Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis geen derde thuiszege op rij weten te boeken. In een koude Vliert deelden FC Den Bosch en RKC Waalwijk de punten (0-0). Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en creëerden daarbij weinig grote kansen. Tot in de absolute slotfase toen Jort van der Sande overkopte, Bart Biemans van dichtbij overschoot en Roland Bergkamp namens RKC Waalwijk nipt naast prikte. FC Den Bosch zag Jordy van der Winden met rood vertrekken na doorlopen op doelman Vaessen. RKC Waalwijk kreeg vervolgens twee rode kaarten. Serginho Greene kreeg twee keer geel en Hans Mulder vlak voor tijd direct rood na een opstootje.

FC Den Bosch zag Don Bolsius, Dennis Kaars, Mats Deijl en Oussama Bouyaghlafen weer aansluiten bij de selectie. Zij begonnen allen op de bank. Mattias Andersson bezette vanavond de rechtsbackpositie, Jort van der Sande mocht het als diepste spits proberen. Verder een ongewijzigd FC Den Bosch. De Bossche ploeg opende in de eerste minuut met een schot via Sven Blummel. Tien minuten later probeerde aanvoerder Niek Vossebelt het rand zestien. Zijn schot zeilde langs de kruising. RKC Waalwijk probeerde het geregeld van afstand, zonder het daarbij doelman Kees Heemskerk echt lastig te maken. Mulder zag zijn poging gestopt worden via het lichaam van Biemans. Aan de andere kant had Van der Winden een mooie sleepbeweging in huis, waarna hij met links op de vuisten van Vaessen schoot. De grootste kans aan Bossche zijde kwam van de voet van Muhammed Mert. Na een één-twee stoomde hij de zestien binnen. Waar terugleggen de beste optie leek, besloot de Bossche middenvelder zelf te schieten. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand, omdat ook een volley van Mert in de 45e minuut geen doel trof.

FC Den Bosch hervatte de tweede helft met Mats Deijl als rechter vleugelverdediger. Hij kwam Mattias Andersson te vervangen. Na een corner van RKC Waalwijk dribbelde Jordy van der Winden de zestien van RKC Waalwijk binnen. De Bossche linksback verloor de bal, liep door op RKC-goalie Vaessen en kreeg daarvoor de rode kaart voorgeschoteld. FC Den Bosch moest met tien man verder, maar er kwam nauwelijks een verandering in het spelbeeld. FC Den Bosch probeerde ook met een man minder het spel te maken, zonder daarbij overigens echt tot kansen te komen. In de 80e minuut moest ook RKC Waalwijk met tien man verder. Greene ontving in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer geel (overtreding op Blummel en wegtrappen van de bal). Het was in deze fase juist RKC Waalwijk dat twee keer het doel van FC Den Bosch onder vuur nam. Baggerman schoot van afstand in de handen van Heemskerk en een minuut later kwam Bergkamp net te kort om een voorzet binnen te knikken.

RKC Waalwijk moest vijf minuten voor tijd ook nog een tweede rode kaart incasseren. Hans Mulder legde Sam Kersten neer, waarna er een opstootje ontstond waarbij de RKC-middenvelder de Bossche verdediger naar de grond trok. Geel voor Kersten volgde, Mulder kreeg rood. Met tien tegen negen probeerde FC Den Bosch tot een slotoffensief te komen, maar er lukte uiteindelijk helaas niet veel vanavond. Ballen vielen ongelukkig, er werden geregeld verkeerde keuzes gemaakt en dieptepasses werden diverse keren niet begrepen. Toch kreeg FC Den Bosch nog twee kansen op de overwinning. Eerst was het Van der Sande die een voorzet van Blummel overkopte en een minuut later kon Biemans vrij inschieten oog in oog met doelman Vaessen. Waar rustig binnenschuiven de beste optie leek, schoot de Bossche verdediger hoog over. In diezelfde minuut schoot Bergkamp namens RKC Waalwijk een metertje naast. En zo bleef het 0-0 in De Vliert.

FC Den Bosch bedankt alle toeschouwers die vanavond de kou hebben getrotseerd in Stadion De Vliert. FC Den Bosch neemt het op maandag 5 maart in Stadion Galgenwaard op tegen Jong FC Utrecht. De eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma is FC Den Bosch - FC Oss op vrijdag 9 maart aanstaande.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Andersson (Deijl), Kersten, Biemans, Van der Winden; Vossebelt, Van Son, Mert; Blummel, Van der Sande, Azizov (Bolsius).

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Ndefe, Drost, Greene, Mulder, Bergkamp, Baggerman, Meulensteen, Mezghrani (Van Zundert), Ndefe, Bakari (Kökcü).

Met heel mijn hart!

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (37) Gele kaart

  Gigli Ndefe

 • (46) Wissel

  Mattias Andersson - Mats Deijl

 • (59) Gele kaart

  Etienne Vaessen

 • (59) Rode kaart

  Jordy van der Winden

 • (64) Gele kaart

  Muhammed Mert

 • (74) Wissel

  Mohamed Amin Mezghrani - Lowie van Zundert

 • (76) Gele kaart

  Serginho Greene

 • (77) Wissel

  Zija Azizov - Don Bolsius

 • (80) Rode kaart
  (2x geel)

  Serginho Greene

 • (80) Rode kaart

  Serginho Greene

 • (84) Wissel

  Said Bakari - Ozan Kökcü

 • (87) Gele kaart

  Sam Kersten

 • (87) Rode kaart

  Hans Mulder

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,588

Scheidsrechter

Van Herk

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mattias Andersson CV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Mats Deijl RV
Kahraman Demirtas LV
Kevin Felida CM
Don Bolsius CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Dennis Kaars CA

Opstelling RKC Waalwijk

Etienne Vaessen K
Henrico Drost CV
Serginho Greene CV
Gigli Ndefe RV
Mohamed Amin Mezghrani CV
Hans Mulder CM
Nikki Baggerman CM
Melle Meulensteen CM
Roland Bergkamp CA
Robby Ndefe CA
Said Bakari CA

Wisselspelers

Jordy Deckers K
Paul Quasten LM
Daan Rienstra LM
Noël de Graauw CM
Johan Voskamp CA
Irvingly van Eijma CA
Chovanie Amatkaryo CA
Ozan Kökcü LA
Lowie van Zundert CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 23 februari aanstaande in eigen huis op tegen 'buurman' RKC Waalwijk. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 23 februari (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – RKC Waalwijk kan zoals gezegd tot en met vrijdag 23 februari 19.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 23 februari aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de derby FC Den Bosch - RKC Waalwijk!

Stadionplattegrond Prijsschema
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen ‘buurman’ RKC Waalwijk. Eerder dit seizoen kwamen de Bosschenaren in Waalwijk al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong via Mats Deijl, maar moesten zij diep in blessuretijd uit een scrimmage toch de gelijkmaker incasseren. Het werd uiteindelijk 1-1 in het Mandemakers Stadion. FC Den Bosch wil graag zicht houden op een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs en gaat tegen de Waalwijkers voor de derde thuiszege op rij. In de voorbeschouwing op FC Den Bosch – RKC Waalwijk spreken we met Mats Deijl, de talentvolle verdediger die zich dit seizoen knap heeft opgewerkt tot basisspeler.

“Ja, het gaat goed dit seizoen. Ik moest in het begin wel even wennen aan mijn positie, maar dat gaat steeds beter. Ik had ergens wel gehoopt dit seizoen veel aan spelen toe te komen, maar had in alle eerlijkheid niet verwacht al vanaf het begin basisspeler te zijn. Zeker niet op een positie waar ik in de jeugd vrijwel nooit heb gespeeld. Daar was ik altijd centrale verdediger of verdedigende middenvelder.”

Mats Deijl (links op de foto) kopte eerder dit seizoen de vroege openingstreffer uit een corner binnen. Het was zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Deijl vervolgt: “Uiteindelijk draaien we ook als team dit seizoen goed. We zijn een lange periode ongeslagen geweest en hebben ook tijdens sportief mindere periodes prima verzorgd voetbal laten zien. Dat vind ik een verdienste van onze technische staf die daar ook op hamert. We blijven als team continu de voetballende oplossing zoeken. We zijn een jonge ploeg in ontwikkeling. Dat gaat gepaard met wisselvalligheid in resultaten. Toch blijven we progressie boeken. Het is onze kracht dat we ons eigen spel blijven spelen en van daaruit tot een goed resultaat proberen te komen. De afgelopen twee thuiswedstrijden hebben we winnend afgesloten, we hopen die lijn tegen RKC Waalwijk te kunnen doortrekken.”

Profiel tegenstander Een echte streekderby vrijdagavond in De Vliert, waar RKC Waalwijk op bezoek komt. De gasten beleven tot op heden niet het seizoen waarop zij vooraf hadden gehoopt. Een overwinning in Den Bosch zou voor de Waalwijkse supporters een flinke opsteker betekenen.

Het gaat al enkele jaren niet zo best met het eens zo trotse RKC Waalwijk. Geplaagd door financiële problemen kwam het sportieve aspect tijdelijk op het tweede plan te staan en dat heeft vanzelfsprekend zijn weerslag op de resultaten. Het devies was om de club financieel weer volledig gezond te maken, met als gevolg dat het spelersbudget werd teruggeschroefd. Afgelopen seizoen waren er de eerste tekenen van herstel. RKC eindigde toen op een acceptabele tiende plek.

Oussama Bouyaghlafen in actie tegen RKC Waalwijk. Het duel in het Mandemakers Stadion eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel.

Van daaruit verder bouwen, dat was de gedachte waarmee trainer Peter van den Berg afgelopen zomer het nieuwe seizoen in ging. Er werd zelfs weer wat meer in de spelersgroep geïnvesteerd. Maar de prestaties vielen helaas voor de Waalwijkers tegen en in de winterstop kon Van den Berg na enkele seizoenen Waalwijkse dienst zijn spullen pakken. De ervaren trainer/coach Hans de Koning werd aangesteld als zijn opvolger. Met als opdracht van de clubleiding om toch nog te proberen de Jupiler Play-Offs te bereiken. Voorlopig is er ook onder de nieuwe trainer nog geen sprake van een echte kentering. De ploeg staat momenteel op de 18e plek en houdt alleen Helmond Sport en Jong FC Utrecht nog onder zich.

Bij RKC Waalwijk hadden ze dit seizoen veel verwacht van het spitsenduo Roland Bergkamp en Johan Voskamp. In het verleden goed voor flink wat goals, maar in Waalwijk valt de productie vooralsnog tegen. Met zijn tweeën hebben ze dit seizoen pas vijf keer gescoord. De topscorer in Waalwijkse dienst is voorlopig de Belg Dylan Seys, hij trof zes keer doel, gevolgd door routinier Serginho Greene met vier treffers. Het benutten van kansen lijkt dan ook de grootste uitdaging te zijn. De teller staat momenteel op 26 doelpunten, alleen Jong FC Utrecht doet het wat dat betreft nog minder. Om de gehoopte sprong op de ranglijst nog te gaan maken zal de doelpuntenmachine dus snel op gang moeten komen.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 23 februari (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

Door: Brord van de Sande en Frank Spijkers

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.