Nabeschouwing

FC Den Bosch is kalenderjaar 2018 in mineur begonnen. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen verloor in eigen huis met 1-3 van Almere City FC. Waar de Bosschenaren via Sven Blummel nog wel op een 1-0 voorsprong kwamen en enkele prima mogelijkheden kregen op de 2-0, zorgde een van richting veranderd schot van afstand ervoor dat het duel volledig kantelde. Kort na rust deelden de bezoekers in vijf minuten tijd twee gevoelige tikken uit, waardoor drie kostbare punten mee naar Almere gingen, ondanks een man-meer-situatie in de slotfase.

FC Den Bosch begon met enkele wisselingen in de basisopstelling. Danny Verbeek verving Oussama Bouyaghlafen en Dennis Kaars bezette de spitspositie ten koste van Jort van der Sande. Niet voor het eerst dit seizoen kwam FC Den Bosch goed uit de startblokken. De eerste corner was weliswaar voor de bezoekers, maar even later kreeg Niek Vossebelt een aardige schotkans uit een corner van Danny Verbeek. Na zes minuten volgde voor de thuisploeg de gewenste vroege openingsgoal. Danny Verbeek bediende Sven Blummel die koel afrondde. Na een knappe actie van Dennis Kaars langs de zijlijn mocht Niek Vossebelt even later vanaf de rand van de zestien aanleggen. Zijn inzet was een prooi voor Almere-doelman Kramer. Even later kreeg FC Den Bosch opnieuw een grote kans. Waar de bal over de achterlijn leek, mocht Jens van Son door. Hij bediende Sven Blummel die één op één met doelman Kramer het onderspit moest delven.

Uit het niets stond het vervolgens 1-1. Aanvoerder Overtoom bewees opnieuw zijn waarde en zag zijn schot van richting veranderd worden en achter de aan de grond genagelde Kees Heemskerk in het doel belanden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tijdens het restant van de eerste helft, zonder daarbij tot echt grote kansen te komen. 1-1 betekende dan ook de ruststand.

Na rust gaf FC Den Bosch het duel in vijf minuten volledig weg. In beide gevallen stond Silvester van der Water aan de basis. In eerste instantie (47e minuut) bediende hij met een bekeken bal Van der Heijden die achter de Bossche defensie bij de tweede paal kon binnenprikken. Nog geen anderhalve minuut later was het opnieuw Van der Water die gevaarlijk werd. Vanuit vrijwel dezelfde hoek probeerde hij het ditmaal rechtstreeks, Heemskerk kansloos latend. Een rommelige fase voor de thuisploeg volgde met veel balverlies, waardoor enkele gevaarlijke counters werden ingeleid. Danny Verbeek kreeg uit de draai nog wel een grote kans op de 2-3, evenals Dennis Kaars die de paal raakte. Aan de andere kant zorgde Vet voor gevaar met het hoofd. Zijn inzet belandde op het dak van het Bossche doel. Tom Overtoom schoot nog twee keer van afstand over en een gevaarlijke indraaiende vrije trap eindigde nog op de paal.

Gaston Salasiwa kreeg vijf minuten voor tijd een directe rode kaart voor natrappen richting Sven Blummel. Dit leidde nog tot een grote kans voor FC Den Bosch in de negentigste minuut. Bart Biemans speelde in de slotfase als extra aanvaller en volleerde van dichtbij op de onderkant van de lat. Gescoord werd er niet meer, de felicitaties zijn voor de bezoekers.

We bedanken onze supporters die, na een roerige week, naar De Vliert zijn gekomen voor hun support. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op maandag 22 januari, uit bij Jong AZ. Voor FC Den Bosch-supporters geldt een autocombiregeling.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Vossebelt (Brouwers), Van Son, Mert; Blummel, Kaars (Van der Sande), Verbeek (Bouyaghlafen).

Opstelling Jong AZ: Kramer; Van Buuren, Mac-Intosch, Kvida, Vet; Overtoom, Salasiwa, Ahannach; Van der Water, Van der Heijden, Valpoort.

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch
 • 0153045607590
 • (6) Goal

  Sven Blummel

 • (24) Goal

  Tom Overtoom

 • (47) Goal

  Evren Korkmaz

 • (49) Goal

  Silvester van der Water

 • (64) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (67) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (70) Gele kaart

  Gaston Salasiwa

 • (74) Wissel

  Tom Overtoom - Faris Hammouti

 • (75) Wissel

  Danny Verbeek - Oussama Bouyaghlafen

 • (81) Wissel

  Niek Vossebelt - Luuk Brouwers

 • (84) Wissel

  Dennis van der Heijden - Sherjill Mac-Donald

 • (85) Rode kaart

  Gaston Salasiwa

 • (88) Wissel

  Anass Ahannach - Damon Mirani

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,525

Scheidsrechter

Oostrom

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Danny Verbeek LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Evren Korkmaz RV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Zija Azizov CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Giorgio Siani LA

Opstelling Almere City FC

Calvin MacIntosh
Tom Overtoom
Chiel Kramer K
Gaston Salasiwa CV
Kees van Buuren CV
Javier Vet CV
Josef Kvida CV
Anass Ahannach CM
Arsenio Valpoort LA
Silvester van der Water CA
Dennis van der Heijden CA

Wisselspelers

Mike Grim K
Damon Mirani CV
Faris Hammouti CV
Jeffrey Rijsdijk CM
Sherjill Mac-Donald LA
Ezra Walian LA
Achille Vaarnold CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 12 januari aanstaande in eigen huis op tegen Almere City FC. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 12 januari (17.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5). De eretribune en noordtribune worden qua losse verkoop uitsluitend aangeboden aan supporters die daar reeds een seizoenkaart hebben (één kaart per persoon).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Almere City FC kan tot en met vrijdag 12 januari 17.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 12 januari aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m G)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de eerste thuiswedstrijd van kalenderjaar 2018. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van trainer/coach Wil Boessen – die onlangs zijn contract met een seizoen verlengde – Almere City FC. In deze voorbeschouwing kijkt verdediger Sam Kersten terug op de eerste seizoenhelft en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdag.

Met aantrekkelijk voetbal en een achtste plek op de ranglijst presteert FC Den Bosch tot op heden boven verwachting. Sam Kersten is dan ook tevreden over het seizoen tot nu toe: “Onze eerste wedstrijden verliepen nog wat moeizaam, maar vervolgens ging het bij ons steeds beter lopen. Naarmate ons zelfvertrouwen groeide werd ook het door ons vertoonde spel steeds beter. Wij bleven in die periode niet alleen elf wedstrijden op rij ongeslagen, we speelden ook enkele zeer goede wedstrijden. Helaas voor ons waren de laatste paar wedstrijden weer wat minder, waardoor wij uiteindelijk genoegen moeten nemen met een achtste plek op de ranglijst.”

Beide ploegen speelden eerder dit seizoen, in Almere, met 1-1 gelijk.

Na enkele sportief magere seizoenen lijkt handhaving van de huidige klassering op de ranglijst voldoende om van een geslaagd seizoen te kunnen spreken. De club kwalificeert zich dan immers voor de Jupiler Play-Offs. Kersten: “Wij hebben als team laten zien dat wij goed kunnen voetballen en daarom denk ik dat er voor ons nog meer in het verschiet kan liggen het komende half jaar. We gaan er alles aan doen om onszelf verder te ontwikkelen en om ons voor de play-offs te plaatsen.”

Vrijdagavond hervat FC Den Bosch de competitie na een korte winterstop. Sam Kersten is klaar voor de tweede seizoenhelft en kijkt uit naar het treffen met Almere City FC: “Omdat wij een jonge ploeg hebben denk ik dat de winterstop voor ons op het juiste moment kwam. Het blijft natuurlijk altijd maar de vraag hoe het met de vorm zit van de ploeg na een periode van rust, maar daar maak ik mij persoonlijk niet zo druk om. In Almere City FC treffen wij in elk geval een lastige tegenstander. Wij speelden aan het begin van het seizoen uit met 1-1 gelijk. Almere City heeft een goed voetballende ploeg, we hadden het lastig die avond. Wij zijn sindsdien als team echter flink gegroeid, waardoor ik nu een compleet ander duel verwacht. Het zal opnieuw een open wedstrijd worden tussen twee voetballende ploegen. Al verwacht ik overigens wel dat zij toch wat afwachtend zullen beginnen aan het duel omdat zij weten dat wij op eigen veld goed presteren. Uiteindelijk zullen beide teams voor de volle winst willen gaan en belooft het een mooie voetbalavond te worden.”

FC Den Bosch speelde deze winterstop een oefenduel. FC Eindhoven werd met 3-2 verslagen.

Profiel tegenstander FC Den Bosch hervat de competitie tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Jack de Gier kende een wisselvallige eerste helft van het seizoen en heeft een duidelijke doelstelling. De ploeg uit Almere wil aan het einde van de reguliere competitie meedoen aan de Jupiler Play-Offs.

Almere City FC sloot de eerste seizoenhelft in ieder geval af op een bijzonder positieve manier. En dat had alles te maken met de terugkeer van middenvelder Tom Overtoom. Hij maakte na maanden van blessureleed zijn rentree in de wedstrijd tegen FC Eindhoven (5-1) en scoorde meteen drie keer. En dat was een flinke opsteker, zowel voor hemzelf als voor de club. Almere was namelijk matig aan het seizoen begonnen, vooral vanwege blessures en door het inpassen van nieuwe spelers. De ploeg kwam daardoor in de tweede periode ook net tekort, maar de weg naar boven is al wel ingeslagen. Trainer Jack de Gier kan in ieder geval aan de slag met een selectie die nagenoeg fit is en dat is een goede basis om mee verder te werken.

Een van de opvallendste spelers van Almere dit seizoen is een talent uit de eigen kweek. Middenvelder Anass Ahannach heeft dit seizoen zijn kans gegrepen en heeft zich van belofte opgewerkt tot volwaardig basisspeler. Eind vorig maand leverde hem dat alvast een mooie contractverlenging op. Tevens was hij trefzeker namens zijn ploeg in het oefenduel met Kozakken Boys (1-1). Van hem wordt de komende tijd dus nog veel verwacht, en dat geldt ook voor de spits van de club uit Almere. Arsenio Valpoort is bezig met veruit het meest productieve seizoen uit zijn carrière. Zijn record was ooit acht treffers in dienst van RKC Waalwijk. Nu heeft hij er na 19 duels al dertien inliggen. Van hem worden dus nog veel doelpunten verwacht.

Captain Niek Vossebelt in actie tegen Almere City FC

In de selectie vinden we ook nog een speler terug die in het verleden in De Vliert actief was. Verdediger Kees van Buuren speelde van 2009 tot 2012 voor FC Den Bosch, speelde daarna voor Willem II en Sparta Rotterdam en is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in Almeerse dienst.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.