Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Stadion De Vliert met 3-2 gewonnen van SC Telstar. De thuisploeg kwam na een goede openingsfase al vroeg in het duel op achterstand, als gevolg van een penalty. FC Den Bosch rechtte de rug en kwam via Vossebelt (kopbal) en Van der Winden nog voor rust op voorsprong. De bezoekers kwamen goed uit de startblokken na de theepauze en kwamen via Schouten op 2-2. Na een rode kaart van Van Iperen was het echter Dennis Kaars die met een weergaloze volley voor het slotakkoord zorgde en zijn ploeg de zo gewenste overwinning bracht (3-2).

FC Den Bosch begon in nagenoeg dezelfde opstelling als afgelopen vrijdag tegen NEC Nijmegen. Muhammed Mert was teruggekeerd in de basis, ten koste van Oussama Bouyaghlafen die als gevolg van hamstringklachten niet fit genoeg was om vandaag te spelen. Danny Verbeek speelde vertrouwd vanaf de flanken. Ook Luuk Brouwers ontbrak vandaag in de Bossche selectie, als gevolg van een liesblessure die hem al geruime tijd parten speelt. De Bossche middenvelder heeft wel de gehele week meegetraind met de selectie.

FC Den Bosch begon sterk aan het duel en voetbalde frank en vrij, ondanks het feit dat de ploeg al zes duels niet meer had weten te winnen. En dat tekent de ploeg die dit seizoen een verdienstelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ondanks enkele kansen viel de openingstreffer toch aan de zijde van de bezoekers. Novakovich ging in een duel met Kersten naar de grond en scheidsrechter Blank wees naar de stip. Platje benutte het buitenkansje via Heemskerk (0-1). Het was alweer de achtste penalty tegen dit seizoen in de competitie.

De thuisploeg rechtte de rug en kwam enkele minuten later via Niek Vossebelt alweer op gelijke hoogte. De Bossche aanvoerder kopte knap uit een corner raak en liet daarmee zijn tiende treffer van het seizoen aantekenen. FC Den Bosch drukte na de gelijkmaker door en kreeg via Sven Blummel twee grote kansen om op voorsprong te komen. Eerst schoot de Schijndelaar uit kansrijke positie op doelman De Boer en even later schoot hij vanuit een lastigere hoek in een één-op-éénsituatie opnieuw op het lichaam van de Telstar-goalie. Ook Muhammed Mert kwam niet tot scoren na een knappe aanval via Niek Vossebelt (hakje) en Jordy van der Winden (breedtepass). De inzet van de linksback ging via een verdediger over de achterlijn. Aan de andere kant werd SC Telstar geregeld gevaarlijk via de lange bal op Novakovich. Hamdaoui nam het doel uit de draai onder vuur en Platje probeerde het met het hoofd, maar zag dat zijn kopbal kracht miste. Heemskerk redde tweemaal belangrijk.

Na ruim een half uur spelen moest Danny Verbeek het veld geblesseerd verlaten. De Bossche aanvaller greep naar zijn hamstring na een sprint en ging met een schreeuw naar de grond. Zija Azizov kwam hem te vervangen. In de 40e minuut was de Bossche invaller direct aangever bij de 2-1. Jordy van der Winden dribbelde op, speelde Azizov in die terugkaatste, waarna eerstgenoemde met rechts de bal onberispelijk tegen de touwen joeg. Het betekende tevens de ruststand.

Na rust kwam SC Telstar sterk uit de startblokken. Het leverde enkele kansjes op, de bezoekers lieten zich in deze fase nadrukkelijk zien. Het leverde uiteindelijk ook de 2-2 op. In de kluts belandde de bal voor de voeten van Schouten die beheerst afrondde onder het lichaam van Heemskerk. FC Den Bosch moest in deze fase enkele keren handelend optreden ten koste van een gele kaart. Aan Telstar-zijde was het Van Iperen die eveneens op de bon werd geslingerd na een charge op Deijl. Het betekende zijn tweede gele prent, de 'Witte Leeuwen' moesten met tien man verder. FC Den Bosch profiteerde direct uit de toegekende vrije trap. Vossebelt kopte de bal terug op Kaars die zijn ploeg met een verwoestende volley op een 3-2 voorsprong bracht. FC Den Bosch probeerde door te drukken en bracht Van der Sande voor Mert en Fernandes voor Deijl. Sven Blummel raakte nog het achterwerk van een Telstar-speler en Dennis Kaars schoot na een knappe actie op de lat. Aan Telstar-zijde nam Platje het doel van Heemskerk in blessuretijd nog van afstand onder vuur, maar het bleef 3-2 in Bosch' voordeel. En dus kon FC Den Bosch in de strijd om een play-offsticket drie belangrijke punten bijschrijven.

We bedanken onze supporters voor hun komst naar De Vliert. Aanstaande vrijdag (9 februari) wacht opnieuw een thuiswedstrijd voor FC Den Bosch. Die avond is FC Eindhoven om 20.00 uur de tegenstander in Stadion De Vliert. Voor FC Den Bosch-supporters heeft de club een leuke carnavalsactie op touw gezet. Koop twee kaarten voor FC Den Bosch - FC Eindhoven, inclusief FC Oeteldonk-sjaal voor het symbolische bedrag van € 22,00 (ipv € 35,00)!

Supporters bedankt voor jullie steun!

Met heel mijn hart!

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (11) Gele kaart

  Sam Kersten

 • (11) Goal

  Melvin Platje

 • (14) Goal

  Niek Vossebelt

 • (34) Wissel

  Danny Verbeek - Zija Azizov

 • (39) Gele kaart

  Donny van Iperen

 • (40) Goal

  Jordy van der Winden

 • (51) Goal

  Jerdy Schouten

 • (56) Gele kaart

  Mats Deijl

 • (62) Rode kaart

  Donny van Iperen

 • (63) Goal

  Dennis Kaars

 • (66) Wissel

  Mohamed Hamdaoui - Jasper van Heertum

 • (70) Wissel

  Mats Deijl - Jeremy Fernandes

 • (72) Wissel

  Senne Lynen - Anass Najah

 • (76) Gele kaart

  Bart Biemans

 • (78) Wissel

  Toine van Huizen - Shadrach Eghan

 • (79) Gele kaart

  Jeremy Fernandes

 • (81) Gele kaart

  Frank Korpershoek

 • (82) Wissel

  Muhammed Mert - Jort van der Sande

 • (89) Gele kaart

  Elso Brito

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,565

Scheidsrechter

Blank

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Danny Verbeek LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Mattias Andersson CV
Kahraman Demirtas LV
Zija Azizov CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Don Bolsius CA

Opstelling SC Telstar

Rody de Boer K
Frank Korpershoek CV
Toine van Huizen CV
Donny van Iperen CV
Elso Brito CV
Rodny Cabral CV
Jerdy Schouten CM
Senne Lynen CM
Melvin Platje CA
Mohamed Hamdaoui LA
Andrija Novakovich CA

Wisselspelers

Sven van der Maaten K
Anass Najah CV
Jasper van Heertum CV
Edo Knol CM
Ossama Zamouri CA
Floris van der Linden CA
Shadrach Eghan CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 2 februari aanstaande in eigen huis op tegen SC Telstar. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. Traditiegetrouw doopt FC Den Bosch de duels voorafgaand aan carnaval om tot Oeteldonkse avonden. Niet alleen zullen er Oeteldonkse nummers door de stadionspeakers galmen, ook heeft FC Den Bosch een speciale ticketingactie opgezet voor Bossche carnavalsvierders.

Twee wedstrijdkaarten, inclusief FC Oeteldonk-sjaal voor 2 x € 11,00 = € 22,00 Koop twee wedstrijdkaarten voor FC Den Bosch - FC Eindhoven (vrijdag 9 februari, 20.00 uur), inclusief FC Oeteldonk-sjaal, van € 35,00 voor het symbolische bedrag van slechts € 22,00. Deze actie is uitsluitend geldig in de voorverkoop via onze Online Ticketshop, via de administratie van de club tijdens kantooruren en via La Livy Tabak en Gemakszaak (Pastoor van Thiellaan 56 te Hintham). De actie heeft betrekking op alle reguliere tribunes, tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden. Let op (!): er is slechts een beperkte oplage met FC Oeteldonk-sjaals! Zorg dat je er snel bij bent en klik op onderstaande button, want op = op!

Seizoenkaarthouders kunnen de sjaal op vrijdag 2 februari vanaf 19.00 uur met korting kopen in de Blue Life Fanshop op vertoon van hun seizoenkaart voor slechts € 7,50 (ipv € 11,00) zolang de voorraad strekt!

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 2 februari (17.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). De kassa’s op het voorplein zijn op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C, D en E) en noordtribune (I1 en I2). De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune. Bij dit duel heeft FC Den Bosch een speciale FC Oeteldonk-actie opgezet! Zie hierboven voor meer informatie, of klik op onderstaande button om direct te bestellen!

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – SC Telstar kan tot en met vrijdag 2 februari 17.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 2 februari aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C, D en E in verkoop)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Met SC Telstar komt vrijdagavond de nummer vier van de Jupiler League naar Stadion De Vliert. Een week later volgt opnieuw een thuiswedstrijd voor FC Den Bosch, dat graag weer een overwinning wil bijschrijven. Dennis Kaars is er van overtuigd dat de twee duels op Bossche grond tegen de ‘Witte Leeuwen’ en FC Eindhoven zes punten moeten kunnen opleveren. “Ik heb veel vertrouwen in onze ploeg.” De resultaten vallen in de afgelopen periode wat tegen. Na een prima reeks leverden de laatste zes wedstrijden slechts twee punten op. Trainer/coach Wil Boessen gaf al aan dat dit hoort bij het proces van talentontwikkeling, ook spits Dennis Kaars ziet graag het positieve: “De resultaten waren niet super, maar we voetbalden over het algemeen wél goed. Het vertrouwen is er wel in het team, nu de punten nog.” De voorgaande wedstrijden waren nagenoeg allemaal tegen hoog geklasseerde clubs, weet de spits. “Van Jong AZ hadden we moeten winnen, maar de overige tegenstanders doen allemaal mee in de top van de  competitie. Wij begeven ons momenteel zelf in de subtop. Maar we hebben het vorige week bijvoorbeeld NEC Nijmegen goed lastig gemaakt, zeker in de eerste helft. Zonde dat we op slag van rust op achterstand kwamen en dat we daarna - ondanks een aantal goede mogelijkheden - niet wisten te scoren.” Dennis Kaars wordt bejubeld na zijn treffer in de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen, eerder dit seizoen. Ook SC Telstar noemt Kaars een van de betere ploegen dit seizoen in de competitie. “Dat hebben we in de uitwedstrijd (die FC Den Bosch met 3-2 verloor, red.) al ondervonden. Ze spelen veel met de lange bal op spits Andrija Novakovich, die ik erg goed vind. En Melvin Platje scoort ook regelmatig. Telstar heeft zeker voorin veel kwaliteit lopen, maar ook op het middenveld veel loopvermogen en achterin een paar jonge, sterke kerels staan. Dat geldt echter ook voor ons en we spelen in eigen huis. Dus wij gaan gewoon ons eigen spel spelen. Dominant, over de grond, hoog druk zetten met compacte linies.” Zelf hoopt Kaars ook weer aan de aftrap te staan. “Ik heb een paar weken op de bank gezeten, maar sta er de laatste tijd weer in. Hoewel ik nog niet heb gescoord, heb ik met name tegen Almere City FC en Jong AZ wel goed gespeeld als aanspeelpunt. Die doelpunten komen ook vanzelf wel weer. Ik weet zeker dat ik die weer ga meepikken als we zo doorgaan.” Mats Deijl in actie tegen NEC Nijmegen tijdens het uitduel van afgelopen vrijdag. Profiel tegenstander SC Telstar presteert deze voetbaljaargang uitstekend en staat momenteel op een verdienstelijke vierde plaats. Het is lang geleden dat ze die sportieve weelde in Velsen-Zuid hebben meegemaakt. SC Telstar was jarenlang een vertrouwd gezicht in de onderste helft van de Jupiler League. De trouwe supporters zullen zich ongetwijfeld dan ook wel eens in de arm knijpen. De huidige vierde plaats mag best een kleine sensatie genoemd worden. De ploeg heeft op dit moment al net zo veel punten bij elkaar gespeeld als vorig jaar in het hele seizoen. We kunnen dus nu al spreken van een knappe prestatie van trainer/coach Mike Snoei, die dit seizoen de leiding in handen heeft bij de ‘Witte Leeuwen’. Snoei heeft misschien niet direct de meest aansprekende namen tot zijn beschikking, maar is er wel in geslaagd om van zijn selectie een echt collectief te maken. En daarmee kun je ook behoorlijk ver komen, zo blijkt wel weer. Het vertrek van spits Fabio Serrarens afgelopen zomer naar De Graafschap werd opgevangen door het aantrekken van de Amerikaan Andrija Novakovich. De aanvaller wordt gehuurd van het Engelse Reading en dat blijkt een gouden greep. Met elf goals is hij de meest productieve speler van SC Telstar. Sam Kersten blokt een schot tijdens de uitwedstrijd in Velsen-Zuid eerder dit seizoen. Een opvallende rol bij de Velsenaren is dit seizoen ook weggelegd voor die andere aanvaller, Melvin Platje. De voormalige cultheld is na flink wat omzwervingen door Europa, en een tussenstop bij VVV-Venlo, weer terug in Nederland. En bij SC Telstar laat hij zien dat hij nog steeds razend gevaarlijk kan zijn en de ballen er vanuit alle hoeken en standen inschiet. De Bossche defensie zal tevens alert moeten zijn op middenvelder Hamdaoui die eveneens geregeld zijn doelpuntje meepikt. Een belangrijke wedstrijd is het sowieso voor beide clubs. FC Den Bosch heeft na een mindere periode dringend behoefte aan punten om weer aansluiting te vinden bij de subtop. En SC Telstar kan bij winst stiekem verder omhoog blijven kijken en haar positie op de ranglijst nog verder verbeteren. Update blessures De Bossche ziekenboeg telt momenteel slechts enkele blessuregevallen. Luuk Brouwers heeft de gehele week meegetraind, maar is nog niet volledig wedstrijdfit, als gevolg van de liesblessure die hem al geruime tijd parten speelt. Hij zal morgenavond niet inzetbaar zijn. Ook Oussama Bouyaghlafen ontbreekt in de selectie van FC Den Bosch. De creatieve buitenspeler heeft last van zijn hamstring/bilspier en zal morgenavond eveneens niet bij de selectie zitten.

Twee wedstrijdkaarten, inclusief FC Oeteldonk-sjaal voor 2 x € 11,00 = € 22,00 Traditiegetrouw doopt FC Den Bosch de duels voorafgaand aan carnaval om tot Oeteldonkse avonden. Niet alleen zullen er Oeteldonkse nummers door de stadionspeakers galmen, ook heeft FC Den Bosch een speciale ticketingactie opgezet voor Bossche carnavalsvierders. Koop twee wedstrijdkaarten voor FC Den Bosch - SC Telstar (vrijdag 2 februari, 20.00 uur), FC Den Bosch - FC Eindhoven (vrijdag 9 februari, 20.00 uur) of één kaart voor beide duels, inclusief FC Oeteldonk-sjaal, van € 35,00 voor het symbolische bedrag van slechts € 22,00. Deze actie is uitsluitend geldig in de voorverkoop via onze Online Ticketshop, via de administratie van de club tijdens kantooruren en via La Livy Tabak en Gemakszaak (Pastoor van Thiellaan 56 te Hintham). De actie heeft betrekking op alle reguliere tribunes, tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden. Let op (!): er is slechts een beperkte oplage met FC Oeteldonk-sjaals! Zorg dat je er snel bij bent en klik op onderstaande button, want op = op! Op vrijdag 2 februari is de FC Oeteldonk-sjaal vanaf 19.00 uur af te halen in de Blue Life Fanshop.

Seizoenkaarthouders kunnen de sjaal op vrijdag 2 februari vanaf 19.00 uur met korting kopen in de Blue Life Fanshop op vertoon van hun seizoenkaart voor slechts € 7,50 (ipv € 11,00) zolang de voorraad strekt!

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.