Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vanavond in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi in eigen huis verloren van SC Cambuur. Twee treffers kort na elkaar in de tweede helft uit vrije trappen (77e minuut en 84e minuut) deden de thuisploeg de das om in Stadion De Vliert (0-2). De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind.

FC Den Bosch startte met een gewijzigde defensie aan de aftrap in Stadion De Vliert. Bart Biemans en Mats Deijl bleken door blessures niet inzetbaar en werden vervangen door Juventus-huurling Erik Mattias Andersson (centrum) en Jeremy Fernandes (rechtsback). Danny Verbeek (wel op de bank in een coachende rol), Zija Azizov, Konrad Sikking en Ben Santermans ontbraken eveneens.

De eerste kans van de wedstrijd viel na 11 minuten te noteren. Marvin Peersman verlengde een diagonaal schot met de punt van zijn schoen, maar zag zijn inzet in kansrijke positie een meter of twee naast gaan. Gaandeweg de eerste helft kreeg FC Den Bosch meer grip op het duel. Dit resulteerde in enkele pogingen van afstand en een rits corners die geen van allen tot echt gevaar leidden. Jens van Son was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn schot met links na een pass van Niek Vossebelt overgaan. Ook Sven Blummel had een aardige kans gekregen namens de ploeg van trainer/coach Wil Boessen. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Cummins. SC Cambuur werd aan de andere kant meerdere malen gevaarlijk via de tegenstoot. De rappe aanvallers Daniels en Robertha zorgden voor het nodige gevaar. Van der Winden moest handelend op de doellijn optreden na een inzet van Boerlage en ook keeper Heemskerk redde enkele keren bekwaam. Een hakbal van Martijn Barto - weliswaar in buitenspelpositie - ging voorlangs. De grootste kans aan Bossche zijde was voor Jeremy Fernandes. Zijn halve omhaal van dichtbij ging echter hoog over. Ook een schot van Niek Vossebelt na een knappe één-twee tussen Sven Blummel en Muhammed Mert ging (geblokt) over het Cambuur-doel.

Tijdens de tweede helft een ongewijzigd spelbeeld. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en kwamen aanvankelijk niet tot echt grote kansen. Jens van Son schoot uit een 'variant' in de korte hoek op de handen van Cummins en aan de zijde van de Friezen was een vrije trap te zacht om krachtig op doel te kunnen koppen. In een duel om de bal raakte Jeremy Fernandes vervolgens geblesseerd. Hij werd vervangen door Evren Korkmaz die als rechtsback kwam te spelen. In diezelfde periode - na circa een uur spelen - kende SC Cambuur een goede fase. Twee corners en twee schoten over van Jurjan Mannes gaven de nadrukkelijke intenties van de bezoekers aan, die nog zoekende zijn in de competitie. Nadat Andersson (kopbal over) en Bouyaghlafen (rolletje in de handen van de keeper) het Cambuur-doel nog onder vuur hadden genomen was het de ploeg van Marinus Dijkhuizen die in de 77e minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf de rechterflank belandde verkeerd op een Bosch' been en bracht de bal in de kluts via Kees Heemskerk bij Marvin Peersman. De linksback van SC Cambuur haalde droog uit en schoot de bal onhoudbaar in de kruising (0-1). FC Den Bosch ging op zoek naar de aansluitingstreffer en bracht Jort van der Sande voor middenvelder Niek Vossebelt. De Bossche aanvaller kwam tot twee kopballen, maar in de tussentijd had SC Cambuur de 0-2 al binnengeschoten. Een slim ingestudeerde vrije trap werd door het midden afgerond door Van Kippersluis. De treffer bracht de bezoekers in veilige haven. FC Den Bosch zette nog even aan in de slotfase, maar de grootste kans was uiteindelijk nog voor de gasten. Invaller Narsingh speelde zichzelf vrij, maar schoot uit een lastige hoek over het Bossche doel.

De zege kwam voor SC Cambuur niet meer in gevaar. De halve finalist van afgelopen seizoen bekert verder na een 0-2 zege in Den Bosch. We bedanken onze supporters voor hun komst en feliciteren de Friese ploeg met de overwinning. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen krijgt snel de kans op sportieve revanche. Aanstaande vrijdag wacht Helmond Sport in Stadion De Vliert (20.00 uur) voor de competitie. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang bij dit duel. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes (Korkmaz), Kersten, Andersson, Van der Winden; Van Son, Vossebelt (Van der Sande), Mert; Blummel, Kaars, Bouyaghlafen. Opstelling SC Cambuur: Cummins; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman; Boerlage, Mannes, Barto; Daniels (Narsingh), Robertha (Smeets), Van Kippersluis.

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots

 • 0153045607590
 • (48) Gele kaart

  Marvin Peersman

 • (58) Wissel

  Jeremy Fernandes - Evren Korkmaz

 • (67) Wissel

  Alvin Daniels - Furdjel Narsingh

 • (77) Wissel

  Nigel Robertha - Bryan Smeets

 • (77) Goal

  Marvin Peersman

 • (77) Gele kaart

  Jordy van der Winden

 • (81) Wissel

  Niek Vossebelt - Jort van der Sande

 • (81) Wissel

  Niek Vossebelt - Jort van der Sande

 • (82) Gele kaart

  Sam Kersten

 • (84) Goal

  Kevin van Kippersluis

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Kees Heemskerk K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Jeremy Fernandes RV
Mattias Andersson CV
Jens van Son CM
Niek Vossebelt CM
Muhammed Mert CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Dennis Kaars CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Bart Biemans CV
Jonas Heymans LV
Evren Korkmaz RV
Luuk Brouwers CM
Danny Verbeek LA
Jort van der Sande CA
Edoardo Ceria RA
Giorgio Siani LA

Opstelling SC Cambuur

Erik Cummins K
Jordy van Deelen CV
Matthew Steenvoorden CV
Marvin Peersman CV
Jurjan Mannes CM
Robbert Schilder CM
Daan Boerlage CM
Martijn Barto CA
Alvin Daniels LA
Kevin van Kippersluis CA
Nigel Robertha CA

Wisselspelers

Jesse Bertrams K
Pieter Bos K
Martijn van der Laan CV
Sai van Wermeskerken RV
Omar El Baad CV
Bryan Smeets CM
Ricardo Kip CM
Mathias Schils CM
Xander Houtkoop CA
Furdjel Narsingh CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op dinsdag 24 oktober aanstaande, in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi, in eigen huis op tegen SC Cambuur. Beide ploegen verschijnen die avond om 19.45 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Extra korting voor seizoenkaarthouders FC Den Bosch hanteert bij het bekerduel met SC Cambuur aangepaste tarieven voor haar fans. Als blijk van waardering voor hun trouwe steun ontvangen seizoenkaarthouders daar bovenop nog een extra korting. Seizoenkaarthouders kunnen tot en met vrijdag 20 oktober hun eigen stoel terugkopen via de Online Ticketshop of tijdens kantooruren via de administratie van de club. Op de wedstrijddag zijn de kassa's op het voorplein vanaf 18.30 uur geopend voor het Bossche publiek. Ook die avond gelden onderstaande aangepaste tarieven (zie prijsschema).

Informatie kaartverkoop Wedstrijdkaarten kunnen online (E-ticket), bij de administratie (tijdens kantooruren) en op de wedstrijddag (vanaf 18.30 uur) worden gekocht op basis van eenmalige registratie, een clubcard of een seizoenkaart. Op de eretribune en noordtribune kunnen twee kaarten per persoon worden gekocht, op basis van onderstaande tarieven. Op de zuidtribune (familietribune) kunnen er vier kaarten per persoon worden gekocht.

Prijsschema Eretribune (beperkte capaciteit, twee kaarten per persoon)
Hoofdtribune (A1 t/m G)  Tarief seizoenkaarthouders  Tarief niet-seizoenkaarthouders
 Vanaf 14 jaar en volwassenen  Van € 17,50 nu voor € 12,50  Van € 17,50 nu voor € 15,-
 Jeugd 13 en 14 jaar en 65+  Van € 12,50 nu voor € 7,50  Van € 12,50 nu voor € 7,50
 Kinderen tot en met 12 jaar  Gratis toegang  Gratis toegang
 Rolstoelterras  Van € 12,50 nu voor € 7,50  Van € 12,50 nu voor € 10,00

Prijsschema Zuidtribune (vier kaarten per persoon) en Noordtribune (twee kaarten per persoon)

Zuidtribune (R1 t/m R4) en Noordtribune (I1 en I2)  Tarief seizoenkaarthouders Tarief niet-seizoenkaarthouders
 Vanaf 14 jaar en volwassenen  Van € 12,50 nu voor € 7,50  Van € 12,50 nu voor € 10,-
 Jeugd 13 en 14 jaar en 65+  Van € 10,- nu voor € 5,-  Van € 10,- nu voor € 7,50
 Kinderen tot en met 12 jaar  Gratis toegang  Gratis toegang

Stadionplattegrond

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op de wedstrijddag naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Langere wachttijd bij de kassa’s Sinds kort zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie zal enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in dit kassagebouw. FC Den Bosch raadt iedereen aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via www.fcdenbosch.nl/tickets, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – SC Cambuur kan nog tot en met dinsdag 24 oktober 17.00 uur.

We kijken er naar uit om jou op dinsdag 24 oktober aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.