Nabeschouwing

FC Den Bosch verdiende vanavond op basis van haar spel en de gecreëerde kansen absoluut meer in Eindhoven tegen Jong PSV, maar ging uiteindelijk toch met 2-1 onderuit. Een vroege openingstreffer van Gudmundsson vanaf de stip werd door Muhammed Mert nog voor rust ongedaan gemaakt. Na de theepauze kende Jong PSV een sterke openingsfase, maar was het FC Den Bosch dat vervolgens enkele kansen op de voorsprong kreeg. Het was uiteindelijk spits Sam Lammers die zich na een knappe individuele actie tot matchwinner mocht laten kronen, ondanks enkele grote kansen voor de Bossche ploeg in de slotfase.

FC Den Bosch kende een flinke ziekenboeg in aanloop naar het duel met de talenten van Jong PSV. Buiten de al langer geblesseerde Danny Verbeek waren ook Mats Deijl, Dennis Kaars, Oussama Bouyaghlafen, Jeremy Fernandes en Don Bolsius niet inzetbaar. Zija Azizov speelde op de linkerflank in de voorhoede, Giorgio Siani bezette de spitspositie en Luuk Brouwers speelde opnieuw als gelegenheidsrechtsback.

Jong PSV begon sterk aan het duel. Aanvaller  Gakpo schoot de bal al na 45 seconden richting de kruising, Heemskerk redde bekwaam. Drie corners voor de thuisploeg binnen drie minuten waren het gevolg. FC Den Bosch moest vooral tegenhouden, maar kwam na acht minuten toch op achterstand, nadat Brouwers een tackle te laat had ingezet in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd beheerst binnengeschoten door Gudmundsson. Nadat de storm van de thuisploeg wat luwde kwam FC Den Bosch sterk terug in het duel. Het resulteerde  in de gelijkmaker voor Muhammed Mert. Na een combinatie tussen Vossebelt en Siani schoot de behendige middenvelder de bal via Room tegen de touwen (1-1). Siani moest zich even later met een blessure laten vervangen door Jort van der Sande.

Gakpo, Lammers en Gudmundsson namen het Bossche doel voor rust nog onder vuur, maar Heemskerk kwam even zo vaak als winnaar uit de strijd. Aan Bossche zijde probeerden Niek Vossebelt (schot van afstand) en Bart Biemans (kopbal) het eveneens zonder succes. Beide ploegen zochten de kleedkamers dan ook op met een 1-1 tussenstand.

Na rust was het opnieuw Jong PSV dat sterk aan de helft begon. Gakpo trof Heemskerk op zijn weg en ook Gudmundsson trof geen doel. Ook nu trok FC Den Bosch gaandeweg de helft de wedstrijd meer naar zich toe. Het resulteerde in schoten voor Brouwers en Blummel en enkele voorzetten die tot grotere kansen hadden kunnen leiden als er een Bosschenaar tegenaan was gelopen.

Waar FC Den Bosch aanspraak leek te maken op een voorsprong was het vrijwel uit het niets aan de andere kant raak. Aanvaller Sam Lammers liet zijn kwaliteiten zien met een fraaie treffer. De spits kapte zichzelf in drie keer vrij en krulde de bal vervolgens met links in de verre bovenhoek buiten het bereik van Heemskerk (2-1).

FC Den Bosch zat niet bij de pakken neer en knokte voor een beter resultaat. Hierbij blesseerde Luuk Brouwers zich nog flink. Hij verliet hinkend het veld nog werd vervangen door Mattias Andersson. Muhammed Mert en Sven Blummel probeerden het van afstand, Bart Biemans werd als stormram ingezet en Jort van der Sande kopte in extremis een metertje naast. Ook enkele scrimmages leverden niet het gewenste resultaat op. Het bleef bij 2-1 waar een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden had behoord.

We bedanken de ruim 60 meegereisde supporters voor hun steun! Vrijdag wacht een nieuwe kans, wanneer RKC Waalwijk op bezoek komt in Stadion De Vliert (20.00 uur). Koop je kaarten nu online voor deze derby via www.fcdenbosch.nl/tickets! Tot ziens in Stadion De Vliert!

FC Den Bosch TV: Nabeschouwing Jong PSV - FC Den Bosch met trainer/coach Wil Boessen en Bart Biemans

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Brouwers (Andersson), Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Siani (Van der Sande), Azizov.

Opstelling Jong PSV: Room; Van Vlerken, Teze, Obispo, Carolina; Rigo, Rosario, Lindqvist (Duarte); Gudmundsson (Verreth), Lammers, Gakpo

Met heel mijn hart!

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (9) Goal

  Albert Gudmundsson

 • (17) Goal

  Muhammed Mert

 • (26) Wissel

  Giorgio Siani - Jort van der Sande

 • (44) Gele kaart

  Armando Obispo

 • (62) Goal

  Sam Lammers

 • (75) Wissel

  Luuk Brouwers - Mattias Andersson

 • (83) Wissel

  Albert Gudmundsson - Matthias Verreth

 • (90) Wissel

  Ramon Pascal Lundqvist - Laros Duarte

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

264

Scheidsrechter

Pérez

Opstelling

Opstelling Jong PSV

Eloy Room K
Bram van Vlerken CV
Jurich Carolina LV
Armando Obispo CV
Jordan Teze CV
Pablo Rosario RM
Albert Gudmundsson CM
Ramon Pascal Lundqvist CM
Dante Rigo CM
Sam Lammers CA
Cody Gakpo LA

Wisselspelers

Mike van de Meulenhof K
Justin Lonwijk CV
Marcel Ritzmaier CM
Laros Duarte CM
Lennerd Daneels CM
Jaëll Hattu CM
Dani van der Moot CA
Matthias Verreth CA
Joël Piroe CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Luuk Brouwers CM
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Sven Blummel LA
Giorgio Siani LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Mattias Andersson CV
Kahraman Demirtas LV
Kevin Felida CM
Dhoraso Moreo Klas CM
Jort van der Sande CA

Kaartverkoop

Op maandag 19 februari, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Jong PSV in het Jan Louwers Stadion. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met maandag 19 februari (12.00 uur) één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 5,00.

Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 16 februari (17.00 uur). Er is slechts een beperkt aantal van dertig parkeerplaatsen beschikbaar gesteld in Eindhoven voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar het Jan Louwers Stadion af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de dertig parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 18.50 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.