Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in een tactisch voetbalgevecht in Oss met 1-1 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Ondanks een groot veldoverwicht lukte het de Bossche ploeg niet om tot echt grote kansen te komen. FC Oss werd met name via de omschakeling gevaarlijk, maar kwam eveneens niet verder dan één treffer.

Het was voor het eerst in drie jaar dat supporters van de uitspelende ploeg de streekderby weer mochten bijwonen. De 150 beschikbaar gestelde kaarten vonden gretig aftrek bij de Bossche supporters (die achteraf een groot compliment kregen) en waren binnen een kwartier uitverkocht.

De aanwezige supporters zagen een nagenoeg ongewijzigde opstelling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Alleen Jordy van der Winden had zijn plek weer terug op de linksbackpositie na een schorsing.

FC Den Bosch had vanavond veruit het meeste balbezit. FC Oss speelde in haar bekende 5-3-2 opstelling en probeerde met name via de behendige Kamaci en Dogan uit te breken. Dat lukte aardig. De Bossche ploeg omsingelde voor een groot deel van de wedstrijd de Osse defensie, maar kwam nauwelijks tot kansen. Terwijl in de omschakeling Dogan, Van der Venne en Quekel voor rust tot prima kansen wisten te komen. Mats Deijl moest het duel vandaag vroegtijdig verlaten wegens een enkelblessure. Hij werd vervangen door middenvelder Luuk Brouwers.

Een toegekende penalty in de 24e minuut werd onberispelijk binnengeschoten door Niek Vossebelt, nadat Bouyaghlafen naar de grond was getrokken door routinier Niels Fleuren. Lang konden de Bosschenaren niet van de voorsprong genieten, want binnen de minuut was de thuisploeg alweer op gelijke hoogte gekomen. De bal werd in de defensie onvoldoende weggewerkt, belandde voor de voeten van Dogan, die twee man omspeelde en onhoudbaar binnenschoot. Dit bleek tevens de ruststand, omdat voormalig FC Den Bosch-speler Quekel na een slippertje in de Bossche verdediging te lang wachtte met het overhalen van de trekker.

Na rust een ongewijzigd spelbeeld. FC Den Bosch probeerde de Osse defensie te kraken, speelde geduldig, maar ook vaak in een te rustig tempo om het de Ossenaren echt moeilijk te maken. Ook de passing was vaak onzorgvuldig, waardoor het duel rommelige fases kende. FC Oss kwam er tijdens het eerste kwartier van het tweede bedrijf enkele keren gevaarlijk uit. Waar Jens van Son namens FC Den Bosch van afstand schoot (redding Mous), waren het Dogan (vrije trap) en Quekel (schot over) die het namens de ploeg van Klaas Wels probeerden. De grootste kans van FC Oss was voor Niels Fleuren die bij de tweede paal in kansrijke positie voor langs kopte.

Aan Bossche zijde was Jort van der Sande de gelederen komen versterken. De aanvaller kwam zelf tot een schot van buiten de zestien, evenals Blummel en Mert. De schoten misten echter de kracht om de Osse doelman moeilijk te verschalken. De grootste kans aan Bossche zijde was kort voor tijd voor Sven Blummel. Na een prima combinatie met Dennis Kaars door het centrum besloot de Schijndelnaar voor te geven, waar een schot een betere optie leek. En zo eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, waar beide trainers na afloop op basis van het spelbeeld en de kansenverhoudingen mee konden leven.

We bedanken de 150 meegereisde supporters voor hun steun in Oss.

Tot dinsdag in De Vliert bij de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur (19.45 uur)! Toegangskaarten kunnen tegen gereduceerde tarieven worden gekocht via www.fcdenbosch.nl/tickets.

FC Den Bosch TV: Reacties Wil Boessen en Jordy van der Winden:

Fotografie Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (23) Gele kaart

  Niels Fleuren

 • (24) Goal

  Niek Vossebelt

 • (25) Goal

  Huseyin Dogan

 • (35) Wissel

  Mats Deijl - Luuk Brouwers

 • (49) Gele kaart

  Jens van Son

 • (61) Gele kaart

  Sam Kersten

 • (65) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Jort van der Sande

 • (77) Wissel

  Erik Quekel - Fisayo Adarabioyo

 • (84) Wissel

  Fatih Kamaçi - Lesly de Sa

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Oss

Xavier Mous K
Niels Fleuren LV
Ferry de Regt CV
Dean van der Sluys CV
Lorenzo Piqué CV
Rick Stuy van den Herik CV
Richard van der Venne CM
Huseyin Dogan CM
Fatih Kamaçi CM
Erik Quekel CA
Istvan Bakx CA

Wisselspelers

Ralph Vos K
Frenk Keukens RV
Mats Grotenbreg CV
Joep van de Rande CV
Roel van de Sande CM
Lion Kaak CM
Vinnie Vermeer CM
Jordy ter Borgh CM
Fisayo Adarabioyo CA
Lesly de Sa CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Kaartverkoop

UPDATE (!) – 5 oktober 21.45 uur: De teller staat inmiddels op 150 kaarten voor het bezoekersvak. Dit heeft tot gevolg dat de buscombiregeling voor de wedstrijd FC Oss - FC Den Bosch volledig is uitverkocht en er geen kaarten meer beschikbaar zijn.

Op vrijdag 20 oktober aanstaande speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Oss. In het Frans Heesen Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Beide clubs zijn overeengekomen dat supporters van de bezoekende club weer welkom zijn bij de streekderby. Volgens afspraak stellen FC Oss en FC Den Bosch over en weer 150 toegangskaarten beschikbaar voor het bezoekersvak. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een buscombiregeling.

FC Den Bosch en de officiële supportersorganen Supportersclub FC Den Bosch en Den Bosch FC zijn onderling tot een verdeling van de kaarten gekomen. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met donderdag 19 oktober één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 15,00. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 19 oktober. Gezien het geringe aantal beschikbare kaarten is het ons advies om tijdig je kaart te bestellen, waarbij geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Het omwisselen vindt op de wedstrijddag plaats om 18.45 uur plaats bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.