Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Wijdewormer met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. Ferdy Druijf maakte voor rust de 1-0, waarna Sven Blummel na rust met een fraaie treffer de stand gelijktrok.

Bij FC Den Bosch haakte Jens van Son op de wedstrijddag af. De ervaren middenvelder was te ziek om in actie te komen. Kevin Felida maakte daardoor zijn debuut in de basis en speelde een verdienstelijke wedstrijd.

Op het AFAS Trainingscomplex was het de thuisploeg die fel uit de startblokken kwam. Dit leidde tot enkele aardige kansen, waarbij doelman Heemskerk handelend moest optreden. Jong AZ liet zien enkele aardige talenten in de gelederen te hebben. Met name middenvelder Reijnders en aanvaller Druijf bezorgden de Bossche middenvelders en verdedigers geregeld werk. Waar Koreniuk de bal aanvankelijk nog verkeerd raakte was het Reijnders die even later in de 9e minuut wel goed uithaalde, maar zijn inzet net naast zag gaan. Dennis Kaars, die opnieuw de voorkeur in de spits had gekregen boven Jort van der Sande, probeerde het met een volley na een kopbal van Niek Vossebelt. Ook Sven Blummel nam het doel enkele keren onder vuur. Eerst werd zijn schot geblokt, even later schoot hij na een één-twee met Kaars net naast. Mert zag zijn schot van richting veranderd worden, maar aan de verkeerde kant van de paal belanden. Na de sterke openingsfase van de thuisploeg kreeg FC Den Bosch dus wat meer grip op het duel. Dit leidde tot bovengenoemde kansen, maar waar FC Den Bosch niet tot scoren kwam, lukte dit Jong AZ wel. Church mocht vanaf rechts geheel vrijstaand voorgeven. De daaropvolgende kopbal belandde aanvankelijk nog op de lat, maar de rebound was een eenvoudige prooi voor Druijf die van dichtbij binnenprikte (1-0). Het betekende meteen ook de ruststand, omdat Olij net wat eerder bij de bal was dan Verbeek tijdens een Bossche counter.

De tweede helft was eveneens grotendeels in evenwicht, alhoewel FC Den Bosch in de openingsminuten een dot van een kans kreeg op de gelijkmaker. Sven Blummel werd over de grond bediend, maar raakte van dichtbij het lichaam van de sterk keepende Olij. Aan de andere kant raakte Koreniuk opnieuw de bal verkeerd in kansrijke positie. Enkele minuten later viel dan toch de gelijkmaker te noteren. Een aanval van links bereikte Niek Vossebelt die zijn inzet bij Blummel terecht zag komen. De Schijndelnaar bleek koelbloedig, kapte zijn man uit en rondde met links fraai in de bovenhoek af. Druijf kreeg tien minuten voor tijd nog een kans na een knappe actie, maar schoot voorlangs en ook invaller Jort van der Sande kreeg de bal in de kluts niet tegen de touwen. En zo stond er na negentig minuten een verdiende 1-1 stand op de scoreborden.

Trainer/coach Wil Boessen zag zijn ploeg na een lastige eerste tien minuten het heft meer en meer in handen nemen. Dit werd vervolgd met een goede tweede helft die vertrouwen biedt richting vrijdag. “Het ontbrak hem vandaag in de eindpass en de juiste bezetting van de posities bij de momenten voor het doel van Jong AZ. De kansen waren er, we wilden vandaag graag winnen om aansluiting bij de top-8 te houden. Desalniettemin kunnen we op een goede tweede helft terugkijken, waarbij we de duimschroeven hebben aangedraaid. Die lijn moeten we vasthouden richting vrijdag!”

FC Den Bosch TV: Wil Boessen, Sven Blummel en Kevin Felida

Vrijdag wacht een nieuwe kans op de eerste driepunter van 2018. NEC Nijmegen is in De Goffert de tegenstander. Tot op heden zijn er 110 kaarten verkocht. We bedanken onze supporters voor hun steun op deze koude maandagavond. Tot vrijdag in Nijmegen bij de wedstrijd tegen NEC!

Met heel mijn hart!

 • 0153045607590
 • (25) Goal

  Ferdy Druijf

 • (68) Goal

  Sven Blummel

 • (73) Wissel

  Kai Koreniuk - Mees Kaandorp

 • (81) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (82) Wissel

  Jamie Jacobs - Matthijs Hardijk

 • (84) Wissel

  Ilias Bel Hassani - Melle Springer

 • (87) Wissel

  Danny Verbeek - Oussama Bouyaghlafen

 • (89) Gele kaart

  Mees Kaandorp

 • (92) Gele kaart

  Bart Biemans

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

400

Scheidsrechter

Bijl

Opstelling

Opstelling Jong AZ

Ilias Bel Hassani
Nick Olij K
Joris Kramer CV
Joerie Church CV
Vincent Regeling CV
Owen Wijndal CV
Mees Hoedemakers CM
Jamie Jacobs CM
Tijjanie Reijnders CM
Ferdy Druijf CA
Kai Koreniuk CA

Wisselspelers

Koen Bucker K
Justin Bakker CV
Melle Springer CV
Kick Groot CV
Viktor Karl Einarsson CM
Furkan Kurban CM
Matthijs Hardijk CA
Mees Kaandorp RA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Danny Verbeek LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Evren Korkmaz RV
Zija Azizov CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Giorgio Siani LA

Kaartverkoop

Op maandag 22 januari speelt FC Den Bosch de  uitwedstrijd tegen Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex verschijnen beide ploegen om 20.00 uur aan de aftrap. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met vrijdag 19 januari één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 5,00 per toegangskaart. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 19 januari. Er is slechts een beperkt aantal van 75 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld in Alkmaar voor FC Den Bosch-supporters. Bij een overschrijding van de 75 parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Op de wedstrijddag dienen supporters hun omwisselbiljet bij Shell tankstation Ruwiel op de Rijksweg A2 tussen 18.15 uur en 18.45 uur om te wisselen.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.