Nabeschouwing

FC Den Bosch en De Graafschap hebben elkaar vanavond in een boeiend voetbalgevecht in evenwicht gehouden. Op een regenachtige maandagavond in Stadion De Vliert stond na negentig minuten een 1-1 eindstand op de scoreborden, waar een overwinning op basis van het spel misschien wel verdiend was geweest. Beide treffers vielen in de laatste twintig minuten. Nadat Sven Blummel met een poeier van dichtbij de score voor de thuisploeg had geopend, was het invaller Sjoerd Ars die op de doellijn de gelijkmaker liet aantekenen. Beide ploegen kregen in het restant nog kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. FC Den Bosch is voor het tiende competitieduel op rij ongeslagen en bezet momenteel de zesde plek op de ranglijst. Aanstaande vrijdag (1 december) wacht een nieuwe thuiswedstrijd. Die avond komt Go Ahead Eagles op bezoek in De Vliert (20.00 uur).

Bart Biemans in duel met Anthony van den Hurk.

FC Den Bosch begon met één wijziging in de basisopstelling, ten opzichte van het uitduel van afgelopen vrijdag met SC Cambuur. Dennis Kaars verving op de linkerflank Oussama Bouyaghlafen die de laatste tijd wat klachten aan de hamstring ondervindt. Het was diezelfde Kaars die voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde. Hij kneep naar binnen na een combinatie met Blummel, zocht de lange hoek, maar zag Bednarek over de grond redden. Ook in tweede instantie was de Doetinchemse sluitpost eerder bij de bal dan centrumspits Jort van der Sande. Tien minuten later opnieuw een kans aan Bossche zijde. Vossebelt bediende Deijl die vanuit buitenspelpositie op Van der Sande voorgaf. De treffer van de Bossche spits werd dan ook afgekeurd.

Na ruim een kwartier spelen liet De Graafschap zich gelden. Nadat enkele corners geen resultaat hadden opgeleverd was het Mark Diemers die na 17 minuten voor een vrije trap mocht aanleggen. Van een meter of twintig afstand werd de bal door doelman Kees Heemskerk uit de lucht geplukt. Even later namen ook Tutuarima en Van Mieghem het Bossche doel onder vuur, wat voor de bezoekers uiteindelijk niet veel meer opleverde dan een corner.

De grootste kans om de score te openen was voor Sven Blummel. De Schijndelse topscorer werd vrijgespeeld door Dennis Kaars, maar schoot uit een volley vanuit kansrijke positie over. Twee minuten later opnieuw een kans voor de ploeg van trainer/coach Wil Boessen. Uit een vrije trap kopte Biemans diagonaal op doel, maar Bednarek redde opnieuw bekwaam. Ook Van der Sande (kopbal naast) en Sven Blummel (schuiver naast na een dribbel) wisten niet te scoren. Het laatste wapenfeit aan Bossche zijde voor rust was voor Muhammed Mert. Hij was het eindstation na een ingestudeerde vrije trap, maar schoot te zacht in om echt voor gevaar te kunnen zorgen.

Sven Blummel in actie.

Na rust opnieuw een strijdend en prima spelend FC Den Bosch. Vanuit een compacte organisatie werd er goed positiespel gespeeld en kwam de ploeg tot enkele uitstekende kansen. Het eerste wapenfeit na rust was voor Niek Vossebelt. Hij raakte de bal echter verkeerd en schoot hoog over. Aan de andere kant nam Serrarens het doel van Heemskerk onder vuur. De Bossche doelman werkte de bal echter knap over. FC Den Bosch kreeg gaandeweg de tweede helft steeds meer grip op het duel en drukte De Graafschap terug op eigen helft. Een kopbal van Vossebelt uit een corner werd van de lijn gehaald door Tutuarima en even later nam Blummel de bal onvoldoende scherp aan na een knappe actie van Jordy van der Winden. Het was diezelfde Van der Winden die na een uur spelen vanuit de tweede lijn hard op het De Graafschap-doel poeierde na een van zijn vele lange rushes. Nadat Kaars over de korte hoek had geschoten was het in de 73e minuut alsnog raak. FC Den Bosch kreeg loon naar werken en zag Sven Blummel een Bossche aanval van dichtbij afronden. Kort daarna direct een kans op de 2-0, nadat Jort van der Sande na een mooie een één-twee tussen Blummel en Deijl vanuit de draai overschoot.

Ontlading bij Sven Blummel na de 1-0 tegen De Graafschap.

De Graafschap werd vanavond met name gevaarlijk via de omschakeling en via spelhervattingen. Invaller Sjoerd Ars bracht de 'Superboeren' langszij in de 79e minuut. Vanuit de kaats werd de bal vanaf de rechterflank strak voorgegeven en richting doel gewerkt. Heemskerk had aanvankelijk nog een katachtige reflex in huis, maar moest in de rebound toch capituleren, nadat Ars vanaf de doellijn via de onderkant van de lat binnenkopte. Direct daarna bijna de 1-2. Van Mieghem trok naar binnen en schoot met links voorlangs. Het slotakkoord was echter toch voor de thuisploeg. Eerst werd Blummel opnieuw in kansrijke positie gebracht. Hij kapte zijn man uit, schoot met links op doel, maar mikte een metertje naast. In de slotminuut van het duel kreeg Brouwers na een knappe aanval ook nog een mogelijkheid om te scoren. Rand zestien schoot de talentvolle middenvelder echter nipt naast. Het bleef daardoor 1-1 in De Vliert.

Jort van der Sande omspeelt verdediger Bart Straalman. Mark Diemers kijkt toe.

Trainer/coach Wil Boessen vond dat zijn ploeg meer verdiende dan een gelijkspel, maar kijkt toch met een trots gevoel terug op de wedstrijd. "De kansenverhouding was ongeveer tien tegen drie vanavond. We hebben onszelf te kort gedaan in de afronding en hadden deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Toch ben ik trots op mijn ploeg. We spelen tegen een fysiek sterke tegenstander, maar waren in de slotfase toch in staat om een tandje bij te zetten. Met goed positiespel hebben we onze gasten teruggedrukt en meerdere uitgespeelde kansen gecreëerd. Jammer dat we onszelf daar niet voor belonen en dat we in de slotfase de overwinning niet weten af te dwingen."

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl (Brouwers), Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel (Korkmaz), Van der Sande, Kaars (Bouyaghlafen).

Opstelling De Graafschap: Bednarek, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, Driver, El Jebli (Receveur); Serrarens, Van den Hurk (Ars (Van Overbeek)), Van Mieghem.

Online kortingsactie: koop je kaart voor FC Den Bosch – Go Ahead Eagles en ontvang een kaart voor FC Den Bosch – Fortuna Sittard gratis! Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Twee weken later, op vrijdag 15 december, speelt de Bossche ploeg de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, tegen Fortuna Sittard (20.00 uur). FC Den Bosch heeft in het kader van de dure decembermaand een feestelijke combi-actie opgesteld rond beide duels. Koop je kaartje voor de wedstrijd FC Den Bosch – Go Ahead Eagles nu online en ontvang er gratis een kaart voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bij. De actie geldt voor de eretribune (twee kaarten per persoon), noordtribune (twee kaarten per persoon) en zuidtribune (vier kaarten per persoon). Bestel je kaarten nu via onze Online Ticketshop!

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (10) Wissel

  Youssef El Jebli - Tim Receveur

 • (15) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (25) Gele kaart

  Fabian Serrarens

 • (40) Gele kaart

  Jens van Son

 • (62) Gele kaart

  Andrew Driver

 • (65) Wissel

  Anthony van den Hurk - Sjoerd Ars

 • (68) Gele kaart

  Mark Diemers

 • (70) Gele kaart

  Sam Kersten

 • (71) Gele kaart

  Jordy Tutuarima

 • (72) Wissel

  Dennis Kaars - Oussama Bouyaghlafen

 • (73) Goal

  Sven Blummel

 • (75) Wissel

  Mats Deijl - Luuk Brouwers

 • (79) Goal

  Sjoerd Ars

 • (85) Wissel

  Sven Blummel - Evren Korkmaz

 • (87) Wissel

  Sjoerd Ars - Elvio van Overbeek

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,653

Scheidsrechter

Bax

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Ben Santermans CV
Luuk Brouwers CM
Danny Verbeek LA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling De Graafschap

Filip Bednarek K
Sven Nieuwpoort CV
Lars Nieuwpoort CV
Bart Straalman RV
Jordy Tutuarima CV
Mark Diemers CM
Andrew Driver RM
Youssef El Jebli CM
Anthony van den Hurk CA
Fabian Serrarens RA
Daryl van Mieghem CA

Wisselspelers

Agil Etemadi K
Jordy Rondeel K
Kevin van Diermen CV
Tim Keurntjes CV
Rannickson Schoop CV
Robert Klaasen LM
Tim Receveur CM
Sjoerd Ars CA
Elvio van Overbeek RA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op maandag 27 november aanstaande in eigen huis op tegen De Graafschap; een mooi affiche in de subtop van de Jupiler League. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Speciale kortingsactie: koop je wedstrijdkaart nu online voor € 7,50 FC Den Bosch heeft bij het duel met De Graafschap een speciale kortingsactie opgesteld ter promotie van haar online kaartverkoop. De actie geldt voor de eretribune, zuidtribune en noordtribune, met een maximum van twee kaarten per persoon. Bestel je kaarten nu online met actiecode DBOGRA1718 voor slechts € 7,50. De spelers verdienen onze steun!

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Voor Bossche fans is het ook mogelijk om toegangskaarten te kopen tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur) of tot en met maandag 27 november (17.00 uur) via onze Online Ticketshop. In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er per persoon twee kaarten voor de noord- en hoofdtribune worden gekocht op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie. Op de zuidtribune kunnen er bij dit duel maximaal vier kaarten per persoon worden gekocht.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Onlangs zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen bij het kassagebouw. Via de aanwezige laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij de kassa's. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er ter plekke een toegangskaart op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers.

FC Den Bosch raadt iedereen aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Profiteer nu van onze online kortingsactie en koop je tickets voor slechts € 7,50 per stuk via actiecode DBOGRA1718.

We kijken er naar uit om jou te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50 (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)  € 17,50 (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,- (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)  € 12,50 (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,- (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)  € 12,50 (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50 (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)  € 12,50 (of voor € 7,50 met actiecode: DBOGRA1718)

Voorbeschouwing

Aanstaande maandag neemt FC Den Bosch het in Stadion De Vliert op tegen De Graafschap. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap. Er is de ploeg van trainer/coach Wil Boessen veel aan gelegen om ook nu de punten weer in eigen huis te houden. “We willen de goede reeks vasthouden”, vertelt ‘kind van de club’ Danny Verbeek in onze voorbeschouwing.

FC Den Bosch maakt dit seizoen indruk met goed spel. Het levert niet alleen positief commentaar, vollere tribunes en blije gezichten op, maar ook de nodige punten. Sinds lange tijd doen de Bosschenaren weer mee in de subtop van de Jupiler League. “Ik vind dat het er goed uit ziet”, zegt Verbeek, die toch ook kritisch blijft: “Er zijn wel een aantal dingen die we nog moeten verbeteren, maar daar werken we hard aan op de training. We boeken elke dag progressie, er zit veel rek in deze ploeg”.

Ook tegen De Graafschap, dat zich eveneens in de subtop bevindt en een plekje boven Den Bosch staat (4e), speelt FC Den Bosch voor niets minder dan de overwinning. “Zij spelen doorgaans met vijf verdedigers en zijn eveneens met een opmars bezig, dus daar moeten we wat tegenover zetten. Wij hebben echter ook al negen duels niet verloren, dus het belooft een mooie voetbalpot te worden”, aldus de Bossche aanvaller.

De linksbuiten, die eind augustus geblesseerd raakte, begint tegen De Graafschap naar alle waarschijnlijkheid nog niet in de basis, vertelt hij: “Ik ben gelukkig wel weer hersteld van mijn schouderblessure, maar nog niet honderd procent wedstrijdfit. Maar daar gaat de komende weken wel verandering in komen. In overleg met de fysio en trainer gaan we de intensiteit langzaam verhogen”. Hij is wel blij dat hij als invaller weer minuten kan maken. “Jazeker, daar heb ik ook hard voor getraind, om nog wedstrijden te kunnen spelen voor de winterstop. Maar we moeten zorgen voor een goede opbouw, zodat ik fit blijf en van waarde kan zijn voor het team”.

Profiel tegenstander Voetbal op maandagavond dit keer en niet tegen de minste tegenstander. De Graafschap is na een tegenvallend vorig seizoen terug in de (sub)top en heeft de ambitie om in ieder geval weer om de prijzen te gaan meedoen.

De club uit Doetinchem speelde de afgelopen tien jaar net zo vaak in de Eredivisie als in de Eerste divisie en wil graag terug naar het hoogste niveau. De extra inkomsten die dat oplevert zijn namelijk hard nodig om de club de volgende stappen te kunnen laten zetten. Vorig seizoen werd gezien als een flinke tegenvaller met mindere prestaties in de Jupiler League. Het voetbaljaar werd uiteindelijk afgesloten op een teleurstellende twaalfde plaats. En dat betekende dat zelfs de trouwe achterban wel eens wat wedstrijden op De Vijverberg oversloeg. Maar gezien de historie van de club staan die supporters ook snel weer achter hun team als er weer wat te juichen valt. Dit seizoen verloopt wat dat betreft een stuk positiever, een sfeervolle en goed bezochte Vijverberg is het gevolg.

Trainer Henk de Jonge zag afgelopen zomer een complete voorhoede vertrekken. De grootste aderlating was de overgang van topscorer Piotr Parzyszek naar PEC Zwolle. In de begroting van De Graafschap was er echter nog voldoende ruimte om een aantal aansprekende aanvallers ter vervanging aan te trekken. Spits Sjoerd Ars staat altijd garant voor doelpunten en hij krijgt de steun van oud-FC’er Anthony van den Hurk, Fabian Serrarens, Elvio van Overbeek en Daryl van Mieghem.

Bron: De Graafschap

Ter voorbereiding op seizoen 2017-2018 speelden beide ploegen in Helvoirt een oefenwedstrijd tegen elkaar. FC Den Bosch won destijds met 1-0. Het seizoen begon enkele weken later wat wisselvallig voor de ‘Superboeren’, met veel gelijke spelen, waarmee direct de nodige punten werden verspeeld. Het voorlopig hoogtepunt, en ook wel de grote ommekeer, was de spectaculaire 0-5 overwinning op Jong Ajax. De tot dan toe bijna onaantastbare Amsterdammers werden volledig van de mat gespeeld. De Graafschap gaf daar voor het eerst aan dat er met hen echt rekening dient te worden gehouden. Vorige week ging het in het thuisduel tegen NEC Nijmegen wel mis. De Graafschap was niet echt de mindere ploeg, maar zag de kampioenskandidaat nummer één toch met een 1-3 zege aan de haal gaan. Toch lijkt het zelfvertrouwen bij De Graafschap daar nauwelijks onder geleden te hebben.

Speciale kortingsactie: koop je wedstrijdkaart nu online voor € 7,50 FC Den Bosch heeft bij het duel met De Graafschap een speciale kortingsactie opgesteld ter promotie van haar online kaartverkoop. De actie geldt voor de eretribue, zuidtribune en noordtribune, met een maximum van twee kaarten per persoon. Bestel je kaarten nu online met actiecode DBOGRA1718 voor slechts € 7,50. De spelers verdienen onze steun! Tot ziens in Stadion De Vliert!

Met heel mijn hart!

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.