FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in de negende speelronde van de Jupiler League in eigen huis op tegen Jong FC Utrecht. In deze voorbeschouwing kijkt doelman Kees Heemskerk terug op de duels met Jong PSV en RKC Waalwijk en blikt hij vooruit naar de wedstrijd tegen de Domstedelingen.

Door een blessure kon Kees Heemskerk een paar weken niet spelen en moest hij als toeschouwer de verrichtingen van zijn medespelers volgen. Ook het gewonnen duel met Jong PSV moest Kees noodgedwongen vanaf de zijlijn aanschouwen: “Ik heb aan de ene kant echt genoten van de prestatie van het team, maar tegelijkertijd heb ik mezelf ook enorm zitten opvreten, omdat ik niet kon spelen. Wij begonnen nog vrij voorzichtig tegen Jong PSV maar gooiden langzamerhand de schroom van ons af. Zeker nadat wij eenmaal op voorsprong waren gekomen ging het bij ons voetballend steeds beter lopen. Voor ons zelfvertrouwen en onze supporters is het natuurlijk schitterend dat het uiteindelijk 5-0 werd. Aanvallend liep het lekker, maar ook verdedigend lieten wij geen steekjes vallen. Uit tegen RKC Waalwijk speelden wij eigenlijk geen beste wedstrijd. Wij kwamen wel snel op voorsprong maar gaven vervolgens het initiatief uit handen. Desondanks leken wij met drie punten op zak naar huis te gaan, totdat wij diep in blessuretijd de 1-1 om de oren kregen. Hierdoor sloten we de wedstrijd met een rotgevoel af.”

 

In Jong FC Utrecht treft FC Den Bosch opnieuw een tegenstander waarvan het lastig is om in te schatten wie er aan de aftrap zullen verschijnen. Kees Heemskerk vindt echter dat Den Bosch niet naar de tegenstander moet kijken, maar gewoon haar eigen spel moet spelen: “Natuurlijk moet je rekening houden met de kwaliteiten van de tegenstander, maar dat wil niet zeggen dat je je speelstijl aan die van de tegenstander moet aanpassen. Zeker op eigen veld zijn wij voetballend gezien sterk genoeg om ons eigen spel aan de tegenstander op te leggen. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht lijkt op papier misschien niet zo lastig, maar daarin schuilt juist het gevaar. Onderschatting van de tegenstander is in de Jupiler league tegen elke ploeg dodelijk. Wij moeten er tegen Utrecht gewoon weer vol voor gaan en dan ben ik er van overtuigd dat wij de drie punten kunnen pakken.”

Profiel tegenstander Jong FC Utrecht
FC Den Bosch mag vrijdagavond tegen Jong FC Utrecht proberen om de teleurstelling van het late puntenverlies tegen RKC Waalwijk weg te spoelen. De Utrechtse ‘talenten’ zullen ondanks een 2-1 nederlaag tegen Jong Ajax toch met het nodige vertrouwen naar De Vliert zijn afgereisd.

Jong FC Utrecht verloor afgelopen week voor de vierde keer dit seizoen maar na afloop was trainer Robin Pronk toch trots op de prestatie die zijn team had neergezet. Na een vroege achterstand kwam Utrecht al snel weer op gelijke hoogte en maakte het daarna Jong Ajax in eigen huis nog behoorlijk lastig. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk toch dankzij goals van Siem de Jong en Mateo Cassierra.

Dat soort klinkende namen vinden we niet terug in de selectie van Jong FC Utrecht, dat voor het tweede seizoen meedoet in de Jupiler League. Het eerste seizoen verliep, zoals te verwachten, tamelijk moeizaam en werd afgesloten op een 18e plaats. Jong FC Utrecht is echt nog een opleidingsteam en het belangrijkste is dus dat de spelers kunnen voetballen tegen behoorlijke tegenstanders. Meevoetballen om de prijzen is daarbij geen doel, áls dat al mogelijk zou zijn voor de zogeheten beloftenteams. Ontwikkeling van spelers staat centraal.

Jort van der Sande was vorig seizoen de maker van de enige treffer. FC Den Bosch won destijds in De Vliert met 1-0. Uit ging de Bossche ploeg met 5-0 onderuit.

De meest opvallende naam in de selectie is misschien wel die van aanvaller Bilal Ould-Chikh. De Marokkaan viel enkele jaren terug op bij FC Twente en hield daar prompt een transfer naar Benfica aan over. Daar speelde hij echter alleen in het tweede team. Dit seizoen is hij terug in Nederland en mag hij bij FC Utrecht laten zien of hij nog steeds zo talentvol is. Hij heeft zijn minuten in het eerste team inmiddels ook al gemaakt.

Twee van de meest productieve spelers van vorig seizoen vinden we ook nu nog terug in de Utrechtse selectie. Sylla Sow scoorde vorige week nog op fraaie wijze tegen Jong Ajax en in de punt van de aanval staat Nick Venema. Hij wordt gezien als een van de grote talenten in de Domstad en is ook al geselecteerd voor Oranje onder 19. Hij is trouwens niet de enige international van Jong FC Utrecht, Mitchell van Rooijen heeft het namelijk al geschopt tot de selectie van Oranje onder 20.

FC Den Bosch TV: Voorbeschouwing FC Den Bosch – Jong FC Utrecht

Online kortingsactie; koop je tweede toegangskaart met 50% korting
FC Den Bosch heeft een speciale kortingsactie opgesteld rond het duel FC Den Bosch – Jong FC Utrecht. Bij een bestelling via de Online Ticketshop krijgen supporters van FC Den Bosch 50% korting op de tweede toegangskaart. Deze kortingsactie loopt tot en met vrijdag 13 oktober (17.00 uur) aanstaande. Let op (!): deze kortingsactie is alleen geldig via de online ticketshop en geldt niet op de wedstrijddag bij de kassa’s op het voorplein! Supporters die online hun toegangskaart(en) bestellen ontvangen per heden een E-ticket. Gelieve deze uit te printen of duidelijk zichtbaar te tonen op je ‘mobile device’ bij het betreden van het stadion op de wedstrijddag.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop rond het duel FC Den Bosch – Jong FC Utrecht.

Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

Fotografie: Henk van Esch en Pro Shots