Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis met 4-0 gewonnen van provinciegenoot FC Eindhoven. Nadat Jordy van der Winden FC Den Bosch voor rust op een 1-0 voorsprong had gebracht, waren het aanvoerder Niek Vossebelt (11e en 12e treffer) en Sven Blummel (10e treffer) die hun ploeg naar een ruime overwinning leidden tijdens de tweede helft. Het carnavalsfeest in Oeteldonk gaat hiermee op heerlijke wijze van start.

In de Bossche basisopstelling vonden er enkele mutaties plaats ten opzichte van het thuisduel met SC Telstar. Mats Deijl moest zich als gevolg van een blessure noodgedwongen laten vervangen door Luuk Brouwers, Zija Azizov speelde als linksbuiten voor de eveneens geblesseerde Danny Verbeek en in het centrum van de defensie speelde Mattias Andersson in plaats van de geschorste Sam Kersten.

De eerste mogelijkheid in het duel viel te noteren voor FC Eindhoven. Mart Lieder werd vanuit het middenveld diep gestuurd, maar vond Kees Heemskerk op zijn weg. De Bossche doelman dwong de topscorer van de Jupiler League naar de zijkant, en wist het gevaar daarmee af te wenden. Aan de andere kant liet captain Niek Vossebelt van zich horen. De Bossche topscorer controleerde de bal met de borst en schoot vervolgens met links via een Eindhoven-verdediger naast. De daaropvolgende corner werd door Bart Biemans van dichtbij overgekopt. Na ruim een half uur spelen kreeg FC Den Bosch opnieuw een aardige kans, nadat een speler van FC Eindhoven de bal verloor op een gevaarlijke plek. Na een combinatie over meerdere schijven was het Sven Blummel die uithaalde. De Bossche buitenspeler raakte echter de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak. Jordy van der Winden werd in de zestien aangespeeld, bleef uiterst koel en rondde beheerst met buitenkant links af (1-0).

Direct na de Bossche treffer kreeg Mart Lieder dé kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Met links schoot hij de bal echter naast, in plaats van in het lege doel. Kort voor het rustsignaal poeierde Van Son een volley nog over, ging Lieder in een duel met Brouwers naar de grond in de zestien en strandden Kaars en de jarige Mert beiden op doelman Swinkels. Gescoord werd er echter niet meer. Beide ploegen zochten de kleedkamers zodoende op met een 1-0 tussenstand in Bosch' voordeel.

Na rust zette FC Den Bosch een tandje bij. Eerst was het Dennis Kaars die het doel van FC Eindhoven met een omhaal onder vuur nam na een knappe aanval. Een minuut later was het wel opnieuw raak. Niek Vossebelt nam een voorzet van Luuk Brouwers ineens uit de lucht met de binnenkant van de voet en schoot in de verre hoek de 2-0 binnen. Het was alweer de elfde treffer van de Bossche middenvelder van dit seizoen. Drie minuten later gooide Sven Blummel het duel in het slot. Na een knappe dribbel kwam de Schijndelaar naar binnen en krulde hij de bal met links onhoudbaar in de verre hoek achter doelman Swinkels (3-0). Nadat Brouwers zijn kopbal ternauwernood door de Eindhoven-doelman gestopt zag worden was het Niek Vossebelt die een kwartier voor tijd op fantastische wijze de 4-0 tegen de touwen kopte. Aan Eindhoven-zijde schoot invaller Van de Velde na een knappe actie nog op de lat en schoot Mart Lieder in blessuretijd uit de draai voorlangs. De Bossche overwinning kwam echter geen moment meer in gevaar.

FC Den Bosch boekte haar tweede thuiszege op rij en deed bovendien goede zaken in de stand door een directe concurrent in de strijd om de Jupiler Play-Offs te verslaan. Op maandag 19 februari wacht het uitduel bij Jong PSV in het Jan Louwers Stadion, waarna op vrijdag 23 februari de derby tegen buurman RKC Waalwijk volgt. We wensen alle Oeteldonkers een 'vergimmes mooi' carnaval toe, maar dat zal zeker lukken na deze even zo belangrijke als mooie 4-0 zege. Tot ziens in Stadion De Vliert!

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Brouwers (Felida), Andersson, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Kaars (Van der Sande), Azizov (Bolsius).

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Kortstam (Achenteh), Matthijs, Kabangu (Thomas), Lieder, Loof, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui (Van de Velde).

Met heel mijn hart!

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (35) Goal

  Jordy van der Winden

 • (60) Goal

  Niek Vossebelt

 • (63) Goal

  Sven Blummel

 • (65) Wissel

  Doriano Kortstam - Joël Thomas

 • (65) Wissel

  Elton Kabangu - Rochdi Achenteh

 • (67) Wissel

  Dennis Kaars - Jort van der Sande

 • (73) Gele kaart

  Mart Lieder

 • (75) Goal

  Niek Vossebelt

 • (76) Wissel

  Luuk Brouwers - Kevin Felida

 • (81) Gele kaart

  Mattias Andersson

 • (84) Wissel

  Abdel Malek el Hasnaoui - Tibo van de Velde

 • (84) Wissel

  Zija Azizov - Don Bolsius

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,211

Scheidsrechter

Teuben

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mattias Andersson CV
Luuk Brouwers CM
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Kahraman Demirtas LV
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Don Bolsius CA
Oussama Bouyaghlafen LA

Opstelling FC Eindhoven

Ruud Swinkels K
Sebastiaan de Wilde CV
Augustine Loof RV
Hervé Matthys CV
Doriano Kortstam CV
Abdel Malek el Hasnaoui CM
Tibeau Swinnen CM
Jellert Van Landschoot CM
Mart Lieder CA
Kyle de Silva RA
Elton Kabangu CA

Wisselspelers

Rochdi Achenteh
Jonathan Waterberg K
Thomas Hooyberghs K
Rodney Klooster CV
Tibo van de Velde LA
Joël Thomas CA
Tarik Kada CA
Dennis Van vaerenbergh CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 9 februari aanstaande in eigen huis op tegen FC Eindhoven. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. Traditiegetrouw doopt FC Den Bosch de duels voorafgaand aan carnaval om tot Oeteldonkse avonden. Niet alleen zullen er Oeteldonkse nummers door de stadionspeakers galmen, ook heeft FC Den Bosch een speciale ticketingactie opgezet voor Bossche carnavalsvierders.

Twee wedstrijdkaarten, inclusief FC Oeteldonk-sjaal voor 2 x € 11,00 = € 22,00 Koop twee wedstrijdkaarten voor FC Den Bosch - FC Eindhoven (vrijdag 9 februari, 20.00 uur), inclusief FC Oeteldonk-sjaal, van € 35,00 voor het symbolische bedrag van slechts € 22,00. Deze actie is uitsluitend geldig in de voorverkoop via onze Online Ticketshop, via de administratie van de club tijdens kantooruren en via La Livy Tabak en Gemakszaak (Pastoor van Thiellaan 56 te Hintham). De actie heeft betrekking op alle reguliere tribunes, tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden. Let op (!): er is slechts een beperkte oplage met FC Oeteldonk-sjaals! Zorg dat je er snel bij bent en klik op onderstaande button, want op = op!

Seizoenkaarthouders kunnen de sjaal op vrijdag 9 februari vanaf 19.00 uur met korting kopen in de Blue Life Fanshop op vertoon van hun seizoenkaart voor slechts € 7,50 (ipv € 11,00) zolang de voorraad strekt!

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 9 februari (17.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). De kassa’s op het voorplein zijn op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur. In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C, D en E) en noordtribune (I1 en I2). De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune. Bij dit duel heeft FC Den Bosch een speciale FC Oeteldonk-actie opgezet! Zie hierboven voor meer informatie, of klik op onderstaande button om direct te bestellen!

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – FC Eindhoven kan tot en met vrijdag 9 februari 17.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 9 februari aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

Stadionplattegrond Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C, D en E in verkoop)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. In deze voorbeschouwing kijkt trainer/coach Wil Boessen terug op de wedstrijd van vorige week vrijdag tegen SC Telstar en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdagavond tegen de ploeg uit Eindhoven.

Na een serie van zes wedstrijden zonder overwinning boekte FC Den Bosch tegen SC Telstar een belangrijke thuiszege (3-2) in de strijd om een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs. Ondanks de mindere resultaten van de laatste weken heeft trainer/coach Wil Boessen zich nooit echt ongerust gemaakt dat resultaat zou uitblijven: “We zitten met ons team in een proces van ontwikkeling, daar komen logischerwijs ook nederlagen bij kijken. Het waren duels tegen de betere clubs uit de Jupiler league en daarin speelden wij ook absoluut geen slecht voetbal. Wel verzuimden wij geregeld om de kansen die we kregen te benutten. Ik wist dat het kwartje uiteindelijk weer onze kant op zou gaan vallen, want zelfs in de mindere wedstrijden waren er nog altijd periodes dat wij de betere ploeg waren. Tegen SC Telstar kwam het gewenste resultaat waar we met zijn allen hard voor hebben gewerkt. Wij begonnen goed aan het duel maar kwamen door een onterecht gegeven strafschop toch op achterstand. De ploeg raakte echter niet van slag en bleef gewoon doorvoetballen en nog voor rust stonden wij met 2-1 voor. Ook na de pauze bleef de ploeg rustig nadat SC Telstar vanuit de kluts gelijk had gemaakt. Uiteindelijk wonnen wij terecht met 3-2 door een mooie volley van Dennis Kaars.”

De Bossche oefenmeester vervolgt: “Deze wedstrijd bewijst dat de ploeg dit seizoen is gegroeid. De spelers zijn individueel beter geworden en weten goed wat ze wel en wat ze niet kunnen. En dan heb ik het niet alleen over de jongens die in de basis staan, maar over de gehele selectie. Wanneer spelers individueel beter worden dan wordt het team vanzelf ook beter. Je ziet het aan de invallers die gemakkelijker meedraaien als ze in de ploeg komen. En zo moet het natuurlijk ook zijn, want het team bestaat niet alleen uit de elf jongens die in de basis staan.”

In FC Eindhoven treft FC Den Bosch een tegenstander die net als de Bossche ploeg aan het einde van dit seizoen wil meestrijden in de Jupiler Play-Offs. Voor Wil Boessen is dit dan ook een belangrijke Brabantse derby die hij met zijn team winnend wil afsluiten: “Bovenin staan de clubs allemaal erg kort op elkaar. Om mee te blijven strijden kunnen we onszelf dus geen onnodig puntverlies veroorloven en zeker niet tegen een directe concurrent. Wij zullen tegen FC Eindhoven net zo als altijd weer proberen om met aanvallend en aantrekkelijk voetbal de zege binnen te halen.”

Profiel tegenstander FC Eindhoven Aan de vooravond van carnaval staat er een heuse Brabantse derby op het programma in Stadion De Vliert. FC Den Bosch neemt het op tegen FC Eindhoven, een directe concurrent in de strijd om een plek in de Jupiler Play-Offs. FC Eindhoven won vorige week, net als FC Den Bosch, en hoopt natuurlijk op een goede voortzetting van die lijn.

De Eindhovenaren komen uit een rumoerige periode. Medio januari kon de club namelijk op zoek naar een nieuwe trainer. Wilfred van Leeuwen was in de zomer overgekomen van de amateurs van VVSB. Het was al duidelijk dat hij na dit seizoen weer zou vertrekken in Eindhoven, maar een paar weken terug stapte hij toch al eerder op. Zijn opvolger werd snel gevonden. David Nascimento, in Nederland vooral bekend als voetballer, is nu voor het eerst hoofdtrainer in het Nederlands betaald voetbal. In het buitenland was hij als trainer al actief in Zuid-Afrika, Mexico, Cyprus en Malta. Nascimento kende geen overigens prettig debuut bij de Eindhovenaren. In zijn eerste wedstrijd, tegen Jong PSV, werd hij namelijk naar de tribune gestuurd door de scheidsrechter. Het duel eindigde bovendien in een 4-1 nederlaag. Vorige week was er direct sprake van herstel toen RKC Waalwijk in eigen huis met 3-1 werd geklopt.

Het seizoen van de Eindhovenaren verloopt qua resultaten nogal wisselvallig, maar er is in elk geval één lichtpuntje in de Lichtstad. De topscorer van de Jupiler League speelt namelijk bij FC Eindhoven en luistert naar de naam Mart Lieder. Vorig seizoen was hij al topscorer in Eindhoven met elf goals. Maar dat aantal heeft hij inmiddels ruim overtroffen. Na 23 duels staat de teller al op 20 treffers en daar komt geen van zijn ploeggenoten ook maar enigszins bij in de buurt. Op de tweede plaats komt namelijk Elton Kabangu met zes goals. De Bossche verdediging weet dus wie zij in de gaten moeten houden.

FC Den Bosch weet in ieder geval hoe het is om te winnen van de Eindhovenaren. Het uitduel in september leverde namelijk, ondanks een hectische slotfase met enkele grote kansen voor de thuisploeg, een 0-1 zege op voor de Bosschenaren. Sven Blummel maakte in dat duel de enige treffer.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.