Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond met 2-1 weten te winnen van MVV Maastricht. In eigen huis was het twee maal Jort van der Sande die zorgde voor het Bossche doelpunt.

FC Den Bosch speelde een sterke eerste helft, waarin de ploeg beide goals maakte en enkele goede kansen creëerde. Na de rust kwam MVV wat meer in de wedstrijd, maar de Limburgers kwamen niet verder dan een doelpunt van Jonathan Okita een kwartier voor tijd. In de slotfaset was het de aanvoerder van MVV, Pieter Nys die met twee gele kaarten het veld voortijdig moest verlaten.

FC Den Bosch moest het vrijdagavond doen zonder de geblesseerde Biemans (knie) en zonder de geschorste buitenspeler Bouyaghlafen. Mats Deijl verving de routinier als centrale verdediger en Jeremy Fernandes speelde als rechtsback. Muhammed Mert verving Oussama Bouyaghlafen in de voorhoede waardoor Kevin Felida een basisplek kreeg als controleur op het middenveld.

Na 22 minuten kwam FC Den Bosch op 1-0 voorsprong. Felida lanceerde een goede pass richting Sven Blummel. Die gaf een voorzet vanaf de achterlijn en Van der Sande kon zijn eerste goal binnenknikken. Negen minuten later was het weer raak. Het was wederom Jort van der Sande die de bal binnen op aangeven van Fernandes en zorgde hiermee voor de 2-0. Van der Sande kreeg vlak voor rust nog de kans op zijn derde, maar stond helaas in buitenspelpositie.

Na rust kreeg FC Den Bosch het wat moeilijker. De bezoekende ploeg zetten FC Den Bosch flink onder druk en kwamen dan ook enige tijd niet tot kansen. 20 minuten voor tijd zat MVV al dichtbij een doelpunt met een kopbal die maar net voorlangs ging. Een kwartier voor tijd scoorde de Limburgse ploeg de aansluitingstreffer. Okita wist raak te koppen vanuit een voorzet. Beide ploegen kwamen na dat doelpunt niet meer tot scoren toe wat resulteerde in een eindstand in het voordeel van de Bosschenaren, 2-1.

Fotografie: Henk van Esch

 • 0153045607590
 • (13) Goal

  Jort van der Sande

 • (14) Gele kaart

  Sven Blummel

 • (22) Goal

  Jort van der Sande

 • (34) Gele kaart

  Pieter Nys

 • (46) Wissel

  Koen Kostons - Dean Koolhof

 • (71) Wissel

  Luc Mares - Joeri Schroyen

 • (77) Goal

  Jonathan Okita

 • (82) Wissel

  Kevin Felida - Dennis Kaars

 • (83) Wissel

  Hawbir Moustafa - Dogan Golpek

 • (87) Wissel

  Jeremy Fernandes - Kahraman Demirtas

 • (90) Wissel

  Muhammed Mert - Zija Azizov

 • (90) Rode kaart

  Pieter Nys

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Mats Deijl RV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Kahraman Demirtas LV
Zija Azizov CM
Dennis Kaars CA
Dilivio Hoffman LA

Opstelling MVV Maastricht

Michael Verrips K
Hawbir Moustafa CV
Steven Pereira RV
Alessandro Ciranni CV
Samy Mmaee CV
Kelechi Nwakali CM
Pieter Nys CA
Luc Mares CA
Jonathan Okita LA
Koen Kostons CA
Tuur Houben CA

Wisselspelers

Dean Koolhof
Mikolaj Smylek K
Gilles Deusings K
Joeri Schroyen CV
Shermar Martina CV
Shermaine Martina CM
Florian Loshaj CM
Matisse Thuys CM
Atilla Yildirim CA
Dogan Golpek CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 30 maart aanstaande in eigen huis op tegen MVV Maastricht. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden. Ouders/verzorgers kunnen hun toegangskaarten bestellen door op onderstaande button te klikken.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 30 maart (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5) de noordtribune (vak I1 en I2),  en twee per persoon voor de eretribune (vak C tot en met vak E).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de eretribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa’s door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – MVV Maastricht kan zoals gezegd tot en met vrijdag 30 maart 19.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 30 maart aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – MVV Maastricht!

Stadionplattegrond  Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

In deze voorbeschouwing kijkt aanvoerder Niek Vossebelt terug op de wedstrijden tegen FC Dordrecht en FC Volendam en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdag 30 maart.

Na de 4-1 zege op FC Dordrecht volgde voor FC Den Bosch helaas een onnodige 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Niek Vossebelt kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de laatste wedstrijden van zijn club: “De wedstrijd tegen FC Dordrecht was voetballend gezien geen beste wedstrijd van ons. Wij hadden in de eerste helft erg veel problemen om druk te zetten op de tegenstander en het was dankzij doelman Nick Leijten dat FC Dordrecht voor rust niet tot scoren wist te komen. Door een door mij benutte strafschop gingen wij met 1-0 rusten. In de tweede helft speelden wij een stuk compacter en hadden wij de wedstrijd redelijk onder controle. We wisten uiteindelijk onze voorsprong uit te bouwen tot een mooie 4-1 overwinning. Na enkele teleurstellende resultaten kwam deze ruime zege voor ons dan ook meer als geroepen.” Helaas kreeg deze overwinning geen vervolg in Volendam. “Wij speelden daar weliswaar een goede eerste helft, maar verzuimden om tot scoren te komen. Het zat ons echter ook niet mee, omdat tot tweemaal toe de lat een Bossche treffer voorkwam. Na de pauze ging het duel op en neer, maar was het FC Volendam dat kort voor tijd wist te scoren, waardoor wij onnodig met lege handen achterbleven.”

In MVV Maastricht treft FC Den Bosch vandaag wederom een directe tegenstander in de strijd om een plek in de Jupiler Play-Offs. Niek Vossebelt verwacht dan ook een spannende wedstrijd, omdat beide ploegen nu geen punten meer willen verspelen: “In Maastricht hebben wij destijds onze speelstijl nog wat aangepast om MVV beter te kunnen bestrijden. Dat pakte toen voor ons niet goed uit, want wij verloren uiteindelijk met 3-0. Vandaag zullen wij ons zeker niet aanpassen aan de tegenstander en gewoon van onze eigen kwaliteiten uitgaan, zoals wij dat op eigen veld altijd doen. Ik verwacht na een voorzichtige openingsfase een boeiend duel, waarin beide ploegen voor de winst zullen gaan. Wij zullen er ook nu weer alles aan doen om de drie punten hier te houden, zodat wij MVV weer op de ranglijst passeren en ons daarmee een goede uitgangspositie verschaffen in de spannende strijd om een plek in de play-offs.”

Profiel tegenstander FC Den Bosch treft vanavond een directe concurrent in de strijd om een plek in de Jupiler Play-Offs. MVV Maastricht staat twee plaatsen hoger dan de Bosschenaren, maar het verschil is slechts twee punten. Er staat dus veel op het spel voor beide ploegen en dat zal de komende weken niet anders zijn. Meedoen aan de play-offs is voor de club uit Maastricht een vanzelfsprekend doel. Van een club met een dergelijk verleden mag je dat ook verwachten. Maar het moet natuurlijk nog wel even gebeuren. Op dit moment staat de ploeg van trainer Ron Elsen er goed voor, maar ze kan niet veel steekjes laten vallen. Vorig seizoen slaagde de club er in zelfs de finaleronde van de play-offs te halen, maar daarin lukte het net niet om promotie af te dwingen.

Na een moeilijke periode gaat het momenteel financieel weer wat beter met de club uit de Limburgse provinciehoofdstad. Omdat er nog steeds op de kleintjes gelet moet worden, moet er vooral gericht worden ingekocht als het gaat om het versterken van de selectie. Afgelopen zomer werd bijvoorbeeld Dean Koolhof overgenomen van De Graafschap, die al jaren te boek staat als groot talent.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, is er ook dit seizoen weer een flink aantal Belgische spelers in Maastricht actief. In de defensie zijn Samy Mmae en Alessandro Ciranni inmiddels vaste krachten. Op het middenveld is een belangrijke rol weggelegd voor Pieter Nys, die al sinds 2015 voor MVV speelt. En ook in de aanval komt de belangrijkste speler uit België. Jonathan Okita werd overgenomen van de Belgische tweedeklasser Union Sint-Gillis en bewijst ook de Jupiler League aan te kunnen. In 30 duel wist hij 13 maal te scoren en hij is daarmee de topscorer van MVV.  Op de tweede plaats staat ook een nieuwe aanwinst, uit Turkije dit keer. Attila Yildirim versleet sinds 2010 maar liefst tien clubs en heeft inmiddels acht keer gescoord voor zijn huidige werkgever.

 

Door: Niels de Baar & Frank Spijkers

 

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.