Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de volgende ronde bereikt van het KNVB Bekertoernooi. In Vlaardingen werd VV Zwaluwen met 2-3 verslagen. FC Den Bosch liep na een 0-0 ruststand tijdens de tweede helft uit naar een 0-3 voorsprong, maar zag de thuisploeg in de absolute slotfase nog gevaarlijk terugkomen. De zege kwam echter niet meer in gevaar en dus zit de ploeg van trainer/coach Wil Boessen donderdag in de koker bij de loting voor de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi.

Boessen wijzigde zijn opstelling op vele plekken ten opzichte van het duel van afgelopen vrijdag met SC Telstar. Nick Leijten verving Kees Heemskerk in het doel en in de verdediging kregen Heymans, Biemans en Juventus-huurling Andersson speelminuten, ten koste van Van der Winden, Santermans en Kersten. Mats Deijl die in Velsen-Zuid nog inviel startte op de rechtsbackpositie ten koste van Jeremy Fernandes. Op het middenveld bleven Van Son en Mert staan, maar verving Luuk Brouwers (net terug van een blessure) captain Niek Vossebelt. In de voorhoede mocht Giorgi Siani zijn opwachting maken. Hij verving Sven Blummel. Oussama Bouyaghlafen en Dennis Kaars completeerden de Bossche aanval.

VV Zwaluwen opende fel en kreeg de eerste kleine mogelijkheden om de score te openen. Nick Leijten redde in beide gevallen bekwaam. FC Den Bosch speelde de eerste helft in een te laag tempo om het de thuisploeg gevaarlijk te maken. De eerste echt grote kans viel pas in de 41e minuut te noteren. Biemans kopte een vrije trap van Mert achterwaarts voorbij de doelman, maar zag zijn inzet op de doellijn worden gestopt. Ook de rebound van Heymans trof geen doel. Vlak daarvoor had Bouyaghlafen naast geschoten en zag Mert een vrije trap uit de lucht worden geplukt. VV Zwaluwen nam het doel van Leijten ook nog twee maal onder vuur en zocht met opgeheven hoofd de kleedkamers op (0-0).

Na rust een beduidend scherper FC Den Bosch. Sven Blummel was in de ploeg gekomen voor Giorgi Siani en zou een belangrijke rol gaan spelen tijdens de tweede helft. In de 52e minuut was hij belangrijk met een individuele actie en een assist op Bart Biemans die bij de tweede paal met het hoofd de 0-1 liet aantekenen. VV Zwaluwen beet opnieuw van zich af en kreeg een grote kans op de gelijkmaker. Leijten redde echter prima en in de omschakeling trok Bouyaghlafen een lange sprint vanaf eigen helft. Na twee man te hebben omspeeld werd de Bossche aanvaller onreglementair gestopt in het strafschopgebied, met een penalty tot gevolg. Sven Blummel benutte het buitenkansje, FC Den Bosch leidde met 0-2. Enkele minuten later opnieuw een dribbel van Bouyaghlafen. Ditmaal stropte de bal, maar invaller Zija Azizov wist over te nemen. Oog in oog met de Zwaluwen-doelman wist hij echter niet te scoren. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg een nieuwe kans op de aansluitingstreffer. Opnieuw kwam Leijten als winnaar uit de strijd, het spel golfde op en neer in deze fase. Met nog een kwartier op de klok was het opnieuw Blummel die was doorgebroken. Zijn schot uit de draai belandde op de paal en de rebound van Brouwers rand zestien werd op de doellijn knap door een Zwaluwen-verdediger gered.

De belangrijke 0-3 viel uiteindelijk alsnog. Blummel werd diepgestuurd, won het duel van zijn directe tegenstander en schoof beheerst diagonaal binnen. Wedstrijd gespeeld zo leek het, maar niets bleek minder waar. Kort na de 0-3 scoorde Merrelaar met het hoofd de 1-3. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-3 toen een penalty knap in het dak van het doel werd geschoten door Gudde.

Gescoord werd er in de korte tijd die resteerde niet meer en dus bekert FC Den Bosch verder. We bedanken het kranige VV Zwaluwen voor de hartelijke ontvangst en wensen hen veel succes toe in de competitie. Supporters bedankt voor jullie steun in Vlaardingen en tot vrijdag in Eindhoven bij de derde uitwedstrijd in één week tijd.

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Deijl, Andersson, Biemans, Heymans; Brouwers, Van Son, Mert (Azizov); Siani (Blummel), Kaars (Van der Sande), Bouyaghlafen.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling V.V. Zwaluwen

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het tijdens de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi in een uitwedstrijd op tegen V.V. Zwaluwen. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen speelt deze wedstrijd op dinsdag 19 september om 17.00 uur bij Sportpark Zwaluwen. Voor supporters van FC Den Bosch geldt een autocombiregeling. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via de Online Ticketshop tot en met donderdag 14 september één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs bedraagt € 5,00. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met maandag 18 september. Vanaf 15.00 uur kan er  op de wedstrijddag omgewisseld worden bij Stadion De Vliert.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.