Vykintas Slivka heeft FC Den Bosch definitief verlaten. De 21-jarige middenvelder is afgelopen week vertrokken naar Italië en maakt zodoende geen deel meer uit van de selectie van FC Den Bosch.

Op vrijdagmiddag 20 januari kreeg de Bossche club het bericht dat er verregaande transferontwikkelingen waren rondom de speler, waarna Slivka einde middag had aangegeven die avond niet in actie te willen komen tijdens de uitwedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap (0-3).

Zowel FC Den Bosch als Juventus betreuren de manier waarop het nieuws omtrent Vykintas de club op vrijdag 20 januari heeft bereikt. Zowel de wijze waarop als de timing van het bericht lieten te wensen over en verdienen geen schoonheidsprijs. Trainer/coach Wiljan Vloet heeft inmiddels uitgebreid contact gehad met Juventus en geeft aan dat de club uit Turijn alle begrip heeft opgebracht voor de reactie en het standpunt van FC Den Bosch. Zij vinden het spijtig dat het vertrek van Vykintas Slivka op deze manier is verlopen.

Trainer/coach Wiljan Vloet: “Vykintas Slivka is zich de afgelopen dagen bewust geworden van het feit dat hij zijn persoonlijke belangen voor die van de groep heeft gesteld. Hij heeft daarnaast aangegeven dat hij met de situatie in zijn maag zat en dat dit voor hem een belangrijk leermoment is geweest.  Wat ons betreft is de situatie hiermee afgedaan. We bedanken Vykintas voor zijn bewezen diensten en wensen hem succes toe in zijn toekomstige carrière!”