Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis opnieuw een bijzonder knappe pot voetbal op de mat gelegd. De Bossche selectie won in Stadion De Vliert afgetekend met 3-0 van Go Ahead Eagles en is inmiddels al elf duels op rij ongeslagen in de Jupiler League. De Bossche treffers vielen voor rust via Jort van der Sande (2x) en aanvoerder Niek Vossebelt die hiermee zijn totaal heeft opgeschroefd naar zeven treffers.

FC Den Bosch begon nagenoeg in dezelfde opstelling als afgelopen maandag tegen De Graafschap (1-1). Oussama Bouyaghlafen was weer fit genoeg om aan de aftrap te starten en verving Dennis Kaars. Verder verving Luuk Brouwers, die een uitstekende wedstrijd speelde, de geschorste Jens van Son.

De ploeg van trainer/coach Wil Boessen begon op fantastische wijze aan de wedstrijd. Niet voor het eerst dit seizoen werden gelijk de duimschroeven aangedraaid bij de tegenstander, in dit geval bij de geplaagde ploeg uit Deventer. Na twee minuten kreeg Jort van der Sande een aardige kans, maar zijn inzet ging een metertje over het doel van Sonny Stevens. Enkele minuten later mocht Bouyaghlafen het proberen op aangeven van Muhammed Mert, maar zijn inzet ging eveneens over.

In de negende minuut werd de Bossche dadendrang beloond. Muhammed Mert probeerde van een meter of dertig doelman Stevens te verschalken, maar zag zijn inzet op de lat belanden. Jort van der Sande was er echter als de kippen bij om de terug in het veld gestuite bal in de verre hoek te koppen (1-0). Waar een antwoord van Go Ahead Eagles werd verwacht was het FC Den Bosch dat gretig verder combineerde. Dit leidde tot pogingen van Jordy van der Winden (voorzet gestopt) en Sven Blummel (schot over). Aan de andere kant probeerde de Deventerse ploeg na een snel genomen vrije trap via Sam Hendriks de gelijkmaker te forceren. Heemskerk redde echter bekwaam en was ook paraat bij de rebound van Xandro Schenk. De Bossche organisatie stond ook vandaag weer als een huis en na een half uur spelen kwam de tweede FC Den Bosch-treffer van deze avond op de scoreborden. Bouyaghlafen speelde zichzelf vrij en gaf voor op Van der Sande die uit de draai fraai de 2-0 binnenschoot. Kort daarna een aardige kans voor de bezoekers die gedurende de gehele avond nauwelijks een vuist wisten te maken. Beltrame profiteerde van uitglijden van Deijl, maar schoot een metertje naast.

In de 38e minuut viel ook de 3-0 nog voor FC Den Bosch. Jort van der Sande werd vrijgespeeld na een ingooi aan de rechterflank en gaf een uitgemeten voorzet op de inlopende Niek Vossebelt. De Bossche captain kwam voor zijn man en kopte al vallend, via de doelman, de derde Bossche treffer van deze avond binnen. Het betekende alweer de zevende competitiegoal van de ervaren middenvelder. Ongekende weelde in De Vliert, beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 3-0 tussenstand.

Na rust was het opnieuw FC Den Bosch met veruit het meeste balbezit en het verzorgde combinatiespel. Het leidde tot schoten van Mert, Bouyaghlafen en Vossebelt. De grootste mogelijkheid in het tweede bedrijf viel te noteren na een van richting veranderd schot van de opnieuw uitstekend spelende Mert. Stevens redde echter knap en zag de afvallende bal via de voet van Van der Winden over zijn doel gaan. Een jeugdig FC Den Bosch, met vijf jongens uit de eigen opleiding in de gelederen, voetbalde de wedstrijd vervolgens volwassen uit en liet Kevin Felida (eveneens uit de Bossche jeugdopleiding) nog zijn debuut maken.

Trots is wat ons gevoel in één woord beschrijft. Complimenten voor de Bossche selectie die voor de elfde keer op rij in de competitie ongeslagen is gebleven en voor alle supporters die ook vandaag weer achter hun ploeg hebben gestaan. Op naar de volgende wedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax op maandag 11 december aanstaande (20.00 uur). Voor Bossche supporters geldt een buscombiregeling. De laatste thuiscompetitiewedstrijd voor de winterstop staat gepland op vrijdag 15 december. In het kader van de dure decembermaand wordt dit duel traditioneel omgedoopt tot 'FC Den Bosch Trakteert!' met onder meer leuke voetbal- en horeca-activiteiten op het voorplein en een vuurwerkshow voor de wedstrijd in het stadion. Meer informatie volgt binnenkort via onze website!

FC Den Bosch TV: nabeschouwing met Wil Boessen en Jort van der Sande

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (9) Goal

  Jort van der Sande

 • (29) Goal

  Jort van der Sande

 • (38) Goal

  Niek Vossebelt

 • (64) Wissel

  Sjoerd Overgoor - Ibrahim Soumaoro

 • (74) Wissel

  Sven Blummel - Danny Verbeek

 • (80) Wissel

  Jort van der Sande - Dennis Kaars

 • (85) Wissel

  Muhammed Mert - Kevin Felida

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

3,173

Scheidsrechter

Edwin van de Graaf

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Luuk Brouwers CM
Niek Vossebelt CM
Danny Verbeek LA
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Ben Santermans CV
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Dennis Kaars CA

Opstelling Go Ahead Eagles

Sonny Stevens K
Xandro Schenk CV
Rick Ketting CV
Joey Groenbast CV
Joey Suk CM
Sjoerd Overgoor CM
Tim Hölscher CM
Orhan Dzepar CM
Stefano Beltrame CM
Pieter Langedijk RA
Sam Hendriks CA

Wisselspelers

Maarten de Fockert K
Mark Spenkelink K
La\'vere Corbin-ong CV
Dennis Hettinga CV
Sam Beukema CV
Ibrahim Soumaoro CM
Sander Thomas CM
Leon de Kogel CA
Shadrach Eghan CA
Givan Werkhoven CA
Patrick Maneschijn CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 1 december aanstaande in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. Twee weken later speelt FC Den Bosch opnieuw thuis. Ditmaal op vrijdag 15 december wanneer de ploeg van trainer/coach Wil Boessen het om 20.00  uur in De Vliert opneemt tegen het verrassend goed presterende Fortuna Sittard. Het is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, een duel dat traditioneel wordt omgedoopt tot 'FC Den Bosch Trakteert' (meer info hierover volgt binnenkort)!

Online kortingsactie: koop je kaart voor FC Den Bosch - Go Ahead Eagles en ontvang een kaart voor FC Den Bosch - Fortuna Sittard gratis! FC Den Bosch heeft in het kader van de dure decembermaand een feestelijke combi-actie opgesteld. Koop je kaartje voor de wedstrijd FC Den Bosch - Go Ahead Eagles nu online en ontvang er gratis een kaart voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bij. De actie geldt voor de eretribune (twee kaarten per persoon), noordtribune (twee kaarten per persoon) en zuidtribune (vier kaarten per persoon). Bestel je kaarten nu via onze Online Ticketshop! De spelers verdienen onze steun!

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop De combi-actie (Go Ahead Eagles/ Fortuna Sittard) geldt uitsluitend via de Online Ticketshop. Supporters die op de wedstrijddag hun kaart willen kopen en niet van de combi-actie willen profiteren kunnen die avond om 19.00 uur terecht bij de kassa's op het voorplein, of tijdens kantooruren de administratie van de club bezoeken (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

We kijken er naar uit om jou te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijden FC Den Bosch - Go Ahead Eagles en FC Den Bosch - Fortuna Sittard!

Stadionplattegrond

Prijsschema*

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
 *Klik hier om van onze online kortingsactie te profiteren: koop een kaart voor FC Den Bosch - Go Ahead Eagles en ontvang een kaart voor FC Den Bosch - Fortuna Sittard gratis.

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het morgenavond (vrijdag 1 december, 20.00 uur) in een thuisduel op tegen Go Ahead Eagles. In deze voorbeschouwing kijkt verdediger Ben Santermans terug op het duel met SC Cambuur van afgelopen vrijdag en blikt trainer/coach Wil Boessen terug op de wedstrijd van afgelopen maandag tegen De Graafschap. Tevens blikken we met Ben Santermans vooruit naar het duel van vrijdagavond met de ploeg uit Deventer.

Alhoewel een gelijkspel uit tegen SC Cambuur zeker geen slecht resultaat is, kijkt Ben Santermans toch met een dubbel gevoel terug op die wedstrijd in Leeuwarden: “In het eerste kwartier zette SC Cambuur ons met de steun van het Friese publiek flink onder druk. De 1-0 achterstand was op dat moment dan ook verdiend. Na die moeilijke beginfase namen wij de touwtjes langzamerhand in handen en domineerden wij de wedstrijd met goed combinatiespel. Nog voor rust komen wij op 1-1 en dacht ik dat het wachten was tot wij op voorsprong zouden komen. Het was echter SC Cambuur dat plotseling uit een spelhervatting scoorde, waardoor wij weer opnieuw moesten beginnen. Wij bleven gelukkig gewoon doorvoetballen en maakten een kwartier voor tijd wederom de verdiende gelijkmaker. Ondanks enkele kansen op de overwinning in de slotfase bleef het 2-2 en moesten wij genoegen nemen met een gelijkspel, terwijl er voor ons toch echt meer in had gezeten.”

Verdediger Ben Santermans is terug van een knieblessure.

Een soortgelijk scenario herhaalde zich afgelopen maandag tegen De Graafschap. FC Den Bosch speelde in een kletsnatte Vliert met 1-1 gelijk tegen de ‘Superboeren’. Trainer/coach Wil Boessen vond dat zijn ploeg meer verdiende dan een gelijkspel, maar kijkt toch met een trots gevoel terug op de wedstrijd. “De kansenverhouding was ongeveer tien tegen drie die avond. We hebben onszelf te kort gedaan in de afronding en hadden deze wedstrijd winnend kunnen, misschien zelfs wel moeten afsluiten. Toch ben ik trots op mijn ploeg. We speelden tegen een fysiek sterke tegenstander, maar waren in de slotfase toch in staat om een extra tandje bij te zetten. Met goed positiespel hebben we onze gasten teruggedrukt en meerdere uitgespeelde kansen gecreëerd. Jammer dat we onszelf daar niet voor belonen en dat we in de slotfase de overwinning niet weten af te dwingen.”

Mats Deijl in actie tegen SC Cambuur (2-2).

Door een knieblessure was Ben Santermans wekenlang uitgeschakeld. Inmiddels is hij weer fit maar moet hij nog wel genoegen nemen met een plek op de reservebank: “Ik ben het niet gewend om op de bank te moeten zitten, maar op dit moment maak ik mij daar nog geen zorgen over. Doordat de resultaten de laatste weken goed zijn is het logisch dat de trainer niks gaat wijzigen. We zijn al tien competitieduels op rij ongeslagen. Een team bestaat bovendien niet alleen uit de elf jongens die spelen, maar uit de gehele selectie. Ik moet gewoon geduldig mijn kans afwachten en wanneer die komt dan moet ik die met twee handen aangrijpen.”

Ben Santermans verwacht een boeiend duel tussen twee goede teams: “Go Ahead Eagles presteert tot nu toe erg wisselvallig, maar het is gewoon een goede ploeg met veel kwaliteit. Ik weet zeker dat ze dit jaar nog gaan meestrijden voor een plek in de play-offs. Ik verwacht een interessante ontmoeting tussen twee voetballende ploegen die voor de volle winst willen gaan. Met de steun van ons publiek zullen wij ook nu weer proberen om de overwinning binnen te slepen!”

Sven Blummel scoorde afgelopen maandag namens FC Den Bosch in het thuisduel met De Graafschap (1-1).

Profiel tegenstander Het is alweer de derde wedstrijd binnen een week voor FC Den Bosch en opnieuw tegen een aansprekende tegenstander. Go Ahead Eagles uit Deventer, een van de klassieke clubs in het betaald voetbal, kent tot nu toe een wisselvallig seizoen en wil in aanloop naar de winterstop ongetwijfeld nog flink wat punten gaan binnenhalen.

Het is de laatste jaren echt op en af met de Eagles. Gepromoveerd in 2013 met daarna twee jaar Eredivisie. Vervolgens een degradatie, een promotie en meteen weer een degradatie. Een ritje in de achtbaan dus voor de club die nu hard op zoek is naar meer stabiliteit. Het liefst zouden ze in Deventer meteen weer de stap maken naar het hoogste niveau. Het lijkt er voorlopig echter niet op dat die promotie dit seizoen gaat lukken, ondanks alle positieve ontwikkelingen op commercieel en organisatorisch vlak van de laatste jaren. Daarvoor zijn de voetbaltechnische prestaties vooralsnog te wisselvallig. Zo won de ploeg met 1-6 bij FC Oss en met 4-1 thuis van Jong Ajax. Maar werd er net zo makkelijk in eigen huis met 0-3 verloren van FC Dordrecht.

Selectie Go Ahead Eagles 2017-2018

Je zou meer mogen verwachten van een club die net is gedegradeerd. Maar eerlijk gezegd is het team van nu nauwelijks te vergelijken met dat van vorig seizoen. Van de selectie die vorig seizoen de club vertegenwoordigde zijn maar liefst 26 spelers in de zomer of al daarvoor vertrokken. En dan gaat het niet om de minste namen: Achenteh, Antonia, Duits, Fischer, Manu, Nieveld, Van Overbeek, Ritzmaier, Wolters, Zwarthoed, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Trainer Leon Vlemmings moest dus echt gaan bouwen aan een nieuw team en dan is het logisch dat daar wat tijd overheen gaat. Belangrijk voor de Eagles was dat de gevaarlijke aanvallers Sam Hendriks en Leon de Kogel wél behouden konden blijven. Zij kregen dit seizoen versterking van de van RKC afkomstige Pieter Langedijk én van Stefano Beltrame. De huurling van Juventus kwam vorig seizoen nog uit voor FC Den Bosch en speelt nu in het roodgeel van de club uit Deventer.

Online kortingsactie: koop je kaart voor FC Den Bosch – Go Ahead Eagles en ontvang een kaart voor FC Den Bosch – Fortuna Sittard gratis! FC Den Bosch heeft in het kader van de dure decembermaand een feestelijke combi-actie opgesteld. Koop je kaartje voor de wedstrijd FC Den Bosch – Go Ahead Eagles nu online en ontvang er gratis een kaart voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bij. De actie geldt voor de eretribune (twee kaarten per persoon), noordtribune (twee kaarten per persoon) en zuidtribune (vier kaarten per persoon). Bestel je kaarten nu via onze Online Ticketshop! De spelers verdienen onze steun!

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch, Pro Shots en www.ga-eagles.nl

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.