Nabeschouwing

FC Den Bosch en RKC Waalwijk hebben vanmiddag in het Mandemakers Stadion een boeiend voetbalgevecht afgesloten met een 1-1 gelijkspel. FC Den Bosch kwam vroeg in het duel op voorsprong via een kopbal van Mats Deijl uit een corner. In de absolute slotseconde maakte Ingo van Weert namens de Waalwijkers de gelijkmaker. De treffer was gezien het spelbeeld terecht, maar kwam voor FC Den Bosch op een bijzonder zuur moment (96e minuut). De Bossche ploeg had goede zaken kunnen doen in de stand en de periode. Aanstaande vrijdag volgt er een nieuwe kans wanneer Jong FC Utrecht op bezoek komt in Stadion De Vliert (20.00 uur).

Trainer/coach Wil Boessen had vanmiddag weer de beschikking over doelman Kees Heemskerk en middenvelder Jens van Son. Beide spelers waren teruggekeerd van hun blessures. Het ging ten koste van doelman Nick Leijten en middenvelder Luuk Brouwers. De basisopstelling was verder ongewijzigd ten opzichte van de 5-0 thuisoverwinning op Jong PSV.

FC Den Bosch ging fel van start en kreeg direct een corner na een actie van Oussama Bouyaghlafen. De corner belandde bij de tweede paal op het hoofd van rechtsback Mats Deijl die beheerst in de rechter onderhoek knikte (0-1). Na de openingstreffer zette de Waalwijkse ploeg aan. Kees Heemskerk moest enkele keren handelend optreden, na doelpogingen van Dylan Seys en Johan Voskamp. Ook diverse corners en voorzetten werden vakkundig uit de lucht geplukt. Twee omhalen even later verdwenen over het Bossche doel. Aan de andere kant werd captain Niek Vossebelt op tijd gehinderd, waardoor hij niet kon uithalen. Ook een vrije trap van Sven Blummel was een prooi voor keeper Etiënne Vaessen. De grootste kans op de gelijkmaker eindigde op de rug van Jordy van der Winden. Seys nam een voorzet van Paul Quasten vol op de pantoffel, maar zag de Bossche linksback in de weg staan. Hij blokte de bal die op weg richting de kruising leek. FC Den Bosch kwam tijdens het eerste bedrijf nauwelijks aan voetballen toe, omdat de bal onvoldoende in de ploeg werd gehouden.

Het eerste kwartier van de tweede helft was voor FC Den Bosch. Waar Seys met een afzwaaier de eerste doelpoging namens de Waalwijkers noteerde, kreeg Muhammed Mert twee keer de kans om van afstand uit te halen. In deze periode controleerde FC Den Bosch het duel. RKC Waalwijk wisselde vervolgens aanvallend. De sterke Roland Bergkamp kwam naast Johan Voskamp te spelen, de druk werd opnieuw opgevoerd. Buiten een flink aantal corners hield de Bossche selectie overigens prima stand. Kersten en Biemans hielden met hun teamgenoten het Bossche doel schoon. De duimschroeven werden flink aangedraaid, de gelijkmaker hing in deze fase in de lucht. Zeker toen opnieuw Dylan Seys in scoringspositie kwam. Zijn inzet van dichtbij belandde echter op de paal. FC Den Bosch werd met name in de omschakeling gevaarlijk. Jordy van der Winden brak over de linkerflank door tijdens een 3-tegen-1-situatie, maar wist geen van zijn medespelers te bereiken. Ook uitbraken van Bouyaghlafen, Van Son en invaller Van der Sande leidden niet tot het gewenste succes.

Aan Waalwijk-zijde werden Voskamp en de behendige Amatkarijo gevaarlijk. Laatstgenoemde zag zijn schot net over gaan. Het laatste kwartier ontaarde in veel strijd en vechtvoetbal, zonder daarbij direct tot grote kansen te komen. Er werd flink met krachten gesmeten, waardoor de omschakelmomenten aan Bossche zijde finesse misten.

In de absolute slotseconde van het duel kreeg RKC Waalwijk nog een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. De bal werd ingebracht, op de onderkant van de lat gekopt en vervolgens binnengewerkt door invaller Ingo van Weert. Een scenario van twee seizoenen herhaalde zich, tot frustratie en teleurstelling van de ruim 400 aanwezige Bosschenaren op de tribunes. Direct na de treffer klonk het laatste fluitsignaal, beide ploegen deelden de punten in een boeiend voetbalgevecht.

We bedanken de meegereisde supporters voor 90 minuten lang steun. Aanstaande vrijdag wacht voor FC Den Bosch een nieuwe kans om aansluiting te vinden bij de subtop. In Stadion De Vliert is Jong FC Utrecht die avond de tegenstander.

FC Den Bosch TV: reacties trainer/coach Wil Boessen en verdediger Bart Biemans:

https://m.youtube.com/watch?v=bUqnjyS5Xd4

Online kortingsactie FC Den Bosch - Jong FC Utrecht; koop je tweede wedstrijdkaart met 50% korting FC Den Bosch heeft een speciale kortingsactie opgesteld rond het duel FC Den Bosch – Jong FC Utrecht. Bij een bestelling via de Online Ticketshop krijgen supporters van FC Den Bosch 50% korting op de tweede toegangskaart. Deze kortingsactie loopt tot en met vrijdag 13 oktober (17.00 uur) aanstaande. Let op (!): deze kortingsactie is alleen geldig via de online ticketshop en geldt niet op de wedstrijddag bij de kassa’s op het voorplein! Supporters die online hun toegangskaart(en) bestellen ontvangen per heden een E-ticket. Gelieve deze uit te printen of duidelijk zichtbaar te tonen op je ‘mobile device’ bij het betreden van het stadion op de wedstrijddag.

Fotografie:Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (3) Goal

  Mats Deijl

 • (45) Wissel

  Jan Lammers - Ingo van Weert

 • (56) Gele kaart

  Ingo van Weert

 • (61) Wissel

  Noël de Graauw - Roland Bergkamp

 • (64) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (70) Wissel

  Mats Deijl - Jeremy Fernandes

 • (73) Wissel

  Dylan Seys - Said Bakari

 • (75) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Mattias Andersson

 • (90) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (90) Gele kaart

  Jens van Son

 • (90) Gele kaart

  Kees Heemskerk

 • (90) Goal

  Ingo van Weert

 • (90) Gele kaart

  Henrico Drost

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling RKC Waalwijk

Etienne Vaessen K
Henrico Drost CV
Gigli Ndefe RV
Jan Lammers CV
Paul Quasten LM
Daan Rienstra LM
Nikki Baggerman CM
Noël de Graauw CM
Johan Voskamp CA
Dylan Seys CA
Chovanie Amatkaryo CA

Wisselspelers

Jordy Deckers K
Abdelouahab el Bahraoui K
Serginho Greene CV
Ingo van Weert CV
Jordi Malela-Ndangba LV
Hans Mulder CM
Yaël Eisden CM
Jari Koenraat CM
Roland Bergkamp CA
Said Bakari CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Kaartverkoop

UPDATE (!) – 5 oktober 13.30 uur: De teller is inmiddels de 300 kaarten voor het bezoekersvak gepasseerd. Dit heeft tot gevolg dat de autocombiregeling is uitverkocht. Per heden zijn er uitsluitend nog buscombikaarten verkrijgbaar op vertoon van een geldige club- of seizoenkaart (één omwisselbiljet per persoon). FC Den Bosch-supporters kunnen tot en met vrijdagmiddag 13.00 uur hun omwisselbiljet aanschaffen voor € 20,00. Dit bedrag is inclusief busreis en wedstrijdkaart.

Het omwisselen zondag is met een kwartier vervroegd en vindt nu om 13.15 uur plaats. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Aanvankelijke berichtgeving: Op zondag 8 oktober aanstaande speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen buurman RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion zal er om 14.30 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met zaterdag 7 oktober één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 7,50. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 6 oktober. Er is slechts een beperkt aantal van 85 parkeerplaatsen voor personenauto's beschikbaar gesteld in Waalwijk voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar het Mandemakers Stadion af te reizen. Er dienen minimaal twee supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de 85 parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Het omwisselen vindt op de wedstrijddag plaats om 13.30 uur plaats bij Stadion De Vliert.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.