FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de eerste thuiswedstrijd van kalenderjaar 2018. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van trainer/coach Wil Boessen – die onlangs zijn contract met een seizoen verlengde – Almere City FC. In deze voorbeschouwing kijkt verdediger Sam Kersten terug op de eerste seizoenhelft en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdag.

Met aantrekkelijk voetbal en een achtste plek op de ranglijst presteert FC Den Bosch tot op heden boven verwachting. Sam Kersten is dan ook tevreden over het seizoen tot nu toe: “Onze eerste wedstrijden verliepen nog wat moeizaam, maar vervolgens ging het bij ons steeds beter lopen. Naarmate ons zelfvertrouwen groeide werd ook het door ons vertoonde spel steeds beter. Wij bleven in die periode niet alleen elf wedstrijden op rij ongeslagen, we speelden ook enkele zeer goede wedstrijden. Helaas voor ons waren de laatste paar wedstrijden weer wat minder, waardoor wij uiteindelijk genoegen moeten nemen met een achtste plek op de ranglijst.”

Beide ploegen speelden eerder dit seizoen, in Almere, met 1-1 gelijk.

Na enkele sportief magere seizoenen lijkt handhaving van de huidige klassering op de ranglijst voldoende om van een geslaagd seizoen te kunnen spreken. De club kwalificeert zich dan immers voor de Jupiler Play-Offs. Kersten: “Wij hebben als team laten zien dat wij goed kunnen voetballen en daarom denk ik dat er voor ons nog meer in het verschiet kan liggen het komende half jaar. We gaan er alles aan doen om onszelf verder te ontwikkelen en om ons voor de play-offs te plaatsen.”

Vrijdagavond hervat FC Den Bosch de competitie na een korte winterstop. Sam Kersten is klaar voor de tweede seizoenhelft en kijkt uit naar het treffen met Almere City FC: “Omdat wij een jonge ploeg hebben denk ik dat de winterstop voor ons op het juiste moment kwam. Het blijft natuurlijk altijd maar de vraag hoe het met de vorm zit van de ploeg na een periode van rust, maar daar maak ik mij persoonlijk niet zo druk om. In Almere City FC treffen wij in elk geval een lastige tegenstander. Wij speelden aan het begin van het seizoen uit met 1-1 gelijk. Almere City heeft een goed voetballende ploeg, we hadden het lastig die avond. Wij zijn sindsdien als team echter flink gegroeid, waardoor ik nu een compleet ander duel verwacht. Het zal opnieuw een open wedstrijd worden tussen twee voetballende ploegen. Al verwacht ik overigens wel dat zij toch wat afwachtend zullen beginnen aan het duel omdat zij weten dat wij op eigen veld goed presteren. Uiteindelijk zullen beide teams voor de volle winst willen gaan en belooft het een mooie voetbalavond te worden.”

FC Den Bosch speelde deze winterstop een oefenduel. FC Eindhoven werd met 3-2 verslagen.

Profiel tegenstander
FC Den Bosch hervat de competitie tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Jack de Gier kende een wisselvallige eerste helft van het seizoen en heeft een duidelijke doelstelling. De ploeg uit Almere wil aan het einde van de reguliere competitie meedoen aan de Jupiler Play-Offs.

Almere City FC sloot de eerste seizoenhelft in ieder geval af op een bijzonder positieve manier. En dat had alles te maken met de terugkeer van middenvelder Tom Overtoom. Hij maakte na maanden van blessureleed zijn rentree in de wedstrijd tegen FC Eindhoven (5-1) en scoorde meteen drie keer. En dat was een flinke opsteker, zowel voor hemzelf als voor de club. Almere was namelijk matig aan het seizoen begonnen, vooral vanwege blessures en door het inpassen van nieuwe spelers. De ploeg kwam daardoor in de tweede periode ook net tekort, maar de weg naar boven is al wel ingeslagen. Trainer Jack de Gier kan in ieder geval aan de slag met een selectie die nagenoeg fit is en dat is een goede basis om mee verder te werken.

Een van de opvallendste spelers van Almere dit seizoen is een talent uit de eigen kweek. Middenvelder Anass Ahannach heeft dit seizoen zijn kans gegrepen en heeft zich van belofte opgewerkt tot volwaardig basisspeler. Eind vorig maand leverde hem dat alvast een mooie contractverlenging op. Tevens was hij trefzeker namens zijn ploeg in het oefenduel met Kozakken Boys (1-1). Van hem wordt de komende tijd dus nog veel verwacht, en dat geldt ook voor de spits van de club uit Almere. Arsenio Valpoort is bezig met veruit het meest productieve seizoen uit zijn carrière. Zijn record was ooit acht treffers in dienst van RKC Waalwijk. Nu heeft hij er na 19 duels al dertien inliggen. Van hem worden dus nog veel doelpunten verwacht.

Captain Niek Vossebelt in actie tegen Almere City FC

In de selectie vinden we ook nog een speler terug die in het verleden in De Vliert actief was. Verdediger Kees van Buuren speelde van 2009 tot 2012 voor FC Den Bosch, speelde daarna voor Willem II en Sparta Rotterdam en is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in Almeerse dienst.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots