Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij FC Emmen, met 2-2 gelijkgespeeld. De Bossche ploeg kwam twee keer op voorsprong, maar zag de thuisploeg even zo vaak via Cas Peters gelijk maken. Mert maakte de eerste Bossche treffer, Vossebelt vanaf de stip de tweede (en zijn negende).

FC Den Bosch begon met meerdere mutaties in haar defensie. Nick Leijten verving Kees Heemskerk die te veel hinder ondervond aan zijn rechterknie. Jonas Heymans verving opnieuw Jordy van der Winden (rugblessure) en Luuk Brouwers verving de zieke Sam Kersten. Jens van Son schoof een linie terug en speelde samen met Biemans centraal achterin. Op de rechterflank had Verbeek de voorkeur gekregen boven Sven Blummel.

FC Den Bosch kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans om de score te openen. Bouyaghlafen werd alleen op doelman Telgenkamp afgestuurd, maar zag laatstgenoemde als winnaar uit de strijd komen. Aan de andere kant kreeg FC Emmen vier dotten van kansen binnen het eerste kwartier. Schoten van Peters en Bijl werden geblokt en een kopbal van Hemmen verdween via de buitenkant van de paal naast het lege Bossche doel.

De Bossche ploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong. Biemans stuurde Mert diep die zowel zijn directe tegenstander als Emmen-doelman Telgenkamp te vlug af was en vervolgens eenvoudig de bal in het lege doel kon schuiven. Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten. Clubtopscorer Cas Peters rondde een aanval van dichtbij af na weifelend optreden in de FC Den Bosch-verdediging.

Na rust een beduidend sterker FC Den Bosch dan in de eerste helft. De Bosschenaren trokken het spel met combinatievoetbal naar zich toe en kwamen in de 53e minuut opnieuw op voorsprong. Heymans werd gevloerd in de zestien, waarna captain Niek Vossebelt vanaf de stip zijn negende treffer van het seizoen tegen de touwen mocht schieten (1-2).

Op dat moment brak een belangrijk moment in de wedstrijd aan. Nadat de opnieuw prima spelende Jort van der Sande met links had naast geschoten was het Danny Verbeek die door de aanvaller werd vrijgespeeld. In de zestien werd Verbeek van achteren neergehaald op het moment dat hij wilde uithalen, maar scheidsrechter Kooij liet doorspelen. Waar het wellicht 1-3 had kunnen worden was het even later aan de andere kant vanaf de stip wel raak. In een licht duel met Van Son ging Peters naar de grond, waarna hij zelf vanaf elf meter het buitenkansje benutte. Beide ploegen speelden vanavond een open wedstrijd, creëerden nog enkele mogelijkheden, maar kwamen niet meer tot scoren.

De ploeg van trainer/coach Wil Boessen gaat als gevolg van het 2-2 gelijkspel in Emmen de winterstop in op een keurige achtste plek op de ranglijst.

Trainer/coach Wil Boessen sprak van een moeilijke eerste helft en een sterke tweede en kon leven met de puntendeling: “De eerste helft hebben we veel achter FC Emmen moeten aan lopen, omdat we moeite hadden met hun lopende middenvelders die bleven gaan. De vele wisselingen in onze defensie, zorgden ervoor dat we wat zoekende waren. Uiteindelijk hebben zij het goed gedaan. De tweede helft was nadrukkelijk voor ons. We waren de voetballende partij. Er lag veel ruimte, waar we uiteindelijk onvoldoende gebruik van hebben gemaakt. Al met al is het over het duel bekeken een terecht gelijkspel als je de penaltymomenten buiten beschouwing laat. De eerste helft was voor hen, de tweede voor ons.”

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing met Wil Boessen en Nick Leijten:

We bedanken onze supporters die de verre reis naar een mistige JENS Vesting hebben gemaakt en wensen alle FC’ers ook vanaf deze plek alvast fijne dagen toe!

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Deijl, Van son, Biemans, Heymans; Vossebelt, Brouwers (Fernandes), Mert; Verbeek (Azizov), Van der Sande, Bouyaghlafen (Blummel).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok (Haydary), Moussa, Bannink, Peters, Veendorp, Bakker, Hemmen (Bilate), Siekman, Bijl, Loen.

Met heel mijn hart!

Fotografie Pro Shots

 • 0153045607590
 • (6) Gele kaart

  Jens van Son

 • (31) Goal

  Muhammed Mert

 • (35) Goal

  Cas Peters

 • (53) Goal

  Niek Vossebelt

 • (63) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Sven Blummel

 • (67) Wissel

  Nick Bakker - Anco Jansen

 • (72) Wissel

  Danny Verbeek - Zija Azizov

 • (72) Wissel

  Michiel Hemmen - Mario Bilate

 • (77) Wissel

  Gersom Klok - Omran Haydari

 • (78) Goal

  Cas Peters

 • (78) Gele kaart

  Luuk Brouwers

 • (81) Wissel

  Luuk Brouwers - Jeremy Fernandes

 • (85) Gele kaart

  Tim Siekman

 • (88) Gele kaart

  Omran Haydari

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Joey Kooij

Opstelling

Opstelling FC Emmen

Michiel Hemmen
Alexander Bannink
Dennis Telgenkamp K
Gersom Klok CV
Tim Siekman CV
Glenn Bijl CV
Nick Bakker CV
Keziah Veendorp CV
Yoeri Loen CM
Hilal Ben Moussa CM
Cas Peters CA

Wisselspelers

Peter van der Vlag
Anco Jansen
Kjell Scherpen K
Stef Gronsveld CV
Nande Wielink CV
Michael Chacón LM
Willem Huizing CM
Mario Bilate CA
Omran Haydari LA

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Bart Biemans CV
Jonas Heymans LV
Mats Deijl RV
Luuk Brouwers CM
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Danny Verbeek LA
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Evren Korkmaz RV
Zija Azizov CM
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Kaartverkoop

Op vrijdag 22 december aanstaande speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Emmen. In de JENS Vesting zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Bij deze wedstrijd geldt er een vrije verkoopregeling. Er is geen club- of seizoenkaartverplichting.

De kassa bij het bezoekersvak van de JENS Vesting zal op de wedstrijddag geopend zijn vanaf circa 19.00 uur. De prijs bedraagt € 10,00 per toegangskaart. Supporters van FC Den Bosch kunnen parkeren bij het stadion op de 'Wielerbaan Ulevi' via de St Gerardusstraat.

De JENS Vesting is gelegen aan het Stadionplein 1, (7825 SG) te Emmen. Klik hier voor een uitgebreidere routebeschrijving naar de JENS Vesting.

De Supportersclub laat uiteraard weer een bus rijden naar dit duel. Zij zullen met de bus om 16.30 uur vanaf De Vliert vertrekken. Leden betalen € 25,00 en niet-leden € 30,00. Jezelf opgeven kan op eenvoudige wijze via een appje/belletje naar Danny op 06-53315504. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl.

Namens de club alvast een prettige wedstrijd toegewenst!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.