Nabeschouwing

Een gehavend FC Den Bosch is vanavond in eigen huis niet in staat gebleken om drie punten te pakken in de derby tegen FC Oss. Het bleef in een regenachtige Vliert 0-0. FC Oss raakte twee keer de paal en nam met name in de tweede helft het Bossche doel enkele keren flink onder vuur. FC Den Bosch kreeg ook enkele goede kansen, maar Xavier Mous liet zien een uitstekende sluitpost te zijn. Trainer/coach Wil Boessen zag Mattias Andersson en Kees Heemskerk al vroeg in de wedstrijd uitvallen met een blessure. Nick Leijten bleek met enkele belangrijke reddingen een uitstekende vervanger. Beide doelmannen kregen vanavond de kans om zich te onderscheiden voor hun ploeg en deden dat met verve. Aanstaande maandag wacht voor de Bossche ploeg alweer een nieuw duel. Die avond speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

FC Den Bosch kon vanavond geen beroep doen op haar vaste links- en rechtsback. Jordy van der Winden en Mats Deijl zaten beiden een schorsing uit. Mattias Andersson bezette de rechtsbackpositie, Kahraman Demirtas speelde als linkervleugelverdediger. Het eerste schot van de wedstrijd was voor Muhammed Mert. Sven Blummel stuurde de behendige middenvelder diep, maar zijn schot in de korte hoek belandde in de handen van Xavier Mous. Even later versloeg Van der Sande zijn directe tegenstander in een kopduel na een diepe bal van Andersson. Hij stuurde de bal met zijn hoofd naar de verre hoek, maar opnieuw redde de Osse doelman bekwaam. Aan de andere kant probeerde Van der Venne het randje buitenspel met een lob van afstand. De bal plofte op het dak van doelman Heemskerk.

Al na 12 minuten moest Mattias Andersson zich laten vervangen. Kevin Felida, die vanavond een behoorlijke wedstrijd speelde, verving de geblesseerd geraakte Juventus-huurling. Na een half uur spelen mocht Sven Blummel aanleggen vanaf een meter of twintig. De Schijndelaar zag zijn vrije trap uit de kruising getikt worden door Mous. Op hetzelfde moment moest doelman Kees Heemskerk zich eveneens geblesseerd laten vervangen. Nick Leijten kwam voor hem in de ploeg en moest een minuut later direct handelend optreden toen Dogan op hem kwam afgestormd. De Ossenaar koos een hoek, maar zag zijn inzet op de paal belanden tot opluchting van het Bossche publiek. Mert en Blummel probeerden het nog namens FC Den Bosch maar vonden doelman Mous op hun pad. In de absolute slotminuut van de eerste helft kopte Van der Sande nog nipt naast.

Na rust een kreeg FC Den Bosch te maken met een sterker spelend FC Oss. De Bossche ploeg had moeite met de opbouw over de flanken van achteruit en was geregeld onzorgvuldig in de passing. Het lukte de Bosschenaren vandaag onvoldoende om voetballend een gat in de compacte Osse verdediging te slaan en dus werd er met opportunistische diepe ballen geprobeerd om gevaar te stichten. De eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor de thuisploeg. Sam Kersten dribbelde de bal in van achteruit en ging de één-twee aan met Jort van der Sande. De Bossche verdediger zocht vervolgens de verre hoek, maar zag zijn poging kracht missen om het keeper Mous lastig te maken. Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Eerst schoot Dogan een bal van afstand op de vuisten van doelman Nick Leijten en even later had de Bossche keeper opnieuw twee cruciale reddingen op de doellijn in huis na scrimmage-situaties voor zijn doel.

Muhammed Mert probeerde het vervolgens namens de thuisploeg. Zijn gekrulde schot rand zestien werd door Mous over het doel gebokst, de toegekende corner leverde niets op. Even later volgde de grootste kans van de wedstrijd voor FC Den Bosch. Via een klutssituatie belandde de bal voor de voeten van Niek Vossebelt. De Bossche aanvoerder probeerde de bal te plaatsen, maar raakte de bal verkeerd en schoot van dichtbij over. Het slot van de wedstrijd was voor de Ossenaren. Na een zeldzaam slippertje van Sam Kersten kreeg oud-FC Den Bosch-speler Koen van der Biezen de bal voor zijn voeten. Zijn schot met rechts spatte echter uiteen op de rechterpaal. In blessuretijd kreeg FC Den Bosch vrijwel uit het niets nog een aardige kans. Sven Blummel werd diepgestuurd, maar nam de bal onvoldoende zuiver aan, waardoor Mous redding kon brengen. Het was de laatste kans van de wedstrijd, waarna scheidsrechter Dieperink affloot.

We bedanken de Bossche supporters voor hun komst naar Stadion De Vliert. Aanstaande maandag wacht voor FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Mats Deijl en Jordy van der Winden zullen die avond terugkeren van hun schorsing. De komende dagen zal blijken hoe ernstig de blessures van vanavond zijn. Supporters kunnen tot en met maandagmiddag 12.00 uur een omwisselbiljet kopen voor de wedstrijd tegen Helmond Sport via de Online Ticketshop.

FC Den Bosch TV Bekijk hieronder de reacties na afloop van de wedstrijd met trainer/coach Wil Boessen en Kevin Felida:

 

Met heel mijn hart!

Fotografie: Pro Shots

 • 0153045607590
 • (12) Wissel

  Mattias Andersson - Kevin Felida

 • (30) Wissel

  Kees Heemskerk - Nick Leijten

 • (31) Gele kaart

  Istvan Bakx

 • (71) Wissel

  Bart Biemans - Jeremy Fernandes

 • (79) Wissel

  Istvan Bakx - Ragnar Oratmangoen

 • (90) Gele kaart

  Jens van Son

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

3,214

Scheidsrechter

Dieperink

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Mattias Andersson CV
Kahraman Demirtas LV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Zija Azizov CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Steven van der Heijden CM
Kevin Felida CM
Louisben Jagt CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Dilivio Hoffman LA

Opstelling FC Oss

Koen van der Biezen
Xavier Mous K
Niels Fleuren LV
Dean van der Sluys CV
Lorenzo Piqué CV
Rick Stuy van den Herik CV
Richard van der Venne CM
Lion Kaak CM
Huseyin Dogan CM
Fatih Kamaçi CM
Istvan Bakx CA

Wisselspelers

Ralph Vos K
Ronald Koeman K
Norichio Nieveld CV
Mats Grotenbreg CV
Joep van de Rande CV
Roel van de Sande CM
Dennis Janssen CM
Jordy ter Borgh CM
Ragnar Oratmangoen CM
Guyon Philips CA
Fisayo Adarabioyo CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 9 maart aanstaande in eigen huis op tegen FC Oss. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden. Ouders/verzorgers kunnen hun toegangskaarten bestellen door op onderstaande button te klikken.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 9 maart (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – FC Oss kan zoals gezegd tot en met vrijdag 9 maart 19.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 9 maart aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch - FC Oss!

Stadionplattegrond  Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Vrijdagavond staat in Stadion De Vliert de thuiswedstrijd tegen FC Oss op het programma (20.00 uur). We blikken met trainer/coach Wil Boessen vooruit op dit duel en kijken met de Bossche oefenmeester tevens terug op de onlangs gespeelde streekderby tegen RKC Waalwijk en het duel met Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard.

Derby’s worden vaak op het scherpst van de snede gespeeld. Het thuisduel met RKC Waalwijk (0-0) was hier een typerend voorbeeld van: “Wij hebben tegen RKC Waalwijk geprobeerd om ons eigen spel te spelen. Echter, doordat zij goed verdedigden was er voor ons erg weinig ruimte om tot scoren te komen. Bij te veel van onze spelers ontbrak die avond de echte scherpte om de Waalwijkse muur te slechten, waardoor wij niet veel kansen creëerden. Het spelbeeld veranderde nadat wij na rust door een rode kaart van Jordy van der Winden met tien man verder moesten. Door de overtalsituatie kroop RKC Waalwijk meer uit haar schulp. Nadat de Waalwijkers in het verloop van de tweede helft twee spelers met rood zagen vertrekken trokken wij het initiatief weer naar ons toe en gingen wij in de slotfase opnieuw op jacht naar de zege. Wij verzuimden echter om te scoren waardoor het voor ons uiteindelijk bleef bij een teleurstellend 0-0 gelijkspel.”

U(it bij Jong FC Utrecht speelde FC Den Bosch afgelopen maandag met 1-1 gelijk in Stadion Galgenwaard)

Afgelopen maandag stond de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma. In Stadion Galgenwaard speelde FC Den Bosch met 1-1 gelijk. Muhammed Mert bracht de Bossche ploeg op gelijke hoogte, nadat Joosten namens Jong FC Utrecht voor een 1-0 voorsprong had gezorgd. Boessen: “We traden aan tegen een ploeg die zich had versterkt met zes spelers uit de hoofdmacht. Daar heb je mee te maken op maandagavonden. Toch wil ik dat niet als belangrijkste reden aandragen voor het gelijkspel. We hebben voldoende kansen gecreëerd op de overwinning, maar het nagelaten om de overwinning over de streep te trekken.”

(Eerder dit seizoen speelden beide ploegen in Oss met 1-1 gelijk. Niek Vossebelt was destijds trefzeker vanaf de penaltystip)

Het duel met FC Oss is, afgezien van de sportieve belangen, altijd een beladen duel. Voor Wil Boessen tellen deze emoties echter niet en moet er gewoon worden gewonnen, mede ook omdat FC Oss een directe concurrent is in de strijd om een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs: “FC Oss is een goede ploeg die eigenlijk altijd herkenbaar voetbal speelt vanuit een 5-3-2 systeem. Ik verwacht dan ook dat wij net als in de heenwedstrijd de dominante ploeg zullen zijn terwijl FC Oss hoofdzakelijk zal loeren op de omschakeling. Het is zaak voor ons dat wij effectiever met onze doelkansen omspringen dan tijdens de laatste wedstrijden. We hebben onnodig punten laten liggen doordat wij te veel kansen nodig hadden om tot scoren te komen. Als wij in de subtop willen eindigen dan moeten wij op eigen veld zeker van directe concurrenten als FC Oss winnen. Daar gaan we dan ook vol voor!”

Profiel tegenstander FC Oss De streekderby tegen FC Oss brengt rond beide clubs altijd iets extra’s met zich mee, maar dit keer staat er ook sportief gezien veel op het spel. De Ossenaren zijn momenteel bezig aan een prima seizoen. Jarenlang bivakkeerde de club vooral in het rechterrijtje, maar inmiddels staat er een ploeg in het veld waar iedere tegenstander terdege rekening mee dient te houden. De resultaten zijn dus stukken beter dan de afgelopen jaren en ook het spel dat op de mat wordt gelegd is verzorgd. Waar FC Den Bosch zich aan kan vasthouden is dat FC Oss de laatste weken de punten vooral in eigen huis pakt. In de uitwedstrijden gaat het vaak net mis.

FC Oss, dat volgend seizoen gewoon weer TOP Oss heet, staat sinds de zomer onder leiding van Klaas Wels en Marcel van der Sloot. Wels zag als assistent de laatste jaren een aantal hoofdtrainers voortijdig vertrekken, maar heeft zelf zijn zaakjes prima voor elkaar. De clubleiding is zo tevreden over het trainersduo dat ze beiden voor een jaar hebben bijgetekend. Dat geldt ook voor directeur Peter Bijvelds, die we natuurlijk ook nog kennen van zijn periode in Den Bosch.

Vorig seizoen won FC Den Bosch in eigen huis met 2-1 van de Ossenaren, door een laat doelpunt (omhaal) van Brandon Robinson)

Dat FC Oss het dit seizoen zo goed doet is eigenlijk niet zo’n verrassing als je naar de selectie kijkt. Voor het beschikbare budget is dat namelijk een prima uitgebalanceerd geheel geworden. Met verdedigers Niels Fleuren en Ferry de Regt, en onlangs nog Norichio Nieveld, is er flink wat ervaring bijgekomen. En op het middenveld en in de aanval heeft Klaas Wels ook voldoende materiaal tot zijn beschikking om mee te werken. De man in vorm de laatste weken is Richard van der Venne die inmiddels met tien treffers ook clubtopscorer is. Hij wordt op de voet gevolgd door Fatih Kamaçi met negen goals.

Oud-FC’er Istvan Bakx is ook dit seizoen weer een van de bepalende spelers in Oss. En sinds de winterstop zien we in de aanval nog een oud-speler van FC Den Bosch terug. Koen van der Biezen is na jarenlange omzwervingen in Polen en Duitsland terug op vaderlandse bodem. En hij zou natuurlijk graag tegen FC Den Bosch zijn eerste treffer van dit seizoen willen produceren.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 9 maart (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de hoofdtribune.

FC Den Bosch TV Eerder dit seizoen speelden beide ploegen in Oss met 1-1 gelijk. Klik op onderstaande video om de beelden van dat duel terug te kijken.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie Henk van Esch en Pro Shots

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.