Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in Stadion De Vliert met 4-1 gewonnen van FC Dordrecht. Oussama Bouyaghlafen werd twee keer gevloerd in het strafschopgebied, waarna Niek Vossebelt beide keren de toegekende penalty verzilverde. Het betekende voor hem zijn 14e en 15e treffer van het seizoen. Ook Sven Blummel (rebound) en Kevin Felida (geweldige uithaal, stijf in de kruising) kwamen tot scoren. Namens FC Dordrecht deed invaller Boumediene iets terug bij een 3-0 tussenstand. Door de overwinning klimt FC Den Bosch naar de 9e plek op de ranglijst, omdat de concurrentie punten morste.

Bart Biemans keerde vanavond terug in de basisopstelling, Kahraman Demirtas nam plaats op de bank. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Eric Vugts. De voorzitter van de Vrienden van FC Den Bosch (en tevens sponsor van de club) overleed vorige week onverwachts op 59-jarige leeftijd. FC Den Bosch speelde vanavond tevens met rouwbanden.

FC Dordrecht speelde met vertrouwen en liet dat nadrukkelijk zien tijdens het eerste deel van de wedstrijd, waarin FC Den Bosch het zichtbaar moeilijk had. De Dordtse spelers wisten elkaar makkelijk te vinden en er werd bij vlagen prima gecombineerd. Het leidde tot enkele kansen, waarbij Mutzers de grootste kreeg om de score te openen. Zijn inzet dichtbij het Bossche doel na een voorzet vanaf de linkerflank ging echter enkele meters naast. Iets daarvoor had Bart Biemans een vrije trap van Jens van Son overgekopt. In de 11e minuut vond er een mooi applaus plaats voor VVV-Venlo-speler Lennart Thy. Nadat Blummel het van afstand had geprobeerd volgden er twee gevaarlijke situaties voor het Bossche doel. Leijten was alert waar diverse Bossche spelers vergaten in te grijpen. Ook een schot van Calcan dat richting de kruising zeilde werd vakkundig door de FC Den Bosch-doelman gekeerd.

Kort voor rust was het raak voor FC Den Bosch. Waar twee loepzuivere penalty's afgelopen maandag niet werden gegeven, wees Bax na een overtreding op Bouyaghlafen vanavond wel naar de stip. Niek Vossebelt bleef koelbloedig en schoot de belangrijke 1-0 tegen de touwen. Het bleek tevens de ruststand, omdat de Bossche captain een poging in blessuretijd zag stranden.

Na rust volgde er een tweede penalty voor FC Den Bosch. In de 51e minuut werd opnieuw Bouyaghlafen gevloerd. Ditmaal kreeg de buitenspeler een duw op het moment dat hij een voorzet van Van der Sande probeerde binnen te schieten. Andermaal was het aanvoerder Niek Vossebelt die mocht aanleggen. De bal verdween hoog in de hoek, het betekende alweer de 15e goal voor de Bossche topscorer. Hamer en Groothusen probeerden het namens de bezoekers, maar een kwartier voor tijd was het Sven Blummel die de wedstrijd in het slot gooide. Hij reageerde attent in de rebound na een schot van Van der Sande (3-0). Invaller Boumediene zorgde met een schot rand zestien voor de 3-1, maar het slotakkoord was voor FC Den Bosch. Eerst kreeg Van der Sande nog een aardige kans om de score verder uit te bouwen. Oog in oog met doelman Janssen schoot hij echter naast. Even later, in blessuretijd, viel alsnog de 4-1. Invaller Kevin Felida maakte zijn eerste treffer in het betaald voetbal en hoe! De talentvolle middenvelder schoot de bal van een meter of 25 snoeihard stijf in de kruising. Het betekende tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

FC Den Bosch doet uiterst goede zaken door de overwinning. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen klimt van de 12e naar de 9e plek, omdat de concurrentie vandaag punten liet liggen. Bovendien is FC Den Bosch uitstekend gestart in de vierde periode. Op zondag 25 maart wacht het uitduel in en met FC Volendam. We roepen onze supporters op om massaal naar Volendam af te reizen, de ploeg kan jullie support goed gebruiken. Bedankt voor jullie komst vanavond naar De Vliert!

FC Den Bosch TV: Reacties Wil Boessen en Nick Leijten

Met heel mijn hart

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (16) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (44) Goal

  Niek Vossebelt

 • (44) Gele kaart

  Bryan janssen

 • (52) Goal

  Niek Vossebelt

 • (54) Gele kaart

  Oussama Bouyaghlafen

 • (57) Gele kaart

  Terence Groothusen

 • (66) Wissel

  Muhammed Mert - Kevin Felida

 • (67) Wissel

  Terence Groothusen - Yahya Boumediene

 • (74) Wissel

  Thomas Kok - Danny Bakker

 • (74) Goal

  Sven Blummel

 • (76) Wissel

  Oussama Bouyaghlafen - Zija Azizov

 • (82) Goal

  Yahya Boumediene

 • (84) Gele kaart

  Antonio Stankov

 • (90) Goal

  Kevin Felida

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,186

Scheidsrechter

Bax

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Kahraman Demirtas LV
Steven van der Heijden CM
Zija Azizov CM
Kevin Felida CM
Louisben Jagt CM
Dilivio Hoffman LA

Opstelling FC Dordrecht

Daniël Breedijk
Bryan janssen K
Antonio Stankov RV
Julius Bliek CV
Kino Delorge CV
Denis Mahmudov CM
Gustavo Hamer CM
Thomas Kok CM
Andreias-Christian Calcan CA
Robert Mutzers CA
Terence Groothusen CA

Wisselspelers

Menno Bergsen K
Gianni dos Santos K
Erol Alkan CV
Karim Bannani CV
Emre Gurcuoglu CV
Danny Bakker CM
Yahya Boumediene LA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 16 maart aanstaande in eigen huis op tegen FC Dordrecht. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden. Ouders/verzorgers kunnen hun toegangskaarten bestellen door op onderstaande button te klikken.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 16 maart (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5) de noordtribune (vak I1 en I2),  en twee per persoon voor de eretribune (vak C tot en met vak E).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de eretribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa’s door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – FC Dordrecht kan zoals gezegd tot en met vrijdag 16 februari 19.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 16 maart aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – FC Dordrecht!

Stadionplattegrond  Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Aanstaande vrijdag ontvangt FC Den Bosch de kersverse periodewinnaar FC Dordrecht in Stadion De Vliert. De Bossche ploeg verloor afgelopen maandag op zure en onnodige wijze van Helmond Sport (3-1). Waar de Bosschenaren in de slotfase kansen op de 1-2 kregen en minimaal één penalty werd onthouden, sloeg de thuisploeg in de laatste minuten van het duel twee keer toe. Vrijdagavond wacht opnieuw een belangrijk duel voor de ploeg van trainer/coach Wil Boessen in de strijd om een plek in de Jupiler Play-Offs, erkent ook doelman Nick Leijten. “We gaan ervoor om de punten in Den Bosch te houden”, zegt hij.

Leijten verving de geblesseerd uitgevallen Kees Heemskerk met verve tegen FC Oss en Helmond Sport en hoopt die prestatie ook tegen de Dordtenaren op de mat te kunnen leggen. “Het was voor mij een onverwachte avond, maar wel een met een speciaal tintje”, kijkt de 26-jarige keeper uit Heesch terug op zijn invalbeurt van vorige week in de derby. “Ik kom uit de buurt van Oss, dus dat maakt het extra leuk dat ik de nul wist te houden. Jammer dat we geen drie punten konden pakken. Het was die avond vanuit onze zijde minder dan we kunnen.”

Leijten, bezig aan zijn tweede seizoen als profvoetballer, heeft het goed naar zijn zin bij FC Den Bosch. “We hebben een leuk team en er werken leuke mensen binnen de club.” De tweede keeper kwam nog maar tot zes competitiewedstrijden, maar heeft aangetoond een prima stand-in te zijn. “Ik ontwikkel mezelf nog steeds. Ik train elke week hard, probeer basisspeler te worden en wacht op het moment dat ik er moet staan. Mijn contract loopt nog een jaar door, dus ook volgend seizoen ben ik speler van FC Den Bosch.”

Tegen FC Dordrecht lijkt Leijten wederom het Bossche doel te verdedigen. “Dat wordt een lastige wedstrijd”, denkt hij. “Dordrecht heeft de periode gepakt, dus dat geeft wel aan dat de ploeg in vorm is. Ze zijn het seizoen slecht gestart, maar alles valt daar momenteel lekker samen. Ze hebben snelle jongens voorin en sinds de winterstop een andere keeper onder de lat staan. Ze winnen de laatste tijd veel, zelfs van de grote ploegen. Het is een hecht collectief dat de wind op dit moment in de zeilen heeft. Maar wij gaan ervoor om de overwinning in De Vliert te houden. Ondanks de tegenslagen die we hebben moeten incasseren is er binnen de spelersgroep nog altijd het volste vertrouwen dat we de Jupiler Play-Offs gaan halen.”

Deze vrijdag verschijnen beide ploegen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. Steun jij de Bossche ploeg tegen de Dordtenaren?

Profiel tegenstander FC Dordrecht heeft afgelopen maandag op knappe wijze de derde periode in de wacht gesleept. De ‘Schapenkoppen’ versloegen in eigen huis RKC Waalwijk met 1-0 en nemen aan het einde van dit seizoen deel aan de Jupiler Play-Offs. Duidelijk is dat de club bezig is aan een behoorlijke wederopstanding, na enkele teleurstellend verlopen seizoenen.

Het lijkt al lang geleden maar in het seizoen 2014-2015 speelde FC Dordrecht nog in de Eredivisie. Dat verblijf op het hoogste niveau was maar voor één jaar en daarna brak een zware tijd aan voor de Dordtenaren. FC Dordrecht was weer terug bij af en sloot de afgelopen twee seizoenen af in de onderste regionen van de Jupiler League. Dit seizoen zal voor de supporters dan ook als een verademing aanvoelen: de club telt weer mee. Trainer Gerard de Nooijer is sinds 2016 de hoofdverantwoordelijke in Dordrecht. Hij moet werken met beperkte middelen en slaagt daar dit seizoen voorlopig aardig in. Afgelopen zomer zag hij een karrenvracht aan spelers vertrekken en daarna was het zaak om slim in te kopen. Vooral in de voorhoede is dat aardig gelukt. Zo kwam Dennis Mahmudov over van SC Telstar en maakte Robert Mutzers de overstap van De Treffers naar de Krommedijk. Dat leverde de club al een flink aantal doelpunten op. Daar komt nog bij dat aanvaller Jafar Arias zijn meest productieve seizoen tot nu toe heeft. FC Dordrecht beschikt dus in ieder geval over de nodige stootkracht in de aanval. In de verdediging is een belangrijke rol weggelegd voor de Macedoniër Antonio Stankov. Hij speelde voor onder meer Roda JC, FC Oss en MVV Maastricht en probeerde het daarna in Scandinavië. Via Achilles’29 kwam Stankov in Dordrecht terecht en is daar nu een van de steunpilaren in de verdediging. De Dordtse ploeg speelde begin november al thuis tegen FC Den Bosch en dat duel eindigde in een 0-3 overwinning voor de Bosschenaren. FC Dordrecht heeft wat dat betreft dus nog wel een rekening te vereffenen.

Door: Mark van der Donk & Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.