Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdagavond in Stadion De Vliert met 1-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. Matchwinner Sven Blummel kwam na een knappe aanval over meerdere schijven tot scoren na een assist van 'man of the match' Muhammed Mert. De vroege treffer van de Schijndelnaar in de 8e minuut bleek voldoende voor de overwinning en laat FC Den Bosch doorklimmen tot de zesde plek op de ranglijst.

Trainer/coach Wil Boessen begon met nagenoeg dezelfde opstelling als tegen RKC Waalwijk. Alleen op de linksbackpositie nam Jonas Heymans (die een verdienstelijke wedstrijd speelde) de plek in van de geschorste Jordy van der Winden. Boessen had zijn ploeg vooraf gevraagd om felheid en energie. Doel was een nieuwe thuiszege boeken, waarmee de vervelende nasmaak van het late puntverlies tegen de Waalwijkers kon worden weggespoeld.

Het was Jong FC Utrecht dat tijdens de eerste vijf minuten het spel probeerde te maken. Dit resulteerde tot een overwicht in balbezit en een corner. De Bossche defensie bleek echter opnieuw zeer solide. Na de openingsfase bemoeiden de Bosschenaren zich nadrukkelijker met het spel. Het resulteerde in een sterke fase, met opnieuw een vroege treffer aan Bossche zijde. Een combinatie tussen Heymans, Mert, Kaars en Blummel in de achtste minuut bracht de bal opnieuw bij Mert die het hoofd koel hield en Blummel in staat stelde om voor een leeg doel binnen te schuiven. Het betekende alweer de vierde treffer voor de talentvolle buitenspeler.

Jong FC Utrecht antwoordde vrijwel gelijk met een schot van Velanas. Daarna was het opnieuw de beurt aan de thuisploeg. Mert schoot een vrije trap na een kwartiertje spelen net naast en Van Son volleerde enkele minuten later over. Ook een fraaie één-twee tussen Heymans en Bouyaghlafen leverde niet het gewenste resultaat op. Linksback Heymans bediende Kaars, maar diens inzet met het hoofd ging over. Na circa een half uur spelen hield Kees Heemskerk zijn ploeg op de been na een kopbal van dichtbij van Van Rooijen. Jong FC Utrecht trok het spel tijdens het slot van de eerste helft naar zich toe en kwam via Velanas opnieuw tot een doelpoging.

Na rust liet de ploeg van trainer/coach Pronk duidelijk blijken wat de Utrechtse intenties waren. De gecreeërde kansen op het scorebord zien te krijgen en de gelijkmaker forceren. Die gelijkmaker kwam er bijna nadat Sow over de achterlijn Biemans poortte en Van Rooijen bediende. Laatstgenoemde probeerde het achter zijn standbeen, maar zag de bal voorlangs gaan. FC Den Bosch probeerde zich onder aanvoering van smaakmaker Muhammed Mert onder de opgevoerde druk uit te voetballen. De kleine Belg schoot eerst zelf op doel en speelde daarna met een fabelachtige beweging achter zijn standbeen zijn tegenstander door de benen, om vervolgens nipt naast te schieten. Even later bediende hij Vossebelt na een nieuwe dribbel. De kopbal van de Bossche aanvoerder was echter een prooi voor Utrecht-doelman Heus. Ook een schot even later van opnieuw Mert ging over.

FC Den Bosch kreeg langzaam maar zeker de grip terug op het duel, mede omdat de ploeg één-op-een ging spelen. Azizov kwam voor Bouyaghlafen en Brouwers voor de moegestreden Vossebelt. Het bracht meer voetbal op het middenveld, waardoor de bal beter in de ploeg bleef. Tesselaar wist namens Jong FC Utrecht nog voorlangs te schieten en in de absolute slotfase kregen de Domstedelingen nog een corner. Opnieuw een keeper die mee naar voren gaat, het zal even tot een déjà vu hebben geleid. Ondanks dat een voorzet nog de achterkant van de lat schampte, werd er niet meer gescoord.

Opnieuw een zege dus in eigen huis (1-0); de derde op rij, na eerdere overwinningen op NEC Nijmegen en Jong PSV. Waar FC Den Bosch vorige week de vroege openingstreffer niet over de streep wist te trekken, lukte dat vandaag wel. De beloning is een zesde plek op de ranglijst. Een heerlijke start van het weekend voor iedereen die de Bossche club een warm hart toedraagt. Gefeliciteerd allemaal en bedankt voor jullie support in De Vliert!

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing FC Den Bosch - Jong FC Utrecht met trainer/coach Wil Boessen en verdediger Jonas Heymans:

https://m.youtube.com/watch?v=TPLL95M45z8

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (8) Goal

  Sven Blummel

 • (30) Gele kaart

  Jeredy Hilterman

 • (35) Gele kaart

  Sven Blummel

 • (37) Gele kaart

  Giovanni troupee

 • (57) Gele kaart

  Odysseau Velanas

 • (61) Wissel

  Mitchell van Rooijen - Nick Venema

 • (61) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Zija Azizov

 • (71) Wissel

  Jeredy Hilterman - Jan-Willem Tesselaar

 • (76) Wissel

  Niek Vossebelt - Luuk Brouwers

 • (79) Wissel

  Maarten Peijnenburg - Louk Dekkers

 • (88) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,688

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Jeremy Fernandes RV
Evren Korkmaz RV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Opstelling Jong FC Utrecht

Menno Heus K
Maarten Peijnenburg CV
Giovanni troupee RV
Robin Zwartjens CV
Conner Blöte CV
Odysseau Velanas CM
Rick van der Meer CM
Karim Loukili CM
Sylla Sow CA
Mitchell van Rooijen CA
Jeredy Hilterman CA

Wisselspelers

Joost Meendering K
Gino Demon CV
Bart Sinteur CV
Ruben Hoogenhout CV
Louk Dekkers CM
Shayne Pattynama CM
Nick Venema CA
Jan-Willem Tesselaar CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 13 oktober aanstaande in eigen huis op tegen Jong FC Utrecht. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Online kortingsactie; koop je tweede toegangskaart met 50% korting FC Den Bosch heeft een speciale kortingsactie opgesteld rond het duel FC Den Bosch - Jong FC Utrecht. Bij een bestelling via de Online Ticketshop krijgen supporters van FC Den Bosch 50% korting op de tweede toegangskaart. Deze kortingsactie loopt tot en met vrijdag 13 oktober (17.00 uur) aanstaande. Let op (!): deze kortingsactie is alleen geldig via de online ticketshop en geldt niet op de wedstrijddag bij de kassa's op het voorplein! Supporters die online hun toegangskaart(en) bestellen ontvangen per heden een E-ticket. Gelieve deze uit te printen of duidelijk zichtbaar te tonen op je 'mobile device' bij het betreden van het stadion op de wedstrijddag.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club enkele jaren geleden besloten om kinderen tot en met twaalf jaar gratis toegang te verschaffen bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch in de competitie. Zo ook tijdens het seizoen 2017-2018. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door diverse sponsors die het toejuichen dat de club inzet op de komst van meer kinderen en gezinnen naar De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Voor Bossche fans is het ook mogelijk om toegangskaarten te kopen tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur) of tot en met vrijdag 13 oktober (17.00 uur) via onze Online Ticketshop (zie hierboven voor speciale kortingsactie).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart tijdelijk aangepast van € 22,50 naar € 17,50, omdat de oosttribune is gesloten en dit seizoen niet toegankelijk is voor het Bossche publiek. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune. Langere wachttijd bij de kassa's Sinds afgelopen thuiswedstrijd tegen Jong PSV zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie zal enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in dit kassagebouw. FC Den Bosch raadt iedereen aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Jong FC Utrecht kan nog tot en met vrijdag 13 oktober 17.00 uur.

Beperkte kaartverkoop eretribune Als gevolg van de verhuizing van ruim 600 supporters van de oosttribune naar de eretribune zijn er op deze eretribune in totaal nog slechts circa 75 plekken beschikbaar voor de losse verkoop. In de voorverkoop kunnen deze kaarten worden gekocht op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie (twee kaarten per persoon). Op de wedstrijddag zelf worden de resterende kaarten uitsluitend aangeboden op basis van persoonlijke registratie (twee kaarten per persoon), aan clubcardhouders (twee kaarten per persoon) en aan seizoenkaarthouders, om hen in de gelegenheid te stellen een gast mee te nemen (twee kaarten per persoon). Op de zuidtribune zijn nog wel volop plekken beschikbaar voor de losse verkoop (vak R1 tot en met R4), zowel in de voorverkoop als tijdens de verkoop op de wedstrijddag (vier kaarten per persoon). De noordtribune, naast het bezoekersvak gelegen, wordt qua losse verkoop dit seizoen uitsluitend aangeboden aan supporters die daar een seizoenkaart hebben (twee kaarten per persoon).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 13 oktober aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in de negende speelronde van de Jupiler League in eigen huis op tegen Jong FC Utrecht. In deze voorbeschouwing kijkt doelman Kees Heemskerk terug op de duels met Jong PSV en RKC Waalwijk en blikt hij vooruit naar de wedstrijd tegen de Domstedelingen.

Door een blessure kon Kees Heemskerk een paar weken niet spelen en moest hij als toeschouwer de verrichtingen van zijn medespelers volgen. Ook het gewonnen duel met Jong PSV moest Kees noodgedwongen vanaf de zijlijn aanschouwen: “Ik heb aan de ene kant echt genoten van de prestatie van het team, maar tegelijkertijd heb ik mezelf ook enorm zitten opvreten, omdat ik niet kon spelen. Wij begonnen nog vrij voorzichtig tegen Jong PSV maar gooiden langzamerhand de schroom van ons af. Zeker nadat wij eenmaal op voorsprong waren gekomen ging het bij ons voetballend steeds beter lopen. Voor ons zelfvertrouwen en onze supporters is het natuurlijk schitterend dat het uiteindelijk 5-0 werd. Aanvallend liep het lekker, maar ook verdedigend lieten wij geen steekjes vallen. Uit tegen RKC Waalwijk speelden wij eigenlijk geen beste wedstrijd. Wij kwamen wel snel op voorsprong maar gaven vervolgens het initiatief uit handen. Desondanks leken wij met drie punten op zak naar huis te gaan, totdat wij diep in blessuretijd de 1-1 om de oren kregen. Hierdoor sloten we de wedstrijd met een rotgevoel af.”

 

In Jong FC Utrecht treft FC Den Bosch opnieuw een tegenstander waarvan het lastig is om in te schatten wie er aan de aftrap zullen verschijnen. Kees Heemskerk vindt echter dat Den Bosch niet naar de tegenstander moet kijken, maar gewoon haar eigen spel moet spelen: “Natuurlijk moet je rekening houden met de kwaliteiten van de tegenstander, maar dat wil niet zeggen dat je je speelstijl aan die van de tegenstander moet aanpassen. Zeker op eigen veld zijn wij voetballend gezien sterk genoeg om ons eigen spel aan de tegenstander op te leggen. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht lijkt op papier misschien niet zo lastig, maar daarin schuilt juist het gevaar. Onderschatting van de tegenstander is in de Jupiler league tegen elke ploeg dodelijk. Wij moeten er tegen Utrecht gewoon weer vol voor gaan en dan ben ik er van overtuigd dat wij de drie punten kunnen pakken.”

Profiel tegenstander Jong FC Utrecht FC Den Bosch mag vrijdagavond tegen Jong FC Utrecht proberen om de teleurstelling van het late puntenverlies tegen RKC Waalwijk weg te spoelen. De Utrechtse ‘talenten’ zullen ondanks een 2-1 nederlaag tegen Jong Ajax toch met het nodige vertrouwen naar De Vliert zijn afgereisd.

Jong FC Utrecht verloor afgelopen week voor de vierde keer dit seizoen maar na afloop was trainer Robin Pronk toch trots op de prestatie die zijn team had neergezet. Na een vroege achterstand kwam Utrecht al snel weer op gelijke hoogte en maakte het daarna Jong Ajax in eigen huis nog behoorlijk lastig. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk toch dankzij goals van Siem de Jong en Mateo Cassierra.

Dat soort klinkende namen vinden we niet terug in de selectie van Jong FC Utrecht, dat voor het tweede seizoen meedoet in de Jupiler League. Het eerste seizoen verliep, zoals te verwachten, tamelijk moeizaam en werd afgesloten op een 18e plaats. Jong FC Utrecht is echt nog een opleidingsteam en het belangrijkste is dus dat de spelers kunnen voetballen tegen behoorlijke tegenstanders. Meevoetballen om de prijzen is daarbij geen doel, áls dat al mogelijk zou zijn voor de zogeheten beloftenteams. Ontwikkeling van spelers staat centraal.

Jort van der Sande was vorig seizoen de maker van de enige treffer. FC Den Bosch won destijds in De Vliert met 1-0. Uit ging de Bossche ploeg met 5-0 onderuit.

De meest opvallende naam in de selectie is misschien wel die van aanvaller Bilal Ould-Chikh. De Marokkaan viel enkele jaren terug op bij FC Twente en hield daar prompt een transfer naar Benfica aan over. Daar speelde hij echter alleen in het tweede team. Dit seizoen is hij terug in Nederland en mag hij bij FC Utrecht laten zien of hij nog steeds zo talentvol is. Hij heeft zijn minuten in het eerste team inmiddels ook al gemaakt.

Twee van de meest productieve spelers van vorig seizoen vinden we ook nu nog terug in de Utrechtse selectie. Sylla Sow scoorde vorige week nog op fraaie wijze tegen Jong Ajax en in de punt van de aanval staat Nick Venema. Hij wordt gezien als een van de grote talenten in de Domstad en is ook al geselecteerd voor Oranje onder 19. Hij is trouwens niet de enige international van Jong FC Utrecht, Mitchell van Rooijen heeft het namelijk al geschopt tot de selectie van Oranje onder 20.

FC Den Bosch TV: Voorbeschouwing FC Den Bosch - Jong FC Utrecht

Online kortingsactie; koop je tweede toegangskaart met 50% korting FC Den Bosch heeft een speciale kortingsactie opgesteld rond het duel FC Den Bosch – Jong FC Utrecht. Bij een bestelling via de Online Ticketshop krijgen supporters van FC Den Bosch 50% korting op de tweede toegangskaart. Deze kortingsactie loopt tot en met vrijdag 13 oktober (17.00 uur) aanstaande. Let op (!): deze kortingsactie is alleen geldig via de online ticketshop en geldt niet op de wedstrijddag bij de kassa’s op het voorplein! Supporters die online hun toegangskaart(en) bestellen ontvangen per heden een E-ticket. Gelieve deze uit te printen of duidelijk zichtbaar te tonen op je ‘mobile device’ bij het betreden van het stadion op de wedstrijddag.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop rond het duel FC Den Bosch - Jong FC Utrecht.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.