Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in een oefenduel met 1-0 gewonnen van De Graafschap. Een jong FC Den Bosch kende in een regenachtig Helvoirt een lastige eerste helft tegen een fysiek sterke tegenstander, maar liet na rust bij vlagen zien uitstekend te kunnen voetballen. Verbeek maakte tijdens het tweede bedrijf de enige treffer na goed voorbereidend werk van Dennis Kaars.

FC Den Bosch, dat vanmiddag nog had getraind, ving het duel aan met veel jonge spelers. Bart Biemans, op de weg terug van een blessure die hij eind vorig seizoen opliep, nam als captain zijn team op sleeptouw, maar zag De Graafschap het spel maken. De 'thuisploeg' had het bij vlagen lastig tegen de prima combinerende 'Superboeren'; doelman Kees Heemskerk redde enkele keren bekwaam. De Graafschap werd daarbij overigens met name gevaarlijk via corners en vrije trappen, omdat de eindpass vaak onvoldoende zuiver was. FC Den Bosch stelde daar schoten via Bouyaghlafen (2x) en Pröpper tegenover. Ondanks de druk hield de ploeg prima stand. Sterker nog De Bosschenaren kregen via Sven Blummel de grootste kans op de openingstreffer, maar Etemadi redde knap.

Na rust meer ervaring in het Bossche team en dat was terug te zien in het spel. FC Den Bosch liet bij vlagen uitstekend voetbal zien en creëerde meerdere goede kansen. Uit een van die kansen brak Kaars door, waarbij hij op doelman Etemadi stuitte. In de rebound bediende hij Verbeek echter uitstekend, die beheerst in de lange hoek met rechts afrondde (1-0). Ook Azizov, Van Son en opnieuw Verbeek kregen in die fase kansen. Aan de andere zijde wist De Graafschap nog enkele keren gevaarlijk te worden, maar gescoord werd er niet meer. Een prima overwinning dus voor FC Den Bosch, waarbij Wil Boessen weer veel spelers aan het werk heeft kunnen zien.

Zaterdag speelt FC Den Bosch de volgende oefenwedstrijd, uit tegen FC Lienden (14.30 uur).

Opstelling FC Den Bosch eerste helft: Heemskerk; Heymans, Pröpper, Biemans, Fernandes; Brouwers, Felida, Bouyaghlafen; Bolsius, Meerveld, Blummel

Opstelling FC Den Bosch tweede helft: Leijten; Fernandes (Deijl), Kersten, Santermans, Heymans (Van der Winden); Vossebelt, Bouyaghlafen (Mert), Van Son; Verbeek, Kaars, Blummel (Azizov)

Fotografie Henk van Esch

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling De Graafschap

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch speelt op woensdag 2 augustus aanstaande de vierde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Graafschap is om 19.00 uur de tegenstander op het sportpark van VV Helvoirt (adres: Sportlaan 1A, Helvoirt). De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 7,50. Jeugd tot en met 14 jaar betaalt € 2,50. De toegangskaarten worden op locatie verkocht. Hieronder volgt het resterende oefenprogramma van FC Den Bosch. Hierbij geldt nadrukkelijk dat de wedstrijden onder voorbehoud zijn van eventuele wijzigingen.
Datum Tijdstip Wedstrijd Locatie
woensdag 2 augustus 2017 19.00 uur FC Den Bosch - De Graafschap Sportlaan 1A, te Helvoirt
zaterdag 5 augustus 2017 14.30 uur FC Lienden - FC Den Bosch Sportpark De Abdijhof
dinsdag 8 augustus 2017 19.00 uur FC Den Bosch - Livingston FC (SCH) Stadion De Vliert
zaterdag 12 augustus 2017 14.30 uur FC Den Bosch - OJC Rosmalen ('De Aftrap') Stadion De Vliert
vrijdag 18 augustus 2017 20.00 uur FC Den Bosch - Jong AZ (start competitie) Stadion De Vliert

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.