Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de wedstrijd in de subtop van de Jupiler League tegen Fortuna Sittard in eigen huis met 2-4 verloren. De bezoekers pakken door de overwinning de koppositie in de Jupiler League, waarvoor felicitaties. FC Den Bosch kwam al vroeg in het duel op een 0-2 achterstand. Saddiki rondde een vrije trap bij de tweede paal af met het hoofd en Dianessy schoot even later een vlijmscherpe counter onberispelijk tegen de touwen in de verre hoek. Er waren toen pas slechts negen minuten gespeeld.

De thuisploeg, die in nagenoeg dezelfde opstelling speelde als de afgelopen wedstrijd (Van Son keerde na een schorsing terug ten koste van de licht geblesseerd geraakte Brouwers), probeerde het spel te maken, maar kwam daarbij moeilijk door de defensie heen van de compact spelende bezoekers. Fortuna Sittard werd daarentegen via de tegenstoot wel enkele keren gevaarlijk. Dianessy zag een gevaarlijke aanval eindigen in een handsbal en Finn Stokkers kreeg een grote kans na een glijpartij in de Bossche defensie. Aan FC Den Bosch-zijde probeerden Mert (schot in de handen van doelman Santos), Blummel en Van der Sande (schoten van afstand over) het, zonder gewenst resultaat. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-2 ruststand.

In de tweede helft was het balbezit opnieuw voor FC Den Bosch. Fortuna Sittard liet zich terugzakken en kwam er enkele keren razendsnel uit via de rappe en behendige vleugelspelers. De Bossche ploeg, die Danny Verbeek na rust voor Sven Blummel had gebracht, zette aan en kreeg in de 53e minuut loon naar werken. Een heuse scrimmage voor het doel van Fortuna Sittard leidde tot een reeks schoten. De grootste kans vanaf twee meter afstand werd nog op een Fortuna-lichaam geschoten, de rebound van Sam Kersten werd eveneens gestopt, maar de derde poging via Niek Vossebelt viel wel binnen (1-2). Kort daarna scoorde FC Den Bosch bijna de 2-2. Een voorzet van Verbeek werd dusdanig geschampt door Mert dat Van der Sande een teenlengte te kort kwam om binnen te prikken. Even daarna kwam bij de andere paal aanvoerder Vossebelt eveneens een voetje te kort. Ook een schot van Van der Sande uit de draai trof geen doel en ging een meter over het Fortuna-doel.

Na ruim een uur spelen viel uit het niets de 1-3 binnen. Een foute inspeelpass van achteruit werd opgepikt en behendig door Semedo afgerond. FC Den Bosch gaf niet op, zette opnieuw een tandje bij en kreeg via Heymans een grote kans op de aansluitingstreffer. Het was echter Santos die met een sublieme redding de bal uit de rechteronderhoek plukte. FC Den Bosch wisselde aanvallend en bracht Dennis Kaars voor Bart Biemans. De spits rondde met nog vijf minuten op de klok een geweldige FC Den Bosch-aanval af. Verbeek speelde Bouyaghlafen in die met de hak doorspeelde op Kaars. De Bossche aanvaller stiftte de bal over Santos en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Een waar offensief op het Fortuna-doel volgde. Een nieuwe scrimmage leidde niet tot een nieuwe treffer en ook Kersten kreeg de bal uit de draai er niet in. Fortuna Sittard gooide in de absolute slotfase (er werden zes minuten blessuretijd toegekend, als gevolg van meerdere blessurebehandelingen) nog wat extra zout in de wonden door de bal vanuit de counter in een leeg doel te schuiven (Heemskerk was mee naar voren gegaan na een Bossche corner). De 2-4 betekende meteen ook de eindstand.

Het werd nog even onrustig na het laatste fluitsignaal nadat een Bossche 'fan' het veld op was geklommen om verhaal te halen na uitdagingen van een Fortuna-speler na de vierde Limburgse treffer. Een gezellige avond, met leuke horeca- en voetbalactiviteiten op het voorplein, een vuurwerkshow voor de wedstrijd en een boeiend voetbalgevecht eindigde hierdoor in mineur. De club distantieert zich nadrukkelijk van de gedragingen en stelt een onderzoek in.

Met de nederlaag komt er een einde aan de ongeslagen reeks van elf competitieduels van de ploeg van trainer/coach Wil Boessen. Boessen keek buiten de openingsfase met een trots gevoel terug op de weerstand van zijn ploeg. FC Den Bosch feliciteert Fortuna Sittard dat na de overwinning zowel de koppositie in de Jupiler League als in de tweede periode heeft gepakt en wenst haar fans een goede terugreis naar Sittard. Aan alle Bossche supporters een woord van dank voor hun steun tijdens de eerste seizoenhelft in Stadion De Vliert.

Voor FC Den Bosch staat maandag de volgende wedstrijd op het programma. Jong Ajax is op Sportpark De Toekomst de tegenstander. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap. Volgende week vrijdag sluit FC Den Bosch de eerste seizoenhelft af met de uitwedstrijd bij FC Emmen (20.00 uur).

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing FC Den Bosch - Fortuna Sittard met Danny Verbeek, Wil Boessen en Niek Vossebelt

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans (Kaars), Van der Winden (Heymans); Vossebelt, Van Son, Mert; Blummel (Verbeek), Van der Sande, Bouyaghlafen.

Opstelling Fortuna Sittard: Santos; Ospitalieri (Heerings), Schuurs, Dammers, Essers, Askovski (Vidigal), Saddiki (Braun), Smeets, Semedo, Stokkers, Dianessy.

Fotografie: Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (4) Wissel

  Marco Ospitalieri - Kai Heerings

 • (5) Goal

  Dries Saddiki

 • (9) Goal

  Djibril Dianessy

 • (29) Gele kaart

  Muhammed Mert

 • (33) Gele kaart

  Oussama Bouyaghlafen

 • (38) Gele kaart

  Perr Schuurs

 • (45) Wissel

  Sven Blummel - Danny Verbeek

 • (45) Wissel

  Dries Saddiki - Christopher Braun

 • (52) Wissel

  Jordy van der Winden - Jonas Heymans

 • (53) Goal

  Niek Vossebelt

 • (55) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (57) Gele kaart

  Stefan Askovski

 • (65) Wissel

  Stefan Askovski - André Vidigal

 • (66) Goal

  Lisandro Semedo

 • (70) Wissel

  Bart Biemans - Dennis Kaars

 • (75) Gele kaart

  Clint Essers

 • (80) Gele kaart

  André Vidigal

 • (85) Goal

  Dennis Kaars

 • (95) Goal

  Djibril Dianessy

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

3,586

Scheidsrechter

Pérez

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Zija Azizov CM
Danny Verbeek LA
Dennis Kaars CA

Opstelling Fortuna Sittard

Miguel Santos K
Stefan Askovski CV
Perr Schuurs CV
Wessel Dammers CV
Clint Essers CV
Dries Saddiki CM
Jorrit Smeets CM
Marco Ospitalieri CA
Finn Stokkers CA
Djibril Dianessy CA
Lisandro Semedo CA

Wisselspelers

Job van de Walle K
Rowen J. Koot K
Kai Heerings RV
Christopher Braun CV
Mickaël Malsa CM
Bo Breukers CM
Ufukcan Engin CM
Lars Hutten CA
André Vidigal CA
Mohamed Kourouma CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 15 december aanstaande, in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Beide ploegen maken tot op heden een prima seizoen door en verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

'FC Den Bosch Trakteert!' FC Den Bosch doopt het laatste thuisduel voor de winterstop in het kader van de dure decembermaand traditiegetrouw om tot 'FC Den Bosch Trakteert!'. Die avond zijn er leuke voetbal- en horeca-activiteiten op het voorplein, een vuurwerkshow voor de wedstrijd in het stadion en nog veel meer. Een uitgebreider programma volgt binnenkort via onze website.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. Voor Bossche fans is het ook mogelijk om toegangskaarten te kopen tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur) of tot en met vrijdag 15 december (17.00 uur) via onze Online Ticketshop. De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart tijdelijk aangepast van € 22,50 naar € 17,50, omdat de oosttribune is gesloten en dit seizoen niet toegankelijk is voor het Bossche publiek. Als gevolg van de sluiting van de oosttribune zijn ruim 600 supporters verhuisd naar de hoofdtribune. Dit heeft tot gevolg dat er beperkte beschikbaarheid in kaartverkoop op deze tribune is. Vak G is reeds uitverkocht voor dit duel! Voor de zuidtribune zijn er nog volop kaarten beschikbaar en kost een losse kaart € 12,50. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune. In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er per persoon twee kaarten voor de noord- en hoofdtribune worden gekocht op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie. Op de zuidtribune kunnen er bij dit duel maximaal vier kaarten per persoon worden gekocht.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's en koop je kaarten online Onlangs zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen bij het kassagebouw. Via de aanwezige laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij de kassa's. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er ter plekke een toegangskaart op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. FC Den Bosch raadt iedereen aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Fortuna Sittard kan tot en met vrijdag 15 december 17.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 15 december aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch - Fortuna Sittard!

Stadionplattegrond

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G, beperkte capaciteit)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (G)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Het belooft deze speelronde een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen die tot dusverre prima presteren. Beide ploegen strijden nog volop mee voor de titel in de tweede periode en bevinden zich bovendien in de subtop van de Jupiler League. Er staat voldoende op het spel dus vrijdagavond in De Vliert. We blikken vooruit met linksback Jordy van der Winden.

Jordy van der Winden over de tegenstander van vrijdag: “Fortuna Sittard is een aanvallend ingestelde, voetballende ploeg met een sterke voorhoede. Met name de buitenspelers scoren dit seizoen makkelijk. Een degelijke ploeg ook, ze draaien niet voor niets zo goed.”

Vorig jaar kwam FC Den Bosch thuis op achterstand tegen Fortuna Sittard. “Ik kan me herinneren dat Fortuna Sittard toen tijdens de eerste helft de betere partij was en verdiend met een 0-1 voorsprong ging rusten. Na rust domineerden wij en maakte Niek Vossebelt de gelijkmaker. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.” Dit weekend staat er een nieuw treffen op het programma tussen twee gewijzigde teams. “Het is lastig om de vergelijking te maken met vorig seizoen. Zij hadden destijds een andere selectie en wij hebben inmiddels ook te maken met een vernieuwde spelersgroep. Ik dicht ons goede kansen toe.”

Beide ploegen presteren dit seizoen boven verwachting. Fortuna Sittard bezet knap de tweede plek achter NEC Nijmegen, FC Den Bosch staat momenteel verdienstelijk vijfde, met een wedstrijd minder gespeeld. Van der Winden: “Het gaat goed dit jaar en dat komt ook door het groepsgevoel. De trainer helpt er heel erg in mee om dat goede gevoel te creëren. Er zijn bovendien positioneel en in de spelersgroep wat aanpassingen aangebracht ten opzichte van vorig jaar, waardoor het nu ook wat beter draait. We hebben meer voetbal in de ploeg gekregen, proberen nog meer vanuit een compacte organisatie tot kansen te komen en komen vaker voor het doel van de tegenstander. Die diepgang betaalt zich momenteel uit in meer doelpunten. Niek Vossebelt is daar als middenvelder een mooi voorbeeld van. Hij heeft nu al het dubbele aantal treffers ten opzichte van vorig jaar gemaakt.“

De linksback met de kenmerkende aanvallende impulsen is inmiddels al weer bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Bosschenaren. “Ik ben tevreden met mijn eigen ontwikkeling en leer hier veel. Mijn contract loopt tot de zomer van 2019, maar je weet in de voetballerij nooit wat de toekomst brengt. Ik ben ambitieus en hoop uiteindelijk een vervolgstap te kunnen maken, maar voor nu ligt mijn focus volledig hier. FC Den Bosch is een prettige club om voor uit te komen, ik heb het uitstekend naar mijn zin!”

Profiel tegenstander Fortuna Sittard Fortuna Sittard is dit seizoen bezig met een opmerkelijke ‘comeback’. Vanaf 2014 was het eigenlijk kommer en kwel in Sittard. De ploeg eindigde drie seizoenen op rij in de onderste regionen, de bezoekersaantallen gingen fors achteruit en door financiële problemen dreigde begin vorig jaar zelfs het einde van de club. Uiteindelijk kwam er toch een oplossing, mede door de hulp van de huidige FC Den Bosch-directeur Paul van der Kraan. Hij was vorig jaar als extern adviseur aan de club in Sittard verbonden om de boel weer op de rit te helpen.

Met die ellende in het achterhoofd is de wederopstanding van Fortuna Sittard dus op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Voor een groot deel is het succes toe te schrijven aan coach Sunday Oliseh die nu bijna een jaar in Sittard de leiding heeft. De oud-Ajacied en voormalig international van Nigeria is er in geslaagd om een selectie samen te stellen die vanaf de start van het seizoen in een goede flow is gekomen. Het openingsduel bij SC Telstar werd meteen met 0-6 gewonnen en dat gaf direct aan dat het hier gaat om een ploeg waarmee rekening moet worden gehouden. Van de eerste 17 duels werden er 11 gewonnen en werd er ook volop gescoord. Zo werd het afgelopen week ook weer 6-0, dit keer tegen RKC Waalwijk.

De revelatie bij de Limburgers is ongetwijfeld de jonge verdediger Perr Schuurs (18). Het Limburgse talent komt regelmatig mee op in de aanval en pikt geregeld zijn doelpunten mee. Zo ook tegen RKC Waalwijk. Zijn twee kanonskogels van afstand leverden hem de titel ‘Speler van de Week’ op in de Jupiler League. Zijn prestaties zijn dus niet onopgemerkt gebleven. Vorige week werd bekend dat Ajax PSV te snel af was met het binnenhalen van Schuurs. Hij maakt het seizoen af bij de Limburgers om zich vervolgens in de zomer aan te sluiten bij de Amsterdamse selectie. Spelers die ook zeker in de gaten gehouden moeten worden zijn de Portugese aanvallers Lisandro Semedo en André Vidigal. En ook de ‘man in vorm’ Stefan Askovski (van origine verdediger) uit Macedonië. Hij is momenteel clubtopscorer met negen treffers.

Informatie kaartverkoop De kassa's op het voorplein zijn morgen vanaf 18.45 uur geopend. Toegangskaarten kunnen vanaf € 12,50 worden aangeschaft. Het is tot en met 17.00 uur ook mogelijk om een E-ticket aan te schaffen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang bij dit duel. Klik hier voor meer informatie. Tot ziens in Stadion De Vliert! Met heel mijn hart!

Door: Brord van de Sande en Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.