Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond op Sportpark De Toekomst met 1-0 verloren van Jong Ajax. Na een sterke eerste helft van de thuisploeg, waarin zij via Nunnely wist te scoren (en misschien wel vaker had moeten scoren), kwam de ploeg van trainer/coach Wil Boessen gedurende de tweede helft beter in haar spel. Danny Verbeek kreeg hierbij de grootste kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Azizov schoot hij echter van dichtbij op de lat. Aan de andere kant bleef ook Jong Ajax gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.

FC Den Bosch begon met twee wijzigingen in haar basisopstelling. Captain Niek Vossebelt ontbrak wegens een schorsing en linksback Jordy van der Winden was afwezig als gevolg van een blessure die hij had opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dennis Kaars en Jonas Heymans waren hun vervangers.

Jong Ajax kwam sterk uit de startblokken en bezorgde FC Den Bosch een bijzonder lastige eerste twintig minuten. Het eerste schot van de wedstrijd was nog wel van Jort van der Sande, maar daarna namen Lang, Mazraoui, Nunnely en Cassierra het doel van Kees Heemskerk geregeld onder vuur. De Bossche sluitpost bleek een prima sta-in-de-weg en kreeg daarbij ook een keer hulp van de paal op een poging van Cassierra, na een foutieve breedtepass op het middenveld van FC Den Bosch. Toch moest de Bossche ploeg capituleren nadat Nunnely een strakke voorzet vanaf de linkerflank bij de tweede paal via het aluminium wist binnen te schieten.

Nadat de Ajax-storm enigszins was gaan liggen probeerde FC Den Bosch met name via de omschakeling gevaar te stichten. De passing was vandaag echter geregeld onnauwkeurig, waardoor de Bosschenaren onvoldoende dreigend werden. Een steekbal van Van der Sande op Blummel werd doorzien en ook pogingen van Bouyaghlafen strandden vroegtijdig.

Na rust kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, ondanks het feit dat de thuisploeg de grootste kansen kreeg. Trainer/coach Wil Boessen had Verbeek voor Blummel gebracht en Brouwers voor Kaars, waardoor er meer voetbal in het Bossche spel kwam. Dit leidde tot meer dreiging en enkele doelpogingen. Een prima aanval tussen Bouyaghlafen, Verbeek, Van der Sande en Brouwers bracht de bal bij laatstgenoemde, maar zijn poging met links ging over. Aan de andere kant bleef Jong Ajax gevaarlijk en wist zij opnieuw te scoren. Ditmaal via Cassierra, maar zijn kopgoal werd gemaakt vanuit buitenspelpositie. Ook een schot van Nunnely trof geen doel. De grootste kans in deze fase was opnieuw voor Cassierra. Zijn inzet oog in oog met doelman Heemskerk ging over.

Met nog circa tien minuten op de klok viel de grootste kans van de wedstrijd te noteren voor FC Den Bosch. Na een knappe actie werd invaller Zija Azizov vrijgespeeld. Hij gaf strak voor en waar iedereen op De Toekomst hem al telde ging de inzet van Verbeek van dichtbij toch op de lat in plaats van in het doel. Aan de andere kant stierf een halve omhaal van de behendige Nunnely in schoonheid en werd een hard schot van afstand van invaller Sierhuis in de 90e minuut door Heemskerk gepareerd. Het bleef dan ook 1-0.

We kijken terug op een terechte nederlaag, maar met een beetje geluk had er meer ingezeten. Vrijdag sluit FC Den Bosch de eerste seizoenhelft af met de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Voor FC-supporters geldt vrij vervoer! We bedanken onze supporters voor hun steun in Amsterdam.

Met heel mijn hart!

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Dankerlui (Bakboord), Doekhi, Bergsma, Bakker (Savastano); Matusiwa, D. de Wit, Mazraoui; Nunnely, Cassierra, Lang (Sierhuis).

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Heymans; Van Son, Kaars (Brouwers), Mert; Blummel (Verbeek), Van der Sande, Bouyaghlafen (Azizov).

 Foto’s: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (9) Goal

  Ché Nunnely

 • (29) Gele kaart

  Jens van Son

 • (45) Wissel

  Sven Blummel - Danny Verbeek

 • (45) Wissel

  Dennis Kaars - Luuk Brouwers

 • (61) Wissel

  Damil Dankerlui - Navajo Bakboord

 • (71) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Zija Azizov

 • (75) Wissel

  Noa Lang - Kaj Sierhuis

 • (77) Wissel

  Mitchel Bakker - Mauro Savastano

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling Jong Ajax

Stan van Bladeren K
Damil Dankerlui LV
Leon Bergsma CV
Danilho Doekhi CV
Mitchel Bakker CV
Noussair Mazraoui CM
Azor Matusiwa CM
Dani de Wit CM
Ché Nunnely CA
Mateo Cassierra CA
Noa Lang CA

Wisselspelers

Peter Leeuwenburgh K
Mauro Savastano CV
Darren Sidoel CV
Navajo Bakboord CV
Teun Bijleveld CM
Sebastian Pasquali CM
Zian Flemming CM
Kaj Sierhuis CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Evren Korkmaz RV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Kevin Felida CM
Danny Verbeek LA

Kaartverkoop

Het duel tussen Jong Ajax en FC Den Bosch, dat afgelopen maandag (11 december) is afgelast, zal worden ingehaald op maandag 18 december aanstaande (20.00 uur) op Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de club reeds aangeschafte kaarten behouden hun geldigheid. Supporters die een kaart besteld hebben via Supportersclub FC Den Bosch dienen zich opnieuw in te schrijven via de bij hen bekende contactpersonen binnen de Supportersclub.

Mocht je nog niet in het bezit van een toegangskaart zijn en alsnog willen gaan, met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kun je via de Online Ticketshop tot en met vrijdag 15 december 12.00 uur één omwisselbiljet kopen. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 22,50. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 15 december 12.00 uur.

Het omwisselen vindt op de wedstrijddag plaats om 17.45 uur plaats bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.