Nabeschouwing

FC Den Bosch is er vanmiddag niet in geslaagd om het belangrijke uitduel bij FC Volendam winnend af te sluiten. In een aantrekkelijk duel wonnen de Volendammers door een late treffer met 1-0. Waar FC Den Bosch tijdens de eerste helft de kansen niet wist te verzilveren en onder meer twee keer de lat raakte, was FC Volendam na enkele kansen in de 80e minuut wel slagvaardig. Ondanks enkele knappe reddingen van Nick Leijten was het Rodney Antwi die zijn ploeg uit de rebound naar de overwinning schoot.

FC Den Bosch begon in dezelfde opstelling als tegen FC Dordrecht, dus met Nick Leijten op doel voor de geblesseerde Kees Heemskerk en met Oussama Bouyaghlafen op de flank voor Zija Azizov, die bovendien niet bij de selectie zat, omdat hij was opgeroepen voor de nationale jeugdploeg van Azerbeidzjan. De ruim 200 meegereisde Bossche sponsors en supporters zagen een aantrekkelijke eerste helft, waarbij beide ploegen volop kansen kregen op de openingstreffer. FC Volendam, dat al zeven thuisduels op rij niet had verloren, opende sterk en zette FC Den Bosch tijdens de openingsminuten onder druk. Een vrije trap van Veerman belandde op een Bosch' been en Doodeman zag zijn inzet met links door Leijten worden gered. Aan Bossche zijde probeerde Vossebelt het na een kwartier spelen met een omhaal, na een voorzet van Bouyaghlafen, die vandaag veel dreiging in zijn spel legde.

Het spel golfde op en neer. Antwi probeerde het twee maal namens de thuisploeg, maar vond even zo vaak Nick Leijten op zijn pad. Aan de andere kant kopte Van der Sande naast en schoot Van Son van afstand aan de verkeerde kant van de paal. Ook Sven Blummel kwam in de omschakeling niet tot scoren. Zijn inzet uit een lastige hoek ging voorlangs. Het luidde een sterke fase van de ploeg van trainer/coach Wil Boessen in. Er werden meerdere kansen gecreëerd, zonder daarbij altijd de juiste keuzes te maken. Soms werd er te lang gewacht met het overhalen van de trekker, op sommige momenten was de eindpass niet goed. Ook had FC Volendam-doelman Verhulst een engeltje op de lat, want zowel Van der Sande (poeier van afstand) als Bouyaghlafen (krul richting de lange hoek) raakten de deklat.

Na rust zorgde FC Den Bosch voor het eerste wapenfeit van het tweede bedrijf. Oussama Bouyaghlafen passeerde zijn tegenstander en schoot vervolgens met rechts richting de lange hoek. Verhulst verwerkte de bal tot corner die door Bouyaghlafen werd overgeschoten. Aan de andere kant ontbrak het FC Volendam ook aan geluk. Nadat de jarige Vlak zijn inzet tot corner verwerkt zag worden, was het spits Stroo die via de kluts zijn schot op de buitenkant van de paal zag belanden. In deze fase hield Leijten zijn ploeg met enkele belangrijke reddingen op de been.

Bart Biemans moest zich in de 71e minuut laten vervangen, nadat hij na een tackle, waarmee hij Stroo in het vijfmetergebied van scoren afhield, geblesseerd was geraakt. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig deze blessure is, Fernandes was zijn vervanger in het centrum van de verdediging.

In de 80e minuut was het raak voor de thuisploeg. Van der Winden zat mis in een duel met zijn directe tegenstander, waarna laatstgenoemde over de rechterkant richting het Bossche doel opstoomde. Zijn voorzet/schot werd aanvankelijk nog gekeerd door de Bossche defensie, maar de rebound werd vervolgens door Antwi in het lege doel geschoten (1-0). FC Volendam zette een tandje bij na de treffer en kreeg kansen op de 2-0. Aan Bossche zijde werd Dennis Kaars na een periode van blessureleed nog ingebracht, maar de Monnickendammer kreeg geen kansen om zijn ploeg naar een gelijkmaker te schieten. In een bizarre slotminuut kon het uiteindelijk nog alle kanten op. Antwi liep, geflankeerd door twee medespelers, alleen op doelman Nick Leijten af, maar besloot voor eigen succes te gaan, waar afspelen de enige juiste keus was. Leijten plukte de bal voor de voeten van de aanvaller af en leidde via Fernandes een tegenaanval in. Hieruit werd echter net niet gescoord, mede omdat een Bossche aanvaller een overtreding beging.

Door de nederlaag bezet FC Den Bosch momenteel de tiende plaats op de ranglijst. Het belooft een uiterst spannend slot van de competitie te worden, mede omdat het gat in de subtop tussen de nummer acht en de nummer vijftien slechts vier punten bedraagt. Aanstaande vrijdag neemt FC Den Bosch het opnieuw tegen een concurrent op. In Stadion De Vliert is MVV Maastricht om 20.00 uur de tegenstander. Klik hier om je toegangskaarten te kopen voor dit duel.

FC Den Bosch TV

Het team van FC Den Bosch TV sprak na afloop van de wedstrijd met trainer/coach Wil Boessen en aanvaller Dennis Kaars.

Met heel mijn hart!

 • 0153045607590
 • (26) Gele kaart

  Joey Veerman

 • (43) Gele kaart

  Gijs Smal

 • (53) Gele kaart

  Oussama Bouyaghlafen

 • (71) Wissel

  Bart Biemans - Jeremy Fernandes

 • (73) Wissel

  Gijs Smal - Paul Kok

 • (73) Wissel

  Joey Veerman - Alex Plat

 • (78) Wissel

  Kevin Visser - Teije ten Den

 • (81) Goal

  Rodney Antwi

 • (81) Wissel

  Muhammed Mert - Kevin Felida

 • (83) Gele kaart

  Alex Plat

 • (84) Wissel

  Jort van der Sande - Dennis Kaars

 • (87) Gele kaart

  Jordy van der Winden

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Volendam

Hobie Verhulst K
Daan Klinkenberg CV
Joey Veerman CV
Mohamed Betti CV
Enzo Stroo CV
Marco Tol CV
Kevin Visser CM
Gerry Vlak CM
Gijs Smal CM
Rodney Antwi CA
Nick Doodeman CA

Wisselspelers

Mitchel Michaelis K
Henny Schilder CV
Paul Kok CV
Ali Ulusoy CV
Alex Plat CV
Nick Runderkamp CM
Dylan Mertens CA
Teije ten Den CA

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Bart Biemans CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Kahraman Demirtas LV
Kevin Felida CM
Dennis Kaars CA
Dilivio Hoffman LA

Kaartverkoop

Op zondag 25 maart 2018 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Volendam. In het Kras Stadion zal er die middag om 14.30 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een autocombiregeling van kracht. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met vrijdag 23 maart (12.00 uur) één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs voor de autocombi bedraagt € 12,50. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 23 maart (12.00 uur).

Er is slechts een beperkt aantal van dertig parkeerplaatsen beschikbaar gesteld in Volendam voor FC Den Bosch-supporters. Daarom dient men zo veel als mogelijk samen naar het Kras Stadion af te reizen. Er dienen minimaal drie supporters in een auto te zitten. Supporters die met de auto richting Volendam rijden kunnen parkeren op de Schoolstraat, direct achter de Jaap Bondtribune van het Kras Stadion.

Bij een overschrijding van de dertig parkeerplaatsen treedt er voor de overige FC Den Bosch-supporters een buscombiregeling in werking.

De Dijk Supporters van FC Den Bosch hebben de mogelijkheid om voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam het bekende horecagebied 'De Dijk' te bezoeken (vanaf circa 12.30 uur). Het café 't Gat van Nederland zal als verzamelplaats fungeren voor de Bossche supporters.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 11.15 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.