Nabeschouwing

Een dominant spelend FC Den Bosch heeft vanavond goede zaken gedaan. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen won met 0-3 in en van FC Dordrecht en pakte drie belangrijke punten in de eerste wedstrijd van de tweede periode. De Bossche selectie klom bovendien naar de zesde plek op de ranglijst en is al zeven competitiewedstrijden ongeslagen.

FC Den Bosch zag vanavond Mats Deijl terugkeren in de basiself. De talentvolle rechtsback keerde terug van een blessure en speelde ten koste van Evren Korkmaz die op de reservebank plaatsnam.

Beide ploegen hielden elkaar gedurende de eerste twintig minuten in evenwicht. De eerste wapenfeiten kwamen van de kant van de thuisploeg die dit seizoen in eigen huis nog niet had verloren. Zo dook de fysiek sterke aanvaller Jafar Arias na een knappe passeeractie op voor doelman Kees Heemskerk. Uit een lastige hoek schoot hij echter voorlangs. Even later moest Jordy van der Winden handelend optreden na een strakke voorzet vanaf links en keek de Bossche defensie een inzet van Mahmudov over. Aan de andere kant nam Sven Blummel met een laag schot doelman Renze Fij onder vuur.

Gaandeweg de eerste helft kreeg het geduldig spelende FC Den Bosch steeds meer grip op de wedstrijd. De bal werd langdurig in de ploeg gehouden en gedegen zocht de achterhoede naar mogelijkheden om voetballend op te bouwen. In de 40e minuut werd het veldoverwicht omgezet in de openingstreffer. Een combinatie tussen Sven Blummel en Mats Deijl bracht de bal bij Oussama Bouyaghlafen. De jonge vleugelaanvaller, die een prima wedstrijd speelde, aarzelde niet en schoot met rechts in de korte hoek zijn eerste treffer in de Bossche hoofdmacht tegen de touwen. Het betekende tevens de ruststand (0-1).

Na rust aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld. FC Den Bosch kwam sterk uit de kleedkamer en leek de goede lijn van het slot van de eerste helft te willen voortzetten. Oussama Bouyaghlafen stoomde direct na de aftrap op over de linkerflank en creëerde na een lange rush een corner. Dit leverde niet het gewenste resultaat op, maar het gaf de prima Bossche intenties weer. Schoten van aanvoerder Niek Vossebelt en Muhammed Mert troffen even later eveneens geen doel. Ook een kopbal van de Bossche aanvoerder leverde geen tweede treffer op.

Aan Dordtse zijde brak na een uur spelen een gevaarlijke fase aan. Waar eerst een vrije trap door iedereen werd gemist, was het vervolgens de beurt aan Mutzers die sterk de zestien in dribbelde. Sam Kersten bewees dat verdedigen ook een vak is en stopte hem bekwaam af. Even later moest de talentvolle verdediger zich laten wisselen wegens hamstringklachten. Ook Calcan (schot en een mogelijk penaltymoment) en opnieuw Mutzers (schot vanuit riante positie naast) kwamen niet tot scoren.

Daarna was het weer de beurt aan FC Den Bosch dat volgens trainer/coach Wil Boessen misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen speelde. Een knappe combinatie tussen de opnieuw prima ingevallen Jort van der Sande en Sven Blummel, bracht laatstgenoemde in de gelegenheid om de bevrijdende 0-2 te scoren. Uit de draai werkte de Schijndelnaar knap binnen. Even later kreeg Blummel een nieuwe kans om te scoren. Uit een voorzet van Van der Winden schoot hij via een verdediger over. In de absolute slotfase bediende Van der Sande opnieuw een medespeler. Ditmaal was het Muhammed Mert die werd ingespeeld. De behendige dribbelaar had het al een aantal keer zonder succes van afstand geprobeerd, maar zag zijn schot ditmaal hard door het midden tegen de touwen gaan (0-3). Na een laatste poging van opnieuw Mert in de absolute slotseconde floot scheidsrechter Blank voor het einde van de wedstrijd. FC Den Bosch voegde drie belangrijke punten aan haar totaal toe en mag terugkijken op een uitstekende start van de tweede periode.

De complimenten zijn voor de meegereisde supporters en het team dat voor de zevende competitiewedstrijd op rij niet verloor. Volgende week wordt er niet gevoetbald in de Jupiler League. Op vrijdag 17 november wacht de eerstvolgende wedstrijd voor FC Den Bosch. FC Volendam is die avond de tegenstander in Stadion De Vliert (20.00 uur). Bij dit duel heeft FC Den Bosch een speciale groepsactie. Vier toegangskaarten kosten geen € 50,00, maar € 30,00! Kijk op www.fcdenbosch.nl/tickets voor meer informatie.

Opstelling FC Dordrecht: Fij; Stankov, Amevor, Alkan, Misidjan (Statia); Hamer (Lima Duarte Lopes), Bakker, Mahmudov; Mutzers, Arias, Calcan.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten (Andersson), Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Kaars (Van der Sande), Bouyaghlafen (Brouwers).

#metheelmijnhart

 • 0153045607590
 • (9) Wissel

  Cendrino Misidjan - Luivienno Statia

 • (24) Gele kaart

  Danny Bakker

 • (41) Goal

  Oussama Bouyaghlafen

 • (46) Gele kaart

  Antonio Stankov

 • (54) Gele kaart

  Gustavo Hamer

 • (59) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (60) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (69) Wissel

  Gustavo Hamer - Ronaldo Lima Duarte Lopes

 • (74) Gele kaart

  Denis Mahmudov

 • (76) Wissel

  Sam Kersten - Mattias Andersson

 • (84) Goal

  Sven Blummel

 • (91) Goal

  Muhammed Mert

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Dordrecht

Renze Fij K
Cendrino Misidjan CV
Mawouna Amevor CV
Antonio Stankov RV
Erol Alkan CV
Denis Mahmudov CM
Danny Bakker CM
Gustavo Hamer CM
Jafar Arias CA
Andreias-Christian Calcan CA
Robert Mutzers CA

Wisselspelers

Nick Wolters K
Mattheus Menezes Jacomo CV
Luivienno Statia CV
Julius Bliek CV
Kino Delorge CV
Raïes Roshanali CM
Tom Rosenthal CM
Ronaldo Lima Duarte Lopes CA
Terence Groothusen CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Danny Verbeek LA
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Kaartverkoop

Op vrijdag 3 november aanstaande speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een buscombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met woensdag 1 november één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 17,50. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met woensdag 1 november.

Het omwisselen vindt op de wedstrijddag plaats om 18.00 uur plaats bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

Voorbeschouwing

Morgenavond speelt FC Den Bosch om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. In Dordrecht hoopt FC Den Bosch door een overwinning te boeken goed aan de tweede periode te beginnen. Voor de wekelijkse rubriek ‘In gesprek met Wil’ vragen wij onze trainer/coach hoe het er voor staat met de spelers in de ziekenboeg.

Wil Boessen over de laatste stand van zaken: "De ziekenboeg stroomt langzaam leeg. Mats Deijl is weer helemaal fit en staat morgen in de basis. Ben Santermans begint fit te worden. Hij traint weer volledig mee, alleen komt het duel met FC Dordrecht nog te vroeg voor hem. Danny Verbeek zit morgen op de bank. In overleg met de medische staf kunnen we bepalen of hij minuten zou kunnen maken. Jeremy Fernandes is helaas nog geblesseerd aan zijn hamstring. Daarnaast heeft keeper Konrad Sikking last van een slijmbeursontsteking op zijn heup en is ook Zija Azizov nog altijd geblesseerd aan zijn buik. Hij heeft een terugslag gehad en moet langzaam aan weer fit zien te worden."

Wil Boessen blikt nog even kort terug op de eerste periode en vervolgens vooruit op het duel aan de Krommedijk: "De eerste periode heb ik met gemengde gevoelens beleefd. Met vlagen hebben we heel goed voetbal laten zien en bij vlagen was het minder. We konden helaas aan het einde van de periode niet doordrukken en mede door de vele gelijke spelen zodoende onvoldoende aanspraak maken op een betere eindklassering. Voor de rest ben ik zeer tevreden over de groep die zich continu ontwikkelt en steeds fitter wordt. Het elftal staat, de invallers zijn scherp en van toegevoegde waarde. Ik denk dat de ploegen van FC Den Bosch en FC Dordrecht veel gelijkenissen hebben. Ook zij beginnen steeds stabieler te worden in hun resultaten, al wijzigt hun speelwijze nog voortdurend. Ze beschikken over veel power en lengte in de as en spelen geregeld met veel pressie naar voren. Wij moeten voetballend in staat zijn om te profiteren van de ruimte die daardoor ontstaat.”

Nieuwe uitzending FC Den Bosch TV:

Alle (geblesseerde) selectiespelers van FC Den Bosch worden behandeld door onze officiële fysiopartner: Fysiotherapie Scholten, www.fysiotherapiescholten.nl.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.