Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Na een gelijk opgaande eerste helft opende Joosten kort na rust de score namens de thuisploeg. Mert maakte na ruim een uur spelen met een hard schot in het dak van het doel gelijk, nadat doelman Nijhuis een schot van Bouyaghlafen onvoldoende kon pareren. In het restant van de wedstrijd probeerden beide ploegen de zege over de streep te trekken, maar het bleef bij een 1-1 remise.

Trainer/coach Wil Boessen moest opnieuw wat aanpassingen doorvoeren in zijn basisopstelling. De geschorste Jordy van der Winden werd vervangen Kahraman Demirtas, die een prima indruk maakte. Op het middenveld speelde Kevin Felida voor Jens van Son. De geroutineerde middenvelder was een groot deel van de week ziek geweest en onvoldoende hersteld om aan de aftrap te verschijnen. In de aanval bezette Jort van der Sande de spitspositie, omdat Dennis Kaars deze week opnieuw last heeft gekregen van zijn hiel. Aangezien de ziekenboeg aardig gevuld is namen op de bank enkele talentvolle spelers van het beloftenteam en de A-jeugd plaats.

FC Den Bosch begon scherp aan het duel. Al na 20 seconden mocht zij haar eerste corner nemen, nadat een strakke voorzet richting Van der Sande net op tijd werd onderschept. In de zesde minuut kreeg Jong FC Utrecht een grote kans in de omschakeling, maar gelukkig voor de Bossche ploeg werd de aanval wegens buitenspel afgefloten. Enkele minuten later probeerde Sow het uit de draai. Zijn inzet ging voorlangs en werd door Heemskerk naast gekeken. Ook Joosten kwam in deze fase niet tot scoren. Zijn schot na een voorzet van Troupée ging hoog over en belandde in de tribune. Aan Bossche zijde probeerde Muhammed Mert het na een kaats van afstand. Zijn schot rand zestien werd door doelman Nijhuis sierlijk uit de kruising geplukt. De daaropvolgende corner werd door Vossebelt met het hoofd ingebracht en vervolgens van dichtbij door Bart Biemans over gekopt. Aan Utrecht-zijde probeerde Sow het nog een keer na een knappe actie, Heemskerk redde even zo fraai. Tijdens het restant van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, zonder daarbij echt tot kansen te komen.

Na de theepauze kwam FC Den Bosch opnieuw fel uit de startblokken. Bouyaghlafen was in de ploeg gekomen voor Azizov die een onzichtbare eerste helft speelde. Vossebelt probeerde het met links, maar schoot via een Utrecht-verdediger naast. Uit de corner die volgde schoot Demirtas van afstand enkele meters naast. In de 55e minuut was het uiteindelijk de thuisploeg die de score opende. Sow had opnieuw een fraaie actie in huis, omspeelde Mats Deijl en zag zijn voorzet van dichtbij binnengelopen worden door Joosten (1-0). FC Den Bosch kreeg vrijwel direct de kans op de gelijkmaker. Van der Sande controleerde de bal met de borst na een hoge voorzet en speelde met een hakbal Vossebelt vrij. De Bossche captain probeerde het Utrecht-doel met links onder vuur te nemen, maar zijn inzet miste kracht.

Na een uur spelen kwam Van Son in de ploeg voor Felida. Het bracht de Bossche ploeg meer power op het middenveld en een periode van druk volgde. Waar Blummel na een steekpass van Van der Sande oog in oog met Nijhuis nog naast prikte, was het even later wel raak. Oussama Bouyaghlafen stuurde de bal richting de verre hoek, maar zag Nijhuis knap redding brengen. De rebound was echter voor Mert die de bal van dichtbij snoeihard in het dak van het doel schoot en de verdiende gelijkmaker liet aantekenen (1-1).

In die fase golfde het spel op en neer. Sow dook na een pass van achteruit op voor doelman Heemskerk, maar zag de Bossche doelman als winnaar uit de strijd komen. Aan de andere kant werd een schot uit de draai van Mert door Nijhuis gestopt. Ook een vrije trap van de Bossche middenvelder werd vakkundig uit de hoek gebokst. Venema en Ould-Chikh probeerden het nog namens de thuisploeg, maar hun schoten werden geblokt door de Bossche defensie. In blessuretijd scoorde Blummel nog vanuit buitenspelpositie en kreeg Venema nog een levensgrote kans van dichtbij. De Bossche verdediging gaf andermaal geen krimp, het bleef zodoende bij een 1-1 gelijkspel.

We bedanken de 50 meegereisde supporters voor hun steun in Stadion Galgenwaard. Aanstaande vrijdag wacht FC Oss in Stadion De Vliert. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap voor deze streekderby.

Met heel mijn hart

Fotografie: Pro Shots en Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (46) Wissel

  Zija Azizov - Oussama Bouyaghlafen

 • (51) Gele kaart

  Mats Deijl

 • (55) Goal

  Patrick Joosten

 • (59) Wissel

  Kevin Felida - Jens van Son

 • (63) Wissel

  Patrick Joosten - Nick Venema

 • (63) Gele kaart

  Shayne Pattynama

 • (67) Goal

  Muhammed Mert

 • (75) Wissel

  Bilal Ould-Chikh - mohamed mallahi

 • (77) Wissel

  Karim Loukili - Redouan El Yaakoubi

 • (82) Gele kaart

  Giovanni troupee

 • (83) Wissel

  Niek Vossebelt - Jeremy Fernandes

 • (85) Gele kaart

  Sven Blummel

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

633

Scheidsrechter

Gerrets

Opstelling

Opstelling Jong FC Utrecht

Bilal Ould-Chikh
Thijmen Nijhuis K
Robin van der Meer CV
Giovanni troupee RV
Robin Zwartjens CV
Dario Dumic CV
Odysseau Velanas CM
Karim Loukili CM
Anouar Kali CM
Sylla Sow CA
Patrick Joosten RA

Wisselspelers

Joost Meendering K
Maarten Peijnenburg CV
Redouan El Yaakoubi CV
Tim Brinkman LV
Junior van der Velden CV
Rick van der Meer CM
Shayne Pattynama CM
Nick Venema CA
mohamed mallahi CA

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Mats Deijl RV
Kahraman Demirtas LV
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Jens van Son CM
Steven van der Heijden CM
Louisben Jagt CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Dilivio Hoffman LA

Kaartverkoop

* Update (!): Vanwege het niet beschikbaar kunnen stellen van een (grotere) parkeerplaats voor de Bossche supporters in Utrecht is de verkoop voor de autocombi per heden gesloten. Het is per heden alleen nog maar mogelijk om via de supportersclub kaarten (incl. busreis) te bemachtigen voor het duel met Jong FC Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op maandag 5 maart, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met vrijdag 2 maart (12.00 uur) één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 10,00.

Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 2 maart (12.00 uur). Er is slechts een beperkt aantal van 25 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld in Utrecht voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar Stadion Galgenwaard af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Bij een overschrijding van de 25 parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking. Meer informatie hierover volgt, indien van toepassing.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 18.15 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.