Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis niet weten te winnen van SC Cambuur. Na 90 minuten stond er een teleurstellende 1-2 op het scorebord. De Bossche ploeg zakt met deze nederlaag naar de dertiende plaats op de ranglijst van de Jupiler League

FC Den Bosch startte tegen SC Cambuur met Kevin Felida op de plaats van de geblesseerde Jens van Son. Hij raakte in de uitwedstrijd met De Graafschap geblesseerd aan zijn enkel.

In de eerste helft had SC Cambuur het betere van het spel. Maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Na 25 minuten kreeg FC Den Bosch drie kansen op rij van Muhammed Mert, Niek Vossebelt en Oussama Bouyaghlafen, maar een doelpunt bleef uit.

Na rust was het FC Den Bosch die direct een doelpunt moest incasseren. Invaller Van Kippersluis wist binnen een minuut te scoren voor de Friezen. Jeremy Fernandes stapte ongelukkig over de bal heen waardoor Mathias Schils de bal diagonaal binnen kon schieten. 0-1.

Na het tegendoelpunt ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan een schot van Sven Blummel op het aluminium kwam het niet. In Met nog 15 minuten op de klok was het SC Cambuur dat de 0-2 wist te scoren uit een counter. Van Wermeskerken was sneller dan Fernandes en kon voorgeven op Van Kippersluis, de de bal vervolgens binnenschoot.

FC Den Bosch zette nog even aan in de slotfase. Na een aantal goede pogingen was het Jeremy Fernandes die vijf minuten voor tijd de bal binnen wist te tikken. FC Den Bosch bleef druk zetten, maar tevergeefs. De stand bleef na 90 minuten steken op 1-2.

 • 0153045607590
 • (42) Gele kaart

  Daniel Crowley

 • (46) Goal

  Mathias Schils

 • (46) Wissel

  Ricardo Kip - Kevin van Kippersluis

 • (55) Wissel

  Mats Deijl - Kahraman Demirtas

 • (62) Wissel

  Kevin Felida - Dennis Kaars

 • (74) Gele kaart

  Daan Boerlage

 • (75) Goal

  Daan Boerlage

 • (78) Wissel

  Sven Blummel - Dilivio Hoffman

 • (79) Wissel

  Alvin Daniels - Darren Rosheuvel

 • (81) Gele kaart

  Kahraman Demirtas

 • (85) Goal

  Jeremy Fernandes

 • (90) Wissel

  Daniel Crowley - Jurjan Mannes

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Nick Leijten K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Mats Deijl RV
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Konrad Sikking K
Kahraman Demirtas LV
Christophe van Zutphen CV
Steven van der Heijden CM
Zija Azizov CM
Dhoraso Moreo Klas CM
Dennis Kaars CA
Dilivio Hoffman LA

Opstelling SC Cambuur

Erik Cummins K
Jordy van Deelen CV
Matthew Steenvoorden CV
Sai van Wermeskerken RV
Ricardo Kip CM
Robbert Schilder CM
Daan Boerlage CM
Mathias Schils CM
Daniel Crowley CM
Xander Houtkoop CA
Alvin Daniels LA

Wisselspelers

Jesse Bertrams K
Martijn van der Laan CV
Cody Claver CV
Jurjan Mannes CM
Darren Rosheuvel CM
Kevin van Kippersluis CA
Justin Mathieu CA
Issa Kallon RA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 6 april aanstaande in eigen huis op tegen SC Cambuur. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden. Ouders/verzorgers kunnen hun toegangskaarten bestellen door op onderstaande button te klikken.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via onze Online Ticketshop tot en met vrijdag 6 april (19.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5) de noordtribune (vak I1 en I2),  en twee per persoon voor de eretribune (vak C tot en met vak E).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 17,50 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 65+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 12,50 voor een kaart op de eretribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa’s door aanschaf E-ticket Tijdens de eerste seizoenhelft zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – SC Cambuur kan zoals gezegd tot en met vrijdag 6 april 19.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 6 april aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – SC Cambuur!

Stadionplattegrond   Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 65+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 12,50  € 17,50
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Het seizoen 2017-2018 loopt tegen het einde aan en de beslissingen gaan in de komende wedstrijden vallen. Na de wedstrijd tegen SC Cambuur worden er nog twee thuiswedstrijden in de reguliere competitie gespeeld, tegen Jong Ajax (maandag 9 april) en FC Emmen (vrijdag 20 april). In deze voorbeschouwing op FC Den Bosch – SC Cambuur spreken we met Zija Azizov.

In tegenstelling tot voorgaande jaren staat FC Den Bosch er beter voor tegen het einde van het seizoen. Met nog vier wedstrijden te gaan wordt er nog volop meegedaan voor deelname aan de Jupiler Play-Offs. Vorig jaar maakte het Bossche publiek kennis met het talent van eigen bodem, Zija Azizov. Dit jaar zagen we hem wat minder op het veld. “Ik heb te maken gehad met twee blessures. Na een goede voorbereiding heb ik de eerste paar wedstrijden gemist door een enkelblessure. Vervolgens liep ik een buikblessure op. Daarmee heb ik nog op de bank gezeten, maar het werd erger. Nu voel ik me eigenlijk pas weer helemaal weer fit. Dus ik hoop dat ik het team weer kan helpen, maar ik moet me nog bewijzen dit jaar. Voor mij is het persoonlijk nog geen topjaar, zeker omdat ik vorig jaar veel heb gespeeld. Als je kijkt naar het team hadden we een mooie start waarin we bovenin stonden en waarbij het spel goed was. Het spel is nog steeds goed en dat moeten we de laatste wedstrijden doorzetten.”

Gevraagd naar de tegenstander van vrijdagavond geeft Zija vooral aan dat er niet te veel naar de tegenstander gekeken moet worden. “Cambuur is natuurlijk een goede ploeg die goed voetbal laat zien, maar we moeten vooral naar onszelf kijken omdat we ook goed bezig zijn. We moeten de wedstrijd naar ons toe trekken om de punten in Den Bosch te houden.”

In Leeuwarden eerder dit seizoen liep de wedstrijd uit in een 2-2 gelijkspel. De Bossche doelpunten kwamen van Muhammed Mert en een eigen doelpunt van Robbert Schilder. Van de laatste zes thuiswedstrijden tegen SC Cambuur  in de reguliere competitie wist FC Den Bosch er drie te winnen.

Profiel tegenstander: SC Cambuur FC Den Bosch komt vrijdagavond in actie tegen SC Cambuur. De Friezen staan momenteel op de twaalfde plaats op de ranglijst en willen er alles aan doen om aan het einde van het seizoen de play-offs te halen.

Het contrast met vorig seizoen is groot in Leeuwarden. SC Cambuur eindigde in het seizoen 2016-2017 op een prima derde plaats in de Jupiler League en ging met vertrouwen de play-offs in. De nacompetitie eindigde echter al in de eerste ronde.

Met trainer Marinus Dijkhuizen aan het roer werd met goede moed aan het nieuwe seizoen begonnen, maar kende SC Cambuur toch een moeilijke start. In de eerste vijftien wedstrijden pakten de Friezen slechts veertien punten waardoor de ploeg afzakte naar de zeventiende plaats. Eind november werd er dan ook afscheid genomen van Dijkhuizen. Assistent Sipke Hulshoff nam de honneurs waar tot dat René Hake werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Na de winterstop ging het beter draaien bij de Friezen, waardoor SC Cambuur weer in de middenmoot is aanbeland. En dus blijft de hoop bestaan dat de play-offs alsnog worden bereikt. Op het veld wordt dit seizoen Sander van de Streek erg gemist in Leeuwarden. Vorig seizoen had hij met 22 treffers een belangrijk aandeel in het succes van SC Cambuur. Hij maakte daarna de overstap naar FC Utrecht en bij Cambuur moeten de doelpunten nu vooral komen van Martijn Barto. Zijn productie ligt echter een stuk lager waardoor het automatisch moeilijker is om wedstrijden te winnen. Andere spelers die voor gevaar kunnen zorgen zijn middenvelders Ricardo Kip en Kevin van Kippersluis en de vleugelspelers Justin Mathieu en Xander Houtkoop. In de verdediging moet de ervaren Robbert Schilder zorgen voor de nodige rust. Bij het uitduel in Leeuwarden eind november hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, het werd toen 2-2.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.