Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Nijmegen een 1-0 nederlaag geleden tegen NEC. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen speelde een sterke eerste helft waarin het bij vlagen domineerde. Het niet benutten van een grote kans op een meter van het doel en een onnodig weggegeven penalty kort voor rust deden de Bossche selectie echter de das om. NEC Nijmegen kende een sterke tweede helft, maar stuitte daarbij steeds op de uitstekend keepende Kees Heemskerk. In de slotfase kreeg FC Den Bosch nog kansen op de gelijkmaker, maar het bleef vanavond 1-0.

FC Den Bosch zag Jens van Son terugkeren in de basis. Mert werd wegens (over)vermoeidheid buiten de basiself gehouden, waardoor Danny Verbeek als aanvallende middenvelder kwam te spelen. Oussama Bouyaghlafen nam zijn plek op links in de voorhoede in.

de openingsminuten waren weliswaar voor de thuisploeg, maar gevaarlijke kansen vielen er tijdens de eerste vijftien minuten nauwelijks te noteren. Golla en Van de Pavert probeerden het met het hoofd, maar gaven onvoldoende kracht en richting aan de bal mee om het Kees Heemskerk lastig te maken. Aan de andere kant probeerden Niek Vossebelt en Oussama Bouyaghlafen het, Delle redde in beide gevallen vrij eenvoudig.

FC Den Bosch kreeg gedurende de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd en werd geregeld gevaarlijk via standaardsituaties na goed combinatiespel. De grootste kans aan Bossche zijde was voor Dennis Kaars. De Bossche spits kwam echter onvoldoende met zijn passen uit om te kunnen drukken en schoot de voorzet/doelpoging van Sven Blummel van dichtbij over.

Nadat Ted van de Pavert een enorme schop van achteren uit had gedeeld aan Bouyaghlafen (slechts geel) was het slotakkoord van het eerste bedrijf voor de thuisploeg. Rand zestien leek met de tegenstander meelopen de beste optie, waar voor ingrijpen werd gekozen. Een strafschop was het gevolg die door Langil via Heemskerk werd binnengeschoten (1-0). Met deze zure tussenstand zocht de Bossche ploeg de weg naar de kleedkamer.

Na rust een beduidend sterker NEC Nijmegen dan in de eerste helft. De thuisploeg zette vroeg druk en kreeg diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Langil trof drie keer doelman Heemskerk op zijn pad en ook Rahyi (via de vingertoppen van Heemskerk twee keer op de lat), Kadioglu en Achahbar troffen geen doel dankzij sterk optreden van de Bossche goalie.

Aan de andere kant zorgden Sven Blummel (kopbal voor langs), Jordy van der Winden (strakke voorzet voor langs) en Muhammed Mert (schot in de handen van Delle) nog voor het nodige gevaar. Het bleef echter 1-0 voor de thuisploeg.

De Bosschenaren streden voor iedere meter en werden hierbij hartstochtelijk gesteund door de ruim 200 meegereisde supporters. Bedankt voor jullie support en voor negentig minuten zang! Met twee thuiswedstrijden voor de boeg wachten er mooie kansen om weer vol energie voor belangrijke driepunters te strijden. Op vrijdag 2 februari wacht SC Telstar in De Vliert en een week later (vrijdag 9 februari) komt FC Eindhoven op bezoek! Beide duels vangen om 20.00 uur aan. Voor de Bossche carnavalsvierders heeft FC Den Bosch bij deze duels een leuke FC Oeteldonk-actie opgezet. Klik hier voor meer info.

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing met Wil Boessen, Kees Heemskerk en Sam Kersten

Opstelling NEC Nijmegen: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Breinburg, Dijkstra, Kadioglu (Braken); Rahyi (Jansen), Achahbar (Schuurman), Langil.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Verbeek (Andersson); Bouyaghlafen (Mert), Kaars (Van der Sande), Blummel.

Met heel mijn hart!

Fotografie: Pro Shots.

 • 0153045607590
 • (30) Gele kaart

  Niek Vossebelt

 • (37) Gele kaart

  Calvin Verdonk

 • (42) Gele kaart

  Ted van de Pavert

 • (46) Goal

  Steven langil

 • (49) Gele kaart

  Bart Biemans

 • (60) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Muhammed Mert

 • (62) Wissel

  Mohamed Rayhi - Kevin Jansen

 • (70) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (75) Wissel

  Ferdi Kadioglu - Sven Braken

 • (87) Wissel

  Danny Verbeek - Mattias Andersson

 • (87) Wissel

  Annas Achahbar - Jari Schuurman

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling NEC Nijmegen

Gregor Breinburg
Mohamed Rayhi
Joris Delle K
Mart Dijkstra CV
Ted van de Pavert CV
Calvin Verdonk CV
Wojciech Golla CV
Michael Heinloth CV
Ferdi Kadioglu CM
Annas Achahbar CA
Steven langil RA

Wisselspelers

Guus Joppen
Marco van Duin K
Suently Alberto CV
Frank Sturing CV
Janio Bikel CM
Kevin Jansen CM
Jari Schuurman CM
Sven Braken CA
Arnaut Groeneveld LA
Ole Romeny LA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Danny Verbeek LA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Evren Korkmaz RV
Mattias Andersson CV
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA

Kaartverkoop

Op vrijdag 26 januari speelt FC Den Bosch de  uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. In De Goffert verschijnen beide ploegen om 20.00 uur aan de aftrap. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling.

Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met donderdag 25 januari 17.00 uur één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 13,00 per toegangskaart. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 25 januari 17.00 uur. Er is slechts een beperkt aantal van 35 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld in Nijmegen voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar De Goffert af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de 35 parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Op de wedstrijddag kunnen supporters hun omwisselbiljet vanaf 18.45 uur tot 19.15 uur omwisselen bij Stadion De Vliert.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.