. Niek Vossebelt was vanavond de grote man aan Bossche zijde met een hattrick. Dennis Kaars en debutant Giorgi Siani kwamen eveneens tot scoren en doelman Nick Leijten stopte een penalty.

FC Den Bosch speelde in vrijwel dezelfde formatie als afgelopen week uit bij FC Eindhoven. Alleen Jens van Son ontbrak als gevolg van een gebroken middenhandsbeentje. Luuk Brouwers verving hem en speelde een zeer verdienstelijk duel. Nick Leijten verving opnieuw Kees Heemskerk en Zija Azizov en Danny Verbeek zaten eveneens in de ziekenboeg. Er stond opnieuw een FC Den Bosch aan de aftrap met veel jongens uit de eigen opleiding.

Voor het duel begon vond in De Vliert de ondertekening plaats van de samenwerking tussen FC Den Bosch en RKVV Wilhelmina, de oudste amateurclub van de stad die op 1 oktober 120 jaar bestaat.

Het duel begon zonder grote kansen. FC Den Bosch speelde bij vlagen onverzorgd in balbezit, maar was wel scherp in de duels en de omschakeling. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties vanaf de linkerflank. Oussama Bouyaghlafen liet zich opnieuw gelden, had enkele fraaie acties in huis en bracht Sven Blummel in stelling. Zijn inzet ging net naast het doel van Van Osch. In de blessuretijd van de eerste helft viel dan toch de 1-0. Een vrije trap rand zestien werd door Brouwers op een Jong PSV-arm geschoten; penalty! Het buitenkansje werd door aanvoerder Niek Vossebelt vanaf de stip binnengeschoten. Kort daarvoor had Jordy van der Winden het veld geblesseerd verlaten; Heymans was zijn vervanger.

Na rust ging FC Den Bosch nadrukkelijk op zoek naar de 2-0 voorsprong. Die kwam er al snel. Bouyaghlafen had opnieuw enkele knappe acties in huis, kapte naar binnen en schoot op doel. Zijn inzet werd gepareerd, maar belandde voor de voeten van Dennis Kaars die niet aarzelde en bij de tweede paal de 2-0 binnenschoot. Even later was Brouwers opnieuw belangrijk voor zijn team. Hij ging goed door over de linkerflank, was eerder bij de bal dan zijn directe tegenstander en werd tegen de grond gewerkt. Opnieuw een penalty, opnieuw schoot Vossebelt onhoudbaar binnen in de onderhoek. FC Den Bosch zat na een uur spelen op rozen en bleef de aanval zoeken. Aan de andere kant kwam Jong PSV tot een penalty nadat Bouyaghlafen zijn tegenstander onreglementair had afgestopt in de zestien. Met nog twintig minuten op de klok legde middenvelder Rommens aan. Zijn inzet werd echter uitstekend uit de hoek geplukt door Nick Leijten die vanavond opnieuw een 'clean sheet' mocht noteren.

FC Den Bosch zocht opnieuw de aanval en zag haar aanvoerder met een dropkick rand zestien op schitterende wijze voor de 4-0 zorgen. De bal die als een granaat tegen de touwen werd geschoten, betekende een hattrick voor de Bossche middenvelder.

Het slotakkoord was voor de jonge Italiaan Giorgi Siani. De van Juventus gehuurde vleugelspeler kreeg de bal bij de tweede paal op het hoofd gelegd door Sven Blummel. Zijn kopbal tegendraads was loepzuiver en betekende de 5-0 voor het Bossche team. In de resterende minuten waren Mert (kopbal), Van der Sande (zijnet) en Siani (zijnet) nog gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.

Een afgetekende overwinning brengt FC Den Bosch voor het eerst sinds lange tijd weer in het linkerrijtje mét een positief doelsaldo. We bedanken onze jonge talentvolle ploeg voor het vertoonde spel en onze fanatieke aanhang voor hun onvoorwaardelijke support!

Uitwedstrijd RKC Waalwijk

Volgende week zondag (8 oktober, 14.30 uur) gaan we massaal naar RKC Waalwijk voor de altijd gemoedelijke derby. Koop je kaart snel online via www.fcdenbosch.nl/tickets voor slechts € 7,50.

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing FC Den Bosch - Jong PSV met Wil Boessen en Niek Vossebelt:

https://m.youtube.com/watch?v=ZrE7nFcvt_o

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (36) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (44) Wissel

  Jordy van der Winden - Jonas Heymans

 • (45) Goal

  Niek Vossebelt

 • (45) Gele kaart

  Laros Duarte

 • (45) Gele kaart

  Dirk Abels

 • (45) Gele kaart

  Mauro Júnior

 • (47) Goal

  Dennis Kaars

 • (49) Gele kaart

  Luuk Brouwers

 • (57) Wissel

  Marcel Ritzmaier - Joey Konings

 • (58) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (62) Gele kaart

  Jurich Carolina

 • (63) Goal

  Niek Vossebelt

 • (66) Wissel

  Donyell Malen - Lennerd Daneels

 • (70) Gele kaart

  Oussama Bouyaghlafen

 • (73) Goal

  Niek Vossebelt

 • (74) Wissel

  Jurich Carolina - Karim Bannani

 • (75) Gele kaart

  Bram van Vlerken

 • (76) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Giorgio Siani

 • (78) Goal

  Giorgio Siani

 • (87) Gele kaart

  Bart Biemans

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,875

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Ben Santermans CV
Mattias Andersson CV
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Opstelling Jong PSV

Yanick van Osch K
Bram van Vlerken CV
Jurich Carolina RV
Gökhan Kardes CV
Dirk Abels RV
Marcel Ritzmaier CM
Laros Duarte CM
Philippe Rommens CM
Mauro Júnior CM
Nikolai Laursen CA
Donyell Malen CA

Wisselspelers

Kyan van Dorp K
Karim Bannani CV
Lennerd Daneels CM
Jaëll Hattu CM
Matthias Verreth CA
Joey Konings CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 29 september aanstaande in eigen huis op tegen Jong PSV. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Online kortingsactie FC Den Bosch - Jong PSV; koop je toegangskaart voor slechts € 7,50 Supporters die online hun toegangskaart kopen voor thuiswedstrijden van FC Den Bosch ontvangen per heden een e-ticket in hun inbox. Ter introductie van dit nieuwe systeem heeft FC Den Bosch een speciale kortingsactie opgesteld rond het duel FC Den Bosch - Jong PSV. Met de kortingscode DBOPSV1718 kunnen supporters van FC Den Bosch via de Online Ticketshop een toegangskaart bestellen voor slechts € 7,50. Per kortingscode kunnen er twee kaarten worden besteld tot en met vrijdag 29 september (17.00 uur) aanstaande. Let op (!): deze kortingsactie is alleen geldig via de online ticketshop en geldt niet op de wedstrijddag bij de kassa's op het voorplein!

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club enkele jaren geleden besloten om kinderen tot en met twaalf jaar gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie. Zo ook tijdens het seizoen 2017-2018. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Voor Bossche fans is het ook mogelijk om toegangskaarten te kopen tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur) of tot en met vrijdag 29 september (17.00 uur) via onze Online Ticketshop (zie hierboven voor speciale kortingsactie met code: DBOPSV1718).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart tijdelijk aangepast van € 22,50 naar € 17,50, omdat de oosttribune is gesloten en dit seizoen niet toegankelijk is voor het Bossche publiek. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

Beperkte kaartverkoop eretribune Als gevolg van de verhuizing van ruim 600 supporters van de oosttribune naar de eretribune zijn er op deze eretribune in totaal nog slechts circa 75 plekken beschikbaar voor de losse verkoop. In de voorverkoop kunnen deze kaarten worden gekocht op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie (twee kaarten per persoon). Op de wedstrijddag zelf worden de resterende kaarten uitsluitend aangeboden op basis van persoonlijke registratie (twee kaarten per persoon), aan clubcardhouders (twee kaarten per persoon) en aan seizoenkaarthouders, om hen in de gelegenheid te stellen een gast mee te nemen (twee kaarten per persoon). Op de zuidtribune zijn nog wel volop plekken beschikbaar voor de losse verkoop (vak R1 tot en met R4), zowel in de voorverkoop als tijdens de verkoop op de wedstrijddag (vier kaarten per persoon). De noordtribune, naast het bezoekersvak gelegen, wordt qua losse verkoop dit seizoen uitsluitend aangeboden aan supporters die daar een seizoenkaart hebben (twee kaarten per persoon).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 29 september aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond

Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Een week na de belangrijke uitoverwinning op FC Eindhoven treft FC Den Bosch opnieuw een tegenstander uit de ‘Lichtstad’. De beloften van PSV komen naar Stadion De Vliert, waar de gastheren de tweede overwinning in eigen huis hopen te gaan boeken. We beschouwen voor met de man in vorm, Sven Blummel.

Vorig seizoen speelde de 21-jarige Schijndelnaar zijn wedstrijden nog bij Jong PSV. Hij maakte afgelopen zomer echter de overstap naar Den Bosch, waar Blummel zich prima zegt thuis te voelen: “Ik vind FC Den Bosch goed bij me passen. Ik kom uit de buurt en ben vroeger vaak wezen kijken, dus fantastisch dat ik er nu zelf speel. Ze zochten een aanvallende speler uit de regio en bij Jong PSV kreeg ik weinig speeltijd. Ik heb daar zelfs het laatste jaar linksback gestaan, omdat ze talent in mij zagen en vonden dat ik moest spelen. Maar ik ben altijd aanvaller geweest en dus blij dat ik nu weer in mijn favoriete linie kan spelen.”

Over de selectie bij zijn nieuwe club is Blummel ook heel positief: “We spelen goed en verzorgd voetbal, creëren veel kansen, alleen het rendement daarin moet wat omhoog. De resultaten zijn nog te wisselvallig. Na de fantastische prestatie tegen misschien wel kampioenskandidaat NEC Nijmegen (3-0 zege, red.) verloren we helaas met 3-2 bij SC Telstar. Tegen VV Zwaluwen voor de KNVB beker kreeg ik rust, maar liep het tijdens de eerste 45 minuten stroef. In de tweede helft mocht ik invallen en konden we als team alsnog drie keer scoren. Ik maakte er twee en gaf een assist op Bart Biemans. Vrijdag wonnen we opnieuw, uit bij FC Eindhoven met 0-1 en mocht ik opnieuw mijn bijdrage leveren met een treffer. Erg positief dus, dit moeten we doortrekken. Ik zit bij FC Den Bosch prima in mijn vel!” Sven Blummel heeft in totaal vijf treffers achter zijn naam staan in zeven officiële wedstrijden.

Tegen zijn oude ploeg hoopt Blummel dat kunstje opnieuw te flikken, maar hij weet dat het weer een lastig duel zal worden. “Jong PSV is een talentvolle ploeg, die graag het spel wil maken. Maar wij hebben laten zien dat we ook goed, verzorgd en creatief voetbal spelen. Ik verwacht dan ook een mooie wedstrijd voor het publiek. We moeten uitgaan van onze eigen krachten en ons eigen spel spelen. En zorgen dat we vervolgens thuis de drie punten pakken, natuurlijk!”

Spelers bedanken de 120 meegereisde supporters in het Jan Louwers Stadion.

Profiel tegenstander FC Den Bosch krijgt deze voetbalronde Jong PSV op bezoek in stadion De Vliert. Een mooie gelegenheid om eens te zien wat voor talenten er momenteel rondlopen in Eindhoven. Want dat blijft het belangrijkste doel van Jong PSV; talentvolle jeugd klaarstomen voor het hoogste niveau.

Jong PSV doet inmiddels voor de vijfde keer mee in de Jupiler League. De eerste jaren waren de verwachtingen nog niet zo hooggespannen en ging het er vooral om de spelers zoveel mogelijk ervaring te laten opdoen. Maar net als bij Jong Ajax werden de prestaties steeds wat beter en was Jong PSV afgelopen seizoen gewoon een van de betere ploegen. De Eindhovenaren eindigden op een keurige vijfde plek en zijn daardoor een team geworden om rekening mee te houden.

Als je een opleidingsteam bent, levert dat voor- en nadelen op. Grootste uitdaging is dat de beste spelers de overstap maken naar de A-selectie, wat logischerwijs ook de doelstelling is. Dat gebeurde bijvoorbeeld onlangs met verdediger Kenneth Paal en de aanvallers Albert Gudmundsson en Sam Lammers. Voordeel is dan weer dat trainer Dennis Haar regelmatig een beroep kan doen op spelers die bij het eerste even op de wip zitten of speelminuten moeten maken na de terugkeer van een blessure. Dus kan er vrijdag ook zo maar weer een bekende naam op de spelerslijst staan bij Jong PSV.

De afgelopen drie duels in Stadion De Vliert eindigden alle in een gelijkspel.

Een van de meer ervaren spelers in de selectie is Marcel Ritzmaier. Hij heeft de afgelopen jaren al diverse keren bij de hoofdmacht van PSV gezeten, werd verhuurd aan andere clubs en moet zich nu dus weer gaan bewijzen bij Jong PSV. De vraag is of zijn definitieve doorbraak er nog echt van gaat komen. Een andere opmerkelijke speler is aanvaller Donyell Malen. De 18-jarige Nederlands jeugdinternational werd overgenomen van Arsenal en zal aanvankelijk vooral bij Jong PSV zijn speelminuten gaan maken. Een speler waar ook nogal wat van wordt verwacht is de Braziliaanse middenvelder Mauro Junior. Hij was al langer in het vizier in Eindhoven en is dit seizoen eindelijk vastgelegd. De jeugdinternational wil niets liever dan in de voetsporen treden van zijn helden Romario en Ronaldo.

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.