Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond een meer dan verdiend punt gepakt in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In het hoge noorden stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op de scoreborden. Op basis van de tweede helft en de kansen in de slotfase had er misschien zelfs wel meer in gezeten. Boessen sprak na afloop van twee verloren punten, maar kan leven met het gelijke spel.

FC Den Bosch begon in dezelfde opstelling als afgelopen vrijdag in De Vliert tegen FC Volendam. Dus met Van der Sande in de spits voor Kaars. Bouyaghlafen, die afgelopen week hamstringklachten had, was fit genoeg om in de basis te starten.

Trainer/coach Wil Boessen had zijn ploeg voorbereid op een stormachtig begin van de thuisploeg en kreeg daarin gelijk. Gesteund door het thuispubliek speelde SC Cambuur fel en opportunistisch. In de 6e minuut was het raak toen Van Kippersluis een snelle aanval eenvoudig mocht afronden, omdat de buitenspelval niet goed dichtklapte. Kort daarna kregen Van Deelen, Schils en Boerlage de kans om de score verder uit te breiden. Domper voor de Friezen was het vroege uitvallen van sterkhouder Mannes die na tien minuten spelen met een gebroken kuitbeen het veld moest verlaten.

Gaandeweg het eerste bedrijf kreeg FC Den Bosch meer grip op het duel. De Bosschenaren lieten opnieuw zien veel voetbal in de ploeg te hebben en te spelen vanuit een gedegen organisatie. Na een klein half uur spelen betaalde dit zich uit in een kans voor spelmaker Mert, gevolgd door een kans voor Van der Sande. De gelijkmaker viel even later kort voor rust. Mert mocht het hele veld oversteken, kreeg veel ruimte om uit te halen en deed dit succesvol van een meter of twintig afstand. Hij liet doelman Cummins verslagen achter en zorgde voor de 1-1 ruststand.

FC Den Bosch begon goed aan de tweede helft en kreeg direct via Sven Blummel een grote kans op de 1-2. De Bossche buitenspeler werd diepgestuurd door uitblinker Mert maar prikte de bal net naast het Cambuur-doel.

Na een uur spelen een tegenvaller voor FC Den Bosch. Uit een onnodig veroorzaakte vrije trap was het Cambuur-verdediger Steenvoorden die de thuisploeg via Heenskerk opnieuw op voorsprong bracht (2-1). FC Den Bosch gaf zich echter niet gewonnen, voerde de druk op en trok het duel opnieuw naar zich toe. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg veelal tot lange ballen werd genoodzaakt. Uit een goede aanval kreeg invaller Robertha nog een kans om namens Cambuur te scoren, maar zijn inzet ging naast. Waar Van der Winden aanvankelijk nog niet tot scoren kwam (geplaatst schot naast), was het in de 80e minuut toch raak voor de Bosschenaren, na een knappe actie van Dennis Kaars die voor Oussama Bouyaghlafen in de ploeg was gekomen. Het eindstation was Cambuur-speler Schilder die een voorzet van Mert achter zijn eigen doelman kopte.

De gelijkmaker leidde een sterke slotfase van FC Den Bosch in. Jort van der Sande was met een kopbal en volley dichtbij de 2-3, maar gescoord werd er niet meer; Cummins hield zijn team op de been.

Trainer/coach Wil Boessen zag vanavond een sterk spelend FC Den Bosch dat na de moeilijke openingsfase dominant had gespeeld en goed gebruik had gemaakt van de ruimtes op het middenveld. Ondanks het feit dat zijn ploeg twee keer op achterstand kwam, zag hij een FC Den Bosch dat haar eigen spel bleef spelen en in de slotfase zelfs aanspraak mocht maken op de overwinning. Beluister zijn reactie en die van verdediger Mats Deijl in de nieuwe uitzending van FC Den Bosch TV.

FC Den Bosch TV: Wil Boessen en Mats Deijl

Supporters bedankt voor jullie steun in Leeuwarden en een goede terugreis toegewenst. Tot maandag in De Vliert tegen De Graafschap!

Opstelling SC Cambuur: Cummins; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van der Laan (58. Robertha); Mannes (13. Boerlage), Van Kippersluis, Schils, Houtkoop; Mathieu (84. Daniels), Barto.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Van der Sande, Bouyaghlafen (71.Kaars).

Met heel mijn hart!

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (6) Goal

  Kevin van Kippersluis

 • (13) Wissel

  Jurjan Mannes - Daan Boerlage

 • (43) Goal

  Muhammed Mert

 • (58) Wissel

  Martijn van der Laan - Nigel Robertha

 • (59) Goal

  Matthew Steenvoorden

 • (61) Gele kaart

  Justin Mathieu

 • (71) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Dennis Kaars

 • (77) Gele kaart

  Mats Deijl

 • (79) Eigen goal

  Robbert Schilder

 • (85) Wissel

  Justin Mathieu - Alvin Daniels

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling SC Cambuur

Erik Cummins K
Martijn van der Laan CV
Jordy van Deelen CV
Matthew Steenvoorden CV
Jurjan Mannes CM
Robbert Schilder CM
Mathias Schils CM
Martijn Barto CA
Xander Houtkoop CA
Kevin van Kippersluis CA
Justin Mathieu CA

Wisselspelers

Jesse Bertrams K
Pieter Bos K
Sai van Wermeskerken RV
Omar El Baad CV
Ricardo Kip CM
Daan Boerlage CM
Furdjel Narsingh CA
Alvin Daniels LA
Issa Kallon RA
Nigel Robertha CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Danny Verbeek LA
Dennis Kaars CA

Kaartverkoop

Op vrijdag 24 november aanstaande speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In het Cambuur Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met donderdag 23 november (23.59 uur) één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 12,50. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 23 november (17.00 uur). Er is slechts een beperkt aantal van 30 parkeerplaatsen voor personenauto’s beschikbaar gesteld in Leeuwarden voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar het Cambuur Stadion af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de 30 parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Auto’s dienen op de wedstrijddag om te wisselen tussen 18.30 uur en 19.00 uur op parkeerplaats Mandelan aan de A32 (bij Shell tankstation).

Alvast een prettige wedstrijd toegewenst!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.