Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond opnieuw een uitstekende overwinning geboekt. De nummer laatst van de Jupiler League, FC Volendam, werd in eigen huis met 3-1 verslagen. Niek Vossebelt brak met zijn zesde treffer van het seizoen de ban voor de ploeg van trainer/coach Wil Boessen. Enzo Stroo maakte 1-op-1 koel de gelijkmaker en zorgde voor een 1-1 ruststand. Na de theepauze zette FC Den Bosch in het eerste kwartier orde op zaken door met goed voetbal uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Jort van der Sande en Sven Blummel zorgden voor de 3-1 eindstand, ondanks enkele goede kansen voor de bezoekers in de slotfase.

FC Den Bosch begon het duel in de vertrouwde basisopstelling, met uitzondering van de spitspositie. Jort van der Sande had in de punt van de aanval de voorkeur gekregen boven Dennis Kaars. Beide ploegen begonnen aanvallend en kregen in de openingsfase een goede kans. FC Volendam brak door over links via Antwi, waarbij Kersten met een sliding handelend moest optreden. De rebound werd vervolgens overgeschoten. Aan de andere kant kreeg Sven Blummel in de vierde minuut een grote kans op de openingstreffer. De Schijndelnaar werd alleen op doelman Verhulst afgestuurd, maar zag de Volendam-goalie als winnaar uit de strijd komen. Even daarvoor had Van der Sande het al met een kopbal geprobeerd.

Nadat Mert na een corner voorlangs had geschoten, stond hij na een kwartier spelen aan de basis van de eerste goal van de Bossche ploeg. Na een mooie dribbel over de linkerflank bracht hij Niek Vossebelt in stelling. De Bossche captain kwam voor zijn directe tegenstander en werkte van dichtbij beheerst binnen. Het was alweer de zesde treffer voor de middenvelder dit seizoen. Een minuut later stond het bijna 2-0 nadat Muhammed Mert een voorzet via een Volendams been richting doel zag gaan. Verhulst tikte de bal over zijn doel. Uiteindelijk kon de thuisploeg niet lang van de voorsprong genieten. In de 22e minuut was het namelijk Volendam-aanvaller Enzo Stroo die voor de gelijkmaker zorgde. Na een steekbal door het midden rondde hij koelbloedig af oog in oog met doelman Kees Heemskerk. FC Den Bosch herpakte zich en kreeg via Sam Kersten (tegendraadse kopbal net naast) en Muhammed Mert (schot naast) nog kansen op een nieuwe voorsprong. Gescoord werd er echter niet meer in het eerste bedrijf, beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand.

Na rust een bijzonder sterk en goed combinerend FC Den Bosch. De mannen van trainer/coach Wil Boessen zetten vroeg druk en combineerden in balbezit in een hoog tempo. Het zorgde voor twee treffers in korte tijd. Eerst was het Jort van der Sande die zijn basisplek bekroonde met een mooie treffer. De Bossche aanvaller kopte een vrije trap van Van Son achterwaarts in de verre hoek. Hierna volgde een reeks met fraaie aanvallen, waarbij FC Den Bosch liet zien uitstekend te kunnen voetballen. Na een klein uur spelen gooide FC Den Bosch het duel in het slot. Nadat een aanval over rechts nog net voor het doel werd gemist was het Jordy van der Winden die de bal oppikte, de zestien binnendribbelde, rustig bleef en Blummel bediende die van dichtbij binnenschoot (3-1).

FC Den Bosch kreeg in het laatste half uur ruimte in de omschakeling om de score verder uit te bouwen. FC Volendam probeerde met extra aanvallende impulsen de aansluitingstreffer te scoren. Kansen kwamen er, onder meer via Ten Den (kopbal nipt naast), Veerman (overgetikt) en Antwi (schot gekraakt en schot over) aan Volendam-zijde en voor Mert aan Bossche zijde (schot geblokt en schot naast), maar gescoord werd er niet meer.

En dat betekent dat er opnieuw drie punten kunnen worden bijgeschreven en er een hele mooie balans kan worden opgemaakt. FC Den Bosch blijft voor de achtste competitiewedstrijd op rij ongeslagen, klimt door de overwinning op naar de vijfde plek op de ranglijst en bezet momenteel de eerste plaats in de tweede periode. Enig smetje was het uitvallen van Oussama Bouyaghlafen die zijn hamstring verrekte. Daar staat tegenover dat Danny Verbeek na lange tijd afwezig te zijn geweest weer zijn rentree maakte.

Aanstaande vrijdag (24 november) wacht de uitwedstrijd in het hoge noorden tegen SC Cambuur. Voor FC Den Bosch-supporters geldt een autocombiregeling. We bedanken onze supporters en die van FC Volendam voor hun komst naar Stadion De Vliert. Op maandag 27 staat voor FC Den Bosch de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma. Bij dit duel heeft FC Den Bosch een speciale online kortingsactie. Koop je E-ticket via de online ticketshop voor de eretribune, noordtribune of zuidtribune voor slechts € 7,50!

FC Den Bosch TV: Interview Wil Boessen

FC Den Bosch TV: Interview Jort van der Sande

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel (Brouwers), Van der Sande (Kaars), Bouyaghlafen (Verbeek). Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten (Runderkamp), Smal; Veerman, Doodeman (Luis Pedro), Plat (Ten Den), Visser, Stroo, Antwi.

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (15) Goal

  Niek Vossebelt

 • (20) Wissel

  Nick Doodeman - Louis Pedro

 • (22) Goal

  Enzo Stroo

 • (34) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (50) Goal

  Jort van der Sande

 • (53) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Danny Verbeek

 • (54) Gele kaart

  Gijs Smal

 • (60) Goal

  Sven Blummel

 • (65) Wissel

  Alex Plat - Teije ten Den

 • (70) Wissel

  Jort van der Sande - Dennis Kaars

 • (76) Gele kaart

  Danny Verbeek

 • (80) Wissel

  Sven Blummel - Luuk Brouwers

 • (83) Wissel

  Erik Schouten - Nick Runderkamp

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

3

Scheidsrechter

Van der Eijk

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Danny Verbeek LA
Dennis Kaars CA
Giorgio Siani LA

Opstelling FC Volendam

Hobie Verhulst K
Henny Schilder CV
Erik Schouten CV
Joey Veerman CV
Mohamed Betti CV
Enzo Stroo CV
Alex Plat CV
Kevin Visser CM
Gijs Smal CM
Rodney Antwi CA
Nick Doodeman CA

Wisselspelers

Jordi Stappershoef K
Paul Kok CV
Daan Klinkenberg CV
Ties Evers CM
Rafik El Hamdi CM
Nick Runderkamp CM
Teije ten Den CA
Louis Pedro CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 17 november aanstaande in eigen huis op tegen FC Volendam. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Speciale groepsactie: koop vier kaarten voor de zuidtribune voor € 30,- (ipv € 50,-) FC Den Bosch heeft bij het duel met FC Volendam een speciale actie opgesteld voor groepen/gezinnen die de wedstrijd willen bezoeken. Deze actie geldt uitsluitend voor de zuidtribune (vakken R1 tot en met R5). Koop vier kaarten voor de zuidtribune en betaal nu geen € 12,50 per persoon (€ 50,00 totaal), maar € 7,50 per persoon (€ 30,00 totaal).

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Voor Bossche fans is het ook mogelijk om toegangskaarten te kopen tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur) of tot en met vrijdag 17 november (17.00 uur) via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart tijdelijk aangepast van € 22,50 naar € 17,50, omdat de oosttribune is gesloten en dit seizoen niet toegankelijk is voor het Bossche publiek. Als gevolg van de sluiting van de oosttribune zijn ruim 600 supporters verhuisd naar de hoofdtribune. Dit heeft tot gevolg dat er beperkte beschikbaarheid in kaartverkoop op deze tribune is. Voor de zuidtribune zijn er nog volop kaarten beschikbaar en kost een losse kaart € 12,50 (of € 30,00 voor vier kaarten volgens bovengenoemde groepsactie). Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er per persoon twee kaarten voor de noord- en hoofdtribune worden gekocht op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie. Op de zuidtribune kunnen er bij dit duel maximaal vier kaarten per persoon worden gekocht.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Onlangs zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen bij het kassagebouw. Via de aanwezige laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij de kassa's. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er ter plekke een toegangskaart op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. FC Den Bosch raadt iedereen aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – FC Volendam kan tot en met vrijdag 17 november 17.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 17 november aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)*  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
* Koop via onze groepsactie bij dit duel vier kaarten voor de zuidtribune voor € 30,00 (ipv € 50,00).

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen FC Volendam. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. In deze voorbeschouwing kijkt middenvelder Jens van Son terug op de duels met Helmond Sport en FC Dordrecht en blikt hij vooruit naar de wedstrijd tegen het ‘Andere Oranje’, de verrassende nummer laatst van de Jupiler League.

Door de goede resultaten van de laatste weken is FC Den Bosch inmiddels opgeklommen naar de zesde plek op de ranglijst. De Bossche ploeg is bovendien al zeven competitiewedstrijden ongeslagen. Toch blikt Jens van Son met gemengde gevoelens terug op de laatste twee wedstrijden: “Met name tegen Helmond Sport had er volgens mij voor ons meer ingezeten. Wij begonnen erg goed aan het duel, domineerden de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Wij wilden vervolgens doordrukken, maar dat lukte ons niet doordat de ruimtes tussen de linies te groot werden. Hierdoor verloren wij de controle over de wedstrijd. Toen Helmond Sport na rust op een 1-2 voorsprong kwam leek het duel gekanteld te zijn. In de laatste twintig minuten wisten wij echter de rug te rechten en de wedstrijd weer helemaal naar ons toe te trekken. Wij maakten de verdiende 2-2 en kregen zelfs kansen op meer, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met de puntendeling.”

De ervaren middenvelder vervolgt: “Uit tegen FC Dordrecht speelden wij een hele stabiele wedstrijd. Wij controleerden het duel en doordat wij de tegenstander weinig ruimte gaven kregen zij niet veel kansen. Wij kregen aanvankelijk ook niet veel mogelijkheden, maar waren wel doeltreffend. Pas in de slotfase maakten wij de bevrijdende 0-2 en de 0-3 en gooiden wij de wedstrijd definitief in het slot.”

Waar FC Den Bosch beter presteert dan menigeen vooraf had verwacht, doet de tegenstander van deze speelronde dat tot op heden allesbehalve. FC Volendam won weliswaar haar laatste wedstrijd, maar staat momenteel laatste. Dat wil volgens Jens van Son niet veel zeggen: “FC Volendam mag dan tot nu toe teleurstellend presteren, het blijft een goed voetballende ploeg die zeker nog gaat klimmen op de ranglijst. Als je puur kijkt naar de stand dan zou je verwachten dat FC Den Bosch een makkelijk avondje te wachten staat, maar dat zal zeker niet het geval zijn. Volendam is geen ploeg die je mag onderschatten. Wij hebben er bovendien de selectie niet naar om dat te doen. Wij moeten gewoon elke wedstrijd weer met zijn allen scherp zijn om een goed resultaat te kunnen behalen, zo ook tegen FC Volendam!”

Profiel tegenstander FC Volendam FC Den Bosch hervat de competitie vrijdagavond tegen een club die traditiegetrouw minstens in de subtop van de Jupiler League bivakkeert. Dit seizoen kunnen ze daar in Volendam voorlopig alleen maar van dromen, want de plaatselijke FC zit in een van de slechtste periodes van haar lange geschiedenis en staat troosteloos onderaan in de Jupiler League.

FC Volendam is de club van de ‘heer-en-weer’, voor al die keren dat er werd gepromoveerd of gedegradeerd in de Eerste Divisie en Eredivisie. Het is voor de Volendammers maar goed dat er dit seizoen niet gedegradeerd kan worden uit de Jupiler League want dan had die ‘heen-en-weer’ misschien een andere lading gekregen. FC Volendam heeft dus flinke uitdagingen, dat is inmiddels wel duidelijk. En dat zullen weinig mensen bij de start van het seizoen hebben verwacht. De afgelopen seizoenen werden keurig op een vijfde of zesde plaats afgesloten en dan is de terugval ineens wel erg groot. De kenners verwachten overigens dat het ‘Andere Oranje’ spoedig weer komt bovendrijven, de komende periode zal het uitwijzen.

De Volendammers behaalden in twaalf duels zeven punten en konden slechts één overwinning bijschrijven. Regelmatig speelde de ploeg wel aardig mee in de wedstrijden, maar werd er op het laatste moment dan toch met een klein verschil verloren of alsnog gelijkgespeeld. In de laatste competitieronde werd met 1-0 gewonnen van Jong PSV en dat zorgde voor opluchting en vertrouwen binnen de selectie van trainer Misha Salden. Een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd vervolgens weer met 4-0 verloren dus de Volendammers zullen tegen FC Den Bosch moeten bewijzen dat de grootste ellende achter de rug is en de weg naar boven kan worden ingezet.

FC Volendam staat bekend om het feit dat ze altijd goede spelers uit de eigen jeugd in de hoofdselectie laten doorstromen. Daar moet dan wel voldoende ervaring tegenover staan en daar ontbreekt het momenteel een beetje aan. Veel jong talent maar te weinig spelers die dat in goede banen weten te leiden. Een zware taak voor trainer Salden om dat ‘groeiproces’ een versnelling te geven, zodat er een team op de mat komt dat vaker de punten weet binnen te slepen.

Groepsactie FC Den Bosch - Volendam: vier kaarten zuidtribune van € 50,00 voor € 30,00 FC Den Bosch heeft bij het duel met FC Volendam een speciale actie opgesteld voor groepen/gezinnen die de wedstrijd willen bezoeken. Koop vier kaarten voor de zuidtribune en betaal nu geen € 12,50 per persoon (€ 50,00 totaal), maar € 7,50 per persoon (€ 30,00 totaal). Deze actie geldt uitsluitend voor de zuidtribune (vakken R1 tot en met R5), zowel in de online voorverkoop als bij de kassa's op het voorplein op de wedstrijddag (vanaf 18.45 uur geopend). Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.