Gisterenmiddag bracht FC Den Bosch opnieuw een bezoek aan basisschool in de omgeving. Dit keer waren het de enthousiaste leerlingen van Basisschool De Duizendpoot die FC Den Bosch met open armen ontvingen.

Keeper Kees Heemskerk en Luuk Brouwers waren deze keer de aangewezen personen die zich richting de nieuwsgierige leerlingen uit mochten laten over het leven van een profvoetballer. “Hoe vaak trainen jullie in de week?” “Vanaf welke leeftijd zijn jullie gaan voetballen?” Een kleine greep uit de vele vragen die gedurende de middag werden gesteld. Uiteraard konden ook Bozzie en kidsclub-coördinator Lieke van der Veen in dit gezelschap niet ontbreken.

Om 13.00 uur kwam FC Den Bosch aan bij Het Wielsem. Bij het betreden van het schoolplein werden de spelers al snel gespot en kon het feest beginnen. “Daar is FC Den Bosch!”, werd er enthousiast geroepen. De spelers werden bestormd door de leerlingen en zij wilden dan ook direct op de foto. Er werd massaal “FC Den Bosch, FC Den Bosch” gescandeerd, waarna de spelers niet meer losgelaten werden door de Duizendpoten.

Na deze overweldigende entree kon het schoolgebouw worden betreden. Hier werd FC Den Bosch welkom geheten door leraar Larry. Na kort kennis gemaakt te hebben ging het klassenbezoek van start. Dat Heemskerk en Brouwers hun borst konden natmaken was vooraf al duidelijk. Met zeven klassen sterk en een totaal van 180 vrolijke leerlingen zouden er genoeg vragen te beantwoorden zijn. Om 13.15 uur gingen zij het eerste klaslokaal binnen. Luuk Brouwers bezocht de eerste drie klassen en het was Heemskerk die de overige vier voor zijn rekening nam. De high-fives werden bij binnenkomst gegeven en de kinderen konden het niet laten ook bij vriend Bozzie nog even op de rug te springen.

De leerlingen van De Duizendpoot waren met name nieuwsgierig naar het leven van een profvoetballer. Een veel gehoorde vraag was wat er daadwerkelijk voor nodig is om in het betaald voetbal terecht te komen. De spelers hadden hiermee dezelfde ervaring en kwamen met een soortgelijk advies. “Ten eerste moet je heel veel oefenen. Je begint vaak op veldjes en even later bij een club. De wedstrijden zijn leuk, maar de trainingen zijn minstens zo belangrijk. Je moet hard blijven werken en geloof in jezelf houden”, gaf Brouwers te kennen.

Kees Heemskerk gaf ook de andere kant van het verhaal aan. “Je moet niet alleen dingen wél doen, maar je moet ook bepaalde dingen kunnen laten. Ik speelde vanaf mijn twaalfde tot mijn negentiende in de jeugd bij een profclub. Er werd ons op die leeftijd al snel duidelijk gemaakt dat we goed moesten trainen, maar ook genoeg moesten rusten en gezond moesten eten. Hierdoor kon ik niet zoveel met mijn vrienden afspreken of de meeste feestjes bijwonen. Dat vond ik altijd wel erg jammer. Alleen wist ik ook dat ik profvoetballer wilde worden en dit hoort er ook bij.” De kinderen hoorden het aandachtig aan en nieuwe jongens- en meidendromen werden geboren

Beide spelers vonden het mooi om aanwezig te zijn en de leerlingen zo enthousiast te zien. Brouwers: “Het is mooi dat de kinderen je op deze manier ontvangen. Ik ben zelf een jongen uit de regio, dus dat ik nu een voorbeeld kan zijn voor hen maakt mij zeer trots.”

Ook Kees Heemskerk was enthousiast over het bezoek. “Leuk om te zien dat wij iets kunnen betekenen voor deze jonge leerlingen. Het is belangrijk om structuur te hebben en geleidelijk aan te werken naar je toekomst. Ook al valt deze niet altijd te voorspellen.” Hij had dan ook nog een advies voor de leerlingen van de Duizendpoot: “Doe goed je best op school en blijf hard werken voor wat je later wil bereiken en tot slot: Blijf goed luisteren naar je leraar!”

Na een energieke middag mochten de leerlingen tot ieders geluk nog naar voren komen om de gewenste handtekeningen te verzamelen. Toen iedereen was voorzien van een persoonlijke griffel werd er afscheid genomen van Basisschool De Duizendpoot. Wij bedanken jullie voor de warme ontvangst!