Zija Azizov (18) en Sam Kersten (18) zijn per heden toegevoegd aan de selectie van FC Den Bosch. Beide spelers stromen door vanuit Jong FC Den Bosch en trainden al een periode mee met de Bossche hoofdmacht.

Zija Azizov is geboren op 4 oktober 1998 in Oisterwijk en heeft Azerbeidzjaanse ‘roots’. Zija speelde ruim 7 jaar in de jeugd bij FC Den Bosch en Brabant United. Hij speelde dit seizoen tot op heden vier duels in het eerste elftal van FC Den Bosch, waarin hij één keer tot scoren wist te komen. Azizov maakte zijn treffer tijdens het openingsduel van seizoen 2016-2017 uit bij Jong PSV (5-4). Momenteel is Azizov op trainingskamp met het de nationale ploeg van Azerbeidzjan <19 jaar. Dit team speelde dinsdag een interland tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk, waarbij de Bossche middenvelder mocht starten in de basisopstelling.

Sam Kersten is geboren op 30 januari 1998. Deze zomer heeft Sam al enkele wedstrijden meegespeeld met het eerste elftal van FC Den Bosch tijdens de voorbereiding op dit seizoen. De centrale verdediger speelde al ruim 6  jaar in de jeugdopleidingen van FC Den Bosch en Brabant United en maakt nu samen met Zija de overstap naar de selectie.

Wiljan Vloet over de doorstroming van Zija Azizov en Sam Kersten: “De toevoeging van Zija en Sam aan de selectie van het eerste elftal staat in lijn met het beleid van FC Den Bosch. Zij stromen beiden door na een geruime tijd in de eigen jeugdopleiding te hebben gespeeld. Enerzijds ontstond deze mogelijkheid door ruimte in de huidige selectie, anderzijds omdat ze bij Jong FC Den Bosch, onder leiding van Arnold Scholten, de tussenstap konden zetten die nodig was om door te stromen. Dit staat in het verlengde van één van de doelstellingen van FC Den Bosch om minimaal twee jeugdspelers per seizoen door te schuiven naar de A-selectie.”

Zija Azizov heeft rugnummer 12 toegewezen gekregen. Sam Kersten gaat spelen met rugnummer 13. FC Den Bosch feliciteert beide heren met deze mooie stap en wenst hen veel succes toe bij de Bossche selectie.

De eerst volgende wedstrijd voor FC Den Bosch staat gepland op vrijdag 14 oktober aanstaande. FC Den Bosch treedt die avond om 20.00 uur in Timmermans Infra Stadion De Vliert aan tegen SC Cambuur uit Leeuwarden.

EINDHOVEN, voetbal, Jan Louwers Stadion,08-08-2016, Jupiler League,seizoen 2016-2017, Jong PSV - FC Den Bosch, FC Den Bosch speler Zilja Galib Azizov tussen Jong PSV speler Albert Gudmundsson (l) en Jong PSV speler Ramon Pascal Lundqvist (r) in.

Foto: Proshots